Polacy kochają Magdę Gessler
Magda Gessler to jedna z najbarwniejszych postaci polskiego show-biznesu. Już sam jej wygląd przyciąga uwagę. Bowiem gwiazda uwielbia nosić kolorowe ubrania i mnóstwo biżuterii. Ponadto wiele osób twierdzi, że ma typowo włoski temperament – kiedy się złości, krzyczy, kiedy się wzrusza, płacze i przytula, kiedy kocha to całym sercem.
Ludzie znają ją przede wszystkim z telewizji, ale uwielbiają za to, że potrafi być szczera do bólu. Restauratorzy, którym na przestrzeni lat pomogła, do dzisiaj doceniają jej ogromną mądrość życiową i umiejętność doradzania.
Z tą kobietą niejedna osoba chciałaby zjeść kolację, nie mówiąc już o sytuacji, w której posiłek zostałby przygotowany przez nią samą w jej własnym domu. Marzenie, prawda? A jednak realne do spełnienia!
Kolacja z Magdą Gessler
Nie ulega wątpliwości, że Magda Gessler to kobieta o złotym sercu. Ci którzy znają ją osobiście, z pewnością to potwierdzą. Jednak dowodów tych słów nie trzeba daleko szukać. Bowiem dla gwiazdy 2020 rok zarówno rozpoczął się, jak i zakończył pomaganiem.
Zobacz także:
W styczniu Magda Gessler, wraz ze swoim synem Tadeuszem Mullerem, wystawiła na aukcję Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy kolację, ale nie byle jaką! Oferta obejmowała potrawy przygotowane własnoręcznie przez nią i syna. Ta propozycja zaciekawiła wielu fanów znanej restauratorki. Ostatecznie kolację zlicytowano za… 50 200 złotych.
Gwiazda zaprosiła zwycięzców do swojego domu
Z racji, że chwilę później w Polsce wybuchła pandemia, a restauracje zostały zamknięte, Gessler nie miała możliwości zaprosić zwycięzców na obiecaną kolację. Dopiero pod koniec roku postanowiła, że nie można dalej zwlekać i zaprosiła gości do… swojego domu pod Warszawą.
To był ogromny szok, ponieważ niewiele osób kiedykolwiek miało przyjemność osobiście gościć w domu Magdy Gessler. Widok tak cenionej w świecie gastronomii osoby, krzątającej się po własnej kuchni był dodatkowym prezentem dla ludzi o tak wielkich sercach.
Wykwintne owoce morza Magdy Gessler
Na kolację gwiazda zaserwowała owoce morza i genialną paellę, którą podobno robi najlepiej na świecie. Z kolei Tadeusz przygotował ośmiornicę na sianie z ziemniaka z gotowanym jajkiem. Na deser goście zjedli kultowy tort z kasztanów.