Magda Gessler to znana restauratorka, celebrytka i duży autorytet kulinarny. Polakom znana jest szczególnie z autorskiego programu kulinarnego, w którym pomaga restauratorom i właścicielom biznesów gastronomicznych stanąć na nogi. Oprócz tego, Magda Gessler wielokrotnie występowała jako jurorka programów kulinarnych. Niewątpliwie ma ona dużą wiedzę na temat kuchni. 

Magda chętnie dzieli się swoim doświadczeniem. Gessler znana jest z tego, że nigdy nie owija w bawełnę. Tym razem wytyka ona Polakom popełnianie przede wszystkim tego błędu w trakcie przygotowywania Wielkanocy od strony kulinarnej. Dowiedzcie się, przed czym gwiazda chce was przestrzec i postarajcie się uniknąć popełniania tego prostego błędu.

Najczęstszy kulinarny błąd w Wielkanoc według Magdy Gessler

Magda Gessler została zapytana ostatnio w jednym z programów telewizyjnych, o najczęściej popełniane błędy przy przygotowywaniu Świąt Wielkanocnych. Celebrytka nie musiała długo zastanawiać się przed odpowiedzią na to pytanie. 

Według Magdy, największym bohaterem na stołach wielkanocnych jest wieprzowina i różnego rodzaju mięsa. Wytyka ona Polakom, że w trakcie Świąt Wielkanocnych, serwują oni często tę samą wędlinę, która zazwyczaj gości na ich stołach. Według gwiazdy, mięso serwowane na Wielkanoc powinno być specjalne, dobrze dobrane i wyselekcjonowane. Warto postarać się i przygotować coś specjalnego. Postawcie na swojskie wędliny!

Zobacz także:

Popisowe danie wielkanocne Magdy Gessler

Gessler mówi, że sama zawsze przygotowuje na Wielkanoc białą kiełbasę. Twierdzi, że jest ona bardzo łatwa do zrobienia. Magda sądzi, że przygotowanie białej kiełbasy na Wielkanoc, jest jeszcze łatwiejsze niż przygotowanie pasztetu! Zachęca ona do samodzielnego przygotowywania i pieczenia mięs, które będziecie serwować w święta.

Dodatki do mięs wielkanocnych według Gessler

Z czym zaserwować wieprzowinę? Restauratorka wie dobrze, że wieprzowina, która zazwyczaj gości na waszych stołach wielkanocnych, to tłuste mięso. Gwiazda ma rady, z czym serwować wieprzowinę, by była smaczniejsza i łatwiejsza w trawieniu. Są to:

  • Słodkie nalewki, z porzeczek lub wiśni
  • Tarty chrzan, który ułatwia trawienie i przełamuje tłusty smak
  • Ćwikła, czyli łagodniejsza wersja chrzanu