Wielkanoc Gessler
Newsy

Magda Gessler wytknęła najczęstsze wielkanocne błędy kulinarne Polaków. Powinno nam być wstyd?

Sprawdźcie, czy też to robicie. W prosty sposób możecie podnieść jakość potraw serwowanych na Wielkanoc!

Magda Gessler to znana restauratorka, celebrytka i duży autorytet kulinarny. Polakom znana jest szczególnie z autorskiego programu kulinarnego, w którym pomaga restauratorom i właścicielom biznesów gastronomicznych stanąć na nogi. Oprócz tego, Magda Gessler wielokrotnie występowała jako jurorka programów kulinarnych. Niewątpliwie ma ona dużą wiedzę na temat kuchni. 

Magda chętnie dzieli się swoim doświadczeniem. Gessler znana jest z tego, że nigdy nie owija w bawełnę. Tym razem wytyka ona Polakom popełnianie przede wszystkim tego błędu w trakcie przygotowywania Wielkanocy od strony kulinarnej. Dowiedzcie się, przed czym gwiazda chce was przestrzec i postarajcie się uniknąć popełniania tego prostego błędu.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Najczęstszy kulinarny błąd w Wielkanoc według Magdy Gessler

Magda Gessler została zapytana ostatnio w jednym z programów telewizyjnych, o najczęściej popełniane błędy przy przygotowywaniu Świąt Wielkanocnych. Celebrytka nie musiała długo zastanawiać się przed odpowiedzią na to pytanie. 

Według Magdy, największym bohaterem na stołach wielkanocnych jest wieprzowina i różnego rodzaju mięsa. Wytyka ona Polakom, że w trakcie Świąt Wielkanocnych, serwują oni często tę samą wędlinę, która zazwyczaj gości na ich stołach. Według gwiazdy, mięso serwowane na Wielkanoc powinno być specjalne, dobrze dobrane i wyselekcjonowane. Warto postarać się i przygotować coś specjalnego. Postawcie na swojskie wędliny!

Popisowe danie wielkanocne Magdy Gessler

Gessler mówi, że sama zawsze przygotowuje na Wielkanoc białą kiełbasę. Twierdzi, że jest ona bardzo łatwa do zrobienia. Magda sądzi, że przygotowanie białej kiełbasy na Wielkanoc, jest jeszcze łatwiejsze niż przygotowanie pasztetu! Zachęca ona do samodzielnego przygotowywania i pieczenia mięs, które będziecie serwować w święta.

Dodatki do mięs wielkanocnych według Gessler

Z czym zaserwować wieprzowinę? Restauratorka wie dobrze, że wieprzowina, która zazwyczaj gości na waszych stołach wielkanocnych, to tłuste mięso. Gwiazda ma rady, z czym serwować wieprzowinę, by była smaczniejsza i łatwiejsza w trawieniu. Są to:

  • Słodkie nalewki, z porzeczek lub wiśni
  • Tarty chrzan, który ułatwia trawienie i przełamuje tłusty smak
  • Ćwikła, czyli łagodniejsza wersja chrzanu
Potrawy na wielkanoc według Gessler
Newsy
Oto, co Magda Gessler uwielbia jeść na Wielkanoc. Zdradziła, że najlepszy żur to ten ze...
Poznajcie ulubione potrawy wielkanocne najsłynniejszej restauratorki w Polsce.

Magda Gessler to celebrytka, ale też autorytet kulinarny i bardzo doświadczona restauratorka. Magda Gessler od wielu lat prowadzi program „Kuchenne Rewolucje”, gdzie pomaga właścicielom restauracji przetrwać w realiach gastronomi. Podrzuca im nowe pomysły na działanie i pomaga w realizacji celów. Magda Gessler jest znana ze swojej stanowczości i bezpośredniości. Chętnie dzieli się przemyśleniami i opiniami na tematy kulinarne. Ostatnio postanowiła opowiedzieć o swoich ulubionych potrawach wielkanocnych. Wielkanoc według Magdy Gessler Magda Gessler twierdzi, że Wielkanoc to najbardziej tradycyjne z obchodzonych w Polsce Świąt. Choć sama deklaruje, że jest wyznania prawosławnego, Święta Wielkanocne  Magdy Gessler są zawsze bardzo tradycyjne i nie różnią się bardzo od świąt spędzanych przez większość Polaków.   Gwiazda w rozmowie z jednym z portali zdradziła, że przygotowania do Wielkanocy zaczęła już ponad miesiąc wcześniej. Pierwszym krokiem było u niej wymyślanie nowych pomysłów na mazurki. Gwiazda będzie przygotowywać wiele różnorodnych kombinacji smakowych i wizualnych.  Magda Gessler co roku sama robi kiełbasę, którą serwuje na Wielkanoc. Uważa ona, że to mięsa są najważniejszym elementem kulinarnym podczas Wielkanocy w Polsce. Magda Gessler namawia Polaków do samodzielnego przygotowywania mięs, wędlin i pasztetów na wielkanocną ucztę. Twierdzi, że to najlepsza okazja na domowe wyroby mięsne. Sama przygotowuje też szynkę i wędzoną kiełbasę. Bardzo ważnym elementem w trakcie Wielkanocy jest dla Magdy dekoracja stołu. Na jej stole wielkanocnym jest zawsze dużo świeżych kwiatów i elementów przywodzących na myśl wiosnę, świeżość i radość. Ulubione potrawy wielkanocne Magdy Gessler Gwiazda wyjawiła, jakie są jej ulubione potrawy, bez których...

Tradycje wielkanocne Gessler
Gessler tradycje na Wielkanoc
Newsy
Magda Gessler edukuje Polaków przed świętami: „Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć...”
Posłuchajcie rad najbardziej znanej polskiej kucharki i restauratorki. Wasz wielkanocny stół będzie naprawdę tradycyjny i obfitujący w pyszne dania!

Przygotowanie stołu wielkanocnego to jedno z większych i ważniejszych zadań na Święta Wielkanocne. Na pewno macie jakieś kultowe potrawy, które jada się w waszych rodzinach, które co roku stawiacie na stole w trakcie Świąt Wielkanocnych. Sprawdźcie, co na temat wielkanocnych tradycji ma do powiedzenia Magda Gessler. Celebrytka dale Polakom rady jak przygotować piękny, pyszny i pełny stół wielkanocny. Magda Gessler od wielu lat znana jest jako polska restauratorka, która spełnia się w misji edukacji kulinarnej restauratorów. W autorskim programie telewizyjnym pomaga ona restauratorom w prowadzeniu biznesu i przede wszystkim: uczy ich jak smacznie gotować. Magda chętnie dzieli się też radami, które wy też możecie zastosować w swoich domach. Tym razem zdradza, jak według niej powinien wyglądać tradycyjny stół wielkanocny. Dekoracje na stole wielkanocnym Magdy Gessler Gwiazda nie owija w bawełnę, wymienia konkrety, które koniecznie powinny znaleźć się na wielkanocnym stole. Zaczyna od dekoracji: Biały obrus Bukszpan Świeżo wysiany owies Hiacynty Tulipany Inne świeże kwiaty i zielone wianki Pisanki Magda stawia na bardzo wiosenną dekorację stołu nawiązującą do budzącej się przyrody. Potrawy i produkty na wielkanocnym stole według Magdy Gessler Gwiazda szybko przechodzi do jadalnych elementów, które według niej koniecznie muszą zdobić stół na Wielkanoc. Wymienia: jajka na twardo jaja w każdej innej postaci potrawy z zieleniną i dużą ilością świeżych zielonych warzyw świeże borówki świeżo tarty chrzan wieprzowina zimne nóżki żurek z białą kiełbasą wielkanocna baba inne słodkie ciasto, najlepiej sernik lub pascha Stół wielkanocny w domu Magdy Gessler Magda Gessler jest...

gessler sklep
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler przedstawiła ofertę wielkanocną swojej restauracji. Ceny jak zawsze horrendalnie wysokie
Kucharze Magdy Gessler mają pełne ręce roboty i przed Wielkanocą przyrządzają świąteczne potrawy, które można kupić w sklepie restauratorki. Sprawdźcie, ile kosztują!

Przygotowywanie się do świąt wielkanocnych to wesoły czas, który spędza się razem z rodziną. Wspólne malowanie pisanek, dekorowanie mazurka czy pieczenie babki wielkanocnej to wspomnienia, które na pewno większość z was pamięta ze swojego dzieciństwa. Później tych świątecznych zwyczajów uczycie swoje dzieci, a te przekazują tradycję następnym pokoleniom. Zamawianie gotowych potraw na Wielkanoc Jednak w dzisiejszych czasach ludzie są zabiegani jak nigdy wcześniej. Choć używa się sprzętów, które ułatwiają codzienne obowiązki, to czasu wcale nie jest coraz więcej. Wręcz przeciwnie – wydaje się, że go ubywa! Przy tak szalonym tempie życia trudno jest znaleźć chwilę na to, by przygotować święta Wielkanocne tak, jak dawniej. Z tego powodu coraz więcej ludzi decyduje się skorzystać z ofert sklepów i restauracji i kupić część wielkanocnych potraw, zamiast je przygotowywać. Dotyczy to głównie ciast, choć popularne staje się kupowanie całych dań, w tym mięs czy faszerowanych jajek. Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy Ponieważ wzrasta zainteresowanie taką „wielkanocną garmażerką”, restauratorzy chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferują sprzedaż gotowych potraw wielkanocnych. Wśród nich nie mogło oczywiście zabraknąć Magdy Gessler! Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” w swoim sklepie „Delikatesy u Fukiera” sprzedaje w tym roku tradycyjne, wielkanocne dania i desery, które zostały przyrządzone przez kucharzy z jej restauracji. Poznajcie ceny tych specjałów! Ceny w sklepie Magdy Gessler Restauratorka regularnie krytykowana jest za ceny dań sprzedawanych w jej restauracjach oraz produktów dostępnych w jej sklepie. Gessler za każdym razem...

Placki ziemniaczane Magdy Gessler
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler tylko tak smaży placki ziemniaczane. Są chrupiące i nie ociekają tłuszczem
Znana restauratorka ma sprawdzony sposób na smażenie placków ziemniaczanych.

Placki ziemniaczane powinny chrupać w trakcie jedzenia, a jednocześnie nie być zbyt tłuste… Miękkie, ociekające tłuszczem placki ziemniaczane to koszmar. Mamy nadzieję, że wasze placki takie nie są. Sprawdźcie, czy smażycie placki ziemniaczane jak Magda Gessler. Przepis na placki ziemniaczane jest stosunkowo prosty. Ziemniaki trzeba utrzeć na grubych bądź małych oczkach. Są osoby, które blindują ziemniaki, ale to jest stosunkowo rzadko wykorzystywana metoda. Do masy ziemniaczanej dodaje się jajko, mąkę i często cebulę oraz różnorodne przyprawy. Przygotowanie masy na placki ziemniaczane jest proste, ale cała sztuka leży w ich odpowiednim usmażeniu. Jak Magda Gessler smaży placki ziemniaczane? Według Magdy Gessler, najważniejsze w plackach ziemniaczanych jest ich właściwe usmażenie. Placki powinny być smażone na dużej ilości oleju - nie oznacza to wcale, że będą tłuste. Tłuszcz powinien być bardzo gorący - największy grzech to wyłożenie masy ziemniaczanej na mało rozgrzany olej. Po usmażeniu, placki powinny być odsączone np. na papierowym ręczniku.  Dzięki temu placki ziemniaczane wychodzą chrupiące, ale nie tłuste. Zastosujcie koniecznie te rady w swoich domach. Kim jest Magda Gessler? Magda Gessler to celebrytka, znana ze swojego temperamentu i wybuchowej natury. Polakom dała się poznać jako jurorka programów kulinarnych, a także gwiazda własnego kulinarnego show. Pomaga w nim odnaleźć się restauratorom na niepewnym rynku gastronomicznym i z chęcią dzieli się bogatą wiedzą na temat kulinariów i gastronomii. Magda Gessler sztuki kulinarnej uczyła się pod okiem najlepszych . Zwiedziła ona też duży kawałek świata i zna sposoby przygotowania produktów według kucharzy z najróżniejszych zakątków globu. Mimo wszystko Magda Gessler zna się też świetnie na...