Magda Gessler wyróżniona. Ma powody do świętowania
ONS.pl
Newsy

Magda Gessler wyróżniona. Ma powody do świętowania

Restauracja Magdy Gessler dołączyła do grona polskich lokali odznaczonych gwiazdką Michelin!

W Polsce Magda Gessler jest niekwestionowaną królową kulinariów. W „Kuchennych rewolucjach” od lat ratuje upadające restauracje, a jako jurorka w „Masterchef” ocenia dania adeptów gotowania. Gdy nie występuje w telewizji, zajmuje się prowadzeniem swoich kilkunastu restauracji. A te doskonale sobie radzą, o czym świadczy niedawne wyróżnienie, które odebrała Magda Gessler!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Gwiazdka Michelin dla restauracji Magdy Gessler

Restauratorka wzięła niedawno udział w Gali wręczenia nagród Akademii Gastronomicznej Poland. Towarzyszyła Przemysławowi Klimie, który jest szefem kuchni w jej restauracji „U Fukiera” i dostał gwiazdkę Michelin – ogromnie prestiżowe wyróżnienie, o którym może marzyć każdy kucharz.

W Polsce dotychczas tylko dwie restauracje mogły się pochwalić gwiazdką Michelin – były to „Atelier Amaro” i „Senses”. Teraz do tego zaszczytnego grona dołączyła restauracja Magdy Gessler „U Fukiera”! Na poniższym filmiku możecie zobaczyć radość Przemysława Klimy na wieść o zdobyciu Gwiazdki Michelin:

Ale wyróżnienie dostała także sama Magda Gessler – przewodnik Michelin odznaczył ją za osobowość oraz promocję polskiej kuchni na arenie międzynarodowej. Magda i Przemysław zdecydowanie mają powody do świętowania!

Zobacz także
Magda Gessler musiała dorabiać, by mieć za co żyć. Niezwykła historia gwiazdy TVN

Magda Gessler musiała dorabiać, by mieć za co żyć. Niezwykła historia gwiazdy TVN

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek

Ceny potraw na wynos z restauracji Magdy Gessler zwalają z nóg. Ile życzy sobie za schabowego?

Co oznacza gwiazdka Michelin?

Wśród obserwujących Magdę Gessler w mediach społecznościowych padały pytania o to, czym właściwie jest wyróżnienie gwiazdką Michelin.

Historia tego wyróżnienia sięga aż 1900 roku. To właśnie od tego czasu francuski przewodnik turystyczny odznacza gwiazdkami restauracje, które są wyjątkowe pod każdym względem. Muszą oferować dania najwyższej jakości, o ponadprzeciętnym smaku, podawane w odpowiedni sposób i przy zachowaniu odpowiedniego stosunku jakości do ceny. Komisja nie ocenia w ogóle wystroju lokalu ani obsługi, tylko same dania.

Gwiazdka Michelin oznacza dla wyróżnionej restauracji ogromny prestiż i dużą reklamę, ponieważ w świecie kulinariów to odznaczenie jest synonimem prawdziwego luksusu. Restauracja może otrzymać maksymalnie 3 gwiazdki Michelin. 1 oznacza restaurację dobrą, 2 rewelacyjną kuchnię, a 3 wyjątkową.

Magda z pewnością będzie niedługo bardzo zapracowana – podobno każda restauracja odznaczona gwiazdką Michelin szybko staje się ogromnie popularna!

Magda Gessler pokazała zdjęcie z dzieciństwa. Pokazuje na nim z ukochanym tatą. Są podobni?
ONS.pl
Newsy
Już wkrótce powstanie film o Magdzie Gessler. Zagra ją amerykańska aktorka
Magda Gessler to postać szczególna w polskim show biznesie. Już wkrótce powstanie o niej nawet film! Kto wcieli się w rolę słynnej restauratorki?

Magda Gessler jest uznawana za prawdziwą ikonę w dziedzinie kulinariów. Mało kto zna się na gotowaniu tak, jak ona. Gwiazda od lat prowadzi show „Kuchenne rewolucje” , w którym ratuje podupadające restauracje oraz jest jurorką kilku popularnych programów kulinarnych, m.in. „MasterChef" i „MasterChef Junior". Na co dzień prowadzi kilka restauracji, m.in. U Fukiera na warszawskiej Starówce, która otrzymała niedawno wyróżnienie w postaci prestiżowej gwiazdki Michelin . Powstanie film o Magdzie Gessler Magda Gessler to postać kultowa w naszym kraju. Jedno ją kochają, inni wprost jej nie cierpią. Ci pierwsi uwielbiają ją za jej cięty język i niekiedy wybuchowy charakter. Znakiem szczególnym Magdy są nie tylko odważne i kolorowe stroje, ale też burza charakterystycznych, kręconych blond włosów. Jeśli jesteście fanami Magdy, mamy dla was dobrą informację. Już wkrótce powstanie film o życiu Magdy Gessler! Kto zagra w nim główną rolę?         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official) Kto nagra film o Magdzie Gessler? Na początku roku Magda Gessler wypuściła biografię , w której zdradziła wiele ciekawych informacji na temat swojego prywatnego życia. Z krótkiego opisu książki dowiadujemy się, że przedstawia ona drogę do sukcesu królowej polskiej gastronomii. Ta, jak się okazuje, wcale nie była łatwa. Autorzy zabierają czytelnika w niezwykle emocjonalną podróż, w której szczęście miesza się z samotnością, zaufanie i...

Unikalny przepis na grzyby w occie Magdy Gessler. Sekretem zalewy jest 1 składnik
ONS/AdobeStock
Newsy
Unikalny przepis na grzyby w occie Magdy Gessler. Sekretem zalewy jest 1 składnik
Planujecie zrobić grzyby w zalewie octowej? Zróbcie je z przepisu Magdy Gessler a nie pożałujecie.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Od lat prowadzi show „Kuchenne rewolucje” , w którym ratuje podupadające restauracje oraz jest bohaterką licznych programów kulinarnych. Na co dzień gwiazda zajmuje się prowadzeniem kilku prężnie działających restauracji. Jedna z nich otrzymała niedawno wyróżnienie w postaci prestiżowej gwiazdki Michelin . Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem w kwestii gotowania. Osobą, która zna się na kuchni, jak nikt inny. Koniecznie przetestujcie jej przepis na marynowane grzyby w occie . Sprawdziliśmy – smakują wprost wybornie. Przepis na grzyby w occie Magdy Gessler Grzyby w occie to idealny dodatek do tradycyjnego polskiego obiadu. Doskonale się też sprawdzą jako zakąska na przyjęciu czy imprezie. Jeśli macie do dyspozycji leśne grzyby, zamarynujcie je w słoiku. Te z przepisu Magdy Gessler nie mają sobie równych. Sekretnym składnikiem zalewy jest użycie octu jabłkowego . Składniki: 1 kg grzybów (np. opieńki, borowiki, podgrzybki) 2 szklanki wody szklanka octu jabłkowego 1-2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 2 cebule 3-4 ziarna ziela angielskiego 3-4 listki laurowe Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy je do osolonej wody i gotujemy przez 30 minut. Grzyby odcedzamy i wkładamy do wyparzonych słoików. Robimy zalewę - zagotowujemy wodę z octem, pokrojoną cebulą i przyprawami. Całość doprawiamy solą i cukrem. Gotujemy 5 minut, a następnie wlewamy do słoików z grzybami (płyn powinien przykrywać grzyby, ale musi zostać trochę wolnej przestrzeni od wieczka). Słoiki zamykamy i ustawiamy do góry dnem (zassane wieczka to oznaka prawidłowego zabezpieczenia przetworów). Grzyby powinny pozostać w...

Magda Gessler restauracje
ons
Gwiazdy
Ile restauracji tak naprawdę prowadzi Magda Gessler? My już wiemy!
Magda Gessler od lat określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji w Polsce”. Okazuje się jednak, że większości z nich udziela tylko swojego nazwiska i pomysłów na dania. Miejsc, które stworzyła całkowicie sama nie jest więc tak wiele.

Magda Gessler od lat pomaga Polakom ratować ich gastronomiczne biznesy. W „Kuchennych Rewolucjach” kobieta określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny”. I o ile do tej drugiej części nikt nie ma zarzutów, o tyle pierwsza fraza budzi ogromne zainteresowanie wśród miłośników jedzenia i fanów gwiazdy. Gessler pozwala używać swojego nazwiska Magda Gessler już kilkanaście lat temu wytłumaczyła, dlaczego tak wiele miejsc promuje się jej nazwiskiem, mimo że nie są jej własnością. Okazuje się, że restauratorka ściśle współpracuje z kilkunastoma punktami gastronomicznymi w kraju i udziela na to zgody. Oczywiście nie za darmo. Daję tym miejscom nie tylko moje nazwisko, ale przede wszystkim całą siebie – moje najlepsze pomysły, jakość, która z mojego nazwiska wynika. Sama wszystkiego pilnuję, doglądam, unowocześniam smaki, poprawiam. W ten sposób Gessler przez lata wspierała między innymi Willę Uciechę, Hestię, Bażanciarnię, Gar czy Belugę. Jednak bezpośrednio spod jej skrzydeł wyszło o wiele mniej restauracji. Jedną z nich i jednocześnie pierwszą, którą stworzyła jest zlokalizowana w Warszawie „U Fukiera”. To moja i tylko moja restauracja, okręt flagowy, początek mojego życia w Polsce po powrocie z Hiszpanii. Tutaj gotuję i bywam - można mnie tu spotkać prawie codziennie. Tu wreszcie sama chętnie wybieram dania dla moich gości.  Kulinarne perełki na mapie Polski Na tym jednak nie koniec. Będąc w stolicy można również zajrzeć do nowo otwartego lokalu „Słodki Słony Familia”, który Gessler otworzyła razem ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem. W menu cukierni znalazły się między innymi maślane bułeczki, kruche ciasteczka, ciastka, drożdżówki, eklerki, mazurki, a nawet...

Magda Gessler aż tak schudła? I co z jej włosami? "Stop! Co ja zrobiłam?"
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler aż tak schudła? I co z jej włosami? „Co ja zrobiłam?"
Znana restauratorka udostępniła zdjęcie, które zaszokowało jej fanów. To zasługa fryzury czy diety odchudzającej?

Znana z hitu „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” Magda Gessler jest jedną z największych gwiazd w Polsce, które jak nikt znają się na gotowaniu. Gessler od lat ratuje restauracje przed upadkiem, czym zdobyła sympatię wielu telewidzów. Ale restauratorka pokazuje się nie tylko na ekranie telewizorów – jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, gdzie regularnie udostępnia zdjęcia okraszone osobistymi przemyśleniami na różne tematy. Najnowszy post zaszokował jej fanów. Sprawdźcie sami! Prowadzenie restauracji w trakcie pandemii Pandemia koronawirusa to cios dla restauratorów, którzy obecnie ledwo wiążą koniec z końcem, a niektórzy musieli całkowicie zamknąć swoje lokale z powodu bankructwa. Nawet Magda Gessler, która jest przecież świetną bizneswoman, przyznaje, że w trakcie pandemii jest jej bardzo ciężko prowadzić restauracje. Musiała całkowicie zmienić sposób serwowania dań w swoim najbardziej znanym lokalu „U Fukiera”, gdzie teraz zamówienia można odbierać w okienku. Czasami Magda osobiście wydaje posiłki! Mam zamkniętą restaurację, ale i u nas jest okienko, z którego wydajemy atrakcyjne dania. Obniżyliśmy ceny, a rodzaj jedzenia jest bardziej popularny, prosty, polski. Placki ziemniaczane, bułki ze schabowym… To okienko jest fantastyczne Metamorfoza Magdy Gessler Stres i ciągłe wyzwania niewątpliwie mają wpływ na restauratorkę. Ostatnio na swoim profilu na Instagramie udostępniła zdjęcie, na którym wydaje się być o wiele szczuplejsza! Fani gratulują jej zgrabnej sylwetki, a niektórzy twierdzą, że Magda wygląda szczuplej przez zmianę fryzury. Rzeczywiście, restauratorka wydaje się mieć o wiele mniej na głowie… i to dosłownie! Czyżby zrezygnowała z bujnych loków? Zobaczcie sami:...