gessler sklep
ONS.pl
Newsy

Magda Gessler przedstawiła ofertę wielkanocną swojej restauracji. Ceny jak zawsze horrendalnie wysokie

Kucharze Magdy Gessler mają pełne ręce roboty i przed Wielkanocą przyrządzają świąteczne potrawy, które można kupić w sklepie restauratorki. Sprawdźcie, ile kosztują!

Przygotowywanie się do świąt wielkanocnych to wesoły czas, który spędza się razem z rodziną. Wspólne malowanie pisanek, dekorowanie mazurka czy pieczenie babki wielkanocnej to wspomnienia, które na pewno większość z was pamięta ze swojego dzieciństwa. Później tych świątecznych zwyczajów uczycie swoje dzieci, a te przekazują tradycję następnym pokoleniom.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Zamawianie gotowych potraw na Wielkanoc

Jednak w dzisiejszych czasach ludzie są zabiegani jak nigdy wcześniej. Choć używa się sprzętów, które ułatwiają codzienne obowiązki, to czasu wcale nie jest coraz więcej. Wręcz przeciwnie – wydaje się, że go ubywa! Przy tak szalonym tempie życia trudno jest znaleźć chwilę na to, by przygotować święta Wielkanocne tak, jak dawniej.

Z tego powodu coraz więcej ludzi decyduje się skorzystać z ofert sklepów i restauracji i kupić część wielkanocnych potraw, zamiast je przygotowywać. Dotyczy to głównie ciast, choć popularne staje się kupowanie całych dań, w tym mięs czy faszerowanych jajek.

Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy

Ponieważ wzrasta zainteresowanie taką „wielkanocną garmażerką”, restauratorzy chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferują sprzedaż gotowych potraw wielkanocnych. Wśród nich nie mogło oczywiście zabraknąć Magdy Gessler! Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” w swoim sklepie „Delikatesy u Fukiera” sprzedaje w tym roku tradycyjne, wielkanocne dania i desery, które zostały przyrządzone przez kucharzy z jej restauracji. Poznajcie ceny tych specjałów!

Ceny w sklepie Magdy Gessler

Restauratorka regularnie krytykowana jest za ceny dań sprzedawanych w jej restauracjach oraz produktów dostępnych w jej sklepie. Gessler za każdym razem odpowiada, że używa najlepszych i tym samym najdroższych produktów, więc klienci nie powinni się dziwić, że to, co sprzedaje, wcale tanie nie jest. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za wielkanocne frykasy w jej sklepie. Skusilibyście się?

  • Drożdżowa baba wielkanocna 800g: 50 złotych
  • Barszcz biały na zakwasie 900 l: 49 złotych
  • Sos tatarski z grzybami 200 g: 17 złotych
  • Sałatka jarzynowa 300 g: 25 złotych
  • Jajka faszerowane z szynką (5 połówek): 28 złotych
  • Mazurek z kajmakiem i orzechami 250 g: 40 złotych

Kupilibyście coś w sklepie Magdy Gessler?

W sklepie Magdy Gessler znów można kupić świąteczne przysmaki. Cena pasty jajecznej podniesie wam ciśnienie
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy
W sklepie Magdy Gessler znów można kupić świąteczne przysmaki. Cena pasty jajecznej podniesie wam ciśnienie
Ceny produktów od Magdy Gessler zawsze wywoływały niemałe poruszenie wśród konsumentów. Nie inaczej jest tym razem. „U Fukiera” pojawiły się bowiem Wielkanocne frykasy.

Znana restauratorka, Magda Gessler, chcąc ratować swoje gastronomiczne biznesy już na początku pandemii podjęła decyzję o uruchomieniu internetowych delikatesów „U Fukiera”. Ceny oferowanych w tym miejscu produktów dosłownie zwalają z nóg. Nic dziwnego, w końcu za wysoką jakość i tajne receptury trzeba słono zapłacić. Wielkanocne produkty w sklepie Magdy Gessler Z racji, że zbliża się Wielkanoc Magda Gessler postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów i umieścić w ofercie delikatesów „U Fukiera” tradycyjne potrawy świąteczne. Wśród nich znajdziecie między innymi pastę jajeczną, kaczkę pieczoną w całości, żurek, śledzie, pasztet, białą kiełbaskę, chrzan tarty czy schab po warszawsku. Wszystko to brzmi i wygląda naprawdę apetycznie. Niestety ceny po raz kolejny zwalają z nóg. Wahają się od 15 do nawet 120 złotych. Ci którzy regularnie zaopatrują się w sklepie znanej restauratorki dobrze wiedzą, że wynikają one przede wszystkim z wysokiej jakości produktów i sekretnych receptur. Ile kosztują produkty w sklepie Magdy Gessler? W internetowych delikatesach „U Fukiera” możecie zaopatrzyć się między innymi w przepyszny żurek na prawdziwkach, bez którego Święta Wielkanocne nie mogłyby istnieć. Za 900 ml tego przysmaku będziecie musieli zapłacić 45 złotych. Jeśli chcecie w ten sposób nakarmić co najmniej czteroosobową rodzinę jeden słoik wam nie wystarczy. U Magdy Gessler dostaniecie także wyśmienitą pastę z wiejskich jaj z młodym szczypiorem. Za każdy słoiczek o pojemności 200 gramów zapłacicie 15 złotych. Delikatesy „U Fukiera” oferują również parzoną, białą kiełbaskę cielęco-wieprzową z własnej masarni. 500 gramów tego wyśmienitego produktu kosztuje 22 złote. Na tym jednak nie koniec. Na...

„Kuchenne rewolucje” w jednej z restauracji skończyły się klapą? „W ostatnią niedzielę mieliśmy 32 zł utargu”
ONS.pl
Newsy
Wpadka Magdy Gessler podczas „Kuchennych rewolucji”. Nie uwierzycie, co powiedziała
Magda Gessler nie od dziś słynie z niewyparzonego języka. Zobaczcie jej ostatnią wpadkę podczas nagrywania „Kuchennych rewolucji”.

Ekscentryczna Magda Gessler wciąż nie daje o sobie zapomnieć. Ostatnio znów zaszokowała cenami jak z kosmosu na swoje wielkanocne przetwory i świąteczne dania. Minęło ledwie kilka dni i gruchnęła wieść o tym, że 67-letnia gwiazda TVN-u planuje zacząć realizować się w świecie mody. Jak skończą się zamierzenia Magdy Gessler na polu projektowania ubrań, tego nie wiemy. Oprócz tego słynna restauratorka dalej odwiedza knajpy w ramach programu „Kuchenne rewolucje”. Czy Magda Gessler dalej nagrywa swoje programy mimo pandemii? Mimo pandemii Magda Gessler nie ustaje w prowadzeniu swojej kulinarnej rewolty. Autorski program gwiazdy działa na nieco innych zasadach. Gessler siłą rzeczy musi odpuścić zapraszanie do knajp gości. Oprócz tego zarówno ekipa telewizyjna, jak i załoga restauracji musi stosować się do podstawowych norm bezpieczeństwa i higieny obowiązujących wszystkich w dobie koronawirusa. Tak czy inaczej, program „Kuchenne rewolucje” trwa w najlepsze i wciąż ma swoją wierną widownię. Obecnie dostępny jest do oglądania na antenie TVN Style i w internecie, na platformie internetowej player.pl. Słynna restauratorka pojechała tym razem ze swoją kolejną misją na Górny Śląsk. Jej celem były Lędziny i znajdująca się właśnie w tym mieście restauracja Śląskie Niebo. Czym znowu zaszokowała Magda Gessler? 67-latka w swoim dobrze znanym wszystkim stylu nagrywała kolejne sceny na potrzeby show przed wejściem do lokalu. I w tym oto właśnie momencie przydarzyła jej się mała wpadka. Znana z bezpośredniości i dystansu do siebie gwiazda podzieliła się scenką „od kulis” ze swoimi fanami w serwisie Instagram.  - Lokal pachnie pyszną, polską, grillowaną kiełbasą. Ch… Tym krótkim, żołnierskim słowem Gessler skwitowała swoje roztargnienie podczas...

Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
ONS, AdobeStock
Newsy
Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
Jak szybko obrać jajka? Obejrzyjcie filmik, na którym Magda Gessler pokazuje swój sposób na szybkie obranie jajek dla odważnych!

W kwestii gotowania warto zdać się na autorytety. Magda Gessler zawsze ma dla swoich fanów garść porad na różne okazje – zwłaszcza na święta wielkanocne! Restauratorka w tym czasie w roku ma pełne ręce roboty. Przygotowuje pyszne potrawy i wypieki na święta dla swojej rodziny, a także dogląda prac w swoich restauracjach, które w tym roku oferują sprzedaż wielkanocnych dań na wynos i pieczenie ciast na zamówienie. Magda opublikowała na swoim profilu na Instagramie serię filmików, na których pokazuje jak przygotowywać różne wielkanocne potrawy, a przy tym dzieli się swoimi ciekawymi trikami na to, by gotowanie było jeszcze prostsze. Sprawdźcie sami! Idealna Wielkanoc według Magdy Gessler Restauratorka w wywiadzie opowiedziała o tym, co znaczą dla niej święta wielkanocne i jak ona spędza ten czas: Święta wielkanocne to są święta gdzie już nie zaprasza się ściśle rodziny, ale również przyjaciół. Jeszcze przed pandemią koronawirusa Gessler spędzała Wielkanoc ze swoją rodziną oraz najbliższymi przyjaciółmi. Zdradziła również jakie są jej ulubione potrawy wielkanocne: Dobry żur, a żur jest najlepszy na Śląsku. Biała kiełbasa, jajka faszerowane po polsku, baba wielkanocna patynowa albo muślinowa oraz mazurki, które sama maluję jak obrazki. Sposób Magdy Gessler na obranie jajek Na filmiku opublikowanym na Instagramie Magda Gessler pokazała jak ona przygotowuje faszerowane jaja po staropolsku. Przy okazji podzieliła się z fanami swoim sposobem na szybkie obranie jajek! Najważniejsza rzecz to dobre jajka! Świeże, ekologiczne – jaja o twardej skorupce. I to wcale nie jest takie proste, bo wszyscy się strasznie boją – tego cięcia! Mówiąc to Gessler złapała za nóż i przekroiła ugotowane na twardo jajko,...

Magda Gessler otworzyła stragan na świątecznym jarmarku. Za grzybową chce 70 zł,  To dużo?
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Magda Gessler otworzyła stragan na świątecznym jarmarku. Za grzybową chce 70 zł. To dużo?
Stragan „U Fukiera” Magdy Gessler działa wśród innych, warszawskich stoisk. Goście chwalą smak i narzekają na ceny. „Kogo na to stać?” – pytają.

Bożonarodzeniowe jarmarki w wielu miastach Polski wystartowały już pod koniec listopada. Ten warszawski wcale nie jest najdroższy w kraju. Bardziej kosztowne dania znaleźliśmy we Wrocławiu czy Gdańsku. Tam za pajdę chleba ze smalcem trzeba zapłacić 25 zł, a w Warszawie „tylko” 20 zł. Jednak dania, które możecie kupić na stoisku Magdy Gessler nie można nazwać tanimi. Duża popularność straganu Magdy Gessler Bożonarodzeniowy jarmark jest bardzo chętnie odwiedzany przez warszawiaków. Tłumek ustawia się też przed straganem Magdy Gessler. Można tam kupić i zjeść na miejscu pajdę chleba ze smalcem, pasztetem z dziczyzny czy tatar ze śledzia, a wypić grzane wino. Na profilu Facebookowym restauracja „U Fukiera” prowadząca stragan, dziękowała klientom za świetną inaugurację jarmarku: - Otwarcie budki świątecznej U Fukiera przekroczyło nasze najśmielsze oczekiwania Dziękujemy za liczne odwiedziny, serdeczne słowa i sugestie Jesteśmy tu dla was, by cieszyć wasze podniebienia i serca w tym wspaniałym świątecznym klimacie Do zobaczenia na Rynku Starego Miasta! Klienci także byli zadowoleni z odwiedzin: - Tatar ze śledzia z plackiem obled, grzaniec też pyszny obsługa cudowna - pisali. - Pajda z pasztetem z dziczyzny z grzybkami marynowanymi pychotka obsługa przemiła, polecam. Niektórym nie wystarczają świąteczne smakołyki, chcieliby zobaczyć właścicielkę, dopytują więc, czy na straganie bywa Magda Gessler? - Czy będzie szansa spotkać Panią Magdę w budce? Pozdrawiam :) Niestety, obsługa restauracji, dotychczas nie odpowiedziała czy restauratorka dogląda osobiście straganu.         Wyświetl ten post na Instagramie            ...