gessler sklep
ONS.pl
Newsy

Magda Gessler przedstawiła ofertę wielkanocną swojej restauracji. Ceny jak zawsze horrendalnie wysokie

Kucharze Magdy Gessler mają pełne ręce roboty i przed Wielkanocą przyrządzają świąteczne potrawy, które można kupić w sklepie restauratorki. Sprawdźcie, ile kosztują!
Katarzyna Wyborska
marzec 13, 2021

Przygotowywanie się do świąt wielkanocnych to wesoły czas, który spędza się razem z rodziną. Wspólne malowanie pisanek, dekorowanie mazurka czy pieczenie babki wielkanocnej to wspomnienia, które na pewno większość z was pamięta ze swojego dzieciństwa. Później tych świątecznych zwyczajów uczycie swoje dzieci, a te przekazują tradycję następnym pokoleniom.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Zamawianie gotowych potraw na Wielkanoc

Jednak w dzisiejszych czasach ludzie są zabiegani jak nigdy wcześniej. Choć używa się sprzętów, które ułatwiają codzienne obowiązki, to czasu wcale nie jest coraz więcej. Wręcz przeciwnie – wydaje się, że go ubywa! Przy tak szalonym tempie życia trudno jest znaleźć chwilę na to, by przygotować święta Wielkanocne tak, jak dawniej.

Z tego powodu coraz więcej ludzi decyduje się skorzystać z ofert sklepów i restauracji i kupić część wielkanocnych potraw, zamiast je przygotowywać. Dotyczy to głównie ciast, choć popularne staje się kupowanie całych dań, w tym mięs czy faszerowanych jajek.

Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy

Ponieważ wzrasta zainteresowanie taką „wielkanocną garmażerką”, restauratorzy chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferują sprzedaż gotowych potraw wielkanocnych. Wśród nich nie mogło oczywiście zabraknąć Magdy Gessler! Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” w swoim sklepie „Delikatesy u Fukiera” sprzedaje w tym roku tradycyjne, wielkanocne dania i desery, które zostały przyrządzone przez kucharzy z jej restauracji. Poznajcie ceny tych specjałów!

Ceny w sklepie Magdy Gessler

Restauratorka regularnie krytykowana jest za ceny dań sprzedawanych w jej restauracjach oraz produktów dostępnych w jej sklepie. Gessler za każdym razem odpowiada, że używa najlepszych i tym samym najdroższych produktów, więc klienci nie powinni się dziwić, że to, co sprzedaje, wcale tanie nie jest. Sprawdziliśmy, ile trzeba zapłacić za wielkanocne frykasy w jej sklepie. Skusilibyście się?

  • Drożdżowa baba wielkanocna 800g: 50 złotych
  • Barszcz biały na zakwasie 900 l: 49 złotych
  • Sos tatarski z grzybami 200 g: 17 złotych
  • Sałatka jarzynowa 300 g: 25 złotych
  • Jajka faszerowane z szynką (5 połówek): 28 złotych
  • Mazurek z kajmakiem i orzechami 250 g: 40 złotych

Kupilibyście coś w sklepie Magdy Gessler?

Komentarze
Magda Gessler
Adobe Stock/ons
Gwiazdy Szokująca cena masła w sklepie Magdy Gessler! Na taki przysmak stać tylko nielicznych!
W internetowej spiżarni „Schroniska Smaków Magdy Gessler” nawet najbardziej wymagający fani kulinariów znajdą coś dla siebie. Za najwyższej jakości produkty trzeba jednak niemało zapłacić.
Weronika Kępa
listopad 16, 2020

Magda Gessler to ikona polskiej gastronomii. Na kulinariach zna się przecież jak nikt inny. Właścicielka kilkunastu restauracji kojarzona jest przede wszystkim z nieszablonowymi połączeniami smaków i kreatywnym podejściem do tradycyjnych potraw. Swoją miłością do gotowania od lat zaraża wszystkich, których spotka. Zawsze podkreśla, że w kuchni najważniejsza jest jakość produktów, które muszą być przede wszystkim świeże, zdrowe i lokalne. Nic więc dziwnego, że w spiżarni „Schroniska Smaków” nie brakuje produktów najwyższej jakości, przygotowywanych w znanej góralskiej restauracji. W ofercie sklepu znajdują się jednak nie tylko polskie przysmaki. Nie od dziś wiadomo, że Magda Gessler ogromną miłością darzy Włochy. Nie tylko z uwagi na temperament tamtejszej społeczności, ale również na smakowitą kuchnię. Restauratorka dobrze zna nie tylko sam kraj, ale też język, co nieraz dało się zauważyć podczas „Kuchennych Rewolucji”. Do takiego stanu rzeczy bez wątpienia przyczynił się jej ojciec, który miał włoskie korzenie. Magda Gessler postanowiła więc sprzedawać w swoim sklepie również produkty importowane z tego pięknego kraju. Smakowity chlebek Oferta sklepu Magdy Gessler jest bardzo szeroka, a każdy produkt starannie wyselekcjonowany. Można tam kupić, na przykład chleb pieczony bez mąki, drożdży, ulepszaczy czy konserwantów. Chleb bez ziaren dostępny w naszym sklepie jest pieczony codziennie w naszej restauracji. Większość składu to płatki owsiane, słonecznik i siemię lniane. Całość łączymy z olejem słonecznikowym tłoczonym na zimno w naszej restauracji i odrobiną miodu. Do mieszanki trafia jeszcze sezam, łuskana dynia, niełuskane ziarna pszenicy, płatki żytnie i odrobina płatków sojowych, które zapewniają teksturę pieczywa i chronią je przed...

Przeczytaj
Delikatesy Gessler
ons.pl, Adobe Stock
Newsy Gessler otworzyła sklep z przetworami - ceny zwalają z nóg. Za bigos i gołąbki każe sobie zapłacić...
Gwiazda „Kuchennych rewolucji” lubi szokować. Jeśli nie zachowaniem na antenie, czy niewybrednymi komentarzami, to teraz także cenami „z kosmosu” w swoim nowym sklepie.
Hubert Rój
grudzień 01, 2020

Zanim gwiazda Magdy Gessler rozbłysła na dobre w telewizji TVN, posiadaczka bujnych loków ograniczała się głównie do działania na polu gastronomicznym. Szefowała wielu knajpom, tworzyła nowe restauracje – słowem – Gessler to zapalona restauratorka. Lekarstwo na kryzys W dobie pandemicznego kryzysu Magda szuka nowych źródeł zarobku. Odkąd w Polsce i na świecie szaleje COVID-19, właściciele knajp mogą jedynie załamywać ręce. Ciągłe obostrzenia, czasowo także po prostu zamykanie restauracji – Gessler postanowiła coś z tym zrobić. Doświadczenie gwiazdy „Kuchennych rewolucji” procentuje. Magda wie co Polacy lubią i wie jak ich frykasy odpowiednie przygotować. Swoją wiedzę restauratorka urodzona na Kubie postanowiła przekuć w kolejny dochodowy biznes. I tutaj przechodzimy do sedna sprawy. Magda Gessler otworzyła sklep. I to nie byle jaki sklep. W swoich „Delikatesach u Fukiera” 67-latka zaczęła sprzedawać smakowite przetwory. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie jeden szczegół –i to wcale niemały – chodzi tu o ogromne ceny słoiczków ze znakiem jakości Gessler… Smaki „Fukiera” w domu Magda zapewnia na stronie delikatesów, że w jej kuchni pachnie rodzinnym domem i prawdziwą polską spiżarnią sprzed lat. Nie wątpimy, ale jedno jest pewne – żadna polska pani domu nie sprzedawała swoich przetworów w takich cenach! Pora na kilka przykładów: Bigos na winie „na bogato” dostaniemy u Magdy za 60 zł. I nie mówimy tu o garze dla całego plutonu wojska, a słoiczku o pojemności 900 ml! Pół kilograma pasztetu z dziczyzny i grzybów Gessler wyceniła z kolei na 75 zł. W gronie najchętniej kupowanych produktów znajduje się ponoć także barszcz czerwony „jak rubin”, na...

Przeczytaj
Magda Gessler, Wigilia
ONS/Flickr, Pawel Loj
Newsy Magda Gessler powala cenami. Aż trudno uwierzyć́, ile sobie życzy za zestaw świątecznych potraw na Wigilię 
Wigilijna propozycja restauratorki wydaje się nie do przyjęcia. Nie każdego stać bowiem na takie ceny.
Aleksandra Jaworska
grudzień 19, 2020

Znana restauratorka wyszła naprzeciw świątecznym oczekiwaniom. W swoim sklepie internetowym "Schronisko Smaków" umieściła produkty, które będziecie mogli podać na świąteczny stół. Magda Gessler to znana od dawna w branży kulinarnej przedsiębiorczyni. Sygnuje swoim nazwiskiem kilka restauracji, jak również dzięki udziałom w programach telewizyjnych stała się charyzmatyczną twarzą polskiego showbiznesu. Polacy kochają jej osobowość i humor. Tradycyjna polska Wigilia Święta to ten okres, w którym wszystkich łączy jedno - jedzenie. 12 postnych potraw, które stawiacie co roku na stole oprócz wyjątkowego smaku, ma znaczącą symbolikę. Kapusta wigilijna czy barszcz z uszkami smakują najlepiej właśnie w Boże Narodzenie. O ile kuchnia na święta potrafi nas utuczyć, o tyle trudno z niej zrezygnować. Zrobienie potraw na Wigilie wymaga jednak czasu i cierpliwości. Nie wszyscy mają go w grudniu pod dostatkiem. Przez jego brak często Polacy decydują się na zamawianie potraw z zewnętrznych cateringów. Jakość na niebywale wysokim poziomie Magda Gessler od lat utrzymuje, że dania przez nią serwowane posiadają wyłącznie sprawdzone receptury i można mieć pewność ich składników. Restauratorka stara się wybierać jedynie produkty, które zna i ceni. W restauracjach prowadzonych przez Gessler pracują ponadto jedni z najlepszych szefów kuchni. Koszyk wigilijny w sklepie Magdy Gessler Jeśli należycie do grupy osób, które w te święta chcą przede wszystkim odpocząć, możecie wybrać gotowe produkty wigilijne, m.in. w sklepie internetowym "Schronisko Smaków" należącym do Magdy Gessler. Jedyne co może was zszokować to ceny, jakie proponuje restauratorka.  Dzięki propozycji prowadzącej "Kuchenne rewolucje" macie...

Przeczytaj
Magda Gessler restauracje
ons
Gwiazdy Ile restauracji tak naprawdę prowadzi Magda Gessler? My już wiemy!
Magda Gessler od lat określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji w Polsce”. Okazuje się jednak, że większości z nich udziela tylko swojego nazwiska i pomysłów na dania. Miejsc, które stworzyła całkowicie sama nie jest więc tak wiele.
Weronika Kępa
listopad 24, 2020

Magda Gessler od lat pomaga Polakom ratować ich gastronomiczne biznesy. W „Kuchennych Rewolucjach” kobieta określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny”. I o ile do tej drugiej części nikt nie ma zarzutów, o tyle pierwsza fraza budzi ogromne zainteresowanie wśród miłośników jedzenia i fanów gwiazdy. Gessler pozwala używać swojego nazwiska Magda Gessler już kilkanaście lat temu wytłumaczyła, dlaczego tak wiele miejsc promuje się jej nazwiskiem, mimo że nie są jej własnością. Okazuje się, że restauratorka ściśle współpracuje z kilkunastoma punktami gastronomicznymi w kraju i udziela na to zgody. Oczywiście nie za darmo. Daję tym miejscom nie tylko moje nazwisko, ale przede wszystkim całą siebie – moje najlepsze pomysły, jakość, która z mojego nazwiska wynika. Sama wszystkiego pilnuję, doglądam, unowocześniam smaki, poprawiam. W ten sposób Gessler przez lata wspierała między innymi Willę Uciechę, Hestię, Bażanciarnię, Gar czy Belugę. Jednak bezpośrednio spod jej skrzydeł wyszło o wiele mniej restauracji. Jedną z nich i jednocześnie pierwszą, którą stworzyła jest zlokalizowana w Warszawie „U Fukiera”. To moja i tylko moja restauracja, okręt flagowy, początek mojego życia w Polsce po powrocie z Hiszpanii. Tutaj gotuję i bywam - można mnie tu spotkać prawie codziennie. Tu wreszcie sama chętnie wybieram dania dla moich gości.  Kulinarne perełki na mapie Polski Na tym jednak nie koniec. Będąc w stolicy można również zajrzeć do nowo otwartego lokalu „Słodki Słony Familia”, który Gessler otworzyła razem ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem. W menu cukierni znalazły się między innymi maślane bułeczki, kruche ciasteczka, ciastka, drożdżówki, eklerki, mazurki, a nawet...

Przeczytaj