Posiada same plusy. Rozgrzewa w chłodniejsze dni, pomaga zwalczyć przeziębienie, zawiera sporą ilość witamin i minerałów, ma właściwości przeciwzapalne oraz stymuluje układ trawienny. Mowa tu o rosole, czyli jednej z ulubionych zup Polaków. Przygotowana w odpowiedni sposób, ze sporą ilością warzyw oraz dobrej jakości mięsa, jest potrawą dość odżywczą. Jej przyrządzenie nie jest trudne, ale należy pamiętać o kilku zasadach.

Złote rady królowej polskiej sceny kulinarnej

Ze względu na obecną sytuację w kraju, coraz więcej celebrytów komunikuje się ze swoimi fanami poprzez media społecznościowe. Jedną z takich osób jest Magda Gessler. Restauratorka na swoim profilu chętnie dzieli się z odbiorcami różnymi radami bądź wskazówkami odnośnie gotowania. Ostatnio podczas gotowania rosołu, podzieliła się z wielbicielami swoją recepturą na idealny wywar. Według Gessler potrawa powinna zawierać odpowiednią ilość włoszczyzny, dobrej jakości mięsa (najlepiej dwóch rodzajów, wołowiny i kurczaka). Nie należy oszczędzać na ziołach. To one budują cały aromat rosołu, dlatego powinno dodawać się sporą natkę pietruszki oraz lubczyku.

Czy to błąd?

Na filmiku instruktażowym, który restauratorka zamieściła w mediach społecznościowych, odbiorcy zauważyli rzecz, która ich zaniepokoiła. Jest nią gumka recepturka. Taką gumką były związane natki pietruszki oraz lubczyku. Celem takiego zabiegu miało być ułatwienie pracy, aby zioła nie pływały w całym rosole, a trzymały się razem i ich wyjęcie było łatwiejsze. Fani uznali to za błąd i skrytykowali Gessler. Uważają, że gotowanie tworzywa sztucznego w wysokiej temperaturze może nieodpowiednio wpłynąć na rosół. Pod zamieszczonym postem celebrytki, pojawiło się wiele nieprzychylnych opinii. 

A wy co o tym sądzicie?
 

Zobacz także: