Magda Gessler i niedobre mięso z kurczaka
Paweł Kibitlewski/ons.pl, Paweł Siamionow/Adobe Stock
Newsy

Magda Gessler pilnie ostrzega przed mięsem z kurczaka. Jest niebezpieczne

Gwiazda „Kuchennych rewolucji” nie przebiera w słowach. Kiedy zobaczyła jak w pewnej polskiej knajpie przygotowują kurczaka, wprost opadły jej ręce.

Wszyscy wiemy, jak wielką wagę należy przywiązywać do bezpieczeństwa podczas przygotowywania mięsnych dań. Do gotowania należy używać tylko i wyłącznie świeżych kawałków. Jeżeli mamy jakiekolwiek wątpliwości co do jakości mięsa – lepiej nie ryzykujmy.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przykra niespodzianka

Szczególnie często zdarza nam się trafić w sklepach na niezbyt przyjemnie pachnące piersi z kurczaka. Jeżeli termin ważności nieuchronnie zbliża się do końca, podczas otwierania opakowania możemy się niemile zaskoczyć.

Pół biedy, jeżeli wyrzucimy takie opakowanie do kosza. Jedyną stratę odczujemy w portfelu. Gorzej, jeśli przyjdzie nam do głowy, by mimo wszystko użyć takiego mięsa na obiad! Na taki ruch wpadł pan Paweł, właściciel jednej z wizytowanych przez Magdę Gessler restauracji.

32-letniemu restauratorowi chyba zabrakło nieco doświadczenia. Nie wziął pod uwagę, że pani Magda sprawdzi jego kurczaka przed usmażeniem. Gdy słynna restauratorka otworzyła naczynie z zamarynowanym kurczakiem, krzyknęła na cały głos z przerażenia.

Zobacz także
"Jak ktoś będzie coś źle robił, to będę się darła!”. Magda Gessler uczy Ekipę gotować

"Jak ktoś będzie coś źle robił, to będę się darła!”. Magda Gessler uczy Ekipę gotować

magda gessler śledzie

Magda Gessler apeluje, by nigdy nie kupować takich śledzi. Mogą zawierać pasożyty

Gessler bez sentymentów

Gessler była bezlitosna dla swojego podopiecznego z programu. Od razu oznajmiła, że po zjedzeniu tak zamarynowanego kurczaka kucharz po prostu… umrze! Mimo wszystko nakazała usmażyć feralne mięso i skosztować je panu Pawłowi.

Drugi z właścicieli, pan Patryk (28 l.) zarzekał się, że mięso jest całkiem świeże i wcale nie jest zgniłe. Po takich słowach Magda Gessler nakazała także jemu spróbowanie śmierdzącej piersi z kurczaka. Restauratorka zastanawiała się, jak można podawać takie produkty gościom swojej restauracji i czy można na takim procederze zarabiać pieniądze. 

Pani Magda nie pozostawiła na panu Pawle i panu Patryku nawet suchej nitki. Zadawała racjonalne pytania o to, dlaczego kupują nieświeżego kurczaka. Słusznie uznała, że nie może odpowiadać za to, że młodzi właściciele knajpy mają kłopoty z węchem.

Z tego odcinka programu płynie prosty, edukacyjny wniosek: uważajmy na to, jakiego kurczaka przygotowujemy sobie na obiad!

Magda Gessler ostrzega wszystkich Polaków przed tym mięsem. „Jest jedną z najgroźniejszych rzeczy, jakie można zjeść”
Adobe Stock/ONS.pl
Newsy
Magda Gessler ostrzega wszystkich Polaków przed tym mięsem. „Jest jedną z najgroźniejszych rzeczy, jakie można zjeść”
Mięso jest cennym źródłem białka w diecie, dlatego jest jednym z produktów zalecanych przez specjalistów. Jednak jak się okazuje, nie wszystkie są bezpieczne dla zdrowia. Magda Gessler alarmuje i ostrzega Polaków przed tym produktem.

Wiele osób nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa. Poniekąd mają rację, gdyż zawiera ono sporo wartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Należy mieć jednak na uwadze, aby pochodziło ze sprawdzonego źródła, a w swoim składzie nie zawierało zbędnych dodatków.  Rodzaje mięsa na rynku  Mięso to ważny produkt w codziennej diecie. Oprócz białka, ma w składzie również wiele cennych wartości. Na rynku w sprzedaży można spotkać się z różnymi rodzajami tego produktu. Do najpopularniejszych zalicza się takie jak:  wieprzowina, wołowina, baranina, mięso drobiowe, czy dziczyzna.  Każde z nich ma swoje walory smakowe czy aromatyczne. Wybór właściwego rodzaju, zależy tylko i wyłącznie od indywidualnych preferencji, a także przyrządzonego dania.  Właściwości zdrowotne mięsa Mięso wzbogaca dietę w wiele cennych wartości, które odżywiają organizm. Jadłospis bez tych produktów jest ubogi w różne składniki. Z tego też powodu specjaliści zalecają włączenie go do codziennego żywienia. Poza tym charakteryzuje się pewnymi właściwościami. Wśród nich wyróżnia się: źródło witamin z grupy B, prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, świetne źródło łatwo przyswajalnego białka, budulec mięśni. Do zdrowszych mięs należy drób. Zawiera mniej kwasów tłuszczowych, które w nadmiarze mogą być niebezpieczne dla zdrowia.  Magda Gessler jako autorytet kulinarny Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem kulinarnym w całej Polsce. Jest właścicielką kilku restauracji w kraju, a także prowadzi swój program, gdzie przeprowadza zmiany w lokalach gastronomicznych. Dzięki takiemu działaniu uratowała wiele miejsc oraz pokazała im nowe kierunki rozwoju. Ze swoimi...

Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya. Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie. Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”? Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw. W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów. Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu. Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim? Kuchenne...

Magda Gessler
ONS
Newsy
Magda Gessler przyznała się do pewnego grzeszku. Nigdy byście nie zgadli, że jej największa słabość to...
Prowadząca „Kuchennych rewolucji” znowu zaskakuje. Ciekawe co na jej zwyczaje żywieniowe powiedzieliby dietetycy!

Magda Gessler nie schodzi z czołówek gazet i portali internetowych. A to rzuci stołem podczas nagrywania odcinka swojego show, a to zdecyduje się na sprzedawanie gołąbków za 60 zł w swoim sklepie. Ostatnio pani Magda wymyśliła z kolei, że w dobie pandemii będzie sprzedawała zupę za złotówkę…  Wszystko to w celu pomocy seniorom w dobie pandemii. Za Gessler trudno czasem nadążyć. Ostatnio znana restauratorka wywołała kolejną burzliwą dyskusję pod swoim wpisem w sieciach społecznościowych. Poruszony został temat odżywiania. Cała Magda… Tę burzę włosów każdy zna. Do tego jeszcze dość specyficzny i jedyny w swoim rodzaju styl ubierania się. Magda Gessler bez wątpienia wyróżnia się z tłumu. Dość niedawno portale plotkarskie odnotowały, że słynna restauratorka schudła nawet do 10 kilogramów. Gessler powiedziała jedynie, że „tak się ma po pomidorach i po miłości”. Gwiazda TVN-u nigdy nie słynęła ze zbytnio zdrowego trybu życia. Testowanie potraw w „Kuchennych rewolucjach”, smakowanie wyrobów w swojej restauracji. Magda nie troszczy się za bardzo o swoją wagę. Słodka tajemnica Ostatnio wyszedł na jaw jeszcze jeden mały sekret 67-latki. Gessler przyznała się bez skrępowania swoim fanom na Instagramie, że uwielbia nocne podjadanie!         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official) Lody, suszona kiełbasa z pomidorem, tort kasztanowy – o tych wszystkich delikatesach opowiedziała Gessler w szczerym poście. Warto...

	Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
ONS.pl
Newsy
Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
Pandemia i napięty grafik utrudniają Magdzie Gessler prowadzenie „Kuchennych rewolucji”. Czy to oznacza koniec programu?

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie. Program „Kuchenne rewolucje” Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji. Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste. Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”. Koniec „Kuchennych rewolucji”? Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia. Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler....