Magda Gessler otworzyła stragan na świątecznym jarmarku. Za grzybową chce 70 zł,  To dużo?
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy

Magda Gessler otworzyła stragan na świątecznym jarmarku. Za grzybową chce 70 zł. To dużo?

Stragan „U Fukiera” Magdy Gessler działa wśród innych, warszawskich stoisk. Goście chwalą smak i narzekają na ceny. „Kogo na to stać?” – pytają.

Bożonarodzeniowe jarmarki w wielu miastach Polski wystartowały już pod koniec listopada. Ten warszawski wcale nie jest najdroższy w kraju. Bardziej kosztowne dania znaleźliśmy we Wrocławiu czy Gdańsku. Tam za pajdę chleba ze smalcem trzeba zapłacić 25 zł, a w Warszawie „tylko” 20 zł. Jednak dania, które możecie kupić na stoisku Magdy Gessler nie można nazwać tanimi.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Duża popularność straganu Magdy Gessler

Bożonarodzeniowy jarmark jest bardzo chętnie odwiedzany przez warszawiaków. Tłumek ustawia się też przed straganem Magdy Gessler. Można tam kupić i zjeść na miejscu pajdę chleba ze smalcem, pasztetem z dziczyzny czy tatar ze śledzia, a wypić grzane wino. Na profilu Facebookowym restauracja „U Fukiera” prowadząca stragan, dziękowała klientom za świetną inaugurację jarmarku:

- Otwarcie budki świątecznej U Fukiera przekroczyło nasze najśmielsze oczekiwania Dziękujemy za liczne odwiedziny, serdeczne słowa i sugestie Jesteśmy tu dla was, by cieszyć wasze podniebienia i serca w tym wspaniałym świątecznym klimacie Do zobaczenia na Rynku Starego Miasta!

Klienci także byli zadowoleni z odwiedzin:

- Tatar ze śledzia z plackiem obled, grzaniec też pyszny obsługa cudowna - pisali.

- Pajda z pasztetem z dziczyzny z grzybkami marynowanymi pychotka obsługa przemiła, polecam.

Niektórym nie wystarczają świąteczne smakołyki, chcieliby zobaczyć właścicielkę, dopytują więc, czy na straganie bywa Magda Gessler?

- Czy będzie szansa spotkać Panią Magdę w budce? Pozdrawiam :)

Niestety, obsługa restauracji, dotychczas nie odpowiedziała czy restauratorka dogląda osobiście straganu.

Za ile Magda Gessler sprzedaje Bigos?

Poza przekąskami do zjedzenia na miejscu, na straganie sprzedawane są przetwory i dania gotowe, dostępne także w Delikatesach Magdy Gessler.  Ceny na zimowym stoisku "u Fukiera":

  • Bigos 0,9 l - 60 zł
  • Gołąbki  0,9 l- 60 zł
  • Zupa Grzybowa 0,9 l - 70 zł 
  • Barszcz czerwony na zakwasie 0,9 l - 50 zł

Wszystko drożeje, a wyroby z restauracji sprzedawane na bożonarodzeniowym straganie też nie mogą być tanie. Większość klientów nie komentuje więc cen delikatesów świątecznych autorstwa Magdy Gessler i skupia się na smaku.

Zobacz także
25 zł za pajdę chleba ze smalcem? Ceny na jarmarku we Wrocławiu wołają o pomstę do nieba

25 zł za pajdę chleba ze smalcem. Ceny na jarmarku we Wrocławiu wołają o pomstę do nieba

zupa grzybowa przepis Magda Gessler

Grzybowa z zaskakującym składnikiem od Magdy Gessler. Nadaje zupie wyjątkowo wyśmienity smak

Znaleźli się jednak tacy, którzy wytknęli restauratorce, że od innych wymaga w swoich programach obniżania cen, a sama winduje je w kosmos:

- Dobre, ale nie każdego stać. Wszędzie drogo, bo inflacja wiadomo, ale u pani Magdy najdrożej. W ten sposób nie przyciągnie klienteli na stałe. Podczas kuchennych rewolucji zawsze niby za drogo pani Magdzie u osób biorących udział w przemianie a sama ma ceny z galaktyki - komentowali internauci.

Innej klientce krytykującej wysokie ceny, obsługa restauracji odpowiedziała niezbyt grzecznie. Wpis szybko jednak zniknął z sieci:

- Przykro nam, że ceny nie sprostały pani oczekiwaniom.

Źródło: Facebook/U Fukiera, Instagram/ U Fukiera, Pudelek.pl

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
Nie od dziś wiadomo, że ceny w restauracjach Magdy Gessler nie należą do najniższych. Ile z kolei trzeba zapłacić za zwykły kotlet schabowy? Mimo wszystko możecie się nieźle zdziwić.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Na co dzień prowadzi kilka restauracji i jest gwiazdą programów kulinarnych, takich jak m.in. „ Kuchenne rewolucje " czy „ MasterChef ". Mało kto zna się na kuchni tak jak ona. Gessler ma ogromną kulinarną wiedzę i niebywałe wyczucie smaku. Nic dziwnego, że każe sobie słono płacić za serwowane w jej restauracji dania. Ile kosztuje schabowy w jej słynnej restauracji „U Fukiera”? Cena może was zwalić z nóg. Ile kosztuje schabowy w restauracji Magdy Gessler? Jeśli wybieracie się na obiad do restauracji Magdy Gessler, lepiej przygotujcie sporą ilość gotówki. Ceny „U Fukiera” mogą was zwalić z nóg. Przykładowo, za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 31 zł. Ile kosztuje obiad – na przykład schabowy? Za następującą propozycję: „kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię" oraz ziemniaki - trzeba u niej zapłacić 64 złote. Porcja jest jednak rzeczywiście całkiem spora i z powodzeniem można ją podzielić na dwie osoby. Jeżeli myślicie, że schabowy to najdroższa pozycja w menu u Magdy Gessler, to jesteście w błędzie. O wiele droższe są – uwaga – placki ziemniaczane z gulaszem, za które trzeba zapłacić 79 złotych. Jeszcze drożej kosztuje antrykot smażony na kamieniu z masłem czosnkowym, który kosztuje aż 130 złotych za porcję.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Lubicie jeść sałatki? W restauracji Magdy Gessler macie do wyboru trzy a ich ceny wahają...

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ceny potraw na wynos z restauracji Magdy Gessler zwalają z nóg. Ile życzy sobie za schabowego?
Postanowiliśmy rzucić okiem na menu w restauracji Magdy Gessler „U Fukiera”. Gwiazda TVN-u słono liczy sobie za swoje dania na wynos.

Restauracja  „U Fukiera” to prawdziwe oczko w głowie Magdy Gessler. Gospodyni „Kuchennych rewolucji” jest właścicielką tego miejsca od 1991 roku. Na stronie internetowej knajpy czytamy, że to najstarsza restauracja w Warszawie, tradycjami sięgająca aż XVI stulecia. Czy to jednak tłumaczy tak wysokie ceny? Wiele o historii i procesie tworzenia tego miejsca Gessler opowiada w swojej autobiografii , którą właśnie promuje. Dlaczego ceny w knajpie Magdy Gessler są tak wysokie? Restauracja „U Fukiera” może się pochwalić całą listą laurów, nagród i odznaczeń od wielu organizacji badających punkty gastronomiczne na całym świecie. Nic więc dziwnego w tym, że słynna restauratorka nawet za klasyczne polskie zupy liczy sobie naprawdę słono. Niedawno pisaliśmy o tym, że rosół u Magdy Gessler może kosztować nawet 75 zł! Pierogi, żur, rosół czy kotlet schabowy – komplet takich dań zjecie w barze mlecznym za mniej niż łącznie 40 zł. Tymczasem w tej cenie u Magdy Gessler nie zobaczycie nawet słoika rosołu! Aż trudno sobie to wyobrazić… A oto mała próbka z menu „U Fukiera” na wynos. Uwaga, poniższe ceny nie dotyczą porcji dla całej rodziny, a tylko dla jednej osoby! Jedyny wyjątek stanowi deska polski, kozich serów, którą Magda Gessler proponuje dwóm osobom, na przykład do wina. Ceny na wynos w restauracji Magdy Gessler „U Fukiera” Podczas lockdownu restauracja sygnowana nazwiskiem Gessler zaczęła oferować swoim klientom specjalną selekcję potraw dostępnych na wynos. Wśród nich znalazły się m.in.: Pierogi ruskie z siekaną miętą i prawdziwą wiejską śmietaną: 36 zł Żur na prawdziwkach z białą kiełbasą – słoik 0,9 l: 50 zł Rosół na wielu mięsach, czysty – słoik 0,9 l: 49 zł Barszcz...

promocja na pączki u magdy gessler
ONS.pl
Gwiazdy
Magda Gessler zaskoczyła wszystkich. Będzie sprzedawać pączki za 1 zł. Trzeba jednak spełnić pewien warunek
Restauratorka zazwyczaj bardzo ceni swoje produkty. Na tłusty czwartek przygotowała jednak niezwykłą ofertę! Wiemy jak zdobyć pączki za 1zł.

Magda Gessler zazwyczaj słynie z wysokich cen sprzedawanych przez siebie wyrobów. Gwiazda i restauratorka zawsze powtarza, że najważniejsza jest dla niej jakość produktów. Z okazji tłustego czwartku, restauratorka postawiła jednak na ilość! Zamierza bowiem sprzedawać pączki za złotówkę! Wiemy jakie warunki trzeba spełnić, by takiego kupić. Ceny pączków u Magdy Gessler Magda Gessler to nie tylko celebrytka i gwiazda programów kulinarnych, ale też ceniona i znana restauratorka. Jej lokale słyną z dopracowanych receptur, ale też z wysokich cen! Niedawno informowaliśmy was, że pączki u Magdy Gessler kosztują naprawdę sporo ! W jej cukierni „Słodki Słony” kupicie je za 10 zł.  Niezwykła promocja Magda Gessler postanowiła w tym roku z okazji tłustego czwartku, zaserwować swoim klientom naprawdę niezwykłą niespodziankę. Zdecydowała, że pączka będzie można zjeść u niej za złotówkę. Czy to akt dobrej woli, czy chwyt marketingowy? Pączki od Gessler za złotówkę Wygląda na to, że to po prostu miły gest restauratorki w stronę jednej szczególnej grupy społecznej. Nie każdy będzie mógł bowiem skorzystać z niecodziennej promocji. Restauratorka oferuje pączki za złotówkę tylko seniorom. Magda Gessler pokazała dobre serce i chce niemal podarować najstarszym członkom społeczeństwa, pączka najwyższej jakości. Każdy senior będzie mógł zjeść pączka z jej restauracji, płacąc za niego tylko złotówkę! Pączki za złotówkę „U Fukiera” Magda Gessler poinformowała za pomocą Instagrama „U Fukiera”, że każdy senior zje tam pączka za złotówkę. Nie zostało sprecyzowane, jakie jest kryterium wieku dla „seniorów”.          ...

Katarzyna Bosacka o Magdzie Gessler: „Każdy orze, jak może”. O co poszło?
ONS.pl
Newsy
Katarzyna Bosacka o Magdzie Gessler: „Każdy orze, jak może”. O co poszło?
Katarzyna Bosacka wypowiedziała się na temat cen w restauracjach Magdy Gessler. Za wysokie?

Katarzyna Bosacka to autorka wielu programów o zdrowym żywieniu, a także świadomych zakupach. Kilkukrotnie uświadamiała Polaków jak odpowiednio się odżywiać oraz jak unikać składników i produktów szkodliwych dla zdrowia. Poświęciła także kilka odcinków oraz książek na naukę zdrowego odchudzania się, które przeprowadzała pod okiem doświadczonego dietetyka. Teraz Bosacka została zapytana o opinię na temat cen w restauracjach Magdy Gessler.  Bosacka krytykuje Gessler? Restauracje Magdy Gessler, zwłaszcza flagowa „U Fukiera”, słyną ze swoich wysokich cen. Chociaż restauratorka zapewnia, że ma to przełożenie na wyjątkową jakość produktów, a także przygotowywanie ich przez wykwalifikowanych kucharzy oraz klimatyczną atmosferę w lokalach, wiele osób uważa ceny Gessler za nadmiernie wywindowane. Sałatka Cezar kosztuje w „Fukierze” 58 zł, kotlet schabowy z kapustą 62 zł, a kawałek sernika… 29 zł.          Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) O ceny w tym konkretnym lokalu dziennikarze zapytali więc Bosacką – ekspertkę od żywienia. „Ja rozumiem, że jeżeli idę do restauracji, kawiarni czy cukierni Magdy Gessler i widzę te ceny, to jakoś na to się godzę, bo jestem jej fanką, bo lubię, bo wierzę, że to jest z prawdziwych, dobrych składników. Ale nikt nikomu nie nakazuje kupowania tych produktów” – powiedziała Bosacka i dodała: „Czasem mi się wydaje, że rzeczywiście te ceny są trochę za wysokie. Ja jestem...