magda gessler wielkanoc
ONS, AdobeStock
Newsy

Magda Gessler dała Polakom pewną radę na Wielkanoc. „Musi być kiełbasa i...”

Jak obchodzi się Wielkanoc w domu Magdy Gessler? Jednej rzeczy nie może zabraknąć na stole!

Już niedługo wszyscy zasiądziemy przy stole wielkanocnym! Z tej okazji swoje "trzy grosze" na temat organizacji świąt, postanowiła wtrącić ekspertka od kulinariów i gwiazda „Kuchennych Rewolucji” i „Masterchefa”, czyli Magda Gessler!

W rozmowie z jednym z portali internetowych opowiedziała o tym, jak jej zdaniem wygląda idealna Wielkanoc i co powinno się wówczas przygotowywać. Magda zdradziła również, czego absolutnie nie może zabraknąć na wielkanocnym stole! Sprawdźcie sami.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Wielkanoc według Magdy Gessler

Magda Gessler zapytana o to, jak jej zdaniem powinny wyglądać idealne święta wielkanocne, odpowiedziała:

To biały obrus, dużo hiacyntów, zapach bukszpanu, świeżo posianego owsa. Najlepiej, aby na stole było mnóstwo kwiatów, zielonych wianków. Wielkanoc to sezon na tulipany.

Nie mogło też zabraknąć wzmianki o jedzeniu! Według Gessler, w Polsce podczas świąt wielkanocnych, na stole muszą się pojawić jajka na twardo, chrzan, nóżki i wieprzowina. Nie zapominajmy oczywiście o żurku i białej kiełbasie! Na deser najlepszy jest sernik, babki piaskowe i pascha.

Święta wielkanocne w domu Gessler

Co ciekawe, Magda Gessler obchodzi święta wielkanocne w wyjątkowo tradycyjnym stylu. W jej domu obchodzi się Wielkanoc tak, jak w Polsce przedwojennej. Co to oznacza? Gwiazda przyrządza potrawy, które są typowe dla kuchni tamtego okresu. Mówi, że nie może zabraknąć ćwikły, dań z chrzanem oraz oczywiście… nalewek! Magda podkreśliła, że nalewki muszą być koniecznie owocowe, ponieważ doskonale pasują do wieprzowiny, czyli kiełbasy i schabu. Podobno najlepsze nalewki to te robione z malin i czerwonej oraz czarnej porzeczki.

Ulubione potrawy wielkanocne Magdy Gessler

Gwiazda podkreśliła w wywiadzie kilka razy, że najważniejsza w Wielkanoc jest biała kiełbasa – koniecznie własnej roboty! Magda przyrządza ją z wieprzowiny z cielęciną, z dodatkiem dużej ilości majeranku, czosnku i tłuszczu z podgardla. Jednak jej ulubioną wielkanocną potrawą są jajka na twardo – faszerowane lub podawane z majonezem.

Tradycje wielkanocne Gessler
Gessler tradycje na Wielkanoc
Newsy
Magda Gessler edukuje Polaków przed świętami: „Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć...”
Posłuchajcie rad najbardziej znanej polskiej kucharki i restauratorki. Wasz wielkanocny stół będzie naprawdę tradycyjny i obfitujący w pyszne dania!

Przygotowanie stołu wielkanocnego to jedno z większych i ważniejszych zadań na Święta Wielkanocne. Na pewno macie jakieś kultowe potrawy, które jada się w waszych rodzinach, które co roku stawiacie na stole w trakcie Świąt Wielkanocnych. Sprawdźcie, co na temat wielkanocnych tradycji ma do powiedzenia Magda Gessler. Celebrytka dale Polakom rady jak przygotować piękny, pyszny i pełny stół wielkanocny. Magda Gessler od wielu lat znana jest jako polska restauratorka, która spełnia się w misji edukacji kulinarnej restauratorów. W autorskim programie telewizyjnym pomaga ona restauratorom w prowadzeniu biznesu i przede wszystkim: uczy ich jak smacznie gotować. Magda chętnie dzieli się też radami, które wy też możecie zastosować w swoich domach. Tym razem zdradza, jak według niej powinien wyglądać tradycyjny stół wielkanocny. Dekoracje na stole wielkanocnym Magdy Gessler Gwiazda nie owija w bawełnę, wymienia konkrety, które koniecznie powinny znaleźć się na wielkanocnym stole. Zaczyna od dekoracji: Biały obrus Bukszpan Świeżo wysiany owies Hiacynty Tulipany Inne świeże kwiaty i zielone wianki Pisanki Magda stawia na bardzo wiosenną dekorację stołu nawiązującą do budzącej się przyrody. Potrawy i produkty na wielkanocnym stole według Magdy Gessler Gwiazda szybko przechodzi do jadalnych elementów, które według niej koniecznie muszą zdobić stół na Wielkanoc. Wymienia: jajka na twardo jaja w każdej innej postaci potrawy z zieleniną i dużą ilością świeżych zielonych warzyw świeże borówki świeżo tarty chrzan wieprzowina zimne nóżki żurek z białą kiełbasą wielkanocna baba inne słodkie ciasto, najlepiej sernik lub pascha Stół wielkanocny w domu Magdy Gessler Magda Gessler jest...

Potrawy na wielkanoc według Gessler
Newsy
Oto, co Magda Gessler uwielbia jeść na Wielkanoc. Zdradziła, że najlepszy żur to ten ze...
Poznajcie ulubione potrawy wielkanocne najsłynniejszej restauratorki w Polsce.

Magda Gessler to celebrytka, ale też autorytet kulinarny i bardzo doświadczona restauratorka. Magda Gessler od wielu lat prowadzi program „Kuchenne Rewolucje”, gdzie pomaga właścicielom restauracji przetrwać w realiach gastronomi. Podrzuca im nowe pomysły na działanie i pomaga w realizacji celów. Magda Gessler jest znana ze swojej stanowczości i bezpośredniości. Chętnie dzieli się przemyśleniami i opiniami na tematy kulinarne. Ostatnio postanowiła opowiedzieć o swoich ulubionych potrawach wielkanocnych. Wielkanoc według Magdy Gessler Magda Gessler twierdzi, że Wielkanoc to najbardziej tradycyjne z obchodzonych w Polsce Świąt. Choć sama deklaruje, że jest wyznania prawosławnego, Święta Wielkanocne  Magdy Gessler są zawsze bardzo tradycyjne i nie różnią się bardzo od świąt spędzanych przez większość Polaków.   Gwiazda w rozmowie z jednym z portali zdradziła, że przygotowania do Wielkanocy zaczęła już ponad miesiąc wcześniej. Pierwszym krokiem było u niej wymyślanie nowych pomysłów na mazurki. Gwiazda będzie przygotowywać wiele różnorodnych kombinacji smakowych i wizualnych.  Magda Gessler co roku sama robi kiełbasę, którą serwuje na Wielkanoc. Uważa ona, że to mięsa są najważniejszym elementem kulinarnym podczas Wielkanocy w Polsce. Magda Gessler namawia Polaków do samodzielnego przygotowywania mięs, wędlin i pasztetów na wielkanocną ucztę. Twierdzi, że to najlepsza okazja na domowe wyroby mięsne. Sama przygotowuje też szynkę i wędzoną kiełbasę. Bardzo ważnym elementem w trakcie Wielkanocy jest dla Magdy dekoracja stołu. Na jej stole wielkanocnym jest zawsze dużo świeżych kwiatów i elementów przywodzących na myśl wiosnę, świeżość i radość. Ulubione potrawy wielkanocne Magdy Gessler Gwiazda wyjawiła, jakie są jej ulubione potrawy, bez których...

Wielkanoc Gessler
Newsy
Magda Gessler wytknęła najczęstsze wielkanocne błędy kulinarne Polaków. Powinno nam być wstyd?
Sprawdźcie, czy też to robicie. W prosty sposób możecie podnieść jakość potraw serwowanych na Wielkanoc!

Magda Gessler to znana restauratorka, celebrytka i duży autorytet kulinarny. Polakom znana jest szczególnie z autorskiego programu kulinarnego, w którym pomaga restauratorom i właścicielom biznesów gastronomicznych stanąć na nogi. Oprócz tego, Magda Gessler wielokrotnie występowała jako jurorka programów kulinarnych. Niewątpliwie ma ona dużą wiedzę na temat kuchni.  Magda chętnie dzieli się swoim doświadczeniem. Gessler znana jest z tego, że nigdy nie owija w bawełnę. Tym razem wytyka ona Polakom popełnianie przede wszystkim tego błędu w trakcie przygotowywania Wielkanocy od strony kulinarnej. Dowiedzcie się, przed czym gwiazda chce was przestrzec i postarajcie się uniknąć popełniania tego prostego błędu. Najczęstszy kulinarny błąd w Wielkanoc według Magdy Gessler Magda Gessler została zapytana ostatnio w jednym z programów telewizyjnych, o najczęściej popełniane błędy przy przygotowywaniu Świąt Wielkanocnych. Celebrytka nie musiała długo zastanawiać się przed odpowiedzią na to pytanie.  Według Magdy, największym bohaterem na stołach wielkanocnych jest wieprzowina i różnego rodzaju mięsa. Wytyka ona Polakom, że w trakcie Świąt Wielkanocnych, serwują oni często tę samą wędlinę, która zazwyczaj gości na ich stołach. Według gwiazdy, mięso serwowane na Wielkanoc powinno być specjalne, dobrze dobrane i wyselekcjonowane. Warto postarać się i przygotować coś specjalnego. Postawcie na swojskie wędliny! Popisowe danie wielkanocne Magdy Gessler Gessler mówi, że sama zawsze przygotowuje na Wielkanoc białą kiełbasę. Twierdzi, że jest ona bardzo łatwa do zrobienia. Magda sądzi, że przygotowanie białej kiełbasy na Wielkanoc, jest jeszcze łatwiejsze niż przygotowanie pasztetu! Zachęca ona do samodzielnego przygotowywania i pieczenia mięs, które będziecie serwować w święta....

Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
ONS, AdobeStock
Newsy
Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
Jak szybko obrać jajka? Obejrzyjcie filmik, na którym Magda Gessler pokazuje swój sposób na szybkie obranie jajek dla odważnych!

W kwestii gotowania warto zdać się na autorytety. Magda Gessler zawsze ma dla swoich fanów garść porad na różne okazje – zwłaszcza na święta wielkanocne! Restauratorka w tym czasie w roku ma pełne ręce roboty. Przygotowuje pyszne potrawy i wypieki na święta dla swojej rodziny, a także dogląda prac w swoich restauracjach, które w tym roku oferują sprzedaż wielkanocnych dań na wynos i pieczenie ciast na zamówienie. Magda opublikowała na swoim profilu na Instagramie serię filmików, na których pokazuje jak przygotowywać różne wielkanocne potrawy, a przy tym dzieli się swoimi ciekawymi trikami na to, by gotowanie było jeszcze prostsze. Sprawdźcie sami! Idealna Wielkanoc według Magdy Gessler Restauratorka w wywiadzie opowiedziała o tym, co znaczą dla niej święta wielkanocne i jak ona spędza ten czas: Święta wielkanocne to są święta gdzie już nie zaprasza się ściśle rodziny, ale również przyjaciół. Jeszcze przed pandemią koronawirusa Gessler spędzała Wielkanoc ze swoją rodziną oraz najbliższymi przyjaciółmi. Zdradziła również jakie są jej ulubione potrawy wielkanocne: Dobry żur, a żur jest najlepszy na Śląsku. Biała kiełbasa, jajka faszerowane po polsku, baba wielkanocna patynowa albo muślinowa oraz mazurki, które sama maluję jak obrazki. Sposób Magdy Gessler na obranie jajek Na filmiku opublikowanym na Instagramie Magda Gessler pokazała jak ona przygotowuje faszerowane jaja po staropolsku. Przy okazji podzieliła się z fanami swoim sposobem na szybkie obranie jajek! Najważniejsza rzecz to dobre jajka! Świeże, ekologiczne – jaja o twardej skorupce. I to wcale nie jest takie proste, bo wszyscy się strasznie boją – tego cięcia! Mówiąc to Gessler złapała za nóż i przekroiła ugotowane na twardo jajko,...