Adam Małysz
ONS
Newsy

Kuchnia Adama Małysza zrobi na każdym wrażenie. Możecie poczuć ukłucie zazdrości

„Orzeł z Wisły” stał się legendą za życia. Dzisiaj Adam Małysz już nie skacze. Pracuje w Polskim Związku Narciarskim i oddaje się życiu rodzinnemu w swoim pięknym domu.

Setki triumfów, medale, trzy Kryształowe Kule – listy wszystkich sukcesów słynnego Adama Małysa nie sposób wymienić w jednym zdaniu.

Polacy pokochali Adama już ponad 20 lat temu. Jego popularność nie słabnie do dzisiaj, pomimo tego, że nie bierze udziału w zawodach od 2011 r.

Małysz nie spoczął na laurach. Po zakończeniu kariery sportowej postawił początkowo na udział w zawodach motoryzacyjnych.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Nie tylko „bułka z bananem”

Obecnie 43-latek realizuje się jako dyrektor w Polskim Związku Narciarskim. Jego życie nie jest jednak już tak dynamiczne, jak jeszcze przed 10 laty.

„Orzeł z Wisły” ma więcej czasu dla rodziny, a także dla swojego domu. Skromny mistrz pozostał normalnym człowiekiem, takim jak każdy z nas.

Małysz własnoręcznie wykonuje wiele domowych prac. Chwalił się na swoim instagramowym koncie nawet tak poważną pracą jak wykonanie odwodnienia wokół swojego domu.

Były skoczek narciarski po latach ciężkiego reżimu treningowego i restrykcyjnej diety, wreszcie może pofolgować sobie w kuchni.

Kuchnia Małysza budzi zazdrość

A ma gdzie! Mistrz lubi przygotowywać posiłki przy pięknych meblach kuchennych, przy użyciu najlepszych i najnowocześniejszych sprzętów.

Takich jak choćby zaawansowane sokowirówki, z których Adam szykuje dla swojej rodziny soki owocowo-warzywne z buraka, jabłek czy papryki.

A tutaj zobaczycie Adama przy pracy nad jajkami wielkanocnymi. Ciekawa indukcyjno-gazowa kuchenka, nowoczesny okap. Małysz ma się czym pochwalić. Podoba wam się takie wyposażenie?

Adam Małysz podzielił się przepisem na ogórki małosolne. Robi z czosnkiem 1 nietypową rzecz
Adam Małysz/Facebook, AdobeStock
Newsy
Adam Małysz podzielił się przepisem na ogórki małosolne. Robi z czosnkiem 1 nietypową rzecz
Sprawdźcie, jak zrobić ogórki małosolne po mistrzowsku, czyli z przepisu naszego narciarskiego mistrza, Adama Małysza. Trudno im się oprzeć!

Adam Małysz zrobił coś, co udało się niewielu Polakom - sprawił, że prawie wszyscy rodacy zainteresowali się sportem. A dokładniej skokami narciarskimi, które w czasie najwyższej popularności skoczka były oglądane w telewizji nieraz nawet częściej, niż mecze piłki nożnej. Niebywałe sukcesy Adama były inspiracją dla młodych ludzi, którzy też chcieli zostać skoczkami narciarskimi i niektórym to się udało. Kamil Stoch czy Piotr Żyła nadal osiągają sukcesy na zawodach narciarskich i rozsławiają nasz kraj na całym świecie. Małysz już dawno przeszedł na sportową emeryturę i zajmuje się innymi rzeczami. Jest teraz prezesem Polskiego Związku Narciarskiego. Jak przyznaje, początkowo praca za biurkiem stanowiła dla niego wyzwanie, ale zaczyna się do niej przyzwyczajać. W wolnym czasie Małysz zwiedza ciepłe kraje, jeździ na rowerze oraz pichci w kuchni swoje ulubione potrawy. Ostatnio pochwalił się na Facebooku własnym przepisem na ogórki małosolne, za którymi przepada. Zobaczcie, jak robi je nasz mistrz! Zwróccie też uwagę, na to jak Adam podchodzi do kwestii czosnku do małosolnych. Przepis na ogórki małosolne Adama Małysza Do przygotowania takich „małyszolnych” ogórków potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 3 kilogramy ogórków 3 łyżki soli 1 cały czosnek koper włoski papryczka chili, jeśli lubicie ostrzejsze smaki chrzan Przygotowanie: Umyjcie dokładnie ogórki i zalejcie je zimną wodą. Odstawcie na 3 godziny. W garnku zagotujcie 3 litry wody. Wsypcie 3 łyżki soli, wymieszajcie. Zdejmijcie garnek z kuchenki i odstawcie do ostudzenia. Obierzcie czosnek i część pokrójcie na kawałki, a część zostawcie w całości.  Do dużego słoika wkładajcie na przemian ogórki,...

Izabela Małysz w Tańcu z gwiazdami
ONS, Piotr Podlewski
Newsy
Izabela Małysz zachwyca figurą na treningach do „TzG". „Jest mi ciężko"
Żona mistrzowskiego skoczka przyznaje, że zawsze uwielbiała taniec. Profesjonalne treningi okazały się być jednak mordęgą...

Izabela Małysz jest jedną z gwiazd, które wystąpią w nowym sezonie „Tańca z Gwiazdami” . Program wystartuje już 30 sierpnia i będzie emitowany na antenie Polsatu w każdy poniedziałek. Oprócz tanecznych zmagań, przez lata na parkiecie programu można było podziwiać także gwiazdorskie metamorfozy . Wielu celebrytów zgubiło nadprogramową wagę podczas ćwiczeń do kolejnych odcinków. Na zdjęciach promocyjnych także Małysz zachwyca niezwykle szczupłą sylwetką, którą pomogły jej wyrzeźbić ciężkie treningi do programu. Partnerem Małysz jest Stefano Terrazzino, który doprowadził już do zwycięstwa Kingę Rusin i Agatę Kuleszę . Chociaż Włoch jest niezwykle pozytywnym i ciepłym człowiekiem, jako trener jest bardzo wymagający. Żona Orła z Wisły przyznała, że myślała, że zmagania na parkiecie okażą się być prostsze… Izabela Małysz o katorżniczych treningach tańca Na swoim profilu na Instagramie Małysz regularnie relacjonuje zmagania na sali treningowej, które nagrywa często jej mąż.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez IzAbelka (@izamalysz) Mając poczucie rytmu i zawsze podczas imprez wychodząc na parkiet jako pierwsza, sądziłam, że taniec w Tańcu z Gwiazdami będzie czymś łatwym, przyjemną zabawą.. A tu pierwszy trening i kolejne udowodniły mi, jaka trudna, choć zarazem piękna, jest ta pasja… - wyznała Małysz. Chociaż jej rodzina regularnie uprawiała razem sport i dbała o zdrowe odżywianie, okazało się, że treningi stały się prawdziwym wyzwaniem – nawet dla zdrowej i...

Adam Małysz jadł kiedyś kolację u króla Norwegii. Zabrał na nią kolegów. Jeden z nich popełnił przy stole gafę
ONS.pl
Newsy
Adam Małysz jadł kiedyś kolację u króla Norwegii. Zabrał na nią kolegów. 1 z nich popełnił przy stole gafę
Adam Małysz kończy dziś 44 lata. Z tej okazji przypomnijmy jedną z najzabawniejszych historii jego życia.

W czasach swojej największej świetności, Adam Małysz został zaproszony na przyjęcie do króla Norwegii. Podczas uroczystej kolacji miało miejsce zabawne wydarzenie, które wspominane jest przez niego do dziś. Co takiego się tam wydarzyło? Zaproszenie na kolację do króla Norwegii Królewska kolacja odbyła się przy okazji konkursu pucharu świata w Oslo. Adam przytoczył historię tego niezwykłego posiłku w jednym z wywiadów, a tak wspomina ją komentator sportowy Michał Korościel (Eleven Sports, Eurosport, Radio Zet): - Adam Małysz powiedział, że przyjdzie, owszem, ale ze swoją ekipą, ponieważ zawsze dbał o skoczków, którzy byli trochę w cieniu. Król powiedział, że nie ma problemu, by przyszedł na kolację z kolegami. Adamowi towarzyszył jeden z naszych zdolnych skoczków [komentator nie chciał podać jego nazwiska – przyp. red.] - zaczyna Korościel.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Adam Małysz (@adammalyszofficial) Co się wydarzyło przy stole? Tak wyglądała królewska kolacja w Norwegii: - Stół zastawiony, a tam cztery różne noże, cztery różne widelce, cztery różne łyżeczki i nie wiadomo, co do czego służy. Wszyscy czuli lekkie spięcie, oprócz tego jednego skoczka, który miał bardzo duży luz w sobie i nie robiło na nim wrażenia, czy to jest król Norwegii. On prawdopodobnie nawet nie wiedział, który z nich jest królem, bo nie miał na głowie korony – opowiada dziennikarz. Skoczkom podano ostrygi...

Gessler: dzieci często gotują lepiej od dorosłych, a dorośli bywają głupi i uparci
ONS.pl
Newsy
Mateusz Gessler powiedział, co naprawdę myśli o gotujących dzieciach. Odważna wypowiedź!
Jakimi kucharzami są dzieciaki? Swoje zdanie na temat uczestników dziecięcego programu kulinarnego MasterChef Junior przedstawił w jednej z rozmów juror konkursu, czyli Mateusz Gessler.

Rusza kolejna edycja kulinarnego show dla dzieci „MasterChef Junior”. W mediach trwa więc promocja programu telewizyjnego nadawanego w TVN. Młodych adeptów sztuki kulinarnej można oglądać w akcji już od 2016 roku. Kto by pomyślał, że w ciągu tych kilku lat udało się przeprowadzić już sześć edycji zabawy dla młodych kuchcików. Sukces programu oparty jest przede wszystkim na kulinarnej inwencji i niezwykłej pomysłowości, a także umiejętnościach dzieci. To jednak nie wszystko. Show nie miałby swojego klimatu, gdyby nie grono jurorów. Kim jest juror „MasterChef Junior” Mateusz Gessler? Jurorzy to znamienity tercet ekspertów: francuski mistrz kuchni Michel Moran, uwielbiana przez telewidzów Ania Starmach, która niedawno została mamą , i młody restaurator Mateusz Gessler.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Mateusz Gessler (@mateuszgessler) Syn innego przedstawiciela rodu restauratorów, Adama Gesslera, jest właścicielem trzech restauracji w Warszawie. Oprócz tego ma na swoim koncie kilka wydanych książek kucharskich. Swoją kulinarną edukację zdobywał w Szwajcarii. Co Mateusz Gessler sądzi o młodych kucharzach z „MasterChef Junior”? 40-latek nie owijał w bawełnę. Pełny podziwu i uznania dla młodych kucharzy restaurator przy okazji wymierzył prawdziwy cios w dorosłych gotujących: – Dzieci gotują czasami lepiej niż dorośli. Znam wielu dorosłych, którzy nie potrafią gotować, a wydaje im się, że jest inaczej – powiedział Mateusz Gessler w jednym z wywiadów....