Sting to niekwestionowana międzynarodowa gwiazda. Na pewno znacie jego hity „Every breatch you take”, „English man in New York”, czy “Roxanne”. Sting to nie tylko wokalista. Jest też kompozytorem i mulitinstrumentalistą. Może pamiętacie też zespół The Police, którego był liderem.

Poza działalnością sceniczną, Sting bardzo mocno angażuje się też w różnorodne akcje charytatywne. Szczególnie wspiera ruchy zajmujące się ochroną środowiska. Jego pseudonimem została nawet nazwana jedna z niedawno odkrytych żab w Amazonii. Sting jest odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego. Jego dokonania dla świata kultury są niepodważalne.

Kucharz Stinga udzielił wywiadu

Tak uznany i szanowany artysta ma oczywiście swoich kucharzy. Towarzyszą mu oni na wyjazdach w trakcie tras koncertowych, ale też gotują dla niego w domu. Jednym z takich kucharzy jest Tai Lopez. To doświadczony kucharz, który wywodzi się wielokulturowego Londynu. Dobrze czuje się w przygotowaniu potraw z Karaibów, Azji i nowoczesnej kuchni europejskiej. Podróżuje on z muzykiem i najlepiej wie, jak zaspokoić podniebienia Stinga. W niedawnym wywiadzie zdradził on, jakie są ulubione potrawy tego wielkiego wokalisty.

Ulubione potrawy Stinga

Znany muzyk lubi zdrowe potrawy. To bardzo ważne, by były one dobrze zbilansowane i powstawały ze świeżych produktów. Sting kocha:

Zobacz także:

  • Ryby
  • Różnorodne zupy
  • Pełnoziarniste potrawy

Sting lubi jedzenia bazujące na produktach organicznych i lokalnych. Duże znaczenie przywiązuje do wartości prozdrowotnej posiłków. Wybiera pełnoziarnisty ryż zamiast białego. Kucharz zdradził też, że Sting lubi jeść intuicyjnie. Nie wylicza więc on kalorii, a ważne jest dla niego to, by potrawy były pełne witamin i minerałów. W trakcie tras koncertowych kucharz dba też o to, by potrawy były lekkie. Przed koncertem Sting musi zjeść coś, co da mu energii, ale nie będzie zbyt ciężkostrawne.

Przykłady potraw, które jada Sting w trasie

Kucharz zdradził też kilka potraw, które w ostatnich dniach przygotowywał dla artysty. To:

  • Gulasz wołowy po karaibsku z ostrymi papryczkami jalapeno – gotowany przez ponad 4 godziny, by stał się miękki
  • Pieczony kurczak marynowany w papryce, czosnku, imbirze i limonce
  • Ryż z groszkiem w mleku kokosowym z tymiankiem i czosnkiem

Czytaj także: