Kuba Wojewódzki otworzył restaurację w Gdyni. „Wow, ale czad” - fani zachwycają się wnętrzami
ONS
Newsy

Kuba Wojewódzki otworzył w Gdyni restaurację. „Wow, ale czad” - fani zachwycają się wnętrzami

Kuba Wojewódzki otworzył właśnie w Gdyni restaurację. Zobaczcie wnętrza lokalu. Fani są nimi oczarowani!

Kuba Wojewódzki to człowiek-instytucja. Prowadzi własny program, udziela się dziennikarsko, grywa w teatrze, jest producentem alkoholu a nawet prowadzi własną restaurację.

W styczniu naczelny showman TVN zrezygnował z prowadzenia warszawskiej restauracji Niewinni Czarodzieje 2.0. informując, że odsprzedaje swoje udziały wspólnikowi.

Nie będę już odpowiadał za jakość i styl restauracji. Za muzykę w ich wnętrzach. Nie będę w nich bywał. Nie będę już zarządzał ich profilem na Instagramie. Jednocześnie Jak To Wszystko Się Skończy zapraszamy Was do naszego nowego lokalu w #gdynia. Następnie #warszawa i #kraków... - napisał Kuba na swoim Instagramie.

Teraz postanowił spróbować swoich sił na Wybrzeżu, gdzie właśnie otworzył lokal o nazwie Niewinni Czarodzieje #TrzyZero.

Zobacz także
„Kocham smażone pulpety”. Joanna Przetakiewicz zaskakująco szczerze o diecie i odchudzaniu

„Kocham smażone pulpety”. Joanna Przetakiewicz zaskakująco szczerze o diecie i odchudzaniu

Tylko jadł, palił i grał na komputerze. Sebastian z „Kanapowców” schudł 38 kg dzięki treningom i diecie

Tylko jadł, palił i grał na komputerze. Sebastian z „Kanapowców” schudł 38 kg. Pomogła dieta

Magda Gessler odpowiada na pytania

Kuba Wojewódzki otworzył w Gdyni restaurację

Kuba Wojewódzki jest wielkim miłośnikiem dobrej kuchni. Celebryta nawiązał ostatnio współpracę z gdyńskim restauratorem Dawidem Kwidzińskim. Panowie właśnie otworzyli w Gdyni wspólny lokal o nazwie Niewinni Czarodzieje #TrzyZero.

Restauracja zlokalizowana jest w Gdyńskim Centrum Filmowym. W krótkiej karcie menu znajdziemy duży wybór alkoholi a także kilka smacznych dań. Kilka dni temu Kuba wstawił na swojego Instagrama kilka zdjęć ukazujących wnętrza gdyńskiego lokalu. Musimy przyznać, że robią wrażenie a zwłaszcza ogromny kryształowy żyrandol.

No to zaczynamy?￰ Zapraszamy wszystkich chętnych. Od jutra Od godziny 17. Nie obowiązują zaproszenia! Nie obowiązuje rezerwacja! - podpisał fotki showman TVN.

Wnętrza restauracji zachwyciły fanów Kuby

Lokal bardzo przypadł do gustu obserwatorom Kuby Wojewódzkiego, czego wyraz dali oni w komentarzach.

- Bajecznie! Powodzenia, a nade wszystko przyjemności.

- Wow! Kuba, ale czad!

- Klasa jak zawsze.

- Pięknie... powodzenia - pisali zachwyceni fani.

Wybierzecie się do lokalu Kuby, jeśli będziecie akurat w Gdyni?

Źródło: Instagram

wojewódzki i palikot produkują piwo
ons
Newsy
Palikot i Wojewódzki otworzyli wspólny biznes. Będą sprzedawać...
Janusz Palikot i Kuba Wojewódzki postanowili zostać wspólnikami. Od pewnego czasu panowie zajmują się produkcją napojów alkoholowych z dodatkiem CBD, które już niedługo będzie można kupić w jednej z największych sieci handlowych w Polsce.

Wojewódzki zna się na wielu branżach Znany dziennikarz, publicysta i satyryk, Kuba Wojewódzki, to zdecydowanie jedna z najbarwniejszych postaci w polskim showbiznesie. W swoim życiu zawodowym pracował dla wielu stacji radiowych i telewizyjnych, portali, a także czasopism. Na tym jednak nie koniec. Od ponad roku Wojewódzki zaczął próbować swoich sił również w innych dziedzinach.  W 2019 roku znany dziennikarz postanowił nawiązać współpracę z restauratorem Józefem Krawczykiem. Jej owocem jest lokal gastronomiczno-rozrywkowy „Niewinni Czarodzieje 2.0” zlokalizowany w Warszawie . Jak się okazuje, idąc za ciosem, celebryta postanowił także rozpocząć wspólny biznes z Januszem Palikotem. Życie zawodowe Palikota ma wiele barw Życie zawodowe Janusza Palikota również przeszło przez wiele etapów. Po latach pracy jako polityk, zadeklarował zakończenie działalności w tym obszarze i zajął się zupełnie innymi sprawami. W 2018 roku postanowił bowiem odkupić Browar Tenczynek.  Wojewódzki i Palikot otworzyli wspólny biznes Wojewódzki i Palikot poznali się poprzez program telewizyjny „Kuba Wojewódzki”. Od tego czasu panowie utrzymują znajomość. Teraz rozkręcają nawet wspólny biznes. Mężczyźni zajęli się bowiem produkcją alkoholu, a dokładniej piwa z dodatkiem CBD , czyli związku występującego w konopiach. Będzie ono warzone w Browarze Tenczynek i już niedługo pojawi się na sklepowych półkach pod nazwą BUH. - Konopiom przypisuje się wiele fantastycznych właściwości, między innymi w leczeniu chorób neurologicznych i cywilizacyjnych. Dają też duże możliwości zastosowania w branży spożywczej i napojów. To ogromny potencjał biznesowy, który postanowiliśmy wykorzystać do produkcji między innymi...

Anna Mucha
ONS
Newsy
Anna Mucha nie wyobraża sobie świąt bez tej jednej potrawy - już zabrała się za jej przygotowanie
Gwiazdy dzielą się w mediach społecznościowych przygotowaniami do świąt. Anna Mucha zdradziła, którą z 12 potraw lubi najbardziej.

Przygotowania do świąt idą na całego. Niektórzy mają już w lodówkach produkty na świąteczne potrawy. Inni, dopiero w ciągu nadchodzących dwóch dni uzupełnią zapasy spożywcze na wigilijną kolację. Ta Anna Mucha Aktorka od lat prowadzi samodzielnie swoje media społecznościowe. Na Instagramie obserwuje ją blisko 830 tysięcy użytkowników. Anna Mucha bardzo często pyta swoich obserwatorów o różne rzeczy. Tym razem pytanie dotyczyło świąt i faworytów wśród świątecznych potraw. W czym grała Anna Mucha? Anna Mucha po raz pierwszy przez kamerą zagrała w filmie Andrzeja Wajdy. Pierwszą główną rolę zagrała w Przeklętej Ameryce Krzysztofa Tchórzewskiego, a w Dankę Dresner wcieliła się w filmie Lista Schindlera Stevena Spielberga. Następnie przyszedł czas na polskie komedie, m.in. Chłopaki nie płaczą i Młode wilki . Aktorka pochodzi z Warszawy i zdobywała doświadczenie zawodowe również jako prezenterka. Podczas pobytu w Nowym Jorku uczęszczała na zajęcia z aktorstwa w szkole Lee Strasberga. Zagrała w kilku spektaklach Teatru Telewizji. Od 2003 gra Magdę Budzyńską z d. Marszałek w serialu TVP2 M jak miłość. Pozostała działalność Anny Muchy Celebrytka wystąpiła w teledysku do piosenki Kayah i Krzysztofa Kiljańskiego „Prócz ciebie nic” oraz pracowała w Radiu Bis oraz rozgłośni radiowej Radiostacja. W ramach współpracy ze stacją telewizyjną TVN była reporterką programu Dzień dobry TVN w cyklu podróżniczym Mucha nie siada . Była uczestniczką programu rozrywkowego Jak oni śpiewają i zwyciężyła w finale dziesiątej edycji programu Taniec z gwiazdami. Nagrodę Kryształowej Kuli przekazała na rzecz Fundacji TVN „Nie jesteś sam”. W 2006 współprowadziła 31. Festiwal Polskich Filmów Fabularnych...

Magda Gessler
ONS
Newsy
Ukochany Magdy Gessler zawsze czeka na nią z...
Restauratorka słynie z uwielbienia do kwiatów. Jej ukochany Waldemar Kozerawski zdaje się być uważnym partnerem. Zawsze przed spotkaniem czeka na lotnisku na swoją ukochaną - i zawsze ma dla niej pokaźny bukiet.

Magda Gessler to nietuzinkowa postać medialna. Oprócz talentów kulinarnych i zacięcia do biznesu prowadzi bogate życie towarzyskie. Jej aktualnym, wieloletnim parterem jest Waldemar Kozerawski. Nie tylko kuchnia Magda Gessler nie zwalnia tempa. Choć kojarzymy ją głównie z przedsięwzięć kulinarnych, ma w swoim dorobku kilka innych działalności. Wydała trzy książki kucharskie, „Kuchnia moja pasja”, „Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie” i „Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler” . Od blisko dekady pisze felietony kulinarne w tygodniku „Wprost”, a od marca 2012 również w tygodniku „Newsweek”. Podpisuje się własnym nazwiskiem pod serwisem internetowym SmakiZycia.pl, a jej najnowszym lokalem jest Słodki Słony Familia , działający na warszawskim Wilanowie. Jest gospodynią programu TVN Kuchenne rewolucje, a od października 2017 do jesieni 2019 prowadziła program Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler, którego powstało pięć sezonów. Kilka lat temu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżnił restauratorkę za promocję polskich produktów. Niekonwencjonalny związek W latach 80. wyszła za mąż za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Po jego śmierci wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Jej obecnym mężem jest Waldemar Kozerawski, lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej zamieszkały na co dzień w Kanadzie. Charyzmatyczna prowadząca tworzy z Kozerawskim związek oparty na pasji i miłości. Jak donoszą poczytne portale internetowe, para lubi dbać o drobne gesty. Mimo iż Gessler i jej partnera dzieli odległość oceanu, zdarza się im znajdować czas na czułości i okazywanie uczuć.  Mąż restauratorki prowadzi...

lara gessler wykształcenie
ONS
Newsy
Co studiowała Lara Gessler? Nie uwierzycie, gdzie szkoliła swoje umiejętności kulinarne
Gdzie Lara Gessler nauczyła się tak świetnie gotować? O dziwo nie u swojej mamy! A w każdym razie nie tylko u niej - sprawdźcie, gdzie zdobyła wykształcenie.

Jeżeli myśleliście, że Lara Gessler robi karierę tylko dzięki znanemu nazwisku, to jesteście w błędzie! Córka polskiej ekspert od kulinariów, Magdy Gessler, radzi sobie doskonale. Jest współwłaścicielką dwóch prestiżowych warszawskich restauracji „Słodki Słony” i „U Fukiera”. Lokale radzą sobie doskonale i nic dziwnego – młoda Gesslerówna ma świetne kierunkowe wykształcenie!   Lara Gessler, córka znanej restauratorki, odziedziczyła po swojej mamie talent i miłość do gotowania. Również prowadzi restauracje, a kulinaria są jej pasją. Na swoim profilu na Instagramie chętnie dzieli się zdjęciami z życia prywatnego, ale także pokazuje jak przygotowuje różne potrawy. Nie uwierzycie, ale pierwotnie Lara chyba nie planowała kariery w gastronomii! Wykształcenie Lary Gessler Choć młoda dziedziczka imperium Magdy Gessler wydaje się być stworzona do podążania drogą, którą wyznaczyła jej matka, to Lara początkowo zdawała się mieć zupełnie inny pomysł na przyszłość. Uwierzcie lub nie, ale najpierw studiowała… socjologię! Ukończyła studia na uczelni Collegium Civitas w Warszawie i jest dyplomowanym socjologiem. Być może tam nauczyła się jak zarządzać zespołem i wyczuć oczekiwania i nastrój gości swoich restauracji. Później zdecydowała się jednak pójść w ślady swojej matki i rozpoczęła naukę w prestiżowej szkole gastronomicznej French Culinary Institue w Nowym Jorku w Stanach Zjednoczonych. Dzięki temu zdobyła ogrom wiedzy i doświadczenia, które wykorzystuje w swojej codziennej pracy. Z pewnością w nauce pomogła jej biegła znajomość języka angielskiego! Miała także okazję pracować w londyńskich restauracjach, gdzie zdobywała cenną wiedzę na temat gotowania i zarządzania zespołem.      ...