Kuba Wojewódzki otwiera restaurację. Będzie gotował?
ONS.pl, AdobeStock
Newsy

Kuba Wojewódzki otwiera restaurację. Każdy ma się czuć jak w domu: „bez dokładania się do czynszu"

W Trójmieście powstaje restauracja Kuby Wojewódzkiego. Wspólnik celebryty zdradza szczegóły projektu. Czy gwiazdor będzie też gotować? To się dopiero okaże!

Popularny prezenter, znany Polakom z programu „Kuba Wojewódzki Show”, postanowił spróbować swoich sił w branży gastronomicznej i otwiera własną restaurację. Wróżycie mu sukces?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Nowa restauracja Kuby Wojewódzkiego

Kuba Wojewódzki chyba znudził się prowadzeniem swojego programu, ponieważ zapowiedział otwarcie własnej restauracji, którą poprowadzi wraz z Dawidem Kwidzyńskim, właścicielem znanych trójmiejskich lokali Aleja 40 oraz Como Ristorante.

Projekt nie jest nowy. Wojewódzki prowadził już restaurację Niewinni Czarodzieje 2.0 we Wrocławiu i Warszawie, we współpracy z Józefem Krawczykiem, znanym warszawskim restauratorem. Jednak w styczniu tego roku Wojewódzki wycofał się ze współpracy i postanowił otworzyć lokal wraz z Dawidem Kwidzyńskim. Ich restauracja ma powstać na miejscu dawnego lokalu Vertigo, znajdującego się w Gdańskim Centrum Filmowym. Projekt Wojewódzkiego i Kwidzyńskiego wygrał przetarg, a ich restauracja o nazwie Niewinni Czarodzieje Trzyzero już niebawem będzie otwarta.

Zobacz także

Nowojorski styl w Gdyni

Dawid Kwidzyński opowiedział o planach dotyczących nowo powstającego lokalu. Wiadomo już, że restauracja zostanie prawdopodobnie otwarta już w czerwcu:

Planujemy otwarcie restauracji w czerwcu. Niestety nie znamy planów ani pandemii, ani pana premiera. Oni zresztą chyba też. Obecnie trwają prace wykończeniowe, czekamy na zabudowę stolarską oraz instalujemy sprzęt kuchenny. Jeszcze nie ma gdzie usiąść, ale możemy już coś ugotować

Wiadomo tez, jaki będzie wystrój lokalu. Wojewódzki planuje wnętrze w stylu loftowym, inspirowane restauracjami popularnymi w Nowym Jorku:

Pomysł na restaurację nieco odbiega od wcześniejszych miejsc Kuby Wojewódzkiego. Już niebawem będziemy mogli podzielić się naszą wizją na nowy lokal, zdradzę jedynie, że Kuba inspiruje się lokalami z Nowego Jorku. Jeśli chodzi o wystrój, będzie loftowo, ale przytulnie. To będzie wariacja na temat wcześniejszych aranżacji. Chcemy, żeby każdy poczuł się jak w domu. Bez dokładania się do czynszu

Podobno Kuba Wojewódzki cały czas nadzoruje prace nad nowo powstającą restauracją, o czym informuje jego wspólnik, Dawid Kwidzyński:

Kuba Wojewódzki jest bardzo zaangażowany w nasz projekt, niewątpliwie będzie można często go zobaczyć w Niewinnych Czarodzejach Trzyzero. Mieszkamy tak blisko, że ja na pewno będę w lokalu pierwszy, a on z pewnością będzie wychodził ostatni.

Czytaj także:

Komentarze
wojewódzki i palikot produkują piwo
ons
Newsy Palikot i Wojewódzki otworzyli wspólny biznes. Będą sprzedawać...
Janusz Palikot i Kuba Wojewódzki postanowili zostać wspólnikami. Od pewnego czasu panowie zajmują się produkcją napojów alkoholowych z dodatkiem CBD, które już niedługo będzie można kupić w jednej z największych sieci handlowych w Polsce.
Weronika Kępa
grudzień 02, 2020

Wojewódzki zna się na wielu branżach Znany dziennikarz, publicysta i satyryk, Kuba Wojewódzki, to zdecydowanie jedna z najbarwniejszych postaci w polskim showbiznesie. W swoim życiu zawodowym pracował dla wielu stacji radiowych i telewizyjnych, portali, a także czasopism. Na tym jednak nie koniec. Od ponad roku Wojewódzki zaczął próbować swoich sił również w innych dziedzinach.  W 2019 roku znany dziennikarz postanowił nawiązać współpracę z restauratorem Józefem Krawczykiem. Jej owocem jest lokal gastronomiczno-rozrywkowy „Niewinni Czarodzieje 2.0” zlokalizowany w Warszawie . Jak się okazuje, idąc za ciosem, celebryta postanowił także rozpocząć wspólny biznes z Januszem Palikotem. Życie zawodowe Palikota ma wiele barw Życie zawodowe Janusza Palikota również przeszło przez wiele etapów. Po latach pracy jako polityk, zadeklarował zakończenie działalności w tym obszarze i zajął się zupełnie innymi sprawami. W 2018 roku postanowił bowiem odkupić Browar Tenczynek.  Wojewódzki i Palikot otworzyli wspólny biznes Wojewódzki i Palikot poznali się poprzez program telewizyjny „Kuba Wojewódzki”. Od tego czasu panowie utrzymują znajomość. Teraz rozkręcają nawet wspólny biznes. Mężczyźni zajęli się bowiem produkcją alkoholu, a dokładniej piwa z dodatkiem CBD , czyli związku występującego w konopiach. Będzie ono warzone w Browarze Tenczynek i już niedługo pojawi się na sklepowych półkach pod nazwą BUH. - Konopiom przypisuje się wiele fantastycznych właściwości, między innymi w leczeniu chorób neurologicznych i cywilizacyjnych. Dają też duże możliwości zastosowania w branży spożywczej i napojów. To ogromny potencjał biznesowy, który postanowiliśmy wykorzystać do produkcji między innymi...

Przeczytaj
Anna Mucha
ONS
Newsy Anna Mucha nie wyobraża sobie świąt bez tej jednej potrawy - już zabrała się za jej przygotowanie
Gwiazdy dzielą się w mediach społecznościowych przygotowaniami do świąt. Anna Mucha zdradziła, którą z 12 potraw lubi najbardziej.
Aleksandra Jaworska
grudzień 22, 2020

Przygotowania do świąt idą na całego. Niektórzy mają już w lodówkach produkty na świąteczne potrawy. Inni, dopiero w ciągu nadchodzących dwóch dni uzupełnią zapasy spożywcze na wigilijną kolację. Ta Anna Mucha Aktorka od lat prowadzi samodzielnie swoje media społecznościowe. Na Instagramie obserwuje ją blisko 830 tysięcy użytkowników. Anna Mucha bardzo często pyta swoich obserwatorów o różne rzeczy. Tym razem pytanie dotyczyło świąt i faworytów wśród świątecznych potraw. W czym grała Anna Mucha? Anna Mucha po raz pierwszy przez kamerą zagrała w filmie Andrzeja Wajdy. Pierwszą główną rolę zagrała w Przeklętej Ameryce Krzysztofa Tchórzewskiego, a w Dankę Dresner wcieliła się w filmie Lista Schindlera Stevena Spielberga. Następnie przyszedł czas na polskie komedie, m.in. Chłopaki nie płaczą i Młode wilki . Aktorka pochodzi z Warszawy i zdobywała doświadczenie zawodowe również jako prezenterka. Podczas pobytu w Nowym Jorku uczęszczała na zajęcia z aktorstwa w szkole Lee Strasberga. Zagrała w kilku spektaklach Teatru Telewizji. Od 2003 gra Magdę Budzyńską z d. Marszałek w serialu TVP2 M jak miłość. Pozostała działalność Anny Muchy Celebrytka wystąpiła w teledysku do piosenki Kayah i Krzysztofa Kiljańskiego „Prócz ciebie nic” oraz pracowała w Radiu Bis oraz rozgłośni radiowej Radiostacja. W ramach współpracy ze stacją telewizyjną TVN była reporterką programu Dzień dobry TVN w cyklu podróżniczym Mucha nie siada . Była uczestniczką programu rozrywkowego Jak oni śpiewają i zwyciężyła w finale dziesiątej edycji programu Taniec z gwiazdami. Nagrodę Kryształowej Kuli przekazała na rzecz Fundacji TVN „Nie jesteś sam”. W 2006 współprowadziła 31. Festiwal Polskich Filmów Fabularnych...

Przeczytaj
koronawirus jedzenie na wynos
AdobeStock
Newsy Zamawiasz do domu jedzenie w czasie pandemii? Dowiedz się, czy to bezpieczne!
W większości restauracji możemy wygodnie zamówić jedzenie na wynos. Jednak czy jest to bezpieczne teraz, w trakcie pandemii koronawirusa? Przekonajcie się!
Katarzyna Wyborska
listopad 18, 2020

Pandemia COVID-19 wymusza na właścicielach lokali gastronomicznych wdrażanie rozwiązań, które umożliwią im w miarę normalne funkcjonowanie i pozwolą cały czas pracować i zarabiać. W związku z tym większość restauracji pozostaje otwarta i oferuje swoim klientom posiłki z dostawą na wynos. Niektóre lokale, aby zachęcić do składania zamówień, przywożą jedzenie za darmo! Nie ma co się dziwić – lepiej zarobić mniej, niż nie zarobić wcale. Jednak czy zamawianie jedzenia w trakcie pandemii koronawirusa jest bezpieczne? Sprawdźmy to! Koronawirus i jedzenie na wynos Aby uchronić się przed widmem bankructwa, w obliczu nakładanych na branżę gastronomiczną obostrzeń restauratorzy robią, co mogą by utrzymać się na powierzchni i móc sprzedawać posiłki klientom. Obecnie oferują sprzedaż z odbiorem na zewnątrz lokalu lub dowóz do domu. Wydawałoby się, że taki sposób wydawania posiłków jest dość bezpieczny. A na pewno bezpieczniejszy niż tradycyjne przesiadywanie w lokalu! Ale jaką mamy pewność, że osoba przygotowująca jedzenie oraz dostawca przestrzegają wszystkich zasad higieny? Co, jeżeli sami są chorzy? Czy można się zarazić koronawirusem za pomocą jedzenia na wynos? Część osób na pewno ma wątpliwości, czy zamawianie jedzenia w trakcie pandemii jest bezpieczne. W końcu wystarczy, że zarażony kucharz kichnie do posiłku i zarażenie jest praktycznie pewne! Jednak uspokajamy - po pierwsze, kucharze noszą maseczki i rękawiczki. W dodatku żywność w trakcie przygotowywania poddawana jest wysokim temperaturom, które zabijają zarazki. Wiemy już, że od kucharza raczej się nie zarazimy. Ale co z dostawcą? Bezpieczna dostawa Tak jak wszyscy inni, również dostawcy bardzo dbają o zasady bezpieczeństwa. Przecież im też zależy na własnym zdrowiu! Dlatego gdy...

Przeczytaj
Magda Gessler restauracje
ons
Gwiazdy Ile restauracji tak naprawdę prowadzi Magda Gessler? My już wiemy!
Magda Gessler od lat określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji w Polsce”. Okazuje się jednak, że większości z nich udziela tylko swojego nazwiska i pomysłów na dania. Miejsc, które stworzyła całkowicie sama nie jest więc tak wiele.
Weronika Kępa
listopad 24, 2020

Magda Gessler od lat pomaga Polakom ratować ich gastronomiczne biznesy. W „Kuchennych Rewolucjach” kobieta określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny”. I o ile do tej drugiej części nikt nie ma zarzutów, o tyle pierwsza fraza budzi ogromne zainteresowanie wśród miłośników jedzenia i fanów gwiazdy. Gessler pozwala używać swojego nazwiska Magda Gessler już kilkanaście lat temu wytłumaczyła, dlaczego tak wiele miejsc promuje się jej nazwiskiem, mimo że nie są jej własnością. Okazuje się, że restauratorka ściśle współpracuje z kilkunastoma punktami gastronomicznymi w kraju i udziela na to zgody. Oczywiście nie za darmo. Daję tym miejscom nie tylko moje nazwisko, ale przede wszystkim całą siebie – moje najlepsze pomysły, jakość, która z mojego nazwiska wynika. Sama wszystkiego pilnuję, doglądam, unowocześniam smaki, poprawiam. W ten sposób Gessler przez lata wspierała między innymi Willę Uciechę, Hestię, Bażanciarnię, Gar czy Belugę. Jednak bezpośrednio spod jej skrzydeł wyszło o wiele mniej restauracji. Jedną z nich i jednocześnie pierwszą, którą stworzyła jest zlokalizowana w Warszawie „U Fukiera”. To moja i tylko moja restauracja, okręt flagowy, początek mojego życia w Polsce po powrocie z Hiszpanii. Tutaj gotuję i bywam - można mnie tu spotkać prawie codziennie. Tu wreszcie sama chętnie wybieram dania dla moich gości.  Kulinarne perełki na mapie Polski Na tym jednak nie koniec. Będąc w stolicy można również zajrzeć do nowo otwartego lokalu „Słodki Słony Familia”, który Gessler otworzyła razem ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem. W menu cukierni znalazły się między innymi maślane bułeczki, kruche ciasteczka, ciastka, drożdżówki, eklerki, mazurki, a nawet...

Przeczytaj