Kinga Preis w krótkim czasie schudła aż 18 kilogramów! Podajemy przepis na jej ulubiony sok
Adobe Stock/ONS.pl
Newsy

Kinga Preis w krótkim czasie schudła aż 18 kg. Podajemy przepis na jej ulubiony sok

Zauważyliście, jak bardzo schudła Kinga Preis? Popularna aktorka swoją przemianę zawdzięcza między innymi piciu pysznych i zdrowych soków warzywno-owocowych. Dzisiaj podamy wam przepis na taki koktajl złożony z buraka, jabłka i marchewek.

Uwielbiana przez widzów aktorka popularność zdobyła dzięki roli rezolutnej Natalii z serialu „Ojciec Mateusz”. Preis od lat tworzy niezwykły duet z Arturem Żmijewskim. W tym czasie w jej życiu nastąpiła jeszcze jedna zmiana, widoczna gołym okiem.

Magda Gessler odpowiada na pytania

W jaki sposób Kinga Preis schudła 18 kg?

Oprócz popularności pani Kinga zrzuciła sporo zbędnych kilogramów. Z krągłych kształtów serialowej Natalii nie pozostało już za wiele. Kinga Preis czaruje nienaganną sylwetką po tym, jak w krótkim czasie udało jej się zrzucić aż 18 kilogramów.

Jednym z sekretów jej sukcesu, było regularne picie warzywno-owocowych koktajli. Takich jako choćby sok z buraka, marchewki i jabłka. Taki zestaw jest dużo łatwiej przyswajalny od czystego soku z buraka, a jednocześnie wciąż bardzo zdrowy.

Nie czekajcie na nic, tylko spróbujcie przygotować taki sam eliksir zdrowia, jakim raczy się Kinga Preis. Jeśli jednocześnie zachowacie zasady racjonalnego odżywiania i dbania o regularny ruch, efekty będą murowane!

Przepis na sok z marchwi i buraków

Składniki:

  • 1 burak
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko

Przygotowanie:

  1. Buraka obierzcie i wyciśnijcie w sokowirówce.
  2. Uzyskany sok wlejcie do szklanego naczynia i włóżcie do lodówki na pół godziny.
  3. Po tym czasie przystąpcie do wyciskania soku z marchewek i jabłek.
  4. Obierzcie marchewki i jabłka, wyciśnijcie sok, a potem połączcie go ze schłodzonym sokiem z buraka.
  5. Pijcie na zdrowie!

Jeżeli szukacie jeszcze innych zdrowych, naturalnych napojów, które wpłyną pozytywnie na wasze zdrowie, koniecznie wypróbujcie soku z kiszonej kapusty. Nie tylko pomoże wam w walce z kilogramami, ale także oczyści waszą wątrobę.

Ten sok doskonale oczyszcza po świątecznym obżarstwie. Wypijcie go na czczo
AdobeStock
Newsy
Ten sok doskonale oczyszcza po świątecznym obżarstwie. Wypijcie go na czczo
Dokuczają wam objawy przejedzenia? Ten sok sobie z nimi poradzi!

Święta jeszcze się nie skończyły, a wy już macie dość jedzenia? Nic dziwnego! Podczas świąt niestety wiele osób ma tendencję do przejadania się. Trudno im się dziwić – na stole kusi tyle pyszności, że trzeba naprawdę silnej woli, żeby wszystkiego nie zjeść. Ale niestety, takie obżarstwo ma swoje konsekwencje. Bóle brzucha, uczucie przelewania w żołądku, wzdęcia i zgaga to tylko niektóre z objawów przejedzenia się. By nieco je złagodzić, warto sięgnąć po naturalne sposoby! Właściwości oczyszczające soków Nawet jeśli nie jesteście miłośnikami owoców i warzyw, spróbujcie pić przygotowane z nich soki. Dzięki temu dostarczycie organizmowi wszystkie drogocenne składniki, które wspaniale wspomogą wasz układ trawienny i przyniosą ulgę po świątecznym obżarstwie! Poniżej podajemy wam przepis na sok z buraka, jabłka i selera naciowego. Wszystkie te składniki mają doskonałe właściwości: Ochrona wątroby Regulacja poziomu cukru we krwi Oczyszczanie z toksyn Ulga przy zaparciach Usprawnienie pracy układu pokarmowego Przepis na oczyszczający sok owocowo-warzywny Sok z warzyw i owoców zdecydowanie przyniesie wam ulgę po świątecznym obżarstwie. By jak najlepiej wykorzystać jego właściwości, pijcie go co najmniej pół godziny przed pierwszym posiłkiem, na czczo. Do przygotowania pysznego, oczyszczającego soku z warzyw i owoców potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 1 jabłko 1 burak 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka oleju tłoczonego na zimno Przygotowanie: Umyjcie wszystkie warzywa i owoce. Obierzcie jabłko i buraka ze skórki. Przekrójcie jabłko na pół i usuńcie gniazda nasienne. Umieśćcie jabłko, buraka i jedną łodygę selera w...

Wigilia
Pexels/Nicole Michalou
Newsy
Czujecie się ciężko po świętach? Ten sok pomaga schudnąć. Zrobisz go z 3 tanich składników
Soki warzywne mają doskonałe właściwości odtruwające. Jeśli nie oszczędzaliście żołądka w święta Bożego Narodzenia, podpowiadamy warzywny detoks, który przyda się jeszcze przed sylwestrem.

Warzywa to prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych. Można je jeść właściwie bez limitu. Dietetycy od lat alarmują o ich częste spożywanie. Po świętach mogą przynieść ulgę waszej wątrobie. Warzywa są niskokaloryczne i smaczne. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania z nich różnych potraw, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Co prawda, trudno namówić na nie dzieci, jednak z czasem same zaczną po nie sięgać - to możemy wam zagwarantować.  Różne ich rodzaje nadają się do prostych i zdrowych detoksów. Wystarczy kilka dni na sokach warzywnych i wasze jelita odczują dużą ulgę. Niektóre warzywa, ale i owoce, nadają się do podobnych celów wprost idealnie. Przedstawiamy wspaniałą trójkę, dzięki której święta nie będą wam już dłużej ciążyć! Burak czerwony jest źródłem białka  W buraku znajdziemy nie tylko białko i cukier, ale również ważne dla organizmu składniki odżywcze. W burakach jest dużo substancji o działaniu antybakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwpasożytniczym. Właściwości prozdrowotne  buraka są dzięki temu nieograniczone. Ze względu na swój bogaty skład, sok z buraka polecany jest szczególnie osobom cierpiącym na anemię. Zawarte w nim żelazo i witaminy z grupy B działają korzystnie na układ krwionośny i procesy tworzenia czerwonych krwinek. Sok z buraka obniży także ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu.  Marchew - idealne warzywo do chrupania Jeśli szukacie przekąski lub ograniczacie kalorie, na pewno sięgacie po marchew. Jest ona przede wszystkim cennym źródłem karotenoidów - przeciwutleniaczy, będących jednocześnie barwnikami nadającymi marchewce jej charakterystyczny pomarańczowy kolor. Marchew obfituje...

sok z buraka
unsplash.com/@rirri01
Newsy
Szklanka soku z tego warzywa genialnie oczyszcza wątrobę. Pijcie go codziennie
Chronią przed infekcjami, wzmacniają układ nerwowy i oczyszczają organizm z toksyn. Działanie soków warzywnych nie ma sobie równych. Jak często po nie sięgacie?

Soki z warzyw oprócz ciekawego smaku i niskiej kaloryczności, mają właściwości lecznicze. Soki i koktajle warzywne Jednocześnie dostarczają niewiele kalorii, za to mnóstwo witamin i składników mineralnych. Pomagają zgubić zbędne kilogramy i są prawdziwą bombą zdrowia, którą można fundować sobie w domu.  Warzywa, choć niskokaloryczne, potrafią nasycić. Szczególnie w postaci zblednowanego soku. To zastrzyk energii i dobrych kalorii w płynie. Świeże soki zawierają najwięcej witamin, składników mineralnych i błonnika. Zachwycająco pachną, intensywnie smakują i cieszą oko różnorodnymi barwami. Zamiast kupować sok w kartonie, przygotujcie go sami Do domowego soku można wrzucić dosłownie wszystkie warzywa. Mieszajcie dowolnie, co tylko przyjdzie wam do głowy. Dodawajcie zioła, przyprawy, kiełki i owoce. Soki warzywne można ponadto doprawiać na słodko lub słono. Jakie smaki wolicie? Każdy sprawdzi się z wykorzystaniem warzyw. Dobrą praktyką jest wyciskanie soku najpierw z twardych warzyw, a następnie miksowanie go z miękkimi składnikami. Zaletą domowych soków jest ich cena, smak i świeżość! Zamknięte w szczelnym pojemniku przetrwają w lodówce kilka godzin nie tracąc właściwości odżywczych. Burak to bogate źródło składników mineralnych Jednym z warzyw, które warto polecić nie tylko na oczyszczanie wątroby jest burak. Ma w sobie magnez, potas, cynk, żelazo i fosfor. Znajdziemy w nim również mało znane pierwiastki, takie jak rubid i cez. Najwięcej składników odżywczych buraka znajduje się w wyciśniętym z nich soku. Ugotowane buraki tracą większość składników odżywczych. Barwniki wchodzące w skład buraka wspomagają przemianę materii i usuwanie z organizmu szkodliwych toksyn. Jednym ze skutecznych sposobów na oczyszczenie...

Z tego warzywa można zrobić zdrowy sok. Pijcie go, a wasza skóra wam podziękuje
Wikipedia Commons
Newsy
Z tego warzywa można zrobić zdrowy sok. Pijcie go, a wasza skóra wam podziękuje
Soki warzywne to nic nowego. Są zdrowe, smaczne i mogą je pić osoby borykające się z podwyższonym cukrem. Jednak założymy się, że tego soku jeszcze nie próbowaliście. A naprawdę warto. 

Sok z marchwi, buraka, a także popularny sok z pomidorów od dawna goszczą w polskich domach. Nic dziwnego, soki warzywne potrafią leczyć i dodawać energii, są bogactwem antyoksydantów i witamin, dlatego korzystnie wpływają nie tylko na zdrowie, lecz również urodę.  Taki też jest ten sok. Oczyszcza organizm, odtruwa i usprawnia pracę jelit, a pity regularnie wpływa pozytywnie na cerę. Warto go sobie serwować codziennie dla dobrego samopoczucia i urody.  Na co działa sok z rzodkiewki?  Rzodkiewka to warzywo, które możecie kupić przez cały rok. Jest niepozorna, lecz bardzo smaczna i świetnie pasuje do kanapek, sałatek i twarożków. Jednak niewiele osób wie, że można ją również spożywać w postaci soku. A taki sok to prawdziwy skarb dla waszego zdrowia.  Działa odkwaszająco, pomaga na niestrawność i zgagę.   Pobudza również wydzielanie żółci.   Wzmacnia żołądek, a nawet zapobiega rakowi żołądka.  Poprawia odporność.  Działa bakteriobójczo i przeciwwirusowo.  Pobudza także trawienie i poprawia apetyt.  Łagodzi kaszel i ból gardła.  Poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci.  Sok z rzodkiewki na piękną i gładką skórę  Rzodkiewka zawiera mnóstwo składników odżywczych. Witaminy z grupy B, cynk, fosfor i witamina C pomagają w gojeniu się skóry. Zawarte w niej związki siarki i potas są pomocne w leczeniu trądziku i atopowego zapalenia skóry, a także dbają o dobry stan włosów i paznokci.  Z uwagi na zawartość wody, rzodkiewka zapewnia właściwe nawilżenie skóry. Przeciwbakteryjne właściwości tego warzywa, pomagają leczyć suchą, a nawet popękaną skórę i zapobiegają jej infekcji.  Rzodkiewkę można...