Kinga Preis w krótkim czasie schudła aż 18 kilogramów! Podajemy przepis na jej ulubiony sok
Adobe Stock/ONS.pl
Newsy

Kinga Preis w krótkim czasie schudła aż 18 kilogramów! Podajemy przepis na jej ulubiony sok

Zauważyliście, jak bardzo schudła Kinga Preis? Popularna aktorka swoją przemianę zawdzięcza między innymi piciu pysznych i zdrowych soków warzywno-owocowych. Dzisiaj podamy wam przepis na taki koktajl złożony z buraka, jabłka i marchewek.

Uwielbiana przez widzów aktorka popularność zdobyła dzięki roli rezolutnej Natalii z serialu „Ojciec Mateusz”. Preis od lat tworzy niezwykły duet z Arturem Żmijewskim. W tym czasie w jej życiu nastąpiła jeszcze jedna zmiana, widoczna gołym okiem.

Magda Gessler odpowiada na pytania

W jaki sposób Kinga Preis schudła 18 kg?

Oprócz popularności pani Kinga zrzuciła sporo zbędnych kilogramów. Z krągłych kształtów serialowej Natalii nie pozostało już za wiele. Kinga Preis czaruje nienaganną sylwetką po tym, jak w krótkim czasie udało jej się zrzucić aż 18 kilogramów.

Jednym z sekretów jej sukcesu, było regularne picie warzywno-owocowych koktajli. Takich jako choćby sok z buraka, marchewki i jabłka. Taki zestaw jest dużo łatwiej przyswajalny od czystego soku z buraka, a jednocześnie wciąż bardzo zdrowy.

Nie czekajcie na nic, tylko spróbujcie przygotować taki sam eliksir zdrowia, jakim raczy się Kinga Preis. Jeśli jednocześnie zachowacie zasady racjonalnego odżywiania i dbania o regularny ruch, efekty będą murowane!

Przepis na sok z marchwi i buraków

Składniki:

  • 1 burak
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko

Przygotowanie:

  1. Buraka obierzcie i wyciśnijcie w sokowirówce.
  2. Uzyskany sok wlejcie do szklanego naczynia i włóżcie do lodówki na pół godziny.
  3. Po tym czasie przystąpcie do wyciskania soku z marchewek i jabłek.
  4. Obierzcie marchewki i jabłka, wyciśnijcie sok, a potem połączcie go ze schłodzonym sokiem z buraka.
  5. Pijcie na zdrowie!

Jeżeli szukacie jeszcze innych zdrowych, naturalnych napojów, które wpłyną pozytywnie na wasze zdrowie, koniecznie wypróbujcie soku z kiszonej kapusty. Nie tylko pomoże wam w walce z kilogramami, ale także oczyści waszą wątrobę.

Czytaj także:

Wigilia
Pexels/Nicole Michalou
Newsy
Czujecie się ciężko po świętach? Ten sok pomaga schudnąć. Zrobisz go z 3 tanich składników
Soki warzywne mają doskonałe właściwości odtruwające. Jeśli nie oszczędzaliście żołądka w święta Bożego Narodzenia, podpowiadamy warzywny detoks, który przyda się jeszcze przed sylwestrem.

Warzywa to prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych. Można je jeść właściwie bez limitu. Dietetycy od lat alarmują o ich częste spożywanie. Po świętach mogą przynieść ulgę waszej wątrobie. Warzywa są niskokaloryczne i smaczne. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania z nich różnych potraw, które zachwycą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Co prawda, trudno namówić na nie dzieci, jednak z czasem same zaczną po nie sięgać - to możemy wam zagwarantować.  Różne ich rodzaje nadają się do prostych i zdrowych detoksów. Wystarczy kilka dni na sokach warzywnych i wasze jelita odczują dużą ulgę. Niektóre warzywa, ale i owoce, nadają się do podobnych celów wprost idealnie. Przedstawiamy wspaniałą trójkę, dzięki której święta nie będą wam już dłużej ciążyć! Burak czerwony jest źródłem białka  W buraku znajdziemy nie tylko białko i cukier, ale również ważne dla organizmu składniki odżywcze. W burakach jest dużo substancji o działaniu antybakteryjnym, przeciwgrzybicznym i przeciwpasożytniczym. Właściwości prozdrowotne  buraka są dzięki temu nieograniczone. Ze względu na swój bogaty skład, sok z buraka polecany jest szczególnie osobom cierpiącym na anemię. Zawarte w nim żelazo i witaminy z grupy B działają korzystnie na układ krwionośny i procesy tworzenia czerwonych krwinek. Sok z buraka obniży także ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu.  Marchew - idealne warzywo do chrupania Jeśli szukacie przekąski lub ograniczacie kalorie, na pewno sięgacie po marchew. Jest ona przede wszystkim cennym źródłem karotenoidów - przeciwutleniaczy, będących jednocześnie barwnikami nadającymi marchewce jej charakterystyczny pomarańczowy kolor. Marchew obfituje...

sok z buraka
unsplash.com/@rirri01
Newsy
Szklanka soku z tego warzywa genialnie oczyszcza wątrobę. Pijcie go codziennie
Chronią przed infekcjami, wzmacniają układ nerwowy i oczyszczają organizm z toksyn. Działanie soków warzywnych nie ma sobie równych. Jak często po nie sięgacie?

Soki z warzyw oprócz ciekawego smaku i niskiej kaloryczności, mają właściwości lecznicze. Soki i koktajle warzywne Jednocześnie dostarczają niewiele kalorii, za to mnóstwo witamin i składników mineralnych. Pomagają zgubić zbędne kilogramy i są prawdziwą bombą zdrowia, którą można fundować sobie w domu.  Warzywa, choć niskokaloryczne, potrafią nasycić. Szczególnie w postaci zblednowanego soku. To zastrzyk energii i dobrych kalorii w płynie. Świeże soki zawierają najwięcej witamin, składników mineralnych i błonnika. Zachwycająco pachną, intensywnie smakują i cieszą oko różnorodnymi barwami. Zamiast kupować sok w kartonie, przygotujcie go sami Do domowego soku można wrzucić dosłownie wszystkie warzywa. Mieszajcie dowolnie, co tylko przyjdzie wam do głowy. Dodawajcie zioła, przyprawy, kiełki i owoce. Soki warzywne można ponadto doprawiać na słodko lub słono. Jakie smaki wolicie? Każdy sprawdzi się z wykorzystaniem warzyw. Dobrą praktyką jest wyciskanie soku najpierw z twardych warzyw, a następnie miksowanie go z miękkimi składnikami. Zaletą domowych soków jest ich cena, smak i świeżość! Zamknięte w szczelnym pojemniku przetrwają w lodówce kilka godzin nie tracąc właściwości odżywczych. Burak to bogate źródło składników mineralnych Jednym z warzyw, które warto polecić nie tylko na oczyszczanie wątroby jest burak. Ma w sobie magnez, potas, cynk, żelazo i fosfor. Znajdziemy w nim również mało znane pierwiastki, takie jak rubid i cez. Najwięcej składników odżywczych buraka znajduje się w wyciśniętym z nich soku. Ugotowane buraki tracą większość składników odżywczych. Barwniki wchodzące w skład buraka wspomagają przemianę materii i usuwanie z organizmu szkodliwych toksyn. Jednym ze skutecznych sposobów na oczyszczenie...

kinga preis schudła
ONS
Newsy
50-letnia Kinga Preis schudła 15 kg, bo pozbyła się jednego niezdrowego nawyku
Znana aktorka zachwyca przemianą! Dowiedzcie się, co zrobiła by uzyskać takie efekty.

Kinga Preis to prawdziwa gwiazda polskiego filmu! Wielokrotnie nagradzana ma na swoim koncie same sukcesy. Bardzo poważnie podchodzi do swojego życia zawodowego, z czym wiąże się również praca nad samą sobą. Aktorka schudła aż 15 kilogramów, co w dużej mierze zawdzięcza jednej zmianie w swoim życiu. Dowiedzcie się, jak to zrobiła! Absolwentka prestiżowej szkoły aktorskiej należy do grona najczęściej nagradzanych polskich aktorów. Aż pięć razy zdobyła nagrodę Orła za występy w filmach, a 10 razy została nominowana do tej nagrody. To czyni z niej rekordzistkę, ponieważ żaden aktor ani aktorka nie dostali nigdy tylu nominacji! Może się także pochwalić aż pięcioma odznaczeniami, w tym Krzyżem Zasługi i Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”. Kinga traktuje swoją pracę niezwykle poważnie i jest prawdziwą profesjonalistką, co udowadnia nie tylko na ekranie, ale i poza nim. Niesamowita metamorfoza Kingi Preis W jednym z często udzielanych wywiadów Preis poruszyła temat pewnej sensacji, jaką wywołują aktorki gdy schudną lub przytyją. Zauważyła, że publika bardzo skupia się na tej informacji i zaczyna analizować co takiego stało się w życiu kobiety, która zeszczuplała lub wręcz przeciwnie – gdy przybyło jej kilka kilogramów. Z kolei mężczyzn to zjawisko w ogóle nie dotyczy. Ludzie po prostu zakładają, że aktor przygotowuje się do roli, która wymaga pełniejszej lub szczupłej sylwetki. Być może aktorkę zirytował szum wokół własnej osoby wówczas, gdy sama schudła aż 15 kilogramów. Okazuje się, że zawdzięcza to… rzuceniu papierosów! Przez lata Kinga Preis była palaczką, ale w końcu postanowiła zerwać z niezdrowym nałogiem. Choć większość palaczy tyje po odstawieniu papierosów, to Preis poza rzuceniem palenia przeprowadziła...

Sok z buraka
Madeleine Steinbach/Adobe Stock
Zdrowie
Przez trzy miesiące piła sok z buraków. Zmiany w jej organizmie są spektakularne!
Sok z buraka niejednemu z nas z trudem przechodzi przez gardło. Po przeczytaniu tych wiadomości z pewnością nabierzecie chęci do picia buraczanego napoju.

Jesień to sezon na buraki. Ich cena w sklepach zachęca do hurtowych zakupów. Oprócz przyrządzania aromatycznego barszczu czy ostrej ćwikły warto użyć buraków na jeszcze jeden sposób. Pytanie tylko, ilu z nas będzie w stanie uporać się ze szklanką soku z buraka dziennie? Taka dawka pita przez dłuższy okres może naprawdę zdziałać cuda w naszym organizmie. Burak to istna bomba witaminowa. Jego właściwości mogą odmienić nasze zdrowie. Przed wami lista udowodnionych naukowo, fantastycznych zalet codziennego picia soku z buraka. Sok z buraka: właściwości Pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze krwi. To wskazówka dla tych, którzy od dawna ze strachem w oczach spoglądają na wynik z ciśnieniomierza. Szklanka buraczanego soku dziennie to rozwiązanie w sam raz dla nich. Pozwala zwiększyć wytrzymałość – to z kolei zachęta dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Zamiast sztucznych suplementów warto postawić na naturę. Zwiększa siłę mięśnia sercowego – to kolejny powód, dla którego z sokiem z buraka powinny zaprzyjaźnić się osoby cierpiące na dolegliwości krążeniowo-sercowe. Zwalnia rozwój demencji starczej – co prawda seniorzy niechętnie zmieniają swoje przyzwyczajenia żywieniowe, warto namówić ich do codziennego picia tego życiodajnego płynu. Pomaga w walce z otyłością – sok z buraka ma mało kalorii. Świetną opcją na mocny, energetyczny start dla osób otyłych jest smaczny koktajl na bazie buraka . Może uchronić od nowotworu – buraki zawierają betalainy, czyli substancje, które są naturalnymi antyoksydantami. Badania dowiodły, że betalainy w pewnym stopniu mogą zwalczać rozwój komórek rakowych. To wspaniałe źródło potasu, kwasu foliowego i całej masy innych cennych minerałów...