kiełbaski z cebulą
Gotujmy.pl
Newsy

Kiełbaski z cebulą z patelni to prawdziwa poezja smaku. Dodajcie tę przyprawę a wasze kubki smakowe oszaleją

Kiełbaski z cebulą z patelni to doskonała propozycja zarówno na obiad, jak i na wczesną kolację. Jak je przygotować? To bardzo proste danie, które praktycznie robi się samo. Do dzieła!
Anna Borkowska
luty 01, 2021

Kiełbaski duszone na patelni z cebulą, przyprawione aromatyczną i dobrze skomponowaną przyprawą do grilla, to klasyczne, smaczne i proste danie, które zasmakuje każdemu.

Nie musicie już czekać na sezon letni, by rozpalić grilla i zjeść pyszną kiełbaskę. Nie musicie nawet rozgrzewać piekarnika. Wystarczy zwykła patelnia, trochę oleju, jedna duża cebula, przyprawa do grilla i oczywiście dobrej jakości kiełbasa.

Sprawdźcie ten przepis, a gwarantujemy, że będzie to jedno z waszych ulubionych dań.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Składniki:

  • 3 pętka kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • Ok. 0,5 łyżeczki przyprawy do grilla
  • Olej do smażenia
  • Sól do smaku

Zobacz także

Przygotowanie:

Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w półplasterki. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Kiełbaski nacinamy delikatnie z obu stron w kratkę i dodajemy do cebuli. Całość przyprawiamy przyprawą do grilla. Cebulę oprószamy solą.

Danie przykrywamy i dusimy przez kilkanaście minut. Po upływie tego czasu, kiełbaski przewracamy na drugą stronę a cebulę mieszamy. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Dusimy aż cebula będzie miękka a kiełbaski ładnie zarumienione.

Kiełbaski podajemy ze świeżym pieczywem - chlebem lub bułeczką. 

Smacznego!

Komentarze