
Kiełbaski z cebulą z patelni to prawdziwa poezja smaku. Dodajcie tę przyprawę a wasze kubki smakowe oszaleją
Kiełbaski duszone na patelni z cebulą, przyprawione aromatyczną i dobrze skomponowaną przyprawą do grilla, to klasyczne, smaczne i proste danie, które zasmakuje każdemu.
Nie musicie już czekać na sezon letni, by rozpalić grilla i zjeść pyszną kiełbaskę. Nie musicie nawet rozgrzewać piekarnika. Wystarczy zwykła patelnia, trochę oleju, jedna duża cebula, przyprawa do grilla i oczywiście dobrej jakości kiełbasa.
Sprawdźcie ten przepis, a gwarantujemy, że będzie to jedno z waszych ulubionych dań.
Składniki:
- 3 pętka kiełbasy
- 1 duża cebula
- Ok. 0,5 łyżeczki przyprawy do grilla
- Olej do smażenia
- Sól do smaku
Przygotowanie:
Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w półplasterki. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Kiełbaski nacinamy delikatnie z obu stron w kratkę i dodajemy do cebuli. Całość przyprawiamy przyprawą do grilla. Cebulę oprószamy solą.
Danie przykrywamy i dusimy przez kilkanaście minut. Po upływie tego czasu, kiełbaski przewracamy na drugą stronę a cebulę mieszamy. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Dusimy aż cebula będzie miękka a kiełbaski ładnie zarumienione.
Kiełbaski podajemy ze świeżym pieczywem - chlebem lub bułeczką.
Smacznego!