Magda Gessler, Wigilia
ONS/Flickr, Pawel Loj
Newsy

Magda Gessler powala cenami. Aż trudno uwierzyć́, ile sobie życzy za zestaw świątecznych potraw na Wigilię 

Wigilijna propozycja restauratorki wydaje się nie do przyjęcia. Nie każdego stać bowiem na takie ceny.

Znana restauratorka wyszła naprzeciw świątecznym oczekiwaniom. W swoim sklepie internetowym "Schronisko Smaków" umieściła produkty, które będziecie mogli podać na świąteczny stół.

Magda Gessler to znana od dawna w branży kulinarnej przedsiębiorczyni. Sygnuje swoim nazwiskiem kilka restauracji, jak również dzięki udziałom w programach telewizyjnych stała się charyzmatyczną twarzą polskiego showbiznesu. Polacy kochają jej osobowość i humor.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Tradycyjna polska Wigilia

Święta to ten okres, w którym wszystkich łączy jedno - jedzenie. 12 postnych potraw, które stawiacie co roku na stole oprócz wyjątkowego smaku, ma znaczącą symbolikę. Kapusta wigilijna czy barszcz z uszkami smakują najlepiej właśnie w Boże Narodzenie.

O ile kuchnia na święta potrafi nas utuczyć, o tyle trudno z niej zrezygnować. Zrobienie potraw na Wigilie wymaga jednak czasu i cierpliwości. Nie wszyscy mają go w grudniu pod dostatkiem. Przez jego brak często Polacy decydują się na zamawianie potraw z zewnętrznych cateringów.

Jakość na niebywale wysokim poziomie

Magda Gessler od lat utrzymuje, że dania przez nią serwowane posiadają wyłącznie sprawdzone receptury i można mieć pewność ich składników. Restauratorka stara się wybierać jedynie produkty, które zna i ceni. W restauracjach prowadzonych przez Gessler pracują ponadto jedni z najlepszych szefów kuchni.

Koszyk wigilijny w sklepie Magdy Gessler

Jeśli należycie do grupy osób, które w te święta chcą przede wszystkim odpocząć, możecie wybrać gotowe produkty wigilijne, m.in. w sklepie internetowym "Schronisko Smaków" należącym do Magdy Gessler. Jedyne co może was zszokować to ceny, jakie proponuje restauratorka. 

Dzięki propozycji prowadzącej "Kuchenne rewolucje" macie szansę spróbować przysmaków, które Gessler serwuje w swoich restauracjach. W skład koszyka na Wigilię wchodzi:

  • 6x barszcz czerwony na wywarze warzywnym

  • 4x kapusta z grzybami leśnymi

  • 3x mieszanka owoców na kompot wigilijny 

  • 2x borowiki marynowane

  • 2x pigwa z imbirem i cynamonem

  • 2x ćwikła z chrzanem

  • 4x kapusta kiszona z marchewką

  • 2x śliwki wędzone 

  • 4x borowiki suszone

  • 2x gruszki suszone

  • 2x podgrzybki suszone

  • 2x oryginalny holenderski matjas marynowany w cherry

  • 2x pstrąg wędzony 

  • 2x dzwonek z jesiotra wędzonego

  • 1x karp wędzony

Za przysmaki musicie zapłacić ponad 700 zł! Do świątecznego pakunku dokładane jest również sianko pod obrus. Data ważności wszystkich produktów nie jest krótsza niż miesiąc. Żaden z produktów nie zawiera konserwantów, oleju palmowego, barwników, soi, jakichkolwiek sztucznych dodatków.

Myślicie, że zestaw jest warty swojej ceny?

 

gessler sklep
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler przedstawiła ofertę wielkanocną swojej restauracji. Ceny jak zawsze horrendalnie wysokie
Kucharze Magdy Gessler mają pełne ręce roboty i przed Wielkanocą przyrządzają świąteczne potrawy, które można kupić w sklepie restauratorki. Sprawdźcie, ile kosztują!

Przygotowywanie się do świąt wielkanocnych to wesoły czas, który spędza się razem z rodziną. Wspólne malowanie pisanek, dekorowanie mazurka czy pieczenie babki wielkanocnej to wspomnienia, które na pewno większość z was pamięta ze swojego dzieciństwa. Później tych świątecznych zwyczajów uczycie swoje dzieci, a te przekazują tradycję następnym pokoleniom. Zamawianie gotowych potraw na Wielkanoc Jednak w dzisiejszych czasach ludzie są zabiegani jak nigdy wcześniej. Choć używa się sprzętów, które ułatwiają codzienne obowiązki, to czasu wcale nie jest coraz więcej. Wręcz przeciwnie – wydaje się, że go ubywa! Przy tak szalonym tempie życia trudno jest znaleźć chwilę na to, by przygotować święta Wielkanocne tak, jak dawniej. Z tego powodu coraz więcej ludzi decyduje się skorzystać z ofert sklepów i restauracji i kupić część wielkanocnych potraw, zamiast je przygotowywać. Dotyczy to głównie ciast, choć popularne staje się kupowanie całych dań, w tym mięs czy faszerowanych jajek. Magda Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy Ponieważ wzrasta zainteresowanie taką „wielkanocną garmażerką”, restauratorzy chcąc wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów, oferują sprzedaż gotowych potraw wielkanocnych. Wśród nich nie mogło oczywiście zabraknąć Magdy Gessler! Znana restauratorka i gwiazda programów kulinarnych „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” w swoim sklepie „Delikatesy u Fukiera” sprzedaje w tym roku tradycyjne, wielkanocne dania i desery, które zostały przyrządzone przez kucharzy z jej restauracji. Poznajcie ceny tych specjałów! Ceny w sklepie Magdy Gessler Restauratorka regularnie krytykowana jest za ceny dań sprzedawanych w jej restauracjach oraz produktów dostępnych w jej sklepie. Gessler za każdym razem...

Były kucharz zdradził ile zarabiał u Magdy Gessler. Kwota zwala z nóg
ONS
Newsy
Magda Gessler ma na pieńku z mafią. Poszło o haracz za jej restaurację
Magda Gessler znowu szokuje. Tym razem już nie przewróconym stołem w czasie „Kuchennych rewolucji”, ani nie wysokimi cenami w swojej knajpie. Znana restauratorka wróciła do przeszłości i opowiedziała o swoich perypetiach z grupami przestępczymi.

Ta historia mrozi krew w żyłach. Magda Gessler cofnęła się do lat 90., kiedy to zaczynała swoją przygodę z biznesem gastronomicznym w naszym kraju. Gessler przyjechała nad Wisłę po spędzeniu lat młodzieńczych za granicą i doznała kulturowego szoku. Branża gastronomiczna po przemianach ustrojowych rozpoczętych w 1989 r. była jeszcze w powijakach. Inflacja, trudne wolnorynkowe reformy Leszka Balcerowicza i słabość państwa były na porządku dziennym. Jak wyglądało starcie Magdy Gessler z mafią? Niestabilna sytuacja lat 90. dała się we znaki także i Magdzie Gessler. Gospodyni „Kuchennych rewolucji” wspominała, jak wyglądały jej początki rozwijania biznesu restauracyjnego w Polsce. 67-latka powiedziała w wywiadzie dla jednej z gazet, że musiała wówczas zainwestować w prywatną ochronę. Wszystko zaczęło się od prób wymuszenia haraczu przez warszawskich przestępców. Bandyci żądali słonych sum od Magdy Gessler „za ochronę”. Po złożeniu restauratorce „propozycji nie do odrzucenia”, zrobiło się gorąco… Znana z twardego charakteru i nieugiętości Gessler wzięła sprawy w swoje ręce. O żadnych ustępstwach nie było mowy. Pani Magda zatrudniła własnych bodyguardów, którzy strzegli ją jak oka w głowie. Ta śmieszno-straszna opowieść sprzed niemal 30 lat dźwięczy swoim echem także do dziś. Magda Gessler nie rozstaje się ze swoimi ochroniarzami aż do dziś! Czyżby macki warszawskiej ośmiornicy sięgały tak daleko? Jak mówi Gessler, od 1993 roku ma już święty spokój. Jednak fakt ciągłego pozostawiania ochrony nie pozostawia wątpliwości – właścicielka bujnych blond loków wciąż woli dmuchać na zimne… Gdzie można przeczytać więcej o przygodach Magdy Gessler? Słynna restauratorka lubi jak widać wracać do przeszłości. Także tej...

Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz szczęka wam opadnie
ONS/Adobe Stock
Newsy
Zobaczcie, ile kosztują grzyby u Magdy Gessler. Trzymajcie się, bo zaraz opadnie wam szczęka
Magda Gessler poczuła jesień i ruszyła ze sprzedażą przetworów grzybowych w swoich delikatesach „U Fukiera”. Można tam kupić zarówno grzyby marynowane, jak i suszone, a także potrawy wykonane z ich użyciem. Zobaczcie, jakie są ich ceny. 

Magda Gessler to twarz polskiego biznesu restauracyjnego. Za produkty sygnowane jej nazwiskiem trzeba zapłacić niemałe pieniądze. W lecie emocje rozpalały drogie jagodzianki ze znakiem jakości słynnej restauratorki z blond lokami, obecnie cenami porażają grzyby. Największe wrażenie robią ceny tych suszonych...  Co można kupić w delikatesach Magdy Gessler?  Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to perła w koronie królowej polskiej gastronomii. Można tu zjeść i kupić do domu różnego rodzaju dania i przetwory. Poczynając od kiełbas i pasztetów, a kończąc na serach. Ceny kozich serów zaczynają się tu od 160 zł za kilogram. Mały słoiczek śledzi po kaszubsku to wydatek rzędu 40 zł, a za słynny rosół Magdy Gessler zapłacicie prawie 50 zł za 900 ml. Jesteście ciekawi, jak kształtują się ceny grzybów?  Ile trzeba zapłacić za suszone prawdziwki od Magdy Gessler?  Jak już wspomnieliśmy, największe wrażenie robią ceny suszonych grzybów. U Magdy Gessler można kupić w tej formie zarówno podgrzybki, jak i borowiki. Za 25 gramów najbardziej szlachetnych spośród nich, czyli prawdziwków trzeba zapłacić... niemal 28 zł, co daje bagatela 1120 zł za 1 kg tego delikatesu. Podgrzybki są tańsze i kosztują „jedynie" 18 zł za 25 g, więc jeżeli chcecie zabrać do domu „większą" ich ilość, tzn. kilogram, to będziecie musieli wydać 720 zł...  Malutki słoiczek marynowanych borowików kosztuje tu 36,19 zł, a kurek 26,67 zł. Można też nabyć marynowane maślaki i podgrzybki. Wszystko za cenę 22,86 zł.  Ile kosztuje żur na grzybach „U Fukiera”?  Restauratorka pokusiła się również o wyprodukowanie potraw z dodatkiem grzybów. Jest to wspaniały żur na prawdziwkach, cielęce pulpety w sosie borowikowym oraz gulasz cielęcy z leśnymi...

Magdy Gessler o cenach wielkanocnego cateringu: "Wyobrażasz sobie, że ktoś idzie do BMW i mówi, że to jest za drogie!?"
ONS.pl, Instagram/U Fukiera
Newsy
Magdy Gessler o cenach cateringu: „Wyobrażasz sobie, że ktoś idzie do BMW i mówi, że to jest za drogie?”
Ile powinien kosztować niecały litr barszczu białego i czy 60 zł to za dużo? Oto co na ten temat myśli słynna restauratorka.

Przed każdymi świętami restauracje i cukiernie przygotowują propozycje cateringu dla zabieganych klientów. „Delikatesy u Fukiera”, działające w jednej z warszawskich restauracji Magdy Gessler zaprezentowały już wielkanocne menu wraz z cennikiem. Znowu się dziwicie, że tak drogo? Restauratorka odpowiada jak należy traktować jej ceny. Śledzie Magdy Gessler to BMW wśród śledzi Dla programu „Dzień dobry TVN” restauratorka skomentowała krytyczne głosy odnoszące się do cen jej produktów. Za analogię dla szklanki sałatki jarzynowej za 29 zł i pięć połówek jajek faszerowanych za 30 zł  posłużyły jej ceny drogiego samochodu: - Wyobrażasz sobie, że ktoś idzie do BMW i mówi, że to jest za drogie!? To jest kwestia prestiżu, jakości, miejsca, które wynajmujesz - wypaliła Gessler.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Delikatesy Magda Gessler (@delikatesy_ufukiera_gessler) Przy okazji zdradziła, jak przygotowywana jest jedna z potraw. Jak myślicie, czy chodziło tutaj o barszcz biały na zakwasie? - Jest mnóstwo ogonów wołowych, jest bardzo dużo cielęciny, mięsa, bardzo dużo warzyw. Praktycznie nie ma wody! To jest wywar i sok z mięsa i warzyw. Coś obłędnego. To jest tanio, w porównaniu z tym, co ludzie oferują za skrzydełko od kurczaka i marchewki. Jakość potraw i ilość składników wpływa na cenę dań Magda Gessler już nie pierwszy raz wyjaśnia opinii publicznej, dlaczego ceny sprzedawanych przez nią dań, są takie wysokie. Właściwie robi to przy okazji każdego...