Dlaczego więc pozostająca na wiecznym poście Skrzynecka raczy się słodkimi deserami? Mało tego. Aktorka chwali się nimi w Instagramie!

To możliwe dzięki specjalnemu przepisowi na dietetyczny deser bez grama cukru. Jak 50-latce udało się zrobić takie cudo?

Wszystko to sprawka ksylitolu. To coraz bardziej popularny słodzik, który stał się dla wielu gwiazd i osób dbających o linię zamiennikiem cukru.

Wystarczy dodać naprawdę niewielkie ilości ksylitolu, by zrównoważyć brak cukru nawet w tak słodkim z zasady deserze jak sernik na zimno.

Zobacz także:

Co jeszcze potrzebne będzie do sernika bez cukru?

Oprócz tego nie obędzie się bez zredukowania tłuszczu w serze. Gwiazda polsatowskiego show „Twoja twarz brzmi znajomo” wybrała homogenizowany serek w wersji beztłuszczowej.

Być może tradycjonaliści nieco obruszą się na tego typu pomysły, ale czego nie robi się dla zachowania świetnej sylwetki?

Trzeba oddać Katarzynie Skrzyneckiej, że osiągnęła sukces jeżeli chodzi o odchudzanie. Zrzucenie kilku zbędnych kilogramów sprawiło, że znów wygląda jakby miała jakieś 20 lat mniej!

Przepis na sernik dietetyczny bez pieczenia

Składniki:

  • 1 l serka homogenizowanego lub twarożku o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Starta laska wanilii lub aromat waniliowy
  • 1 żółtko jajka
  • Ok. 60 dag truskawek mrożonych
  • 2 łyżki ksylitolu lub innego słodziku
  • 3 łyżki żelatyny lub agaru

Przygotowanie:

  1. Rozpuśćcie żelatynę w ok. sześciu łyżkach ciepłej wody i odstawcie do wystygnięcia.
  2. Przygotujcie formę i wyłóżcie ją folią spożywczą.
  3. Zimny serek posłodźcie jedną łyżką ksylitolu, wymieszajcie go z wanilią i żółtkiem jaja. Do mieszania użyjcie miksera lub blendera.
  4. Dodajcie do masy serowej połowę żelatyny i znowu zmiksujcie całość.
  5. Przelejcie masę do formy i odstawcie do stężenia w chłodne miejsce.
  6. Truskawki zmiksujcie na mus i posłodźcie go łyżką ksylitolu.
  7. Dodajcie do masy truskawkowej resztę żelatyny i zmiksujcie razem.
  8. Tężejące powoli truskawki wylejcie na stężały sernik i ponownie odstawcie w zimne miejsce na kilka godzin.
  9. Smacznego!