Sezon grillowy nierozerwalnie wiąże się z jedzeniem kaszanki. Tego typu delikatesy warto przygotować w specjalnej oprawie. Co powiecie na kaszankę z dodatkiem pokrojonej cebuli i jabłka?

W czym tkwi sekret smaku tej kaszanki? Zaryzykujemy stwierdzenie, że wychodzi tak perfekcyjnie ze względu na starannie dobraną mieszankę przypraw. Zapomnijcie o nafaszerowanych solą i chemią mieszankach przypraw i skomponujcie ją sami!

Przepis na kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulą

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • 1 cebula biała duża
  • 1 jabłko
  • Sól
  • Czosnek w proszku
  • Papryka słodka w proszku
  • Szczypta cukru
  • Pieprz
  • Kolendra w proszku
  • Majeranek
  • 2 kawałki foli aluminiowej

Przygotowanie:

  1. Kaszanki nakłujcie wykałaczką w kilku miejscach.
  2. Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie w piórka.
  3. Jabłko dokładnie umyjcie i pokrójcie na małe kawałki bez obierania ze skórki.
  4. Ułóżcie na folii aluminiowej cebulę i jabłka, a na nich dopiero kaszankę.
  5. W miseczce wymieszajcie wszyscy przyprawy.
  6. Posypcie kaszanki obficie sporządzona mieszanką przypraw.
  7. Zamknijcie kaszankę folią aluminiową, zostawiając niewielki otwór, by para mogła wydobywać się na zewnątrz.
  8. Przygotowane zawiniątka połóżcie na rozgrzanym grillu i grillujcie przez ok. 20 min.
  9. Smacznego!

Jakie przyprawy dodać do grillowanej kaszanki?

Czosnek w proszku, papryka słodka, pieprz, kolendra, majeranek, do tego odrobina cukru i soli. Wymieszajcie razem odrobinę wszystkich tych przypraw, a dostaniecie mieszankę, którą pokochacie bezgraniczną miłością.

Tego typu zestaw przypraw doskonale będzie komponował się z charakterystycznym smakiem kaszanki, a także dodatkami w postaci jabłek i cebuli. Polecamy wypróbować już podczas najbliższej majówki!

Zobacz także:

Źródło: gotujmy.pl

Czytaj także: