Sezon grillowy nierozerwalnie wiąże się z jedzeniem kaszanki. Tego typu delikatesy warto przygotować w specjalnej oprawie. Co powiecie na kaszankę z dodatkiem pokrojonej cebuli i jabłka?
W czym tkwi sekret smaku tej kaszanki? Zaryzykujemy stwierdzenie, że wychodzi tak perfekcyjnie ze względu na starannie dobraną mieszankę przypraw. Zapomnijcie o nafaszerowanych solą i chemią mieszankach przypraw i skomponujcie ją sami!
Przepis na kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulą
Składniki:
- 4 kaszanki
- 1 cebula biała duża
- 1 jabłko
- Sól
- Czosnek w proszku
- Papryka słodka w proszku
- Szczypta cukru
- Pieprz
- Kolendra w proszku
- Majeranek
- 2 kawałki foli aluminiowej
Przygotowanie:
- Kaszanki nakłujcie wykałaczką w kilku miejscach.
- Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie w piórka.
- Jabłko dokładnie umyjcie i pokrójcie na małe kawałki bez obierania ze skórki.
- Ułóżcie na folii aluminiowej cebulę i jabłka, a na nich dopiero kaszankę.
- W miseczce wymieszajcie wszyscy przyprawy.
- Posypcie kaszanki obficie sporządzona mieszanką przypraw.
- Zamknijcie kaszankę folią aluminiową, zostawiając niewielki otwór, by para mogła wydobywać się na zewnątrz.
- Przygotowane zawiniątka połóżcie na rozgrzanym grillu i grillujcie przez ok. 20 min.
- Smacznego!
Jakie przyprawy dodać do grillowanej kaszanki?
Czosnek w proszku, papryka słodka, pieprz, kolendra, majeranek, do tego odrobina cukru i soli. Wymieszajcie razem odrobinę wszystkich tych przypraw, a dostaniecie mieszankę, którą pokochacie bezgraniczną miłością.
Tego typu zestaw przypraw doskonale będzie komponował się z charakterystycznym smakiem kaszanki, a także dodatkami w postaci jabłek i cebuli. Polecamy wypróbować już podczas najbliższej majówki!
Zobacz także:
Źródło: gotujmy.pl
Czytaj także: