Kasia Cichopek pokazała, co zrobi na Wielkanoc. Zerwała z polską tradycją, fani zniesmaczeni: „śmiechu warte”
ONS.pl
Newsy

Kasia Cichopek pokazała, co zrobi na Wielkanoc. Zerwała z polską tradycją, fani zniesmaczeni: „śmiechu warte”

Aktorka Kasia Cichopek znów naraziła się swoim fanom. Zobaczcie, co postanowiła przygotować na Wielkanoc!
Katarzyna Wyborska
marzec 31, 2021

Aktorka Kasia Cichopek jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, gdzie regularnie dzieli się szczegółami ze swojego życia. Nie raz dodawane zdjęcia wywołują kontrowersje – całkiem niedawno fani byli źli na Kasię, gdy udostępniła zdjęcie z domku w górach w czasie, gdy hotele były zamknięte z powodu pandemii. Teraz Cichopek znów naraziła się fanom!

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Niezadowoleni fani Cichopek

Kasia pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie przygotowanym przez siebie żurkiem wielkanocnym. Nie byłoby w tym nic szokującego, gdyby nie fakt, że żurek jest… całkowicie wegański! Aktorka przekonuje, że tak zrobiona zupa jest bardzo smaczna:

Tym razem, na życzenie rodziny, ugotowałam żurek. Jest to jednak żurek wegański. Wegański żurek jest lekkostrawny, a w smaku przepyszny.

Jednak jej fani nie są szczególnie zachwyceni takim żurkiem. Pod zdjęciem pojawiły się niepochlebne komentarze:

Pani Kasiu. Mieszkam na Śląsku i gdy by Pani tu powiedziała że jest coś takiego jak żurek weganski to była by Pani zlinczowana ( pewnie tylko słownie) żurek ma być na zakwasie na boczku wędzonym z kiełbasą i jajkiem.

A jak wam się podoba pomysł na wegański żurek?

Zobacz także

Przepis na wegański żurek

Do przygotowania wegańskiego żurku Kasi Cichopek potrzebne wam będą poniższe składniki:

Składniki:

  • 1,25 l wody
  • 300 ml zakwasu na żurek
  • 1 porcja włoszczyzny (bez kapusty)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Świeży koperek
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu
  • 6 łyżek śmietanki sojowej
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka tartego chrzanu

Przygotowanie:

  1. Obierzcie warzywa, pokrójcie na kawałki i włóżcie do garnka. Obierzcie cebulę, przekrójcie na pół i dodajcie do warzyw wraz z natką pietruszki, 1 ząbkiem czosnku, pieprzem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, gałązką koperku i 1 łyżką oleju. Doprawcie solą i pieprzem.
  2. Wlejcie około 1,25 l wody do garnka (tak, by przykryła warzywa) i zagotujcie. Przykryjcie pokrywką, zmniejszcie ogień i gotujcie przez około godzinę.
  3. Po tym czasie przecedźcie wywar do drugiego garnka przez sitko. Wlejcie zakwas na żurek, dodajcie chrzan, ząbek czosnku przekrojony na pół oraz majeranek. Zamieszajcie i gotujcie na małym ogniu.
  4. Wlejcie 6 łyżek śmietanki sojowej, gotujcie przez 2 minuty i po tym czasie sprawdźcie smak zupy. Jeżeli chcecie, doprawcie jeszcze solą i pieprzem. Smacznego!
Komentarze