Znana z głośnego rozwodu ze skoczkiem Justyna Żyła, stale szuka sposobów na to, by nikt o niej nie zapomniał. Najpierw próbowała prowadzić kanał na YouTube o gotowaniu. Później wzięła udział w "Tańcu z Gwiazdami", a teraz regularnie wrzuca posty na swój profil w mediach społecznościowych, gdzie często dzieli się swoimi przepisami na różne dania.

Początkowo celebrytka była przez niektórych wyśmiewana – zarzucano jej, że w ogóle nie potrafi gotować. Jednak patrząc na upieczony przez nią sernik trzeba przyznać, że zdecydowanie podniosła swoje umiejętności! Ciasto wygląda przepysznie i na pewno rewelacyjnie smakuje. Wypróbujcie przepis Justyny Żyły na jej sernik!

Przepis na sernik według Justyny Żyły

Do przygotowania takiego sernika, potrzebne wam będą składniki z poniższej listy. Niech was nie zdziwi brak mąki! Justyna swój sernik piecze bez spodu, dzięki czemu jest wyjątkowo lekki. Nie zawiera ani grama mąki! Składnikiem, który dodatkowo wyróżnia ten sernik jest olej użyty zamiast masła. 

  • Kilogram mielonego twarogu do sernika
  • 4 żółtka
  • 2 całe jajka
  • 3 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki oleju
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego

Przygotowanie

  1. Weźcie 4 jajka i oddzielcie żółtka od białek.
  2. Do miski wsypcie szklankę cukru, dodajcie 4 żółtka i 2 całe jajka oraz łyżkę cukru wanilinowego. Za pomocą miksera ubijajcie wszystko tak długo, aż masa stanie się puszysta. W trakcie miksowania dodawajcie powoli twaróg (jeżeli nie kupiliście gotowego twarogu na sernik, to pamiętajcie o tym, że trzeba go zmielić w maszynce dwa razy).
  3. Do drugiej miski wlejcie 3 szklanki mleka i wsypcie zawartość dwóch opakowań budyniu waniliowego. Wymieszajcie dokładnie do połączenia się składników.
  4. Gdy w budyniu nie będzie już żadnych grudek, powoli wlewajcie go do masy serowej, cały czas miksując.
  5. Następnie wlejcie do masy 1,5 szklanki oleju i dokładnie wymieszajcie.
  6. Tortownicę wyłóżcie papierem do pieczenia i wlejcie do niej masę na sernik. Nie zdziwcie się, że masa wyszła bardzo rzadka – dokładnie taka ma być! Wstawcie ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczcie przez około godzinę. Smacznego!