Wbrew pozorom jedzenie zajmuje ważne miejsce w życiu człowieka. To przy nim celebruje się istotne momenty, a także może ono wiele o nim samym powiedzieć. Dokładnie jest tak w przypadku Justyny Żyły, która poprzez pokazanie swojego talerza z obiadem w mediach społecznościowych zaskoczyła spore grono osób.

Justyna Żyła w blasku fleszy

Celebrytka zyskała sławę dzięki głośnemu rozwodowi ze skoczkiem narciarskim, Piotrem Żyłą. Po rozstaniu stworzyła własnego bloga kulinarnego, gdzie dzieli się ze swoimi odbiorcami różnymi przepisami na tradycyjne dania, jak i autorskie. Jednocześnie prowadzi swój profil na Instagramie, który jest kanałem jej komunikacji z fanami. Justyna Żyła oprócz aktywnej działalności w Internecie, wystąpiła także w tanecznym programie „Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami”. 

Zaskakujące wyznanie Justyny Żyły 

Ostatnio Justyna Żyła na swoim Instagramie pochwaliła się przygotowanym obiadem dla swoich bliskich. Zaskoczyła odbiorców dwoma wersjami posiłku- jedna z kotletem, a druga z jajkiem sadzonym. Jak przyznała celebrytka, jej domownicy dzielą się na dwa obozy żywieniowe. Syn Żyły jest zdecydowanym mięsożercą, zaś sama Justyna z młodszą córką są wegetariankami. Z tego też względu przygotowuje zawsze dwie opcje dań, by wszyscy byli zadowoleni. Takie wyznanie dość zaskoczyło odbiorców Justyny Żyły, gdyż nie spodziewali się po niej takiego wyznania.

Korzyści z diety wegetariańskiej

Ograniczenie produktów mięsny w codziennej diecie wbrew pozorom niesie ze sobą wiele pozytywnych aspektów. Wśród zalet danego sposobu żywienia należy wyróżnić:

Zobacz także:

  • zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy typu II czy otyłości,
  • ułatwia proces odchudzania,
  • dostarcza organizmowi wiele witamin i mikroelementów, 
  • ogranicza wystąpienie nowotworów bądź nadciśnienia tętniczego,
  • niższy poziom złego cholesterolu,
  • dostarczenie organizmowi sporej ilości błonnika,
  • czy mniejsza ilość nasyconych kwasów tłuszczowych.

Decydując się na wegetariański sposób żywienia trzeba pamiętać, aby dieta była odpowiednio zbilansowana, aby nie zabrakło żadnych wartościowych składników.