Justyna Żyła pokazała jak przyrządza jajecznicę. Ten dodatek może was zaskoczyć
Adobe Stock/ONS
Newsy

Justyna Żyła pokazała jak przyrządza jajecznicę. Ten dodatek może was zaskoczyć

Też robicie jajecznicę w ten sposób? Nas bardzo zaskoczyła ta propozycja!

Justyna Żyła to celebrytka, która pojawiła się w mediach szczególnie dzięki hucznemu rozstaniu ze swoim byłym mężem, znanym skoczkiem narciarskim Piotrem Żyłą. Justyna wykorzystała zainteresowanie mediów i zgromadziła na swoim Instagramie wielu obserwatorów. Bardzo często dzieli się tam przepisami i ciekawostkami kulinarnymi. 

Justyna prowadzi też swój kanał na YouTube, gdzie dodaje przepisy na tradycyjne dania, które od zawsze przygotowuje się w jej domu. Celebrytka ma wielu fanów, którzy chwalą jej przepisy za prostotę i dostępność składników, z których powstają.

Jajecznica Justyny Żyły

Tym razem, Justyna podzieliła się z obserwatorami pomysłem na podanie jajecznicy. Przygotowała ją dla swoich dzieci na drugie śniadanie. Potrawa prezentuje się bardzo atrakcyjnie. Celebrytka zaskoczyła swoich fanów propozycją podania tego dania.  Justyna zaserwowała jajecznicę zapiekaną w bułkach!

Składniki na jajecznicę Justyny Żyły

  • Biała cebula
  • Kilka plastrów szynki np. długo dojrzewającej
  • Łyżka masła klarowanego
  • 4 jajka
  • Dwie bułki pszenne
  • Garść tartego sera żółtego
  • Warzywa jako dodatki

Przygotowanie jajecznicy Justyny Żyły

  1. Na patelni rozgrzejcie masło klarowane.
  2. Podsmażcie na maśle drobno posiekaną cebulkę i pokrojoną szynkę parmeńską.
  3. Dodajcie jajka i wymieszajcie, tworząc bardzo luźną jajecznicę.
  4. Przekrójcie bułki, możecie wyjąć z nich część miąższu.
  5. Gotową jajecznicę włóżcie do bułek. 
  6. Posypcie tartym serem i włóżcie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, do rozpuszczenia sera.
  7. Po wyjęciu z piekarnika doprawcie jajecznicę pieprzem i podawajcie ze świeżymi warzywami.
Zobacz także
Pasztet z 3 mięs wg. receptury Magdy Gessler. Przepis godny polecenia

Pasztet z 3 mięs według receptury Magdy Gessler. Przepis godny polecenia

Wielkanocny schab faszerowany mięsem mielonym i białą kiełbasą. Tak smacznego połączenia jeszcze nie jedliście

Wielkanocny schab faszerowany mięsem mielonym i białą kiełbasą. Tak smacznego połączenia jeszcze nie jedliście 

Dodatki do jajecznicy według Justyny Żyły

Justyna pamiętała o porcji warzyw, która jest bardzo ważna w diecie dzieci i dorosłych. Wy też do każdego posiłku dodawajcie porcję warzyw. Nie zapominajcie o tym, bo to bardzo ważne dla zdrowia. Justyna proponuje, by podać jajecznicę z:

  • Szczypiorkiem
  • Rzeżuchą
  • Kiełkami
  • Pomidorami lub pomidorkami koktajlowymi