Justyna Żyła to celebrytka, która pojawiła się w mediach szczególnie dzięki hucznemu rozstaniu ze swoim byłym mężem, znanym skoczkiem narciarskim Piotrem Żyłą. Justyna wykorzystała zainteresowanie mediów i zgromadziła na swoim Instagramie wielu obserwatorów. Bardzo często dzieli się tam przepisami i ciekawostkami kulinarnymi.
Justyna prowadzi też swój kanał na YouTube, gdzie dodaje przepisy na tradycyjne dania, które od zawsze przygotowuje się w jej domu. Celebrytka ma wielu fanów, którzy chwalą jej przepisy za prostotę i dostępność składników, z których powstają.
Jajecznica Justyny Żyły
Tym razem, Justyna podzieliła się z obserwatorami pomysłem na podanie jajecznicy. Przygotowała ją dla swoich dzieci na drugie śniadanie. Potrawa prezentuje się bardzo atrakcyjnie. Celebrytka zaskoczyła swoich fanów propozycją podania tego dania. Justyna zaserwowała jajecznicę zapiekaną w bułkach!
Składniki na jajecznicę Justyny Żyły
- Biała cebula
- Kilka plastrów szynki np. długo dojrzewającej
- Łyżka masła klarowanego
- 4 jajka
- Dwie bułki pszenne
- Garść tartego sera żółtego
- Warzywa jako dodatki
Przygotowanie jajecznicy Justyny Żyły
- Na patelni rozgrzejcie masło klarowane.
- Podsmażcie na maśle drobno posiekaną cebulkę i pokrojoną szynkę parmeńską.
- Dodajcie jajka i wymieszajcie, tworząc bardzo luźną jajecznicę.
- Przekrójcie bułki, możecie wyjąć z nich część miąższu.
- Gotową jajecznicę włóżcie do bułek.
- Posypcie tartym serem i włóżcie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, do rozpuszczenia sera.
- Po wyjęciu z piekarnika doprawcie jajecznicę pieprzem i podawajcie ze świeżymi warzywami.
Dodatki do jajecznicy według Justyny Żyły
Justyna pamiętała o porcji warzyw, która jest bardzo ważna w diecie dzieci i dorosłych. Wy też do każdego posiłku dodawajcie porcję warzyw. Nie zapominajcie o tym, bo to bardzo ważne dla zdrowia. Justyna proponuje, by podać jajecznicę z:
Zobacz także:
- Szczypiorkiem
- Rzeżuchą
- Kiełkami
- Pomidorami lub pomidorkami koktajlowymi