Justyna Żyła pochwaliła się przepisem na młodą kapustę. „Bez kminku nie da rady”
ONS.pl/Instagram
Newsy

Justyna Żyła pochwaliła się przepisem na młodą kapustę. „Bez kminku nie da rady”

Młoda kapusta w wykonaniu Justyny Żyły porywa swoją prostotą i smakiem. Dacie się skusić na skorzystanie z tego przepisu?

Była żona skoczka narciarskiego Piotra Żyły udziela się aktywnie w portalach społecznościowych. Justyna regularnie zamieszcza na Instagramie przepyszne przepisy, którymi dzieli się ze swoimi fanami.

Ostatnio ugotowała na kolację młodą kapustę. Jak słusznie napisała celebrytka – nie obędzie się ona bez dodatku mielonego kminku, który sprawia, że to danie trawi się znacznie łatwiej.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na młodą kapustę z kiełbasą i koperkiem Justyny Żyły

Składniki:

  • Mała główka młodej kapusty
  • Ok. 40 dag kiełbasy
  • Ok. 30 dag boczku wędzonego
  • Ok. 30 dag świeżych pomidorów (dowolne, Justyna wybrała żółte pomidorki koktajlowe i pomidora malinowego)
  • Łyżka koncentratu pomidorowego
  • Cebula
  • Szczypiorek
  • Świeży koperek
  • Kminek mielony
  • Ostra papryka w proszku
  • Słodka papryka w proszku
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej
Zobacz także
justyna żyła instagram

Justyna Żyła pokazała swoją kuchnię. Nic dziwnego, że lubi gotować (lodówki zazdrościmy!)

Justyna Żyła chwali się, że schudła. Jak się odżywia?

Justyna Żyła chwali się, że schudła. Jak jej się to udało (i czy w ogóle miała z czego chudnąć)?

Przygotowanie:

  1. Boczek, cebulę i kiełbasę pokrójcie w kostkę.
  2. Kapustę poszatkujcie na drobne kawałki.
  3. Podsmażcie kiełbasę i boczek. Postarajcie się zrobić to bez dodawania oleju – zwłaszcza jeżeli dysponujecie tłustą kiełbasą i boczkiem.
  4. Do mięsa dodajcie cebulę i duście wszystko razem.
  5. Poszatkowaną kapustę wrzućcie do garnka, zalejcie wodą, by przykryć  ją na powierzchni.
  6. Dodajcie sporo kminku, sól i pieprz i duście, aż kapusta zmięknie i zacznie pięknie pachnieć.
  7. Dodajcie do podgotowanej kapusty podsmażone mięso z cebulą, a także pokrojone pomidory.
  8. Doprawcie całość papryką w proszku – słodką i ostrą, a także koncentratem pomidorowym.
  9. Na koniec dodajcie do potrawy posiekany drobno świeży koperek.
  10. Podawajcie ze świeżym białym pieczywem.
  11. Smacznego!

Jeżeli lubicie przepisy Justyny Żyły, koniecznie sprawdźcie jej recepturę na takie dania jak między innymi placuszki bananowe, ekspresowe danie z kurczakiem, błyskawiczny makaron z sosem czy też jajecznicę.

Czytaj także:

Błyskawiczny makaron z sosem pomidorowym z przepisu Justyny Żyły. Pomysł na szybki obiad
ONS.pl
Newsy
Błyskawiczny makaron z sosem pomidorowym z przepisu Justyny Żyły. Pomysł na szybki obiad
Justyna Żyła znowu zaskakuje ciekawym przepisem. Tym razem była żona Piotra Żyły proponuje na obiad szybki sos pomidorowy z kurczakiem.

Justyna Żyła dała się poznać szerszej publiczności ze względu na burzliwy rozpad małżeństwa z Piotrem Żyłą. Po tych wydarzeniach Justyna postanowiła oddać się wychowywaniu dzieci i kulinariom. 34-latka chętnie dzieli się zdjęciami gotowanych przez siebie posiłków na Instagramie. Na swoim profilu w tej właśnie sieci społecznościowe Justyna  Żyła wstawia coraz więcej przepisów swojego autorstwa. Była żona słynnego skoczka lubi kuchenne innowacje i eksperymenty. Takim jest w pewnym sensie jej najnowszy przepis. Szybki makaron z sosem pomidorowym z kurczakiem powstał z potrzeby. Justynie brakowało ponoć czasu, więc postanowiła nie bawić się w półśrodki i poddusić kurczaka w makaronie i pomidorach. Brzmi prosto i całkiem smacznie. Uważamy, że warto dać szansę tej recepturze i wypróbować ją we własnym domu. A oto przepis ze szczegółami.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Justyna (@justynazyla) Przepis na szybkie danie makaronowe Justyny Żyły Składniki: Podwójny filet z kurczaka Koncentrat pomidorowy Świeży koperek Ok. 25 dag makaronu typu rurki Pół szklanki słodkiej śmietanki 36% Ok. 10 dag sera żółtego w kostce Sól Pieprz Świeża rzeżucha Czarnuszka Przygotowanie: Makaron ugotujcie al dente według wskazówek na opakowaniu. Pierś z kurczaka  oczyśćcie i pokrójcie na małe kawałki. Do ugotowanego makaronu dodajcie kilka łyżek koncentratu pomidorowego, śmietankę, starty żółty ser, a także pokrojonego...

Przepis na bigos z młodej kapusty z kiełbasą. Lekkie danie na obiad
Katarzyna J./gotujmy.pl
Newsy
Przepis na bigos z młodej kapusty z kiełbasą. Lekkie danie na wiosenny obiad
Bigos z młodej kapusty, pomidorów i marchewki jest lżejszy od tradycyjngo bigosu z kapusty kiszone. Ten przepis posmakuje wszystkim miłośnikom dań z młodej kapusty.

Bigos ze słodkiej, młodej kapusty to bardzo ciekawa propozycja na rodzinny obiad. Do kapusty wystarczy dodać smaczne, popularne warzywa, takie jak marchew, paprykę i pomidora, oraz przyprawy typowe dla bigosu – kminek, liście laurowe i ziele angielskie. Do tego podsmażona kiełbasa, świeży koperek i bigos z młodej kapusty gotowy! Wypróbujcie przepis na to danie od użytkowniczki portalu Gotujmy.pl. Przepis na bigos z młodej kapusty Do przygotowania wyjątkowego bigosu z młodej kapusty potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 1 główka młodej kapusty 200 g cienkiej kiełbasy 1 pomidor 1 marchewka 1 pęczek koperku 1 cebula 1 papryka czerwona 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 1 płaska łyżka przyprawy uniwersalnej Oliwa Sól Pieprz Przygotowanie: Umyjcie kapustę i zdejmijcie wierzchnie liście. Wytnijcie głąb i ostrym nożem drobno poszatkujcie kapustę. Przełóżcie ją do dużego garnka i zalejcie wodą. Posólcie i zaraz po tym, gdy kapusta się zagotuje, odcedźcie. Obierzcie cebulę i pokrójcie drobno. Do garnka z kapustą dodajcie łyżkę masła i cebulę. Gdy masło się rozpuści, całość podsmażajcie co chwilę mieszając. Podlejcie wodą, dodajcie liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę uniwersalną, łyżeczkę kminku, posiekany koperek i obraną, pokrojoną w półplasterki marchewkę. Przykryjcie i gotujcie na małym ogniu przez 15 minut. Pokrójcie kiełbasę w plasterki i podsmażcie na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Gotową kiełbasę dodajcie do garnka z bigosem. Umyjcie paprykę, przekrójcie na pół i wytnijcie gniazda nasienne. Pokrójcie w kostkę. Umytego pomidora pokrójcie w plasterki i dodajcie wraz z...

Szybki kapuśniak z młodej i kiszonej kapusty. Przepis na zupę na 2 dni
Gotujmy.pl/kucharka_1991
Newsy
Szybki kapuśniak z młodej i kiszonej kapusty. Przepis na zupę na 2 dni
Szybki przepis na kapuśniak z młodej i kiszonej kapusty. Jeśli szukacie pomysłu na pyszną zupę, koniecznie zróbcie ją z tego przepisu. Wystarczy wam aż na 2 dni. Kapuśniak z młodej i kiszonej kapusty będzie gotowy w 40 minut.

Sezonowe warzywa to wspaniałe składniki do zrobienia pysznych dań. Są smaczne i delikatne. Jednym z nich jest młoda kapusta, którą w sezonie wiosennym możemy kupić na targach lub bazarkach. Z młodej kapusty możecie przyrządzić wiosenną wersję kapuśniaku, który zachwyci was swoim smakiem. Młoda kapusta już po kilku minutach gotowania staje się miękka, chrupiąca i bardzo aromatyczna. Jeśli macie ochotę na inne dania z młodej kapusty, koniecznie wypróbujcie przepis na młodą kapustę z podsmażoną kiełbasą i koperkiem . Jest po prostu przepyszny.  Przepis na kapuśniak z młodej i kiszonej kapusty Kapuśniak to bardzo pożywna i smaczna zupa. Możecie urozmaicić ją dodatkiem ziemniaków, żeberek, kiełbasy lub wędzonym boczkiem. My proponujemy wam przyrządzić go z dodatkiem młodej kapusty. Tę pyszną zupę koniecznie trzeba zrobić, póki sezon na młodą kapustę trwa. Młoda kapusta ma więcej witaminy C niż biała, dlatego warto jeść jej jak najwięcej. Składniki: włoszczyzna pół główki kapusty młodej 30 dag kapusty kiszonej 1 duża cebula 1 liść laurowy 8 ziarenek pieprzu 25 dag boczku wędzonego 2-3 ziarenka ziela angielskiego sól pieprz ewentualnie: kostka rosołowa Jak zrobić kapuśniak z młodej kapusty? Włoszczyznę i młodą kapustę zetrzyjcie na tarce na grubych oczkach. Kiszoną kapustę pokrójcie drobno. Cebulę i boczek pokrójcie w kosteczkę.  Do garnka przełóżcie startą młodą kapustę i włoszczyznę. Dolejcie 1,25 l wody. Dodajcie ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz ziarnisty. Gotujcie około 10-12 minut. Do drugiego, większego garnka przełóżcie pokrojoną kapustę kiszoną, zalejcie ją 1 l wody i ugotujcie.  Na suchej patelni podsmażcie boczek. Kiedy tłuszcz wytopi się z...

Justyna Żyła zapiekanka
ONS.pl
Newsy
Justyna Żyła podzieliła się przepisem na pyszną góralską zapiekankę „żebroczkę”. Takie przysmaki jedzą w Wiśle. Spróbujecie?
Justyna Żyła podzieliła się przepisem, który w jej rodzinie przygotowuje się od wielu pokoleń!

Justyna Żyła do świata show-biznesu weszła przede wszystkim dzięki hucznemu rozstaniu z byłym mężem – znanym skoczkiem Piotrem Żyłą. Obecnie Justyna spełnia się jako celebrytka i influencerka, chętnie dzieląc się swoim życiem w portalach społecznościowych. Bardzo aktywnie prowadzi ona między innymi swoje konto na Instagramie. Jedną z większych pasji Justyny Żyły jest gotowanie. Od niedawna dzieli się przepisami na założonym przez siebie kanale kulinarnym na YouTube, który nosi nazwę UwaŻyła. Jako pierwszy przepis, Justyna opublikowała tam recepturę na tradycyjną góralską zapiekankę. Przepis na żebroczkę od Justyny Żyły Justyna mówi, że żebroczka to prawdziwa wiślańska zapiekanka. Jest ona bardzo prosta, ale da się ją zepsuć, szczególne przez zbyt długie pieczenie. Poznajcie przepis na tradycyjną zapiekankę, którą Justyna przygotowuje dokładnie tak, jak robiła to jej babcia. Składniki na żebroczkę Kilogram tartych ziemniaków 2 woreczki ryżu Pół kilo boczku 0,5 litra gotowanego mleka 2 cebule 20 g smalcu Kilka łyżek majeranku 4 ząbki czosnku Opcjonalnie: świeży tymianek Sól Przygotowanie żebroczki Zetrzyjcie drobno ziemniaki na tarce na gładką masę, jak na placki ziemniaczane. Ziemniaki zalejcie bardzo gorącym mlekiem. Dodajcie do masy gorący, ugotowany w lekko osolonej wodzie ryż. Ryż powinien być ugotowany al dente. Wymieszajcie składniki dokładnie przez ok. minuty. Pokrójcie boczek w drobną kostkę. Pokrójcie cebulę w drobne kawałeczki.  Na patelni podsmażcie cebulkę i boczek, by cebula była szklista, a boczek zarumieniony. Dodajcie boczek i cebulę do masy ziemniaczanej. Wymieszajcie składniki. Przyprawcie masę ziemniaczaną majerankiem, solą i pieprzem. Przełóżcie do...