Jagodzianki od celebrytki są mocno jagodowe. Jak sama twierdzi w przepisie, im więcej jagód, tym lepiej. Są również okrągłe, wyjątkowo puszyste, lekko błyszczące od glazury i posypane kruszonką. No po prostu: szał i obłęd! 

Przysmak jest godny królewskich stołów. I chociaż przepis na pierwszy rzut oka, nie wygląda na najłatwiejszy, to po bliższym przyjrzeniu się możecie zobaczyć, że jest on po prostu szczegółowo rozpisany. 

Nietypowy składnik w jagodziankach Joanny Przetakiewicz 

Joanna Przetakiewicz gwarantuje, że jej jagodzianki są wprost wyśmienite:

Zobacz także:

- Gwarantuję, że każdy, kto je zje, zakocha się. 

Na uwagę zasługują bez wątpienia: duża ilość jagód oraz obecność w cieście dość nietypowego składnika, a mianowicie kwaśnej śmietany. Dzięki niej ciasto zmienia konsystencję i staje się puszyste niczym chmurka. Koniecznie wypróbujcie ten trik. 

Smakowite jagodzianki w otoczeniu luksusowych wnętrz 

Królewski wygląd jagodzianek to między innymi zasługa wysmakowanego i oszałamiającego tła, na jakim zostały zaprezentowane. Słynna bizneswoman nie kryje dumy z perfekcyjnie zaprojektowanego wnętrza i chętnie pokazuje je w swoich mediach społecznościowych. 

Trzeba przyznać, że jagodzianki wyglądały naprawdę smakowicie w otoczeniu luksusowych wnętrz i pięknej, pastelowej zastawy, której pozazdrościli celebrytce niektórzy internauci: 

- Asiu jak zawsze „Szał i Obłęd”. I ta cudowna zastawa!! Coś wspaniałego 

- Skąd ta piękna zastawa????? 

- Boże! Jaki fenomenalny anturaż! Zastawa! 

Fani zachwyceni przepisem na jagodzianki Joanny Przetakiewicz 

W sieci zaroiło się od komentarzy zachwyconych fanów. Pomimo że przepis jest dość długi, wielu z nich deklarowało chęć wykorzystania go we własnej kuchni:

- Jagodzianki petarda!!! Od razu jak zobaczyłam Pani post to zabrałam się do pracy! 

- Wyglądają przepysznie. Moja Mama z moimi trzema córciami będą dzisiaj właśnie robić drożdżówki. To już było wcześniej zaplanowane, ale szybciutko wysyłam ten przepis jagodzianek. 

Niektórzy nawet zapewniali, że pomimo trudności wykorzystają ten przepis: 

- Piekę, choć w Dani trudniej o jagody, ale polski sklep ma. Pozdrawiam i prosimy o więcej przepisów. 

A wy macie ochotę na wypróbowanie receptury na jagodzianki od Joanny Przetakiewicz? 

Źródło: @joannaprzetakiewicz Instagram 

Źródło: @joannaprzetakiewicz Instagram