Jennifer Lopez od lat utrzymuje się na szczycie – stale nagrywa nową muzykę, a także gra w hollywoodzkich filmach (jej role są nawet doceniane nominacjami do nagród). Gwiazda prowadzi bardzo intensywny tryb życia, w którym dbałość o dietę zajmuje ogromne miejsce. Jako aktorka i wokalistka, Lopez pracuje nad swoją sylwetką i organizmem, które muszą być w doskonałej kondycji – przede wszystkim zdrowotnej. Trzeba jednak przyznać, że Jennifer Lopez nadal ma ciało jak u nastolatki.

Co więc ląduje na talerzu gwiazdy „Ślicznotek”, aby mogła pochwalić się takimi efektami?

Co je Jennifer Lopez?

Na co dzień, kiedy piosenkarka nie musi aż tak restrykcyjnie pilnować swojego menu, najchętniej sięga po chude mięso, tuńczyka i orzechy. Przy częstych treningach, to właśnie te składniki zapewniają jej stały dostęp do białka.

Zdarzają się jednak momenty, kiedy Jennifer musi przejść na bardziej rygorystyczną dietę. Zaczyna wtedy każdy dzień od szklanki wody z cytryną, a jej menu obejmuje wyłącznie azjatycką zupę miso z glonami oraz tofu. Jak artystka radzi sobie z głodem? Wącha aromat cytrusowy, który ma niwelować łaknienie, a zwłaszcza ochotę na kaloryczne dania.

Zobacz także:

Niezdrowe diety gwiazd

Czy dieta piosenkarki jest zdrowa? Należy pamiętać, że żadne monodiety (oparte na jednym typie posiłków lub wyłącznie jednej grupie żywności takiej jak białka czy tłuszcze) nie są korzystne dla zdrowia. Chociaż nie jest to rewolucyjne odkrycie, eksperci od lat są zgodni: najlepsze efekty dietetyczne można uzyskać poprzez utrzymywanie zbilansowanej diety pełnej warzyw i owoców, a także regularną aktywność fizyczną. 

Jakie diety stosują gwiazdy? Wiele z nich jest niezdrowych. Istnieją jednak też takie, które zaskarbiły sobie uznanie dietetyków – jest to np. dieta SIRT, którą stosowała Adele. Jadłospis ten polega na włączaniu jak największej ilości produktów aktywujących sirtuiny – związki wspomagające utratę kilogramów oraz oczyszczenie organizmu. Są to np. czerwona cebula, kakao, seler naciowy czy jarmuż.

Źródło: Plejada

Czytaj także: