Mimo wieku, żona Aleksandra Kwaśniewskiego, wciąż zachwyca figurą i nienagannym wyglądem. Jej wierni obserwatorzy zawsze byli ciekawi, co na co dzień jada ta znana polska prawniczka. Okazuje się, że dieta kobiety nie należy do skomplikowanych, ani wymyślnych. Wraz z mężem, po prostu stara się dbać o zdrowie.

Co na co dzień je Jolanta Kwaśniewska?

Jolanta Kwaśniewska nie ukrywa, że od wielu lat stosuje dietę wegetariańską, czyli pozbawioną mięs, ryb i owoców morza. Poza tym niczego sobie nie odmawia, a jedynie stara się racjonalizować spożywane produkty. 

W rozmowie z popularnym portalem przyznaje, że od czasu do czasu lubi wypić lampkę wina, jednak na co dzień stara się unikać alkoholu, który przecież nie służy zdrowiu, a tym bardziej urodzie.

Jak się okazuje, była pierwsza dama uwielbia również słodycze. Mimo to cukier nie ma czasu odkładać się w jej organizmie, ponieważ prowadzi bardzo aktywny tryb życia. W wolnym czasie nie stroni od sportu.

Zobacz także:

Można powiedzieć, że Jolanta Kwaśniewska jest idealnym przykładem na to, jak powinno się jeść. Bardzo pilnuje regularności swoich posiłków. Spożywa je często i w małych ilościach, dzięki czemu się nie przejada, a uczucie sytości stale jej towarzyszy. 

Ulubiona świąteczna potrawa byłej pierwszej damy

Codzienne, nieskomplikowane żywienie Jolanty Kwaśniewskiej przekłada się również na potrawy świąteczne. Kobieta jest zakochana w tradycyjnej polskiej kuchni. Jak sama przyznaje, jej ulubionym wigilijnym daniem jest… barszcz czerwony z uszkami, bez którego nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia. 

Przepis na tę przepyszną potrawę umieściła nawet w swojej książce „Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie”. Wydana 5 lat temu, zawiera kilkadziesiąt tradycyjnych przepisów zarówno jej autorstwa, jak i znanych mistrzów kuchni i zaprzyjaźnionych gwiazd.