dieta Jolanty Kwaśniewskiej
ons
Newsy

Jaka jest ulubiona świąteczna potrawa Jolanty Kwaśniewskiej? Nie zgadniesz

Była pierwsza dama Polski, Jolanta Kwaśniewska, zdradziła nazwę swojej ukochanej świątecznej potrawy. Przepis na nią zawarła nawet w książce „Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie”. O dziwo, nie jest to ryba!
Weronika Kępa
grudzień 10, 2020

Mimo wieku, żona Aleksandra Kwaśniewskiego, wciąż zachwyca figurą i nienagannym wyglądem. Jej wierni obserwatorzy zawsze byli ciekawi, co na co dzień jada ta znana polska prawniczka. Okazuje się, że dieta kobiety nie należy do skomplikowanych, ani wymyślnych. Wraz z mężem, po prostu stara się dbać o zdrowie.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Co na co dzień je Jolanta Kwaśniewska?

Jolanta Kwaśniewska nie ukrywa, że od wielu lat stosuje dietę wegetariańską, czyli pozbawioną mięs, ryb i owoców morza. Poza tym niczego sobie nie odmawia, a jedynie stara się racjonalizować spożywane produkty. 

W rozmowie z popularnym portalem przyznaje, że od czasu do czasu lubi wypić lampkę wina, jednak na co dzień stara się unikać alkoholu, który przecież nie służy zdrowiu, a tym bardziej urodzie.

Jak się okazuje, była pierwsza dama uwielbia również słodycze. Mimo to cukier nie ma czasu odkładać się w jej organizmie, ponieważ prowadzi bardzo aktywny tryb życia. W wolnym czasie nie stroni od sportu.

Można powiedzieć, że Jolanta Kwaśniewska jest idealnym przykładem na to, jak powinno się jeść. Bardzo pilnuje regularności swoich posiłków. Spożywa je często i w małych ilościach, dzięki czemu się nie przejada, a uczucie sytości stale jej towarzyszy. 

Ulubiona świąteczna potrawa byłej pierwszej damy

Codzienne, nieskomplikowane żywienie Jolanty Kwaśniewskiej przekłada się również na potrawy świąteczne. Kobieta jest zakochana w tradycyjnej polskiej kuchni. Jak sama przyznaje, jej ulubionym wigilijnym daniem jest… barszcz czerwony z uszkami, bez którego nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia. 

Przepis na tę przepyszną potrawę umieściła nawet w swojej książce „Jedz zdrowo, ćwicz z głową, żyj szczęśliwie”. Wydana 5 lat temu, zawiera kilkadziesiąt tradycyjnych przepisów zarówno jej autorstwa, jak i znanych mistrzów kuchni i zaprzyjaźnionych gwiazd. 

Komentarze