Kuchnia Lary Gessler
ons
Newsy

Jak wygląda kuchnia Lary Gessler? Jeden szczegół robi naprawdę piorunujące wrażenie...

Jak podają polskie media, córka Magdy Gessler pół roku temu przeprowadziła się do nowego mieszkania. Okazuje się, że świeżo upieczona mama, mimo natłoku nowych obowiązków, znalazła czas na urządzenie swojego rodzinnego gniazdka. Fani są zachwyceni jej niesamowitym gustem!

Znana cukierniczka bardzo chętnie dzieli się swoim życiem prywatnym na Instagramie. W jej mediach społecznościowych praktycznie codziennie pojawia się nowe zdjęcie. Fani mogą więc na bieżąco śledzić niemal każdy jej krok. 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Gwiazda chwali się nowym mieszkaniem

Z racji, że na świecie wciąż szaleje pandemia, a gwiazda całkiem niedawno została mamą, większość czasu spędza w domu ze swoją ukochaną córeczką, Neną, i mężem, Piotrem Szelągiem. I to właśnie to tło w głównej mierze wypełnia zamieszczane przez nią fotografie.

Na kilku ostatnio dodanych zdjęciach gwiazda pokazała fragmenty swojej nowej kuchni, w której przeważa jasne drewno! Pokryta została nim nie tylko podłoga, ale również szafki. Z ów materiału został wykonany także stół. Całość idealnie dopełniają srebrne uchwyty i jasne blaty.

Fani, również ci zagraniczni, nie kryli zachwytu! Post zyskał niemal 9 tysięcy polubień i blisko 100 komentarzy.

"Drewno i dobra kawa to podstawa”, „Podziwiam Pani podłogę. Przepiękna”, „I love Polish Design. Nice furniture”.

We wnętrzach nie brakuje zieleni

W mieszkaniu córki znanej restauratorki nie brakuje również zieleni. Porozstawiane wokół kwiaty sprawiają, że wnętrze jest niesamowicie przytulne. Dizajnu dodaje mu oryginalny chodnik, przypominający staranie wykonaną plecionkę.

Na fotografiach pojawiły się również świąteczne wypieki, lampeczki oraz świece. Przystrojone w ten sposób mieszkanie to marzenie wielu pań domu!

A wam jak się podoba?

"Ceny są KOSMICZNE". Lara Gessler niezadowolona z wakacji nad polskim morzem
ONS.pl
Newsy
„Ceny są KOSMICZNE”. Lara Gessler niezadowolona z wakacji nad polskim morzem
Ten wyjazd raczej nie należał do najlepszych. Lara Gessler poskarżyła się fanom i podzieliła się relacją z nieudanego urlopu nad Bałtykiem.

Nie ma co ukrywać, że w tym roku ceny wielu produktów i usług wzrosły . Droższe są nie tylko zakupy w sklepach, ale także obiady w restauracjach. Od tygodni głośno jest o „paragonach grozy” , czyli skandalicznie wysokich cenach za smażoną rybę sprzedawaną nad Bałtykiem. Wzrost cen nie dotyczy jednak tylko żywności, ale także kwater nad morzem. Koszt pobytu w hotelu jest tak drogi, że nawet Lara Gessler stwierdziła, że takie ceny to skandal! Krótkie wakacje Lary Gessler Córka Magdy Gessler jest nie mniej zajęta od swojej mamy. Prowadzi kilka restauracji, bryluje na salonach, a do tego kilka miesięcy temu została mamą. Nic dziwnego, że postanowiła wybrać się wraz z mężem i córeczką na zasłużone wakacje. Nie zdecydowała się jednak na wyjazd do ciepłych krajów, a zamiast tego zarezerwowała pobyt w hotelu nad polskim morzem. Niestety, wyjazd został skrócony. Dlaczego? „Pada i wracamy do Warszawy” Na swoim profilu na Instagramie Lara udostępniła serię relacji z powrotu do domu. Zdziwieni fani obejrzeli filmik, na którym Gessler poinformowała ich o powrocie do stolicy. Piotr Szeląg smutny, bo pada i wracamy do Warszawy. Dzięki za wszystkie polecenia hoteli Skąd ta nagła decyzja o powrocie? Lara wyjaśniła, że pogoda nad Bałtykiem nie jest zbyt zachęcająca, ale nie to było jedynym powodem skrócenia wyjazdu. Okazało się, że ani ona, ani jej mąż nie spodziewali się tak wysokich cen nad polskim morzem ! Słuchajcie, wróciliśmy właśnie do domu. Doszliśmy do wniosku, że nie będziemy przedłużać wyjazdu, bo pogoda jest beznadziejna, a ceny nad morzem są kosmiczne(…)To jest coś nieprawdopodobnego, ile kosztują hotele w tej chwili. Więc doszliśmy do wniosku, że sobie dołożymy do wyjazdu naszego następnego więcej kasy i tyle Wygląda na to, że ceny...

sposób na opadające bakalie
Adobe Stock
Newsy
Jak przygotować rodzynki i bakalie do świątecznych ciast, żeby nie opadały na dno? Jest 1 genialny sposób
Świąteczne wypieki nie mogłyby się obejść bez przepysznych bakalii. Niestety, dodane do ciasta, zamiast je równomiernie wypełnić, często opadają na dno. To zmora każdego cukiernika amatora. Na szczęście istnieje prosty sposób, by temu zaradzić.

Orzechy, rodzynki, suszone śliwki, morele, figi, a także kandyzowane owoce – w świątecznych wypiekach jest ich pod dostatkiem. Bez ich udziału nie wyobrażamy sobie piernika, makowca czy miodownika, ale przede wszystkim keksu.  Sposób na opadające bakalie Niestety, w wypiekach początkujących pań domu, ale również i tych nie mających ręki do ciast bakalie często lądują na dnie deseru, psując zarówno jego smak, jak i wygląd. Jak temu zaradzić? Rozwiązanie jest naprawdę banalnie proste! Wystarczy, że przed umieszczeniem bakalii w masie namoczycie je w wodzie lub ciepłym mleku, a następnie obtoczycie w mące! Ten trik sprawi, że podczas pieczenia nie zmienią swojego miejsca i wypełnią ciasto po brzegi. Świąteczne wypieki wypełniły profile znanych kucharzy Z racji, że bakalii po prostu nie może zabraknąć na świątecznym stole, ciasta z ich dodatkiem przygotowuje każdy. Do tego grona zalicza się między innymi Magda Gessler.  Dwa dni temu znana restauratorka pochwaliła się na Instagramie swoim piernikiem przyrządzonym na bazie prawdziwego miodu i konfitowanej pomarańczy. Posypany migdałami i rodzynkami wygląda naprawdę imponująco! Świąteczne wypieki królują również na profilach innych znanych kucharzy. Juror MasterChefa Juniora, Mateusz Gessler, wstawił zdjęcie ze smakowitym makowcem. Z kolei Lara Gessler postanowiła podzielić się ze swoimi fanami przepisem na „baletki” czyli ciasteczka wypełnione makiem i marmoladą. Jak wam się podobają ich dzieła?         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Magda Gessler...

Lara Gessler opowiedziała na jakiej diecie jest jej córka. Wielu z was złapie się za głowę
Instagram/LaraGessler
Newsy
Lara Gessler opowiedziała na jakiej diecie jest jej córka. Wielu z was złapie się za głowę
Czym Lara Gessler karmi swoją roczną córeczkę? Możecie się bardzo zdziwić. Okazuje się, że mała Nena ma bardzo nietypową jak na swój wiek dietę.

W październiku ubiegłego roku Lara Gessler została po raz pierwszy mamą. Córka słynnej polskiej restauratorki Magdy Gessler i jej mąż Piotr Szeląg powitali na świecie córeczkę. Mała Nena świętowała niedawno pierwszy rok życia. Ostatnio jej mama – Lara opowiedziała, czym ją na co dzień karmi. Wiele osób może być zszokowanych dietą dziewczynki.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Lara Gessler (@lara_gessler) Lara Gessler zdradziła, czym karmi córkę Lara Gessler zorganizowała ostatnio na Instagramie sesję Q&A, w trakcie której odpowiadała na pytania zadawane przez fanów. Jedno z nich dotyczyło diety małej Neny. Na pytanie, czy podaje swojej córce sól i cukier, które są uważane za bardzo szkodliwe składniki diety małych dzieci, Lara odpowiedziała: - Nena je w większości to, co my. Z niczym nie przesadzamy. Nie izolujemy jej sztucznie od niczego, ale też nie idziemy na łatwiznę. Od dłuższego czasu nie interesuje jej jedzenie dla dzieci – napisała Lara Gessler. Oznacza to, że dziewczynka nie jest bynajmniej na diecie dopasowanej do jej wieku, tylko odżywia się, tym co reszta domowników, tylko oczywiście w o wiele mniejszych ilościach. Czy to aby na pewno zdrowe?         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Lara Gessler (@lara_gessler)...

lara gessler wykształcenie
ONS
Newsy
Co studiowała Lara Gessler? Nie uwierzycie, gdzie szkoliła swoje umiejętności kulinarne
Gdzie Lara Gessler nauczyła się tak świetnie gotować? O dziwo nie u swojej mamy! A w każdym razie nie tylko u niej - sprawdźcie, gdzie zdobyła wykształcenie.

Jeżeli myśleliście, że Lara Gessler robi karierę tylko dzięki znanemu nazwisku, to jesteście w błędzie! Córka polskiej ekspert od kulinariów, Magdy Gessler, radzi sobie doskonale. Jest współwłaścicielką dwóch prestiżowych warszawskich restauracji „Słodki Słony” i „U Fukiera”. Lokale radzą sobie doskonale i nic dziwnego – młoda Gesslerówna ma świetne kierunkowe wykształcenie!   Lara Gessler, córka znanej restauratorki, odziedziczyła po swojej mamie talent i miłość do gotowania. Również prowadzi restauracje, a kulinaria są jej pasją. Na swoim profilu na Instagramie chętnie dzieli się zdjęciami z życia prywatnego, ale także pokazuje jak przygotowuje różne potrawy. Nie uwierzycie, ale pierwotnie Lara chyba nie planowała kariery w gastronomii! Wykształcenie Lary Gessler Choć młoda dziedziczka imperium Magdy Gessler wydaje się być stworzona do podążania drogą, którą wyznaczyła jej matka, to Lara początkowo zdawała się mieć zupełnie inny pomysł na przyszłość. Uwierzcie lub nie, ale najpierw studiowała… socjologię! Ukończyła studia na uczelni Collegium Civitas w Warszawie i jest dyplomowanym socjologiem. Być może tam nauczyła się jak zarządzać zespołem i wyczuć oczekiwania i nastrój gości swoich restauracji. Później zdecydowała się jednak pójść w ślady swojej matki i rozpoczęła naukę w prestiżowej szkole gastronomicznej French Culinary Institue w Nowym Jorku w Stanach Zjednoczonych. Dzięki temu zdobyła ogrom wiedzy i doświadczenia, które wykorzystuje w swojej codziennej pracy. Z pewnością w nauce pomogła jej biegła znajomość języka angielskiego! Miała także okazję pracować w londyńskich restauracjach, gdzie zdobywała cenną wiedzę na temat gotowania i zarządzania zespołem.      ...