ania mucha schudła
ONS
Newsy

Inne gwiazdy wydają krocie, by schudnąć. Anna Mucha je na kolację to warzywo. Chudnie w oczach

Ania Mucha zachwyca sylwetką! Sprawdźcie, co najchętniej je na kolację.

Znana z serialu „M jak Miłość” aktorka Anna Mucha, zawsze była kojarzona z ciepłym uśmiechem i kobiecymi kształtami. Po urodzeniu dziecka, gwiazda zaczęła bardzo dbać o siebie i niezwykle zeszczuplała. Taka zmiana była dla wielu osób szokiem! Wszyscy chcieli wiedzieć jak Ania to zrobiła, że w stosunkowo krótkim czasie, udało się jej tak spektakularnie schudnąć. Trzeba przyznać, że wygląda teraz naprawdę fenomenalnie. Celebrytka zdradziła swój jadłospis.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Dieta Anny Muchy

Aktorka podkreśla, że nie stosowała żadnych diet oczyszczających ani głodówek. Po prostu zaczęła się więcej ruszać i przede wszystkim zdrowiej się odżywiać. Pilnowała tego, by jej posiłki były regularne, zbilansowane i zdrowe. Na śniadanie chętnie zjada jajka sadzone z dodatkiem świeżej papryki i kromką ciemnego pieczywa.

Taki posiłek na pewno dodaje energii z samego rana! Na obiad Ania poleca zupę dyniową z mięsem z piersi z kurczaka. Natomiast na kolację lubi zapiekany makaron z dużą ilością szpinaku. To warzywo znane jest ze swoich wspaniałych właściwości zdrowotnych i odchudzających! Poznajcie przepis Ani na jej ulubioną kolację.

Zobacz także
Natasza Urbańska ma idealną figurę. Gwiazda powiedziała, że tego w jej domu się nigdy nie je

44-letnia Natasza Urbańska ma idealną figurę. Jak ona to robi? Zdradziła, czego nigdy nie je

Kinga Preis w krótkim czasie schudła aż 18 kilogramów! Podajemy przepis na jej ulubiony sok

Kinga Preis w krótkim czasie schudła aż 18 kg. Podajemy przepis na jej ulubiony sok

Przepis Ani Muchy na makaron ze szpinakiem

Do przygotowania kolacji aktorki potrzebne wam będą poniższe składniki:

  • 100 g świeżego szpinaku
  • 50 g pełnoziarnistego (ciemnego) makaronu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki startego sera typu parmezan
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Ugotujcie makaron al dente według instrukcji podanych na opakowaniu.
  2. Do garnka wsypcie umyty szpinak i wymieszajcie ze śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. Duście wszystko, aż szpinak zmięknie.
  3. Odcedźcie makaron i wymieszajcie ze szpinakiem.
  4. Przełóżcie danie do naczynia żaroodpornego. Dodajcie kilka świeżych, umytych pomidorków koktajlowych i posypcie trzema łyżkami startego parmezanu. Wstawcie do rozgrzanego piekarnika i pieczcie przez około 15 minut.

Smacznego!

beata tyszkiewicz dieta
ONS
Newsy
Dama polskiego kina Beata Tyszkiewicz zdradziła jakie warzywo lubi jeść. To dzięki niemu świetnie się czuje i wygląda
Czy to sposób na świetny wygląd i samopoczucie po osiemdziesiątce? Sprawdźcie, jakie jest ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz!

Beacie Tyszkiewicz nie można odmówić klasy i szyku. Aktorka zawsze była bardzo elegancką kobietą, która dobrze wie jak o siebie zadbać i podkreślić własne atuty. Znana jest z tego, że ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Była wielokrotnie krytykowana za uzależnienie od papierosów, z którym się szczególnie nie kryła. Zasłynęła kiedyś słowami „Dama pije, pali i przeklina”. Jednak po tym, jak kilka lat temu aktorka przeszła zawał serca, musiała pożegnać się z nałogiem. Lekarze zalecili jej całkowite odstawienie papierosów, ponieważ dalsze palenie mogłoby spowodować drugi zawał. Rzucenie palenia to nie jedyna zdrowa zmiana w stylu życia Beaty Tyszkiewicz! Sposób Beaty Tyszkiewicz na świetny wygląd Aktorka wyznała, że zaczęła zwracać uwagę na to, jak się odżywia. Nigdy szczególnie się nie przejadała, ale teraz  pilnuje, by w jej diecie znalazło się dużo warzyw. Najbardziej lubi szpinak i seler, które chętnie dodaje do sałatek. Nie zrezygnowała całkiem z jedzenia mięsa, ale je ograniczyła i przyrządza coś mięsnego góra dwa razy w tygodniu. Przepis na sałatkę ze szpinakiem, selerem i awokado Chcecie wyglądać w wieku 82 lat tak dobrze, jak Beata Tyszkiewicz? Warto zainspirować się dietą aktorki i spróbować jej ulubionej sałatki ze szpinakiem i selerem. Dodatek awokado sprawi, że danie będzie bardziej sycące. Do przygotowania sałatki będziecie potrzebowali poniższych składników: 3 garści świeżego szpinaku Pół awokado Pół świeżego ogórka 2 łodygi liści selera naciowego 2 łyżki sezamu Świeży koperek I do sosu: 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 garść szpinaku 3 łodyżki koperku Pół łyżeczki miodu Sól Pieprz Przygotowanie:...

makaron
Adobe Stock
Newsy
Ten banalny przepis na makaron jest hitem internetu. Zrobicie go w kilka minut
Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby makaronu. Ten przepis jest tak banalny i szybki w przygotowaniu, że zagości w waszym menu na stałe. Koniecznie przygotujcie go i zaskoczcie bliskich!

Stolicą makaronu bez wątpienia są Włochy. Przygotowują go na wiele różnych sposobów, a każdy z nich jest tak samo smaczny. Jednak w internecie od jakiegoś czasu króluje przepis na makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta. Zdecydowanie bije na głowę inne wersje! To danie z pewnością zasmakuje waszym bliskim! Makaron z internetu Wydawałoby się iż makaron już był podany ze wszystkim. Internet jednak lubi zaskakiwać i od pewnego czasu króluje w nim przepis na  makaron z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi, serem feta i przyprawami. Potrawa jest banalnie prosta oraz szybka w przygotowaniu, a w dodatku bardzo smaczna. Swoją wyjątkowość zawdzięcza zapieczeniu składników, a następnie połączeniu ich z makaronem. Proces pieczenia wydobywa z sosu cały smak, dzięki czemu danie jest jeszcze bardziej aromatyczne. Ten przepis idealnie sprawdzi się zarówno na obiad z bliskimi, jak i na romantyczną kolację. Przepis na makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta Składniki: 300 g makaronu ½ szklanki oliwy extra virgin 20 pomidorków koktajlowych 6 ząbków czosnku 200 g sera feta 1 łyżeczka suszonego oregano pieprz czarny mielony listki świeżej bazylii parmezan lub grana padano Przygotowanie: Przygotowanie potrawy rozpocznijcie od nagrzania piekarnika do 190 stopni. Do naczynia żaroodpornego włóżcie umyte pomidorki koktajlowe, ser feta w kawałku oraz obrane ząbki czosnku. Całość polejcie oliwą i przyprawcie czarnym mielonym pieprzem oraz suszonym oregano. Tak przygotowane składniki wstawcie do piekarnika, zapiekajcie je przez 20 minut. W międzyczasie ugotujcie makaron według instrukcji na opakowaniu. Naczynie żaroodporne wyjmijcie z piekarnika. Upieczone pomidorki koktajlowe z czosnkiem, fetą i przyprawami rozgniećcie za pomocą widelca. Do przygotowanego...

makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi
Adobe Stock
Newsy
Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi. Przepis z TikToka podbija świat
Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi to wiralowy przepis prosto z TikToka. Wystarczy kilka tanich składników i obiad jest gotowy w pół godziny

„Makaron z pieczoną fetą! Czy już spróbowaliście tego wiralowego makaronowego hitu? Ja tak, dziś rano, kiedy go wymyśliłam” - tak brzmiał oryginalny post na TikToku zamieszczony tam przez Finkę Jenni Häyrinen w 2019 roku. Najpierw na punkcie makaronu z pieczoną fetą oszalała Finlandia. Sprzedaż fety w Finlandii podskoczyła o 300 proc., a w sklepach brakowało składników do przyrządzenia tego dania. Niesamowite, prawda? Nic dziwnego, że reszta świata dowiedziała się o tym fenomenie i amatorzy gotowania z innych krajów postanowili sprawdzić, o co chodzi. Makaron z pieczoną fetą Historia powstania tego przepisu jest stara jak świat: mało czasu, mało składników, duży głód. To tak powstają najlepsze dania. Pizza Margherita . Sałatka Cezar . Zalewajka . Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi. Upieczenie pomidorków z fetą, oliwą, papryczką chilli i czosnkiem sprawia, że składniki zamieniają się w aromatyczny kremowy sos do makaronu. A najlepsze jest to, że właściwie nie wymaga żadnej pracy - robi się samo! To lubimy, a wy? Tylko ostrzegamy - jak raz spróbujecie, już zawsze będziecie chcieć go jeść! Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi - przepis z TikToka Ten przepis wystarczy do przygotowania makaronu dla 4 osób. Składniki: 450 g ulubionego makaronu 200 g fety (w całości) 120 ml oliwy 1/2 czerwonej papryczki chilli 500 g pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku (opcjonalnie) pieprz sól kilka listków świeżej bazylii Przygotowanie makaronu z pieczoną fetą Nagrzejcie piekarnik do 200ºC Na dno naczynia żaroodpornego wlejcie trochę oliwy Połóżcie na to kostkę fety i polejcie oliwą Naokoło fety ułóżcie pomidorki koktajlowe i przemieszajcie je z oliwą...

Przepis na gołąbki podawane na liściach szpinaku. W takim wydaniu posmakują każdemu
iwa643/Gotujmy.pl
Newsy
Przepis na gołąbki podawane na liściach szpinaku. W takim wydaniu posmakują każdemu
Gołąbki to jeden z popularniejszych polskich specjałów, które pojawiają się w wielu domach. Ich klasyczna wersja opiera się na liściach kapusty, ale można je zastąpić także innym, jeszcze zdrowszym warzywem!

Gołąbki to danie, które uwielbiają prawie wszyscy. W klasycznej wersji jest ono przygotowywane z mięsa, ryżu i liści kapusty, jednak w sieci pełno jest nowoczesnych alternatyw, które odświeżą i urozmaicą tradycyjne gołąbki.  Gołąbki ze szpinakiem zamiast kapusty? Szpinak to niezwykle cenne warzywo liściaste. Zawiera moc korzystnych składników odżywczych takich jak witamina C, luteina, beta-karoten, potas, żelazo czy kwas foliowy. To świetny sprzymierzeniec w walce z nadprogramowymi kilogramami, ale także z problemami ze wzrokiem, odpornością czy trawieniem. Szpinak zawiera także duże ilości błonnika, który zapewnia uczucie sytości oraz niweluje uczucie głodu. Liczne badania udowodniły także, że szpinak może mieć właściwości przeciwnowotworowe, a także obniżać ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Wspomaga także walkę z anemią dzięki wysokiej zawartości żelaza, a ponadto - może niwelować częste bóle głowy, chroniczne zmęczenie czy inne skutki uboczne życia w stresie i napięciu. Przepis na gołąbki podawane na liściach szpinaku Składniki: 2 szklanki ryżu 30 dag piersi kurczaka 2 ząbki czosnku olej lniany imbir papryka ostra 1/2 opakowania liści szpinaku sól pieprz Przygotowanie:  Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy. Mięso z piersi kurczaka mielimy. Łączymy z ryżem. Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Wyrabiamy masę. Formujemy kulki. Gotujemy je na parze (np. w parowarze). Na patelni podgrzewamy olej. Smażymy chwilę szpinak, doprawiamy odrobiną papryki ostrej, chili i solą do smaku. Kulki gołąbkowe serwujemy na liściach szpinaku. Źródło: Gotujmy.pl Czytaj też: Gołąbki podolskie z tartymi ziemniakami. Tak pyszne, że odlecicie z wrażenia Przepis na proste...