Ile waży Joanna Przetakiewicz? Poznajcie jej dietę
ONS.pl
Newsy

Ile waży Joanna Przetakiewicz? Ma doskonałą figurę. Poznajcie jej dietę

Właścicielka La Mani może się pochwalić doskonałą figurą. Co ona robi, że tak wygląda?

Polska bizneswoman, właścicielka domu mody La Mania, może się poszczycić fantastycznym wyczuciem smaku, gustem i niepowtarzalną klasą. Joanna Przetakiewicz jest bardzo elegancką kobietą, która pomimo upływu lat wygląda fenomenalnie. Godna pozazdroszczenia jest także jej figura – zgadlibyście, ile waży Joanna Przetakiewicz?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Świetna figura Joanny Przetakiewicz

Joanna jest osobą bardzo towarzyską i otwartą. Dlatego bardzo aktywnie prowadzi swój profil na Instagramie, gdzie lubi od czasu do czasu porozmawiać ze swoimi fanami. Ostatnio umożliwiła swoim obserwującym zadawanie jej różnych pytań, na które chętnie odpowiadała.

Jedno z nich dotyczyło oczywiście wagi. Przetakiewicz napisała, że waży jedynie… 52 kilogramy! Nic dziwnego, że tak świetnie wygląda w zaprojektowanych przez siebie ubraniach.

Zobacz także

Co je Joanna Przetakiewicz?

Tak niska waga to naturalnie zasługa odpowiedniej diety. Pojawiły się oczywiście pytania o to, jaką dietę stosuje Joanna Przetakiewicz. Zdradziła, jakie jest jej ulubione śniadanie:

Bardzo lubię twarożek ze szczypiorkiem, jajka, pomidory i świeże pieczywo z masłem.

Choć jest bardzo szczupła, celebrytka nie odmawia sobie słodkości. Przyznała, że jednym z jej ulubionych ciast jest domowy pleśniak. Za to najbardziej lubi jeść makaron z sosem, przygotowany przez jej syna! Ponadto Joanna stara się regularnie ćwiczyć, by utrzymać kondycję – co najmniej 2 lub 3 razy w tygodniu.

Ostatnio jednym z ulubionych śniadań Joanny jest jajko w chmurce – jej najnowsze odkrycie. Na swoim profilu na Instagramie celebrytka opublikowała przepis na to śniadanie, które nie dość, że jest bardzo smaczne, to zawiera mało kalorii!

 

Przepis na jajko w chmurce

Składniki:

  • 1 żółtko
  • 2 białka
  • Tłuszcz do posmarowania patelni

Przygotowanie:

  1. Na zimną patelnię posmarowaną cienko tłuszczem wbijcie jedno jajko i dodajcie jeszcze jedno białko.
  2. Kieliszkiem lub wąską szklanką oddzielcie żółtko od białka na patelni.
  3. Teraz za pomocą miksera albo trzepaczki ubijcie białko z odrobiną soli. Co ważne, powinniście to zrobić na patelni!
  4. Przykryjcie patelnię i zacznijcie podgrzewać. Już po chwili białka zaczną przypominać chmurkę!
  5. Po usmażeniu od razu przełóżcie jajko na talerz. Podawajcie ze świeżymi pomidorkami koktajlowymi i rukolą. Smacznego!
Komentarze
przepis na de volaille Przetakiewicz
ons
Newsy „Nie znam nikogo, kto go nie kocha”. Joanna Przetakiewicz zdradziła przepis na znakomity kotlet
Znana projektantka mody, Joanna Przetakiewicz, zdradziła przepis na jedno ze swoich ulubionych dań – kotlet de volaille. Przyrządzony według tej receptury smakuje wybornie. Nic dziwnego, bowiem jej autorką jej babcia gwiazdy!
Weronika Kępa
grudzień 13, 2020

Choć na pierwszy rzut oka kotlet de volaille wydaje się nieskomplikowanym daniem, w praktyce bardzo łatwo go zepsuć. Niewiele osób potrafi przyrządzić ten przysmak w punkt. Joanna Przetakiewicz postanowiła więc zdradzić, jak sprawić, by rozpływał się w ustach. Przepis opublikowała na swoim Instagramie. „DANIE STULECIA. Nie znam nikogo kto go nie kocha, za to mało kto potrafi. Dużo prostsze, niż mi się wydawało! Popis mojej ukochanej babci”. Przepis na kotlet de volaille według Joanny Przetakiewicz Składniki: 2 piersi z kurczaka, masło, jajko, bułka tarta, mąka, natka pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie W niewielkiej miseczce umieść miękkie masło, posiekaną natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie podziel na 4 części i uformuj z nich niewielkie wałeczki. Tak przygotowane masło owiń folią spożywczą (każdy wałek oddzielnie) i umieść w lodówce na co najmniej godzinę. Piersi z kurczaka umyj, umieść na desce i przekrój wzdłuż, tak aby powstał jeden duży płat. Następnie dopraw solą oraz pieprzem, przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij przy pomocy specjalnego tłuczka. Na tak przygotowanym mięsie ułóż schłodzone masło, a następnie ciasno zwiń.  W małej miseczce rozkłóć jajko. Mąkę i bułkę tartą wysyp na dwa osobne talerze. Kotlety panieruj w kolejności – mąka, jajko, bułka tarta.  Na patelni rozgrzej grubą warstwę oleju. Roladki smaż porcjami, przez ok. 8 minut, aż do zarumienienia. Kotlety osusz przy pomocy ręcznika papierowego. Gotowe!         Wyświetl ten post na Instagramie.                  ...

Przeczytaj
placki z jabłkami przepis
Adobe Stock
Przepisy Danie za 5zł! Sekret tych puszystych placuszków tkwi w...
Puszyste placuszki jabłkowe na kefirze to niezawodna propozycja na każdy rodzaj głodu. Podczas ich przygotowywania koniecznie pamiętaj, żeby przesiać mąkę! Ta napowietrzy ciasto i sprawi, że będą niebiańsko lekkie i puszyste.
Weronika Kępa
listopad 27, 2020

Na śniadanie, obiad czy kolację – tak naprawdę to danie idealnie sprawdzi się w każdej roli, ale to nie koniec jego zalet. Przede wszystkim jest bajecznie proste i… tanie! Większość składników na pewno masz w domu, na resztę wydasz nie więcej niż 5 złotych! Przepis na placuszki z jabłkami na kefirze Będziesz potrzebować 1,5 szklanki mąki pszennej 400 ml kefiru 1 duże jajko 2 jabłka 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder  Olej do smażenia Przygotowanie Zacznij od najważniejszego, czyli od przesiania sypkich składników: mąki pszennej, proszku do pieczenia oraz dwóch łyżeczek cukru pudru (wszystko umieść w dość dużej misce, powinna pomieścić wszystkie wymienione w przepisie składniki). Do przesianych sypkich składników dodaj kefir, łyżeczkę cynamonu oraz żółtko (białko zostaw w małej miseczce, za chwile ci się przyda). Całość dokładnie wymieszaj. Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i pestki, a następnie pokrój w niewielką kosteczkę. Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta i wymieszaj. Pozostałe białka zmiksuj na sztywną masę, a następnie dodaj do reszty składników i bardzo delikatnie wymieszaj. To sprawi, że placuszki wyjdą naprawdę puszyste. Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju, a następnie nałóż na nią ciasto tworząc niewielkie placuszki. Obsmaż je z obu stron aż do zarumienienia. Po kilku minutach zdejmij placki z patelni i odsącz nadmiar tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego, a następnie posyp cukrem pudrem. Gotowe! Placuszki jabłkowe na kefirze to ulubione danie wielu gwiazd, między innymi znanej polskiej blogerki kulinarnej, Kingi Paruzel.         Wyświetl ten post na...

Przeczytaj
Maryla Rodowicz
ONS
Newsy 75-letnia Maryla Rodowicz w... czerwonej mini. Jej figura to zasługa specjalnej diety
Maryla Rodowicz to czołowa polska piosenkarka. Całe życie na scenie przyniosło jej sympatię i popularność. Mimo scenicznego stażu, artystka potrafi nadal szokować swoich fanów.
Aleksandra Jaworska
grudzień 23, 2020

Maryla Rodowicz to nie tylko artystka, ale także była polska lekkoatletka, która karierę sportową zaczęła już w okresie nastoletnim. Uwielbiana przez Polaków za wspaniałe przeboje (kto z was choć raz nie nucił „Małgoski"?), Rodowicz jest też znana ze swoich niesamowitych kreacji scenicznych. Trzeba też przyznać, że pomimo wieku, diwa nadal prezentuje się wspaniale! Maryla Rodowicz w miniówie na Instagramie Era mediów społecznościowych spowodowała, żeby macie coraz lepszy „dostęp" do gwiazd. Prowadzone przez nich konta sprawiają wrażenie iluzji, jak byśmy znali ich od podszewki. Myślenie tego typu to zasługa zdjęć i relacji, które gwiazdy udostępniają na swoich prywatnych profilach w sieci. Czasami dzielą się przepisami , innym razem wrzucają zdjęcia swoich bliskich, a jeszcze kiedy indziej prezentują najnowsze stylizacje. Na profilach można wchodzić z nimi w interakcje. Do dyskusji pod swoim  postem zachęciła sama Maryla Rodowicz. Artystkę możecie zobaczyć w... czerwonej mini.  Mimo iż Maryla Rodowicz kojarzy się z ekstrawagancją i oryginalnym stylem, niektórzy komentatorzy zwrócili uwagę na odważny look gwiazdy. Nie ma bowiem powodu, żeby pomimo upływających lat wokalistka miała rezygnować z nieszablonowych stylizacji. Jej figura zamuruje większość z was! Specjalna dieta Maryli Rodowicz Artystka miała  na swoim koncie starania o zdrowie i szczupłą sylwetkę. Sekret jej odżywiania to  dieta Dukana . Dieta ma kilka faz, ale opiera się przede wszystkim o jedzenie białka. W pierwszej fazie je się wyłącznie białko pod postacią ryb, wołowiny czy chudego nabiału. Druga faza dotyczy naprzemiennego łączenia białka z warzywami. W fazie wyjściowej, do poprzednich produktów dołączają inne produkty żywnościowe, np. owoce, ciemne...

Przeczytaj
Mateusz Z googlebox
instagram
Newsy Mateusz z „Gogglebox” schudł aż 160 kilogramów. Miał niebywały jadłospis, który mu w tym pomógł
Niesamowita przemiana! Znany z programu GoogleBox Mateusz Borkowski schudł aż 160 kg i pochwalił się zdjęciem – efekty są powalające
Katarzyna Wyborska
grudzień 16, 2020

Mateusz Borkowski, znany z emitowanego w TTV programu „Googlebox” zaszokował niedawno wszystkie osoby śledzące jego profil w mediach społecznościowych. Mężczyzna dotychczas był kojarzony z potężnej sylwetki – miał nawet ksywkę „Big Boy”. Dziś jednak jest nie do poznania!   Gwiazdor telewizyjnego programu dokonał praktycznie niemożliwego. Po tym, gdy jego waga dobiła do 235 kilogramów stwierdził, że dalej już nie może tak żyć. Podjął poważną decyzję i poddał się operacji zmniejszenia żołądka. Dziś waży o 160 kilogramów mniej i wygląda jak zupełnie inny człowiek! Jak tego dokonał? Niedawno udzielił wywiadu, w którym zdradził kulisy swojej walki z otyłością. Dieta po zmniejszeniu żołądka Mateusz wyznał, że nie lubi gdy ludzie operację zmniejszenia żołądka nazywają „pójściem na łatwiznę”. Podkreślił, że zabieg jest bardzo poważny i poprzedzony wieloma badaniami. Natomiast po operacji trzeba ściśle przestrzegać specjalnej diety i absolutnie nie wolno wracać do dawnych, złych nawyków żywieniowych. Kto tak zrobi, ten prawdopodobnie już nigdy nie uwolni się od otyłości, ponieważ taka operacja jest ostatnim rozwiązaniem. Dlatego Mateusz podkreśla, że po prostu przeszedł na dietę, a zmniejszenie żołądka mu w tym pomogło. W dodatku zdradził, jak wygląda jego przeciętny jadłospis w ciągu dnia: Śniadanie:  Sałatka z kurczakiem, serem feta i pomidorami Drugie śniadanie: Twaróg Obiad: Mięso z warzywami Podwieczorek: Jogurt Kolacja: Orzechy Choć rozpiska wygląda dość skromnie, gwiazdor powiedział, że je tak, jak każdy inny człowiek – po prostu zmniejsza porcje. Mateusz odchudza się od dwóch lat i w tym czasie schudł 160 kilogramów. Wyznał, że najtrudniejszy dla jego organizmu był sam początek. Chudł wtedy...

Przeczytaj