Ile trzeba zapłacić na komunijny catering Magdy Gessler? Kwota wbija w fotel
ONS.pl/AdobeStock
Newsy

Ile trzeba zapłacić za komunijny catering Magdy Gessler? Kwota wbija w fotel

Za chwilę rozpocznie się sezon komunijny. Dla tych, którzy planują kupić gotowy catering, polecamy ten od Magdy Gessler. Ostrzegamy jednak - nie będzie tanio.

Wielkimi krokami zbliża się czas komunii świętych. Poza wymiarem czysto religijnym i duchowym, każda komunia nieodłącznie wiąże się ze zorganizowaniem przyjęcia dla gości. Ile kosztuje zamówienie cateringu na komunię u Magdy Gessler? Kwota może po prostu was wbić w fotel.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Ile trzeba zapłacić na komunijny catering Magdy Gessler?

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Jest autorką książek kulinarnych, prowadzi programy telewizyjne i ma kilka świetnie prosperujących restauracji.

W jednym z lokali Magdy Gessler, pojawiła się właśnie oferta cateringowa na komunię. Jeżeli jesteście zainteresowani – ostrzegamy – nie będzie tanio:

- Zapraszamy do zapoznania się z ofertą cateringową, która doskonale sprawdzi się podczas wszelkich spotkań okolicznościowych, jak np. chrzest, komunia czy ważne urodziny członka rodziny – czytamy na stronie internetowej AleGlorii.

Zobacz także
Magda Gesler nie będzie zadowolona. Oto jak internauci ocenili jej metamorfozę restauracji w "Kuchennym rewolucjach"

Magda Gessler nie będzie zadowolona. Oto jak internauci ocenili jej metamorfozę w „Kuchennych rewolucjach"

Doda o Magdzie Gessler: „Ciągle mi wisi kolacje u siebie w restauracji”

Doda o Magdzie Gessler: „Ciągle mi wisi kolację u siebie w restauracji”

Najdroższa opcja to 178 zł za osobę

Jak wynika z oferty lokalu AleGloria, najdroższa opcja to aż 178 zł za osobę. Przyznacie, że to ceny raczej jak za przyjęcia weselne...

W cenie znajdziemy:

  • przystawki - m.in. świeży szpinak z dressingiem z granatu z karmelizowanym serem owczym, buraczki młode zapiekane z serem kozim i mascarpone z rozmarynem, tatar ze śledzia z orzechami i imbirem na miodowym pumperniklu
  • zupę - bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi
  • danie główne - mleczna cielęcina sous-vide w kremowym sosie z białych trufli lub sum na pęczotto grzybowym
  • deser - królewski tort Beza Pavlova z truskawkami, kremem amaretto i bezą włoską i/lub tort szwarcwald z gorzką czekoladą i wiśniami

Nieco tańsza opcja cateringu wynosi 148 zł za gościa. Oferta ta obejmuje: 

  • przystawki – do wyboru - zielone sałaty z dressingiem musztardowym z miodem lipowym i wędzoną piersią z kaczki, carpaccio ze schabu sous-vide na musie chrzanowym z suszoną żurawiną, śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem, sałata caprese z serem korycińskim i pesto pietruszkowym
  • zupa – krem z pieczonego buraka i antonówki podany z mlekiem kokosowym i czarnuszką
  • danie główne – połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą albo pieczony łosoś podany z sosem maślano-orzechowym podany z ziemniakami koperkowymi i delikatnymi warzywami
  • deser – kwadrat cytrynowy na biszkopcie z limonek cytryn i wiejskiej śmietany i/lub crème Brŭlèe pomarańczowe z orzechami

Z kolei 135 zł za osobę - to najtańsza opcja. W cenie tej z najdziemy następujące dania:

  • przystawki – między innymi tatar z polędwicy wołowej na staropolskim razowcu z marynowaną kurką, carpaccio z buraka z roszponką i serem kozim, pâté (czyli ciasto) z białych mięs i gęsiej wątróbki z musem morelowym i pigwą
  • zupa – bursztynowy rosół z domowym makaronem
  • danie główne – pierś kurczaka kukurydzianego podana z warzywnym tagiatelle albo turbot podany z sosem cytrynowym na kremowym risotto z pomidorkami cherry i groszkiem cukrowym
  • deser – tort Tirra pełny kawy, śmietany wiejskiej i toffee albo cynamonowy paj jabłkowy otulony włoską bezą

Menu dziecięce kosztuje zaś 89 zł/dziecko. Znajdziemy w nim m.in:

  • bułeczki maślane z szynką
  • domowy rosół z makaronem/zupa pomidorowa z domowym makaronem lub ryżem
  • dania główne do wyboru to: mini burger i frytki, panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi i jabłka, spaghetti bolognese, pierogi z cielęciną

Źródło: Fakt

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
Nie od dziś wiadomo, że ceny w restauracjach Magdy Gessler nie należą do najniższych. Ile z kolei trzeba zapłacić za zwykły kotlet schabowy? Mimo wszystko możecie się nieźle zdziwić.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Na co dzień prowadzi kilka restauracji i jest gwiazdą programów kulinarnych, takich jak m.in. „ Kuchenne rewolucje " czy „ MasterChef ". Mało kto zna się na kuchni tak jak ona. Gessler ma ogromną kulinarną wiedzę i niebywałe wyczucie smaku. Nic dziwnego, że każe sobie słono płacić za serwowane w jej restauracji dania. Ile kosztuje schabowy w jej słynnej restauracji „U Fukiera”? Cena może was zwalić z nóg. Ile kosztuje schabowy w restauracji Magdy Gessler? Jeśli wybieracie się na obiad do restauracji Magdy Gessler, lepiej przygotujcie sporą ilość gotówki. Ceny „U Fukiera” mogą was zwalić z nóg. Przykładowo, za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 31 zł. Ile kosztuje obiad – na przykład schabowy? Za następującą propozycję: „kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię" oraz ziemniaki - trzeba u niej zapłacić 64 złote. Porcja jest jednak rzeczywiście całkiem spora i z powodzeniem można ją podzielić na dwie osoby. Jeżeli myślicie, że schabowy to najdroższa pozycja w menu u Magdy Gessler, to jesteście w błędzie. O wiele droższe są – uwaga – placki ziemniaczane z gulaszem, za które trzeba zapłacić 79 złotych. Jeszcze drożej kosztuje antrykot smażony na kamieniu z masłem czosnkowym, który kosztuje aż 130 złotych za porcję.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Lubicie jeść sałatki? W restauracji Magdy Gessler macie do wyboru trzy a ich ceny wahają...

Nie uwierzycie, co Magda Gessler wrzuca na sam koniec do rosołu, żeby nie był mętny. To naprawdę działa
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Nie uwierzycie, co Magda Gessler wrzuca na sam koniec do rosołu, żeby nie był mętny. To naprawdę działa
Wydawać by się mogło, że klasyczna i tradycyjna potrawa, jaką jest rosół niczym nie może więcej zaskoczyć. A jednak! Magda Gessler pod koniec gotowania dodaje sekretny składnik, aby przygotowywana zupa nie była mętna, a jej smak odpowiednio wyważony. Sprawdźcie!

Rosół to klasyka gatunku. Obowiązkowy punkt wielu imprez czy spotkań rodzinnych. Podawany najczęściej z makaronem bądź lanymi kluseczkami. Może także stanowić bazę do innych zup, takich jak pomidorowa czy flaczki . Każdy przynajmniej raz w życiu przygotował rosół i wie, że to nie jest zbyt skomplikowane danie. Odpowiednia proporcja warzyw, mięsa, przypraw, a przede wszystkim czas! Czas to największy sprzymierzeniec tej potrawy. Im dłuższy czas gotowania , tym smaczniejsza zupa. Należy również pamiętać o kilku drobnych elementach, by przygotowywane danie, było wręcz idealne. W tej kwestii zawsze można liczyć na Magdę Gessler, która chętnie dzieli się różnymi poradami ze swoimi odbiorcami. Trik Magdy Gessler na zbyt mętny rosół Restauratorka lubi zaskakiwać, a także dzielić się ze swoimi odbiorcami w mediach społecznościowych cennymi poradami czy wskazówkami. Tym razem podzieliła się sposobem na mętny rosół. To rozwiązanie zapewne zdziwi niejedną osobę, aczkolwiek zdecydowanie poprawia jakość zupy! Sekretnym składnikiem, który poprawia smak i sprawia, że potrawa jest bardziej klarowna, jest pomidor! Tak tak, dobrze przeczytaliście. Pod sam koniec gotowania, restauratorka wrzuca do garnka naciętego pomidora. Pamiętajcie, że po dodaniu tego warzywa nie wolno już mieszać rosołu!  Jak Magda Gessler gotuje rosół? Gessler nie żałuje warzyw i ziół podczas gotowania rosołu. Dodaje sporo zielonej pietruszki oraz lubczyku. Im więcej składników, tym zupa będzie bardziej aromatyczna i treściwa. Dobrze przygotowane danie to odpowiedni dobór włoszczyzny czy mięs. Restauratorka w tej kwestii jest mistrzynią, gdyż to jest jedna z jej ulubionych potraw.          Wyświetl ten post...