Wielkimi krokami zbliża się czas komunii świętych. Poza wymiarem czysto religijnym i duchowym, każda komunia nieodłącznie wiąże się ze zorganizowaniem przyjęcia dla gości. Ile kosztuje zamówienie cateringu na komunię u Magdy Gessler? Kwota może po prostu was wbić w fotel.

Ile trzeba zapłacić na komunijny catering Magdy Gessler?

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Jest autorką książek kulinarnych, prowadzi programy telewizyjne i ma kilka świetnie prosperujących restauracji.

W jednym z lokali Magdy Gessler, pojawiła się właśnie oferta cateringowa na komunię. Jeżeli jesteście zainteresowani – ostrzegamy – nie będzie tanio:

- Zapraszamy do zapoznania się z ofertą cateringową, która doskonale sprawdzi się podczas wszelkich spotkań okolicznościowych, jak np. chrzest, komunia czy ważne urodziny członka rodziny – czytamy na stronie internetowej AleGlorii.

Najdroższa opcja to 178 zł za osobę

Jak wynika z oferty lokalu AleGloria, najdroższa opcja to aż 178 zł za osobę. Przyznacie, że to ceny raczej jak za przyjęcia weselne...

Zobacz także:

W cenie znajdziemy:

  • przystawki - m.in. świeży szpinak z dressingiem z granatu z karmelizowanym serem owczym, buraczki młode zapiekane z serem kozim i mascarpone z rozmarynem, tatar ze śledzia z orzechami i imbirem na miodowym pumperniklu
  • zupę - bursztynowy rosół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi
  • danie główne - mleczna cielęcina sous-vide w kremowym sosie z białych trufli lub sum na pęczotto grzybowym
  • deser - królewski tort Beza Pavlova z truskawkami, kremem amaretto i bezą włoską i/lub tort szwarcwald z gorzką czekoladą i wiśniami

Nieco tańsza opcja cateringu wynosi 148 zł za gościa. Oferta ta obejmuje: 

  • przystawki – do wyboru - zielone sałaty z dressingiem musztardowym z miodem lipowym i wędzoną piersią z kaczki, carpaccio ze schabu sous-vide na musie chrzanowym z suszoną żurawiną, śledzie w zalewie korzennej z przetartym mleczem podane z ziemniakiem, sałata caprese z serem korycińskim i pesto pietruszkowym
  • zupa – krem z pieczonego buraka i antonówki podany z mlekiem kokosowym i czarnuszką
  • danie główne – połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą albo pieczony łosoś podany z sosem maślano-orzechowym podany z ziemniakami koperkowymi i delikatnymi warzywami
  • deser – kwadrat cytrynowy na biszkopcie z limonek cytryn i wiejskiej śmietany i/lub crème Brŭlèe pomarańczowe z orzechami

Z kolei 135 zł za osobę - to najtańsza opcja. W cenie tej z najdziemy następujące dania:

  • przystawki – między innymi tatar z polędwicy wołowej na staropolskim razowcu z marynowaną kurką, carpaccio z buraka z roszponką i serem kozim, pâté (czyli ciasto) z białych mięs i gęsiej wątróbki z musem morelowym i pigwą
  • zupa – bursztynowy rosół z domowym makaronem
  • danie główne – pierś kurczaka kukurydzianego podana z warzywnym tagiatelle albo turbot podany z sosem cytrynowym na kremowym risotto z pomidorkami cherry i groszkiem cukrowym
  • deser – tort Tirra pełny kawy, śmietany wiejskiej i toffee albo cynamonowy paj jabłkowy otulony włoską bezą

Menu dziecięce kosztuje zaś 89 zł/dziecko. Znajdziemy w nim m.in:

  • bułeczki maślane z szynką
  • domowy rosół z makaronem/zupa pomidorowa z domowym makaronem lub ryżem
  • dania główne do wyboru to: mini burger i frytki, panierowane polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi i jabłka, spaghetti bolognese, pierogi z cielęciną

Źródło: Fakt