Kto ogląda „Kuchenne rewolucje” ten dobrze wie, że Magda Gessler stawia na jakość składników. U niej nie można gotować byle czego! Właścicielom ratowanych restauracji zawsze każe wyrzucić mrożone produkty, mieszanki przypraw pełne chemii oraz tanie sosy. Wszystko musi być naturalne i dobrej jakości. Dokładnie tak samo jest w restauracjach Magdy Gessler, która nie wyobraża sobie gotowania na tanich zamiennikach. Ale w końcu jakość musi iść w parze z ceną!

Drogocenne jagodzianki Magdy Gessler

Bardzo krótki sezon na jagody nie może się obyć bez smacznych jagodzianek! Latem znajdziecie te pyszne bułeczki w każdej cukierni i możecie też przygotować je sami. Nie każdy jest mistrzem wypieków lub po prostu nie ma na to czasu, więc część ludzi decyduje się na kupno gotowych jagodzianek. Jeśli wybieracie się w tym celu do cukierni Magdy Gessler „Słodki Słony”, to lepiej przygotujcie się na większe wydatki!

Cena jednej jagodzianki u Magdy Gessler wynosi bowiem aż 18 złotych! Trudno poprzestać na jednej, więc łatwo można sobie policzyć, że taki deser dla całej rodziny będzie kosztował ponad 100 złotych. Czy rzeczywiście jagodzianki Gessler są warte takiej ceny?

Klienci kupujący w cukierni „Słodki Słony” zauważają, że słodkie bułki pełne są pysznego nadzienia i raczej nie żałują wydanych pieniędzy. Zresztą wysokie ceny w cukierniach na Mokotowie to norma – w innych miejscach za jagodzianki trzeba zapłacić niewiele mniej, bo 14 złotych.

Zobacz także:

10 złotych za 1 pączka u Gessler

Nie tylko jagodzianki kosztują u Magdy Gessler krocie. Z okazji Tłustego Czwartku w cukierni „Słodki Słony” można było kupić pączki z różą za bagatela 10 złotych za sztukę. Gessler broniła swoich wypieków mówiąc, że używa składników najwyższej jakości i to w sporych ilościach. Smaży je tradycyjnie, czyli nie na oleju, ale na smalcu. Dodaje też ogromne ilości jajek oraz prawdziwe masło, a nie margarynę oraz prawdziwy cukier waniliowy (bez waniliny, która jest znacznie tańsza). Bardzo możliwe, że z jagodziankami jest podobnie!