Gwiazda „M jak miłość” Iga Krefft ostro o Magdzie Gessler: „Skrajnie bezczelna i niegrzeczna”. O co poszło?
ONS.pl
Newsy

Gwiazda „M jak miłość” Iga Krefft ostro o Magdzie Gessler: „Skrajnie bezczelna i niegrzeczna”. O co poszło?

Co skłoniło ją do takiego komentarza? Przeczytajcie!

Iga Krefft jest znana publiczności przede wszystkim jako Ula Mostowiak z serialu „M jak Miłość”, w którym gra już od 14 lat! Oprócz tego, Iga pracuje jako wokalistka zespołu Ofelia. Widzowie poznali ją też dzięki udziałowi w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”.

Iga Krefft udziela się też bardzo aktywnie na Instagramie. Śledzi ją tam już ponad 85 tysięcy użytkowników. Serialowa córka Hanki i Marka Mostowiaków, regularnie umieszcza tam urywki z życia codziennego.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Iga Krefft krytykuje Magdę Gessler

Ostatnio aktorka postanowiła podzielić się przemyśleniami na temat programu „Kuchenne rewolucje”. Iga nie szczędziła słów krytyki Magdzie Gessler. Serialowa Ula postanowiła urządzić sobie seans znanych i kochanych „Kuchennych rewolucji”. To, co tam zobaczyła, wprost ją zszokowało.

Oglądam właśnie Magdę Gessler, rewolucje kuchenne i jest to straszny program. Poczynając od montażu, gdzie ludzie w programie są specjalnie montowani tak, żeby restauratorzy wypadali na idiotów, poprzez lektora, który jest chamski, obraźliwy, kończąc na samej prowadzącej, która jest skrajnie bezczelna i niegrzeczna – rozpoczyna ostro na Instagramie celebrytka.

W dalszym komentarzu uderza w Magdę Gessler jeszcze mocniej. Bardzo krytykuje ją za marnowanie jedzenia i rzucanie nim w restauratorów. Fani "Kuchennych rewolucji" wiedzą, że to stały widok w tym programie. Magda Gessler bardzo szybko denerwuje się i uwielbia robić przy tym dużo hałasu i urządzać "sceny".

Nawet jeżeli ktoś popełnia błędy w kuchni, to nie zasługuje na to, żeby rzucać jedzeniem. Ludzie na świecie głodują, a przychodzi jakaś pani z telewizji, która rzuca jedzeniem na podłogę. Jest to dla mnie obraz jakiegoś totalnego upadku cywilizacji i kultury, porażka - ciągnie dalej aktorka.

Przyjeżdża pani z telewizji do restauracji jakiejś osoby, która poświęciła większość swojego życia, żeby to stworzyć. Nawet jeżeli to nie jest kuchnia na światowym poziomie, to moim zdaniem ci ludzie nie zasługują na to, żeby ich traktować jak śmieci – podsumowuje swoją wypowiedź Iga.

Uważacie, że przesadziła z krytyką Magdy Gessler, czy jest ona uzasadniona?

Czytaj także:

ile zarabia magda gessler
ONS, AdobeStock
Newsy
Wielu Polaków nie zarobi tyle przez całe życie. Ujawniono zarobki Magdy Gessler. Lepiej usiądźcie
Polska gwiazda programów kulinarnych Magda Gessler zna się nie tylko na gotowaniu – jest też świetną bizneswoman. Sprawdźcie, ile zarabia.

Wszyscy Polacy doskonale znają Magdę Gessler! Ekspertka od gotowania, gwiazda telewizji i znakomita bizneswoman. Każdy widział przynajmniej jeden odcinek „Kuchennych rewolucji”, programu, w którym Gessler efektownie rzuca talerzami po całej restauracji, by później przeprowadzić jej całkowitą metamorfozę. Przy tym uczy załogę w każdym lokalu tego, jak prawidłowo przygotowywać dania, a właściciele uczą się lepiej zarządzać zespołem. To, co czyni ten program wyjątkowym to fakt, że poza tym iż „Kuchenne rewolucje” pomagają restauracjom podnieść się finansowo, to prowadząca program Magda Gessler nierzadko wchodzi w rolę psychologa, który pomaga zrozpaczonym restauratorom i rozwiązuje konflikty w zespole. Bardzo cenne porady „Kuchenne rewolucje” stały się ogromnym sukcesem. Nie dziwi więc nikogo fakt, że gwiazda tego programu Magda Gessler może żądać od producentów programu wyjątkowo wysokiego wynagrodzenia. W końcu bez Magdy program ten nie mógłby istnieć! Nikt jednak nie spodziewał się chyba tego, jak dużo Gessler zarabia na prowadzeniu „Kuchennych rewolucji”. W popularnym serwisie internetowym można znaleźć informacje na temat zarobków gwiazdy. Są oszałamiające! W 2018 roku Magda Gessler zarobiła łącznie aż 700 tysięcy złotych za sam udział w „Kuchennych rewolucjach!”. Wyemitowano wówczas dwa sezony tego programu, po 14 odcinków każdy. Łatwo można więc policzyć, że Gessler dostaje aż 25 tysięcy złotych za jeden odcinek! Imponujące zarobki To nie koniec wysokich kwot, które Magda Gessler otrzymuje za udział w programach! Jest także jurorką w programie „Masterchef”. Może liczyć na 600 tysięcy złotych wynagrodzenia rocznie, czyli ponad 42 tysiące złotych za odcinek. Do tego jest gospodynią programu „Sexy Kuchnia Magdy...

Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya. Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie. Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”? Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw. W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów. Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu. Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim? Kuchenne...

	Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
ONS.pl
Newsy
Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
Pandemia i napięty grafik utrudniają Magdzie Gessler prowadzenie „Kuchennych rewolucji”. Czy to oznacza koniec programu?

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie. Program „Kuchenne rewolucje” Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji. Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste. Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”. Koniec „Kuchennych rewolucji”? Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia. Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler....

Najgorsza rewolucja w historii programu. Magda Gessler była oburzona
ONS.pl
Newsy
Najgorsza rewolucja w historii programu. Magda Gessler była oburzona
W ciągu 10 lat trwania programu „Kuchenne rewolucje” jeszcze nie zdarzyło się, by Magda Gessler natrafiła na takie problemy w trakcie ratowania restauracji. Największy problem był z… właścicielką lokalu, która sama wezwała Magdę Gessler do pomocy.

Program „Kuchenne rewolucje” od ponad 10 lat cieszy się ogromną popularnością wśród Polaków. Niektórzy nawet zastanawiają się, czy Magdzie Gessler nie znudziło się już ratowanie restauracji . Jak tu się jednak nudzić, gdy niektóre rewolucje są tak emocjonujące, że sama prowadząca czuje się wyprowadzona z równowagi? Przypominamy najbardziej kontrowersyjną i nieudaną rewolucję w historii programu. Odcinek, który przeszedł do historii Widzowie programu „Kuchenne rewolucje” widzieli już niejedno. Jednak to, co się działo w odcinku poświęconemu bistro „Le Papillon Noir” zdecydowanie przejdzie do historii! Właścicielka lokalu Justyna poprosiła Magdę Gessler o pomoc, ponieważ nie radziła już sobie z prowadzeniem swojej restauracji. I to pomimo świetnej lokalizacji w samym centrum Katowic – z jakiegoś powodu ludzie omijali to miejsce szerokim łukiem. Nawet pracownicy lokalu przyznali się Magdzie Gessler, że przygotowywane przez nich potrawy nie są zbyt apetyczne. W menu można było znaleźć duszone ślimaki i żabie udka, czyli typowe francuskie specjały, jednak nikt nie miał ochoty ich spróbować.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez silesia smakuje (@silesiasmakuje) Arogancka właścicielka Oglądając odcinek o „Le Papillon Noir”, można było odnieść wrażenie, że właścicielka niespecjalnie miała ochotę na jakąkolwiek rewolucję. Od samego początku była nastawiona negatywnie do wszelkich zmian i zachowywała się wręcz arogancko w stosunku do Magdy Gessler. Sama nie miała sobie nic do...