kolacja z Gessler kosztowała 50 tysięcy
ons
Newsy

Gessler w czołówce plebiscytu Biologiczna Bzdura Roku 2020. Wszystko przez jej kontrowersyjną wypowiedź o cebuli

Co roku plebiscyt Biologiczna Bzdura Roku wyłania najbardziej niedorzeczne wypowiedzi celebrytów. Magda Gessler została wyróżniona!

Magda Gessler znana jest z dużej pewności siebie i kontrowersyjnych wypowiedzi. Jednak to, co niedawno powiedziała tak rozbawiło internautów, że restauratorka została nominowana do corocznego plebiscytu Biologiczna Bzdura Roku. Jesteście ciekawi, czym sobie zasłużyła na wyróżnienie?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Biologiczna Bzdura Roku

Organizowany co roku plebiscyt Biologiczna Bzdura Roku wyróżnia kontrowersyjne wypowiedzi celebrytów, polityków i innych znanych osób związane z biologią – a dokładniej stojące kompletnie w sprzeczności z tą nauką. Głosować można na stronie internetowej plebiscytu i każdy chętny jest uprawniony do oddania głosu. W 2020 roku w plebiscycie znalazło się 12 wypowiedzi, w tym między innymi:

Na przeziębienie okład ze smalca [gęsiego]. Jest skuteczny na kaszel i przeziębienie

 Anna Lewandowska

Na wirusy nie da się robić szczepionek

Publicysta Marcin Rola

Absolutnym zwycięzcą jest Kaja Godek, która wygrała plebiscyt Biologiczna Bzdura Roku 2020 dzięki tym słowom:

Nie ma czegoś takiego jak orientacja [seksualna]

Błyskotliwa wypowiedź Magdy Gessler

W plebiscycie znalazła się także znana restauratorka Magda Gessler. Gwiazda „Kuchennych Rewolucji” zabłysnęła stwierdzeniem, jakoby cebula była w stanie wyłapać wirusy i inne niebezpieczne bakterie czy pierwiastki z powietrza. Co więcej, Magda stwierdziła, że już na początku XX wieku zaobserwowano pod mikroskopem wirusy „przyklejone” do cebuli.

To  nie zart .. poczytajcie uważnie !!! To działa ja mam cebule przekorna na pol wbijamy w nią na widelec posypujemy gruba solą ... starczy na cały  dzień ..  jest b szkodliwa pod koniec dnia nie należy jej jesc w żadnej formie tylko wyrzucić dobrze zamknięto w foliowa torebkę wazne jest zbiorowiskiem wszystkich świństw które latały w powietrzu .. nasza Polska jest dobra do tego celu b b ostra ...(…) W 1919 roku, kiedy epidemia grypy zabiła 40 milionów ludzi na świecie, w USA był lekarz, który odwiedzał  farmerów, aby im pomagać. Wielu z nich niestety zaraziło się chorobą i umarło. Ale gdy ten lekarz zaszedł do domu jednego z nich i ku  jego zaskoczenia cała rodzina była zdrowa. Okazało się, że jego żona umieściła nieobraną cebulę w różnych pokojach w domu. Galen nie mógł uwierzyć w to, co usłyszał i poprosił o obejrzenie jednej z cebul, pod mikroskopem. W rezultacie odkrył, że wirusy grypy są przyklejone do cebuli,  i to uratowało tę rodzinę.

Źródło: @magdagessler.official/Facebook

Tą wypowiedzą Magda Gessler zdobyła szóste miejsce w plebiscycie. Zasłużenie?

Cebula
gotujmy.pl/gosiap
Newsy
Niesamowita sztuczka z cebulą. Pokrójcie ją w plasterki i połóżcie przy łóżku. Będziecie zaskoczeni efektem
Czy pokrojona w kawałki cebula położona przy łóżku jest w stanie wyleczyć z przeziębienia? Przekonajcie się!

Cebula stosowana jest na różne dolegliwości od wieków. Wzmacnia odporność, działa przeciwzapalnie i odkażająco. Niestety, nie pachnie przy tym najlepiej, dlatego nacieranie się cebulą jest zwykle działaniem ostatecznym, gdy inne sposoby zawodzą. Ale warto jej używać, ponieważ ma doskonały wpływ na organizm. Część osób wierzy, że cebula może świetnie leczyć z różnych chorób nie tylko, gdy stosowana  jest wewnętrznie, ale i… zewnętrznie! Też tak robicie? Sposób stosowany od wieków Już w XVI wieku rozkładano w domu kawałki cebuli wierząc, że uchroni ona domowników przed przeziębieniem. Wówczas ludzie uważali, że wszystkie choroby rozprzestrzeniają się przez powietrze. Na pewno słyszeliście określenie „morowe powietrze” które oznacza, że unoszą się w nim wirusy i bakterie. Z kolei w 2009 roku, w trakcie epidemii grypy H1N1 zaczęła krążyć w internecie legenda o pewnym lekarzu, który podczas epidemii w 1919 roku podobno odkrył ciekawy sposób na walkę z chorobą. Rzeczony lekarz miał spotkać rodzinę, która oparła się grypie – nikt z domowników nie zachorował. Przyznali się, że trzymają w domu pokrojoną w kawałki cebulę, która „wsiąka” bakterie i wirusy, dzięki czemu oni są zdrowi. Jednak czy taki sposób rzeczywiście działa? Popularny mit Niedawno pisaliśmy o tym, że Magda Gessler została wyróżniona w plebiscycie „Biologiczna Bzdura Roku 2020” za stwierdzenie, że pokrojona w kawałki cebula położona w różnych kątach domu leczy z przeziębienia i innych infekcji. Rzeczywiście, sposób z rozkładaniem kawałków cebuli jest popularnym mitem! Naukowcy wytłumaczyli, dlaczego to nie działa. Otóż cebula doskonale walczy z bakteriami i wirusami – z tego właśnie powodu...

Magda Gessler
ONS
Newsy
Ukochany Magdy Gessler zawsze czeka na nią z...
Restauratorka słynie z uwielbienia do kwiatów. Jej ukochany Waldemar Kozerawski zdaje się być uważnym partnerem. Zawsze przed spotkaniem czeka na lotnisku na swoją ukochaną - i zawsze ma dla niej pokaźny bukiet.

Magda Gessler to nietuzinkowa postać medialna. Oprócz talentów kulinarnych i zacięcia do biznesu prowadzi bogate życie towarzyskie. Jej aktualnym, wieloletnim parterem jest Waldemar Kozerawski. Nie tylko kuchnia Magda Gessler nie zwalnia tempa. Choć kojarzymy ją głównie z przedsięwzięć kulinarnych, ma w swoim dorobku kilka innych działalności. Wydała trzy książki kucharskie, „Kuchnia moja pasja”, „Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie” i „Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler” . Od blisko dekady pisze felietony kulinarne w tygodniku „Wprost”, a od marca 2012 również w tygodniku „Newsweek”. Podpisuje się własnym nazwiskiem pod serwisem internetowym SmakiZycia.pl, a jej najnowszym lokalem jest Słodki Słony Familia , działający na warszawskim Wilanowie. Jest gospodynią programu TVN Kuchenne rewolucje, a od października 2017 do jesieni 2019 prowadziła program Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler, którego powstało pięć sezonów. Kilka lat temu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżnił restauratorkę za promocję polskich produktów. Niekonwencjonalny związek W latach 80. wyszła za mąż za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Po jego śmierci wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Jej obecnym mężem jest Waldemar Kozerawski, lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej zamieszkały na co dzień w Kanadzie. Charyzmatyczna prowadząca tworzy z Kozerawskim związek oparty na pasji i miłości. Jak donoszą poczytne portale internetowe, para lubi dbać o drobne gesty. Mimo iż Gessler i jej partnera dzieli odległość oceanu, zdarza się im znajdować czas na czułości i okazywanie uczuć.  Mąż restauratorki prowadzi...

Magda Gessler
ONS
Newsy
Magda Gessler przyznała się do pewnego grzeszku. Nigdy byście nie zgadli, że jej największa słabość to...
Prowadząca „Kuchennych rewolucji” znowu zaskakuje. Ciekawe co na jej zwyczaje żywieniowe powiedzieliby dietetycy!

Magda Gessler nie schodzi z czołówek gazet i portali internetowych. A to rzuci stołem podczas nagrywania odcinka swojego show, a to zdecyduje się na sprzedawanie gołąbków za 60 zł w swoim sklepie. Ostatnio pani Magda wymyśliła z kolei, że w dobie pandemii będzie sprzedawała zupę za złotówkę…  Wszystko to w celu pomocy seniorom w dobie pandemii. Za Gessler trudno czasem nadążyć. Ostatnio znana restauratorka wywołała kolejną burzliwą dyskusję pod swoim wpisem w sieciach społecznościowych. Poruszony został temat odżywiania. Cała Magda… Tę burzę włosów każdy zna. Do tego jeszcze dość specyficzny i jedyny w swoim rodzaju styl ubierania się. Magda Gessler bez wątpienia wyróżnia się z tłumu. Dość niedawno portale plotkarskie odnotowały, że słynna restauratorka schudła nawet do 10 kilogramów. Gessler powiedziała jedynie, że „tak się ma po pomidorach i po miłości”. Gwiazda TVN-u nigdy nie słynęła ze zbytnio zdrowego trybu życia. Testowanie potraw w „Kuchennych rewolucjach”, smakowanie wyrobów w swojej restauracji. Magda nie troszczy się za bardzo o swoją wagę. Słodka tajemnica Ostatnio wyszedł na jaw jeszcze jeden mały sekret 67-latki. Gessler przyznała się bez skrępowania swoim fanom na Instagramie, że uwielbia nocne podjadanie!         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Magda Gessler (@magdagessler_official) Lody, suszona kiełbasa z pomidorem, tort kasztanowy – o tych wszystkich delikatesach opowiedziała Gessler w szczerym poście. Warto...

Magda Gessler 25 lat temu
ons
Newsy
Magda Gessler zszokowana postawą restauratorki w „Kuchennych rewolucjach”. „Dla mnie to jest oszustwo”
Sprawdźcie, co tym razem zszokowało Magdę Gessler w restauracji, którą odwiedziła.

Magda Gessler to znana restauratorka i celebrytka. Znana jest z niewyparzonego języka i tego, jak bezpośrednio wypowiada się o potrawach, których próbuje w odwiedzanych restauracjach. Magda Gessler od wielu lat prowadzi kultowy program „Kuchenne rewolucje” w ramach którego pomaga restauratorom z całej Polski w prowadzeniu biznesów gastronomicznych. Wiele razy Magda pokazała, że kilka trafnych rad, potrafi naprawdę zmienić oblicze danego lokalu. Nie zawsze się to jednak udaje. Chociaż Gessler ma na koncie wiele wspaniałych i udanych rewolucji, wiele z nich okazuje się klapą. Tak było też tym razem, gdy Magda odwiedziła Łódź. Magda Gessler w Łodzi Lokale gastronomiczne w obecnej sytuacji lockdownu i restrykcji sanitarnych, nie mają łatwego życia. Właściciele niejednokrotnie wydają oszczędności swojego życia, by uratować swoje lokale przed klęską. Tak też było w przypadku Pani Beaty, która jest właścicielką lokalu „Palce lizać” w Łodzi. Ostatni rok nie był łatwy dla jej biznesu. Remont pobliskiej drogi i pandemia koronawirusa sprawiły, że Magda Gessler była ostatnią szansą ratunku dla jej lokalu. Podczas pierwszej wizyty, Magda Gessler zazwyczaj próbuje wielu dań. Gwiazda od razu wyczuła, że coś jest nie tak z podawanymi w restauracji pierogami. Okazuje się, że właścicielka zamawia je z zewnętrznej firmy. Gessler jasno powiedziała, co o tym myśli: Dla mnie to oszustwo – dobitnie skomentowała takie zachowanie. Pozostałe dania też nie zrobiły specjalnego wrażenia na Magdzie. Barszcz wyglądał obiecująco, ale według restauratorki, był zbyt mało intensywny w smaku. Bardzo smakowały jej natomiast ziemniaki. Gessler nie pochwaliła też gołąbków i bitków wieprzowych. Te były według niej niesmaczne, a gołąbki niedoprawione. Dobrze wypadł za to sernik....