Delikatesy Gessler
ons.pl, Adobe Stock
Newsy

Gessler otworzyła sklep z przetworami - ceny zwalają z nóg. Za bigos i gołąbki każe sobie zapłacić...

Gwiazda „Kuchennych rewolucji” lubi szokować. Jeśli nie zachowaniem na antenie, czy niewybrednymi komentarzami, to teraz także cenami „z kosmosu” w swoim nowym sklepie.
Hubert Rój
grudzień 01, 2020

Zanim gwiazda Magdy Gessler rozbłysła na dobre w telewizji TVN, posiadaczka bujnych loków ograniczała się głównie do działania na polu gastronomicznym. Szefowała wielu knajpom, tworzyła nowe restauracje – słowem – Gessler to zapalona restauratorka.

Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Lekarstwo na kryzys

W dobie pandemicznego kryzysu Magda szuka nowych źródeł zarobku. Odkąd w Polsce i na świecie szaleje COVID-19, właściciele knajp mogą jedynie załamywać ręce. Ciągłe obostrzenia, czasowo także po prostu zamykanie restauracji – Gessler postanowiła coś z tym zrobić.

Doświadczenie gwiazdy „Kuchennych rewolucji” procentuje. Magda wie co Polacy lubią i wie jak ich frykasy odpowiednie przygotować. Swoją wiedzę restauratorka urodzona na Kubie postanowiła przekuć w kolejny dochodowy biznes.

I tutaj przechodzimy do sedna sprawy. Magda Gessler otworzyła sklep. I to nie byle jaki sklep. W swoich „Delikatesach u Fukiera” 67-latka zaczęła sprzedawać smakowite przetwory. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie jeden szczegół –i to wcale niemały – chodzi tu o ogromne ceny słoiczków ze znakiem jakości Gessler…

Smaki „Fukiera” w domu

Magda zapewnia na stronie delikatesów, że w jej kuchni pachnie rodzinnym domem i prawdziwą polską spiżarnią sprzed lat. Nie wątpimy, ale jedno jest pewne – żadna polska pani domu nie sprzedawała swoich przetworów w takich cenach!

Pora na kilka przykładów:

  • Bigos na winie „na bogato” dostaniemy u Magdy za 60 zł. I nie mówimy tu o garze dla całego plutonu wojska, a słoiczku o pojemności 900 ml!
  • Pół kilograma pasztetu z dziczyzny i grzybów Gessler wyceniła z kolei na 75 zł.
  • W gronie najchętniej kupowanych produktów znajduje się ponoć także barszcz czerwony „jak rubin”, na zakwasie, sprzedawany również w 900 mililitrowym słoiku . Cena? „Jedyne” 45 zł!
  • Do najtańszych nie należy także chrzan Magdy Gessler. Za mały słoiczek zapłacimy 16 zł.
  • Gołąbki cielęce w sosie pomidorowym? 60 zł... 

Za te wszystkie specjały odpowiadają kucharze z restauracji Magdy „U Fukiera”. Nie wątpimy w ich smak i jakość. Pytanie tylko, kto będzie mógł sobie pozwolić na ich skosztowanie?

Komentarze
Magda Gessler, rosół
ONS/Pixabay, RiteE
Gwiazdy 60 złotych za rosół to przesada? Powalające ceny w restauracji Magdy Gessler
Na widok cen w restauracji Gessler można dostać nerwowej czkawki. Co myślicie o karcie dań?
Aleksandra Jaworska
listopad 27, 2020

Restauratorka z wieloletnim doświadczeniem, która została ostatnio babcią, zdecydowała się otworzyć kolejny lokal z jedzeniem. Tym razem koszt zwykłego rosołu zwyczajnie powala. Wybieracie się może? Internetowa burza Magda Gessler potrafi podnieść temperaturę atmosfery. Jeśli nie wdaje się w polemikę z Edytą Górniak, rewolucjonizuje polskie knajpy lub szokuje kolejnymi, biznesowymi przedsięwzięciami. Znana z dobrego smaku pierwsza dama rodzimej kuchni, tym razem zaskoczyła nie tylko fanów. Nowa restauracja Gessler nosi nazwę Słodki Słony Familia. Obiekt mieści się w kompleksie Royal Wilanów przy ulicy Klimczaka w Warszawie. Oficjalne otwarcie bistro nie zapowiadało jednak wysokich cen, jakie można zobaczyć w karcie menu. Niektórzy prześmiewczo tłumaczą w ten sposób  nazwę lokalu. Wedle internetowych komentatorów Słodki i Słony to nawiązanie do szalenie wysokich cen. W prowadzenie kolejnego miejsca do jedzenia na mapie Warszawy zaangażował się syn restauratorki, Tadeusz.  Rodzinne receptury Nazwę lokalu tłumaczy również sama zainteresowana, jednak w zupełnie inny sposób. Poczytne portale internetowe donoszą, że nazwa Słodko Słony wynika z korzystania wyłącznie z rodzinnych receptur oraz wykonywania dań z najlepszej jakości składników.  Dodatek "Familia" w nazwie oznacza połączenie dwóch sił rodziny Gessler i Müller. Gwiazda Kuchennych Rewolucji rozpętała prawdziwą burzę. Nawet zwolennicy gwiazdy nie mają wątpliwości, że tym razem Gessler mocno przesadziła z cenami.  W Internecie pojawiła się lawa komentarzy, w których ludzie pytają wprost o powód ustalenia takiego a nie innego cennika. Nie tylko uważniejszym nie podoba się taki stan rzeczy. Czy sympatia, jaką cieszy się medialnie Magda Gessler, może nie...

Przeczytaj