
Gdy robicie jajecznicę pamiętajcie, aby dodać do niej ten prosty składnik. Znacząco ulepszy jej smak
Pochodzący z Grecji, przyjemnie słony ser feta idealnie sprawdzi się jako dodatek do jajecznicy. Dzięki niemu wasze śniadanie nabierze niezwykłej wyrazistości i niesamowitego smaku. Przepis jest banalnie prosty.
Przyrządzenie tej jajecznicy zajmie wam tyle samo, co zawsze. Jednak, kiedy tylko jej spróbujecie poczujecie znaczącą różnicę. Zapewniamy, że jajka w tym wydaniu na stałe zagoszczą w waszym jadłospisie!
Przepis na jajecznicę z serem feta
Będziecie potrzebować
- Jajek
- Masła
- Sera fety
- Roszponki
- Przypraw: pieprzu i soli
Proporcje składników dopasujcie do własnych preferencji oraz ilości osób.
Przygotowanie
- Na gorącej patelni rozpuśćcie masło.
- W małej miseczce rozkłóćcie jajka, doprawcie je solą i pieprzem, a następnie umieśćcie na patelni.
- Ser feta podzielcie na mniejsze kawałki i dodajcie do pozostałych składników.
- Całość mieszajcie aż do ścięcia jajek.
- Tak przygotowaną jajecznicę wyłóżcie na talerz i przyozdóbcie umytymi liśćmi roszponki. Możecie również dodać jeszcze kilka kawałków sera fety.
Gotowe!
Tego typu śniadanie najlepiej smakuje w towarzystwie sałatki ze świeżych ogórków, pomidorów i cebuli z dodatkiem oliwy lub, jak kto woli, śmietany.
Źródło: gotujmy