Mimo iż w sklepach czy aptekach można znaleźć różnego rodzaju suplementy wspomagające organizm, żadne z nich nie będą tak skuteczne, jak domowe, tradycyjne sposoby. Rewelacyjna mikstura, która zdziała cuda w organizmie, przede wszystkim dobrze wpłynie na wygląd skóry, włosów czy paznokci to również wspomoże układ trawienny i odpornościowy. Ewa Wachowicz stosuje ten preparat codziennie. Dzięki jego świetnym właściwościom może pochwalić się znakomitymi efektami.
Mikstura, która odchudza
Ewa Wachowicz to niekwestionowany autorytet w kwestii gotowania. Prowadzi jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych w kraju. Ponadto na swoim koncie ma kilka publikacji związanych z tym tematem. Była Miss Polonia z chęcią dzieli się cennymi wskazówkami oraz radami ze swoimi odbiorcami w mediach społecznościowych. Lubi sprawdzać nowe receptury, ich właściwości. Ostatnio zdradziła przepis na ocet jabłkowy, który pozytywnie wpływa na proces odchudzania, ale i wzmacnia odporność.
Złoty lek na wszystko
Ze względu na szereg właściwości odżywczych, ocet jabłkowy jest cennym dodatkiem w codziennej diecie. Zawiera przede wszystkim wartościowe witaminy i mikroelementy, które korzystnie wpływają na układ odpornościowy, wspomagają pamięć, poprawiają kondycję skóry czy paznokci. Poprzez zawartość w swoim składzie pektyn, mikstura ma również działanie oczyszczające, co dodatkowo wspomaga cały proces gubienia zbędnych kilogramów.
Jabłkowy ocet na odchudzanie i odporność - przepis
Składniki:
- 1 litr wody
- 3 łyżki cukru
- 1 kg jabłek
Przygotowanie:
- Starannie umyjcie, a następnie osuszcie jabłka.
- Pokrójcie je na mniejsze kawałki i włóżcie do większego słoika.
- Wodę zagotujcie, dodajcie do niej cukier oraz wymieszajcie, aż do rozpuszczenia. Później przelejcie ją do słoika z owocami.
- Tak przygotowane składniki w słoju przyciśnijcie obciążeniem, przykryjcie gazą i obwiążcie sznurkiem bądź załóżcie gumkę recepturkę.
- Całość należy odstawić w ciepłe miejsce na przynajmniej miesiąc. Po jego upływie przygotowany ocet jabłkowy będzie gotowy do spożycia.