wachowicz
Gotujmy.pl/edyta337/ONS.pl
Newsy

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na miksturę, którą pije każdego dnia. Wzmacnia odporność i odchudza

W okresie jesienno- zimowym szczególną uwagę należy zwrócić na odporność. To czas, kiedy organizm jest narażony na różnego rodzaju wirusy. Warto zadbać o siebie i swoje zdrowie. Ewa Wachowicz zdradza cudowny przepis na miksturę, która nie tylko wzmacnia układ odpornościowy, ale i korzystnie wpływa na proces odchudzania. Koniecznie przetestujcie ten przepis!

Mimo iż w sklepach czy aptekach można znaleźć różnego rodzaju suplementy wspomagające organizm, żadne z nich nie będą tak skuteczne, jak domowe, tradycyjne sposoby. Rewelacyjna mikstura, która zdziała cuda w organizmie, przede wszystkim dobrze wpłynie na wygląd skóry, włosów czy paznokci to również wspomoże układ trawienny i odpornościowy. Ewa Wachowicz stosuje ten preparat codziennie. Dzięki jego świetnym właściwościom może pochwalić się znakomitymi efektami.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Mikstura, która odchudza

Ewa Wachowicz to niekwestionowany autorytet w kwestii gotowania. Prowadzi jeden z najpopularniejszych programów kulinarnych w kraju. Ponadto na swoim koncie ma kilka publikacji związanych z tym tematem. Była Miss Polonia z chęcią dzieli się cennymi wskazówkami oraz radami ze swoimi odbiorcami w mediach społecznościowych. Lubi sprawdzać nowe receptury, ich właściwości. Ostatnio zdradziła przepis na ocet jabłkowy, który pozytywnie wpływa na proces odchudzania, ale i wzmacnia odporność.

Złoty lek na wszystko

Ze względu na szereg właściwości odżywczych, ocet jabłkowy jest cennym dodatkiem w codziennej diecie. Zawiera przede wszystkim wartościowe witaminy i mikroelementy, które korzystnie wpływają na układ odpornościowy, wspomagają pamięć, poprawiają kondycję skóry czy paznokci. Poprzez zawartość w swoim składzie pektyn, mikstura ma również działanie oczyszczające, co dodatkowo wspomaga cały proces gubienia zbędnych kilogramów.

Jabłkowy ocet na odchudzanie i odporność - przepis

Zobacz także
serniczki placki z twarogu

Przepis na serniczki, słodkie placki z twarogu. Za wschodnią granicą jada się je na śniadanie w każdym domu

lane kluski

Kluski lane wyszły wyszły zbyt grube? Dzięki jednemu trikowi będą idealnie cieniutkie

Składniki:

  • 1 litr wody
  • 3 łyżki cukru
  • 1 kg jabłek

Przygotowanie:

  1. Starannie umyjcie, a następnie osuszcie jabłka.
  2. Pokrójcie je na mniejsze kawałki i włóżcie do większego słoika.
  3. Wodę zagotujcie, dodajcie do niej cukier oraz wymieszajcie, aż do rozpuszczenia. Później przelejcie ją do słoika z owocami.
  4. Tak przygotowane składniki w słoju przyciśnijcie obciążeniem, przykryjcie gazą i obwiążcie sznurkiem bądź załóżcie gumkę recepturkę.
  5. Całość należy odstawić w ciepłe miejsce na przynajmniej miesiąc. Po jego upływie przygotowany ocet jabłkowy będzie gotowy do spożycia.
ewa wachowicz
ONS
Newsy
Oto sekretna mikstura Ewy Wachowicz na wzmocnienie odporności. Pije ją codziennie i nie choruje
Ewa Wachowicz wie, jak dbać o zdrowie! Poznajcie jej autorski przepis na domowy syrop na przeziębienie.

Laureatka konkursu Miss World z 1992 roku, swoją doskonałą figurę i promienną cerę zawdzięcza między innymi odpowiedniej diecie. Zbilansowane żywienie to nie tylko sposób na smukłą sylwetkę, ale także na doskonałe zdrowie! Sposoby na wzmocnienie odporności i zachowanie zdrowia Ewa Wachowicz chętnie dzieli się na portalach społecznościowych swoimi przepisami na różne potrawy, a także trikami kulinarnymi. Niedawno pochwaliła się fanom swoją własną miksturą na przeziębienie! Przepis szybko obiegł cały internet i stał się prawdziwym hitem. Dziennikarka i producentka podkreśliła, że nie dodaje do niego cukru i to nie z powodu dbania o linię! Cukier szkodzi  szczególnie w trakcie przeziębienia, ponieważ staje się pożywką dla grzybów, bakterii i wirusów, które w tym czasie chcemy zwalczać, a nie karmić. Do tego słodkie jedzenie i napoje osłabiają układ odpornościowy. Syrop na przeziębienie autorstwa Ewy Wachowicz to mieszanka składników, z których każdy użyty osobno ma zdrowotne właściwości. Zmieszanie ich razem tworzy niezwykłą miksturę, która poradzi sobie z każdym przeziębieniem. Syrop proponowany przez prowadzącą „Ewa Gotuje” zawiera następujące składniki: Cebulę. Jest bogata w substancje bakteriobójcze i dużą ilość witaminy C. Poprawia odporność i przyspiesza leczenie infekcji. Czosnek. Uważany jest za naturalny antybiotyk. Wzmacnia działanie układu odpornościowego i przede wszystkim zmniejsza ryzyko zachorowania. Imbir. Ma silne działanie rozgrzewające, może być więc stosowany przy wyziębieniu organizmu. Wspomaga leczenie przeziębienia, łagodzi objawy grypy, działa łagodząco i przeciwbólowo na ból gardła. Kurkuma. Ma działanie przeciwzapalnie i działa oczyszczająco Chilli. Działa rozgrzewająco, antybakteryjnie i...

Ewa Wachowicz przepis na syrop
ons/Adobe Stock
Newsy
Syrop z przepisu Ewy Wachowicz idealnie wzmacnia odporność. Potrzebne są tylko 2 składniki
Ewa Wachowicz, znana między innymi z programu „Ewa gotuje” emitowanego na antenie Polsatu, zdradziła przepis na wzmacniający odporność syrop. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Potrzebujecie tylko czosnku i miodu!

Ewa Wachowicz już od ponad 20 lat zajmuje się kulinariami. Wszystko zaczęło się od produkcji programu „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza”. Potem już poszło jak z płatka.  W 2007 roku znana dziennikarka i prezenterka postanowiła rozpocząć emisję swojego autorskiego projektu pod nazwą „Ewa gotuje”. Gwiazda ma na koncie również wiele książek kulinarnych. Braku obycia z tematyką nie można jej więc zarzucić. Wachowicz zachęca do leczenia domowymi sposobami Od początku pandemii Wachowicz zachęca swoich fanów do robienia domowych, wzmacniających odporność przetworów. Według gwiazdy, ich regularne spożywanie, może realnie wpłynąć na nasze zdrowie. W lodówce zawsze mam taki syrop na wzmocnienie. Jeśli macie imbir, cytrynę i miód to przygotujcie tę zdrową i smaczną miksturę! (…) Dbamy o siebie i nie panikujmy – czytamy na Instagramie Wachowicz. Przepis na syrop z czosnku i miodu Prezenterka postanowiła również zdradzić swoim obserwatorom przepis na pyszny syrop na bazie 3 główek czosnku i 1 szklanki miodu. Jego przygotowanie jest banalnie proste! Wystarczy, że obierzecie ząbki czosnku, a następnie pokroicie je na plastry. Tak przygotowane powinniście umieścić w czystym, najlepiej wyparzonym słoiku i zalać płynnym miodem. Całość należy dokładnie zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień. Po upływie tego czasu syrop jest gotowy! Ewa Wachowicz zachęca do spożywania specyfiku codziennie rano, na czczo, po jednej łyżeczce. Produkt, oprócz tego, że wzmocni waszą odporność, to również skróci czas trwania każdej infekcji, doda sił, przyspieszy regenerację organizmu, a także wesprze procesy trawienne.         Wyświetl ten...

Napar przeciwwirusowy
Newsy
Pijcie to na czczo a nie dopadnie was żaden wirus. Wystarczą 4 składniki. Na pewno macie je w kuchni
Najlepszy sposób na zachowanie zdrowia? Dbanie o odporność! Sprawdźcie ten przepis.

Chcecie cieszyć się zdrowiem przez długi czas? Boicie się infekcji wirusowych albo chcecie skrócić czas ich trwania? Mamy na to prosty sposób. Pijcie tę miksturę na czczo, a odeprzecie wszystkie wirusy z wielką siłą.  Mocna odporność Dbanie o układ odpornościowy jest bardzo ważne, jeśli zależy wam na zdrowiu. Wbrew pozorom, to właśnie on odpowiada najbardziej za utrzymywanie organizmu w harmonii. Komórki układu odpornościowego stanowią pierwszą linię obrony w walce z wirusami, bakteriami, a także chronią przed powstawaniem innych, poważniejszych chorób. Mocna odporność jest wręcz na wagę złota! Dzięki niej niestraszne wam żadne warunki pogodowe ani inne czynniki. Duża część odporności jest nabywana w pierwszych latach życia, ale na szczęście w każdym wieku można ją trenować! Ta mikstura świetnie poprawia odporność organizmu. Mikstura na odporność Wyróbcie sobie nawyk picia tej mikstury codziennie, a niestraszne wam będą żadne bakterie i wirusy. Składniki są łatwo dostępne i dostaniecie je w każdym sklepie. Duża szansa, ze macie je już u siebie w domu! Woda  Woda to tak naprawdę największy eliksir życia. Dobre nawodnienie to podstawa sprawnie działającego organizmu. Woda jest obecna w każdej komórce, powinniście więc codziennie wypijać co najmniej 2 litry płynów! Nie sugerujcie się tylko odczuciem pragnienia. Jest ono często zaburzone, szczególnie z wiekiem! Miód Naturalny miód ma wiele składników odżywczych, nada też miksturze przyjemnego smaku. Pamiętajcie, że mimo wszystko, głównym składnikiem miodu jest cukier. Musicie więc mieć umiar w jego spożyciu. Unikajcie napojów słodzonych (nawet miodem!), jeśli macie problem z cukrzycą lub nie chcecie przytyć. Mała, płaska łyżeczka miodu, wzbogaci miksturę w składniki odżywcze i...

Jak zrobić ocet jabłkowy? To prostsze, niż się wydaje
AdobeStock
Newsy
Jak zrobić ocet jabłkowy? To prostsze, niż się wydaje
Nie kupujcie octu jabłkowego w sklepie – przyrządza się go bardzo łatwo!

Ocet jabłkowy zyskuje na popularności dzięki jego wspaniałym właściwościom zdrowotnym i nie tylko – świetnie smakuje, pasuje do wielu potraw, a do tego można go wykorzystać nie tylko do gotowania, ale także np. jako środek do czyszczenia powierzchni . Do tego ocet jabłkowy jest banalnie prosty w przygotowaniu, dlatego warto go zrobić samodzielnie zamiast kupować w sklepie. Przepis na ocet jabłkowy Do przygotowania octu jabłkowego potrzebne wam będą poniższe składniki: Składniki: 2 kilogramy dojrzałych jabłek 2 litry przegotowanej, letniej wody 3 łyżki miodu Przygotowanie: Jabłka pokrójcie i usuńcie gniazda nasienne. Nie trzeba obierać jabłek. Włóżcie jabłka do dużego, wyparzonego słoja. Zalejcie je przegotowaną i letnią wodą oraz dodajcie 3 łyżki miodu. Woda powinna sięgać powyżej jabłek. Przykryjcie słoik szmatką i obwiążcie sznurkiem lub załóżcie gumkę recepturkę. Dzięki temu zawartość słoika będzie chroniona przed owadami zwabionymi zapachem jabłek i miodu. Odstawcie słoik w miejsce o temperaturze pokojowej na około 4 tygodnie. Codziennie mieszajcie wyparzoną, drewnianą łyżką. W trakcie fermentacji owoce wydzielają bąbelki. Gdy przestaną się one pojawiać w słoiku oznacza to, że ocet jest już gotowy. Należy go wówczas przelać przez gazę do butelek. Gotowe! Ocet jest zdatny do spożycia przez kilka lat od przygotowania. Właściwości octu jabłkowego Wpływ octu jabłkowego na zdrowie jest już znany od starożytności. Stosowano go do oczyszczania wątroby, wzmocnienia organizmu oraz zwalczania infekcji. Hipokrates polecał picie octu jabłkowego z miodem, by wyleczyć przeziębienie! Ponadto, ocet jabłkowy działa antyseptycznie i antybakteryjnie, dlatego w przeszłości często stosowano go do leczenia grzybicy, wszawicy i odkażania. Dziś jednak uważa się, że...