Ewa Wachowicz ma 50 lat i wcale nie wygląda na swój wiek. Zdradza swój przepis na młodość
ONS.pl
Newsy

Ewa Wachowicz ma 51 lat, a wygląda jak trzydziestolatka. Zdradza swój przepis na młodość

Dawna Miss Polonia ma figurę godną pozazdroszczenia. Sprawdźcie, jak ona to robi!

Miss Polonia Ewa Wachowicz zachwyca nienaganną figurą. Choć w październiku skończyła 51 lat, zgrabnej sylwetki mogłaby jej pozazdrościć niejedna trzydziestolatka! Jak ona to robi? Poznajcie sposób Ewy na młodzieńczy wygląd i szczupłe ciało – nawet po pięćdziesiątce.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Sekret doskonałej figury Ewy Wachowicz

Ewa nie ukrywa, że figurę zawdzięcza ciężkiej pracy. Zwraca uwagę na to, co je oraz stara się jak najwięcej ruszać. W rozmowie z portalem Vumag.pl opowiedziała o swojej diecie i ćwiczeniach:

Dbam o siebie, może to jest mało popularne, ale dbam o siebie każdego dnia. Dzień zaczynam od świeżo zmielonego siemienia lnianego, które wypijam ze szklanką soku żurawinowego. Tak jest zawsze. Dbam o siebie jedząc. Jem mądrze i rozsądnie. Jem wszystko, ale nie robię dłuższych przerw między posiłkami jak 2,5 godziny, wypijam dość dużo wody i ćwiczę. Od 4 lat ćwiczę trzy, cztery razy w tygodniu, uprawiam bardzo dużo sportu. Bez aktywności fizycznej nie ma zgrabnej sylwetki, nie ma jasności cery, nie ma zadowolenia, to są endorfiny. Lepiej się czujemy, przyspiesza się metabolizm - powiedziała gwiazda.

Zobacz także
Ewa Wachowicz

Ewa Wachowicz przed nowym wyzwaniem: będzie jurorką w nowym kulinarnym show

Dieta Ewy Wachowicz

Ewa Wachowicz twierdzi, że ma „gen otyłości”. My tego w ogóle nie widzimy. Co je, że wygląda tak szczupło i młodo?

Ewa w ogóle nie je fast foodów ani przetworzonej żywności. Zamiast tego stawia na sezonowe owoce, choć nie odmawia sobie słodkości:

Uwielbiam desery, z tym, że staram się raz w tygodniu mieć dzień poświęcony na różne przyjemności, na słodkości, najczęściej jest to sobota lub niedziela, kiedy sama piekę ciasta. Moi przyjaciele najbardziej lubią czekoladowe ciastko z płynącym czekoladowym sercem, szarlotkę, uwielbiają też szybkie desery z serkiem mascarpone, z białej czekolady i z sezonowymi owocami, a także tort bezowy i tort hiszpański – powiedziała Ewa Wachowicz w rozmowie z portalem Plotek.pl.

Ewa Wachowicz nie zapomina o ruchu

Tym, czego Ewa nie odpuści każdego dnia, jest spacer. I nie chodzi wcale o powolne przechadzanie się wokół domu! Wachowicz każdego dnia wybiera się na przynajmniej 5-kilometrowy spacer:

5 kilometrów codziennie to jest dla mnie minimum. Staram się równoważyć bowiem ilość zjedzonego jedzenia do ruchu – mówi w rozmowie z Fakt.pl.

Źródło: Fakt

Ewa Wachowicz przepis na syrop
ons/Adobe Stock
Newsy
Syrop z przepisu Ewy Wachowicz idealnie wzmacnia odporność. Potrzebne są tylko 2 składniki
Ewa Wachowicz, znana między innymi z programu „Ewa gotuje” emitowanego na antenie Polsatu, zdradziła przepis na wzmacniający odporność syrop. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Potrzebujecie tylko czosnku i miodu!

Ewa Wachowicz już od ponad 20 lat zajmuje się kulinariami. Wszystko zaczęło się od produkcji programu „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza”. Potem już poszło jak z płatka.  W 2007 roku znana dziennikarka i prezenterka postanowiła rozpocząć emisję swojego autorskiego projektu pod nazwą „Ewa gotuje”. Gwiazda ma na koncie również wiele książek kulinarnych. Braku obycia z tematyką nie można jej więc zarzucić. Wachowicz zachęca do leczenia domowymi sposobami Od początku pandemii Wachowicz zachęca swoich fanów do robienia domowych, wzmacniających odporność przetworów. Według gwiazdy, ich regularne spożywanie, może realnie wpłynąć na nasze zdrowie. W lodówce zawsze mam taki syrop na wzmocnienie. Jeśli macie imbir, cytrynę i miód to przygotujcie tę zdrową i smaczną miksturę! (…) Dbamy o siebie i nie panikujmy – czytamy na Instagramie Wachowicz. Przepis na syrop z czosnku i miodu Prezenterka postanowiła również zdradzić swoim obserwatorom przepis na pyszny syrop na bazie 3 główek czosnku i 1 szklanki miodu. Jego przygotowanie jest banalnie proste! Wystarczy, że obierzecie ząbki czosnku, a następnie pokroicie je na plastry. Tak przygotowane powinniście umieścić w czystym, najlepiej wyparzonym słoiku i zalać płynnym miodem. Całość należy dokładnie zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień. Po upływie tego czasu syrop jest gotowy! Ewa Wachowicz zachęca do spożywania specyfiku codziennie rano, na czczo, po jednej łyżeczce. Produkt, oprócz tego, że wzmocni waszą odporność, to również skróci czas trwania każdej infekcji, doda sił, przyspieszy regenerację organizmu, a także wesprze procesy trawienne.         Wyświetl ten...

ryba po grecku przepis
ONS, AdobeStock
Newsy
Tak rybę po grecku je się u Ewy Wachowicz na święta. Zaskoczeni?
Jeżeli zamierzacie przyrządzić na święta rybę po grecku, to wypróbujcie tę z przepisu Ewy Wachowicz - smakuje jak u mamy!

Jednym z dań, którego nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji jest zdecydowanie ryba po grecku. Tego dnia tradycyjnie jada się tylko ryby i inne potrawy w wersji jarskiej, takie jak barszcz, pierogi z kapustą i grzybami czy sałatkę warzywną. Zwyczaj ten jest bardzo stary i już nasi przodkowie przed wojną na wigilię przygotowywali głównie ryby. Popularna ekspertka od gotowania Ewa Wachowicz pochwaliła się tym, jak ona robi świąteczną rybę po grecku. Spodziewaliście się takiego efektu? Ryba na święta Ryba po grecku nie jest skomplikowanym daniem, ale trzeba wiedzieć, jakiej ryby do niego użyć. Nie wszystkie gatunki się do tego nadają! Wszystko przez to, że danie to jest ciężkostrawne i tłuste. Warzywa podsmaża się na tłuszczu, a rybę panieruje i smaży w oleju. Z tego powodu do ryby po grecku wybierajcie gatunki o chudym mięsie, takie jak dorsz, mintaj czy miruna. Absolutnie natomiast nie nadaje się do tego dania łosoś, makrela czy ryba maślana – są zbyt tłuste. Ryba po grecku z przepisu Ewy Wachowicz Co nas zaskoczyło w tym przepisie? Jest bardzo prosty i tradycyjny! Często, gdy celebryci gotują, to proponują dania przygotowywane w inny, nowoczesny sposób lub dodają coś od siebie. Natomiast przepis Ewy Wachowicz jest tak zwyczajny i domowy, że sami jesteśmy zaskoczeni. Do przygotowania tego dania będzie potrzebowali poniższych składników: 650 g filetów rybnych 4 marchwie 2 korzenie pietruszki Pół selera 4 – 5 cebul 1 por (biała część) Sok z cytryny 50 g koncentratu z pomidorów 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe Pół łyżeczki słodkiej papryki Pół łyżeczki ostrej papryki Cukier Sól Pieprz Mąka pszenna Olej Przygotowanie Filety rybne opłuczcie, osuszcie za pomocą ręczników...