Ewa Drzyzga
ONS.pl
Newsy

Ewa Drzyzga błyskawicznie schudła, gdy wyeliminowała 1 składnik. Jej zdaniem „jest rakotwórczy”

Dobre samopoczucie to podstawa. Doskonale wie o tym Ewa Drzyzga, która postanowiła zadbać o swój organizm i wyeliminowała z codziennej diety jeden składnik. Dodatkowym skutkiem ubocznym jest zmniejszająca się liczba na wadze!

Wiele „zdrowych” produktów wbrew pozorom nie sprzyja organizmowi. Zaburzają jego prawidłowe funkcjonowanie, a także mogą przyczyniać się do powstania wielu schorzeń. Z tego też powodu warto zwracać większą uwagę na etykiety składników odżywczych. Dziennikarka Ewa Drzyzga, dzięki takiemu zabiegowi, wykluczyła ze swojej diety czerwone mięso, które nie sprzyjało jej zdrowiu.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Kariera Ewy Drzyzgi 

Ewa Drzyzga to jedna z kluczowych polskich dziennikarek. Ukończyła studia na kierunku filologii rosyjskiej na Wyższej Szkole Pedagogicznej im. Komisji Edukacji Narodowej. Jednak swoją karierę w mediach, rozpoczęła od trzymiesięcznego stażu w Polskim Radio w Krakowie 1990 roku. W kolejnym przeszła do konkurencji RMF FM. Wówczas prowadziła głównie poranne serwisy informacyjne oraz miała kilka swoich pas programowych.

Jednocześnie z pracą w radiu, pracowała także w telewizji, gdzie przeprowadzała wywiady studyjne z różnymi gośćmi. Przez szesnaście lat była gospodynią programu „Rozmowy w toku”, w międzyczasie brała udział również w innych projektach. Od jesieni ubiegłego roku jest współprowadzącą „Dzień dobry TVN”, który prowadzi wraz z Agnieszką Woźniak-Starak.

Drzyzga dba o swoje zdrowie

Prezenterka telewizyjna nigdy nie miała problemów ze swoją sylwetką, a zmiana nawyków żywieniowych to jedynie przyczyna chęci poprawy zdrowia. Prowadząc różne pasma programowe, Ewa Drzyzga spotkała się z wieloma osobami, które mają problemy zdrowotne na różnych szczeblach. Są one w głównej mierze spowodowane niewłaściwym odżywianiem.

To był jeden z bodźców, by zadbać o swoje ciało, nie tylko ze względu na poprawę sylwetki, a przede wszystkim dla własnego samopoczucia. Po przeczytaniu licznych raportów organizacji WHO, Drzyzga wykluczyła ze swojego codziennego jadłospisu czerwone mięso. Zamiast niego wybiera białe mięso, drób czy ryby. Są one zdecydowanie lżejszą oraz zdrowszą opcją dla organizmu.

Kilogramy w dół

Ewa Drzyzga po wielu opiniach, artykułach czy raportach, zdecydowała się na zmianę nawyków żywieniowych, a główną wprowadzoną zasadą była całkowita eliminacja czerwonego mięsa z menu. Po wykluczeniu tego składnika, dziennikarka poczuła się zdecydowanie lepiej i lżej, co jest również widoczne na zewnątrz. Jednym ze skutków ubocznych tego wykluczenia, jest spadek masy ciała. Drzyzga prezentując się na szklanym ekranie telewizora, wygląda rewelacyjnie, a taka zmiana zdecydowanie jej służy.

Rakotwórcze czerwone mięso

Jedną z przyczyn z odstawienia z jadłospisu czerwonego mięsa przez Ewę Drzyzgę jest fakt, iż dany produkt jest rakotwórczy. Osoby spożywające dany składnik w nadmiarze, nie tylko są narażone na wystąpienie nowotworów, ale również zawału, wylewu czy miażdżycy.

Ewa Wachowicz przepis na syrop
ons/Adobe Stock
Newsy Syrop z przepisu Ewy Wachowicz idealnie wzmacnia odporność. Potrzebne są tylko 2 składniki
Ewa Wachowicz, znana między innymi z programu „Ewa gotuje” emitowanego na antenie Polsatu, zdradziła przepis na wzmacniający odporność syrop. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Potrzebujecie tylko czosnku i miodu!
Weronika Kępa
grudzień 17, 2020

Ewa Wachowicz już od ponad 20 lat zajmuje się kulinariami. Wszystko zaczęło się od produkcji programu „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza”. Potem już poszło jak z płatka.  W 2007 roku znana dziennikarka i prezenterka postanowiła rozpocząć emisję swojego autorskiego projektu pod nazwą „Ewa gotuje”. Gwiazda ma na koncie również wiele książek kulinarnych. Braku obycia z tematyką nie można jej więc zarzucić. Wachowicz zachęca do leczenia domowymi sposobami Od początku pandemii Wachowicz zachęca swoich fanów do robienia domowych, wzmacniających odporność przetworów. Według gwiazdy, ich regularne spożywanie, może realnie wpłynąć na nasze zdrowie. W lodówce zawsze mam taki syrop na wzmocnienie. Jeśli macie imbir, cytrynę i miód to przygotujcie tę zdrową i smaczną miksturę! (…) Dbamy o siebie i nie panikujmy – czytamy na Instagramie Wachowicz. Przepis na syrop z czosnku i miodu Prezenterka postanowiła również zdradzić swoim obserwatorom przepis na pyszny syrop na bazie 3 główek czosnku i 1 szklanki miodu. Jego przygotowanie jest banalnie proste! Wystarczy, że obierzecie ząbki czosnku, a następnie pokroicie je na plastry. Tak przygotowane powinniście umieścić w czystym, najlepiej wyparzonym słoiku i zalać płynnym miodem. Całość należy dokładnie zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień. Po upływie tego czasu syrop jest gotowy! Ewa Wachowicz zachęca do spożywania specyfiku codziennie rano, na czczo, po jednej łyżeczce. Produkt, oprócz tego, że wzmocni waszą odporność, to również skróci czas trwania każdej infekcji, doda sił, przyspieszy regenerację organizmu, a także wesprze procesy trawienne.         Wyświetl ten...

Przeczytaj
Mateusz Z googlebox
instagram
Newsy Mateusz z „Gogglebox” schudł aż 160 kilogramów. Miał niebywały jadłospis, który mu w tym pomógł
Niesamowita przemiana! Znany z programu GoogleBox Mateusz Borkowski schudł aż 160 kg i pochwalił się zdjęciem – efekty są powalające
Katarzyna Wyborska
grudzień 16, 2020

Mateusz Borkowski, znany z emitowanego w TTV programu „Googlebox” zaszokował niedawno wszystkie osoby śledzące jego profil w mediach społecznościowych. Mężczyzna dotychczas był kojarzony z potężnej sylwetki – miał nawet ksywkę „Big Boy”. Dziś jednak jest nie do poznania!   Gwiazdor telewizyjnego programu dokonał praktycznie niemożliwego. Po tym, gdy jego waga dobiła do 235 kilogramów stwierdził, że dalej już nie może tak żyć. Podjął poważną decyzję i poddał się operacji zmniejszenia żołądka. Dziś waży o 160 kilogramów mniej i wygląda jak zupełnie inny człowiek! Jak tego dokonał? Niedawno udzielił wywiadu, w którym zdradził kulisy swojej walki z otyłością. Dieta po zmniejszeniu żołądka Mateusz wyznał, że nie lubi gdy ludzie operację zmniejszenia żołądka nazywają „pójściem na łatwiznę”. Podkreślił, że zabieg jest bardzo poważny i poprzedzony wieloma badaniami. Natomiast po operacji trzeba ściśle przestrzegać specjalnej diety i absolutnie nie wolno wracać do dawnych, złych nawyków żywieniowych. Kto tak zrobi, ten prawdopodobnie już nigdy nie uwolni się od otyłości, ponieważ taka operacja jest ostatnim rozwiązaniem. Dlatego Mateusz podkreśla, że po prostu przeszedł na dietę, a zmniejszenie żołądka mu w tym pomogło. W dodatku zdradził, jak wygląda jego przeciętny jadłospis w ciągu dnia: Śniadanie:  Sałatka z kurczakiem, serem feta i pomidorami Drugie śniadanie: Twaróg Obiad: Mięso z warzywami Podwieczorek: Jogurt Kolacja: Orzechy Choć rozpiska wygląda dość skromnie, gwiazdor powiedział, że je tak, jak każdy inny człowiek – po prostu zmniejsza porcje. Mateusz odchudza się od dwóch lat i w tym czasie schudł 160 kilogramów. Wyznał, że najtrudniejszy dla jego organizmu był sam początek. Chudł wtedy...

Przeczytaj
Ewa Wachowicz
Z.Jasiński/ons.pl
Gwiazdy To dzięki niej Ewa Wachowicz zawdzięcza tak piękną sylwetkę. Trudno uwierzyć, że gwiazda skończyła już 50 lat
Ewa Wachowicz mimo 50-tki na karku nie przestaje zaskakiwać. Forma gwiazdy mówi sama za siebie – pani Ewa jest jak wino i z roku na rok staje się coraz piękniejsza!
Hubert Rój
listopad 16, 2020

Przez całe lata publicznej działalności Ewa Wachowicz nikogo nie pozostawiała obojętnym. Mężczyźni tracili dla niej głowę, kobiety zazdrościły wielkiej urody Miss Polonii z 1992 roku. Nie byłoby w tym nic dziwnego,  gdyby nie jeden mały szczegół. Szaleństwo na punkcie Ewy trwa już niemal 30 lat! Ewa Wachowicz zachwyca, kiedy tylko znajdzie się w świetle reflektorów. Czy gotuje kotlety mielone w swoim programie telewizyjnym, czy ocenia uczestników kulinarnego show, czy kiedy występuje w roli mentorki młodych modelek – zawsze prezentuje się z wielką klasą. Mimo tego, pani Ewa nigdy nie zadzierała nosa i nie ukrywała swojego pochodzenia. Propozycja nie do odrzucenia Jak sama mówi, jej prostolinijność i szczerość w pewnym stopniu pomogły jej w objęciu stanowiska rzecznika prasowego gabinetu Waldemara Pawlaka. W 1993 roku ta decyzja zaskoczyła całą Polskę. Świeżo upieczona miss i studentka Akademii Rolniczej w Krakowie została twarzą rządu. Wachowicz pytana o okoliczności podjęcia tej decyzji odpowiedziała: – premierowi się nie odmawia. Szybka kariera modowa i polityczna nie zmieniły Ewy. Nadal pozostawała skromną dziewczyną, której największą pasją pozostawało gotowanie. To hobby odziedziczyła po swojej mamie. Wachowicz podglądała swoją mamę w codziennych, kuchennych czynnościach. Po latach z gotowania uczyniła swój zawód. Była modelka była producentem znanych i lubianych podróżniczo-kulinarnych programów Roberta Makłowicza. Z czasem i sama zaczęła pichcić przed kamerą swoje ulubione dania. W ten sposób powstał program telewizyjny „Ewa gotuje”. Gwiazda przyrządza w nim wspaniałe, tradycyjne dania, których nie waha się kosztować. Jak więc wciąż zachowuje nienaganną sylwetkę? Jak ona to ciągle robi? Ewa Wachowicz ma...

Przeczytaj
COVID-19, koronawirus, dieta podczas koronawirusa
Pixabay/Tumisu
Newsy Takie jedzenie chroni przed ciężkim zachorowaniem na COVID-19. Z łatwością kupisz je w każdym sklepie
Epidemia koronawirusa spowodowała, że dbamy o siebie ze zdwojoną siłą. Jak wiadomo, odporność bierze się głównie m.in. z odpowiedniego odżywiania.
Aleksandra Jaworska
grudzień 14, 2020

Możemy sobie pomóc w walce z infekcją sięgając po wybrane produkty spożywcze. Nie są ani wymyślne, ani specjalne drogie. Ich wpływ na zdrowie jest jednak nieoceniony. Jakie artykuły warto kupować? COVID-19 atakuje system odpornościowy Koronawirus dotyka zarówno osoby starsze i młode. Można go przechodzić w sposób bezobjawowy albo ciężki, z koniecznością antybiotykoterapii i kłopotliwej hospitalizacji. Wciąż obowiązuje nakaz noszenia maseczek, a szpitale są jednym z większych siedlisk różnych infekcji. Jak uchronić się przed szpitalnym łóżkiem? Odpowiednia dieta może ochronić przed koronawirusem? Odpowiedź na to pytanie uspokoiłaby setki tysięcy ludzi, którzy każdego dnia, w obawie przed zakażeniem, rezygnują z wielu dotychczasowych aktywności. Z publicznego obiegu wyłączone są nadal obiekty sportowe, sektor kulturalny i zdecydowana część gastronomii z możliwością jedzenia na miejscu. Jak się okazuje właśnie odpowiednie jedzenie jest sekretem, który pomaga walczyć z wirusem, a nawet ochronić organizm przed rozwinięciem się COVID-19. Aktualne badania wykazują bowiem, że osoby z zaburzoną mikrobiotą jelitową są znaczenie bardziej narażone na ciężki przebieg koronawirusa. Działanie bakterii jelitowych na przebieg COVID-19 Jak donoszą internetowe portale, poprawienie stanu jelit może skutecznie wspomóc pacjentów w walce z chorobą. Polacy jako pierwsi na świecie zdecydowali się na sprawdzenie działania bakterii jelitowych na przebieg COVID-19. Co bakterie jelitowe mają do SARS-CoV-2? Jak się okazuje, co potwierdzają badanie na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, wpływ bakterii jelitowych na koronawirusa jest bardzo duży. Bakterie te mają wpływ na cały nasz organizm. Mogą być powodem podatności na depresję, zmian w apetycie i układzie immunologicznym. Duża...

Przeczytaj