Wiele „zdrowych” produktów wbrew pozorom nie sprzyja organizmowi. Zaburzają jego prawidłowe funkcjonowanie, a także mogą przyczyniać się do powstania wielu schorzeń. Z tego też powodu warto zwracać większą uwagę na etykiety składników odżywczych. Dziennikarka Ewa Drzyzga, dzięki takiemu zabiegowi, wykluczyła ze swojej diety czerwone mięso, które nie sprzyjało jej zdrowiu.

Kariera Ewy Drzyzgi 

Ewa Drzyzga to jedna z kluczowych polskich dziennikarek. Ukończyła studia na kierunku filologii rosyjskiej na Wyższej Szkole Pedagogicznej im. Komisji Edukacji Narodowej. Jednak swoją karierę w mediach, rozpoczęła od trzymiesięcznego stażu w Polskim Radio w Krakowie 1990 roku. W kolejnym przeszła do konkurencji RMF FM. Wówczas prowadziła głównie poranne serwisy informacyjne oraz miała kilka swoich pas programowych.

Jednocześnie z pracą w radiu, pracowała także w telewizji, gdzie przeprowadzała wywiady studyjne z różnymi gośćmi. Przez szesnaście lat była gospodynią programu „Rozmowy w toku”, w międzyczasie brała udział również w innych projektach. Od jesieni ubiegłego roku jest współprowadzącą „Dzień dobry TVN”, który prowadzi wraz z Agnieszką Woźniak-Starak.

Drzyzga dba o swoje zdrowie

Prezenterka telewizyjna nigdy nie miała problemów ze swoją sylwetką, a zmiana nawyków żywieniowych to jedynie przyczyna chęci poprawy zdrowia. Prowadząc różne pasma programowe, Ewa Drzyzga spotkała się z wieloma osobami, które mają problemy zdrowotne na różnych szczeblach. Są one w głównej mierze spowodowane niewłaściwym odżywianiem.

Zobacz także:

To był jeden z bodźców, by zadbać o swoje ciało, nie tylko ze względu na poprawę sylwetki, a przede wszystkim dla własnego samopoczucia. Po przeczytaniu licznych raportów organizacji WHO, Drzyzga wykluczyła ze swojego codziennego jadłospisu czerwone mięso. Zamiast niego wybiera białe mięso, drób czy ryby. Są one zdecydowanie lżejszą oraz zdrowszą opcją dla organizmu.

Kilogramy w dół

Ewa Drzyzga po wielu opiniach, artykułach czy raportach, zdecydowała się na zmianę nawyków żywieniowych, a główną wprowadzoną zasadą była całkowita eliminacja czerwonego mięsa z menu. Po wykluczeniu tego składnika, dziennikarka poczuła się zdecydowanie lepiej i lżej, co jest również widoczne na zewnątrz. Jednym ze skutków ubocznych tego wykluczenia, jest spadek masy ciała. Drzyzga prezentując się na szklanym ekranie telewizora, wygląda rewelacyjnie, a taka zmiana zdecydowanie jej służy.

Rakotwórcze czerwone mięso

Jedną z przyczyn z odstawienia z jadłospisu czerwonego mięsa przez Ewę Drzyzgę jest fakt, iż dany produkt jest rakotwórczy. Osoby spożywające dany składnik w nadmiarze, nie tylko są narażone na wystąpienie nowotworów, ale również zawału, wylewu czy miażdżycy.