Elżbieta Romanowska jest  znana głównie z roli Joli w serialu „Ranczo” i „Barwy Szczęścia”. Aktorka występuje również na deskach teatru, w programach telewizyjnych, a także prowadzi swoje media społecznościowe, poprzez które utrzymuje kontakt ze swoimi fanami. Również za ich pośrednictwem pochwaliła się swoją metamorfozą.

Ela Romanowska przyznała, że jej drogą do sukcesu są regularne posiłki i rower.

Dieta Eli Romanowskiej

Życie osoby publicznej jest związane z ciągłym byciem na świeczniku. Aktorka doskonale zdaje sobie sprawę z ceny popularności. Romanowska nie miała większych kompleksów ze swoim wyglądem, ale postanowiła zadbać o swoje zdrowie i kondycję, a to dodatkowo przełożyło się na zmianę sylwetki.

Romanowska przyznała, że z codziennego jadłospisu wykluczyła mięso. Swoje żywienie w głównej mierze opiera na warzywach, owocach, rybach oraz niekiedy na owocach morza.  Dzięki temu zdecydowanie poprawiło się jej samopoczucie. Dieta przełożyła się również na wygląd, a kilogramy same zaczęły lecieć w dół. Dziś aktorka może pochwalić się lepszym zdrowiem i piękną sylwetką. 

Zobacz także:

Czy eliminacja mięsa z diety jest zdrowa?

Dieta wegetariańska, która eliminuje z codziennego jadłospisu mięso, ma korzyści. Wprowadzenie takiego żywienia zmniejsza wystąpienia: otyłości, cukrzycy, nowotworów, nadciśnienia i wielu innych. Należy jednak pamiętać, że dieta wegetariańska musi być odpowiednio zbilansowana. Przy zmianie sposobu odżywiania najlepiej skorzystać z pomocy dietetyki, który dobierze odpowiedni plan żywieniowy dostosowany do wieku, płci i stylu życia.

Mięso w tradycyjnej diecie jest podstawowym źródłem białka. Decydując się na wykluczenie go z jadłospisu, należy zastąpić go inny składnikiem, aby dieta była kompletna. Dobrymi zamiennikami bogatymi w białko są przede wszystkim rośliny strączkowe, takie jak fasola, ciecierzyca czy groszek, a także jajka oraz produkty mleczne.