
Działa cuda w 1 noc. Prosty do zrobienia syrop imbirowy zatrzymuje chorobę przy pierwszych objawach
Choroba, której skutkiem jest kaszel, nie daje ci spokoju? Spróbuj przygotować syrop imbirowy. Nie tylko się rozgrzejesz, ale skutecznie zabijesz wszystkie zarazki powodujące przeziębienie.
Łatwy i skuteczny
Przepis na syrop imbirowy jest przetestowany i bardzo łatwy do przygotowania. Wystarczy kilka minut i będziesz zdrowy całą zimę! Pierwsze objawy choroby można szybko zatrzymać. Nie potrzebujesz sięgania po tabletki i obciążania nimi wątroby.
Gorący napar nie tylko rozprawi się z infekcją, ale także leczy kaszel, oczyszcza płuca i oskrzela ze śluzu. Dzięki niemu złagodzisz pierwsze objawy przeziębienia. Dobrze, jeśli zażyjesz go dwa razy w ciągu dnia. Najlepiej po śniadaniu i tuż przez snem!
Błyskawiczna ulga
Efektem syropu imbirowego z miodem i kurkumą jest natychmiastowe odczucie uzdrowienia. Wystarczy zaledwie doba, żebyś poczuł widoczną różnicę. Dzięki zawartości witamin i licznych składników odżywczych imbir jest perfekcyjnym pomocnikiem w przypadku grypy, nieżytu nosa, bólu gardła i gorączki.
Herbatę imbirową dostaniesz w każdym większym sklepie spożywczym. Równie dobrze możesz zrobić syrop imbirowy, samodzielnie w domu. Poprawi ukrwienie i zmniejszy ryzyko chorób układu krążenia! W końcu imbir rozszerza naczynia krwionośne, a tym samym wpływa na ukrwienie całego organizmu.
Masz zimne dłonie i stopy?
Spróbuj imbiru. Rozgrzewa całe kończyny! Najbardziej znaną zaletą imbiru jest wspomaganie odporności. Wszystkie olejki eteryczne w nim zawarte wzmacniają układ odpornościowy, chroniąc go przez różnymi chorobami. Dbanie i ciepło stóp i dłoni ma tu duże znaczenie!
Skuteczna walka z zaparciami
Imbir poprawi też trawienie, wpływając w pozytywny sposób na pracę żołądka i jelit. Pozwoli wam się swobodnie wypróżnić, eliminując zaparcia. Przy biegunkach usuwa groźne wirusy z jelit. Imbir także odtruwa, usprawniając pracę wątroby. Pomaga oczyścić z toksyn cały organizm.
Jak przygotować syrop na jego bazie?
Składniki:
- korzeń imbiru o długości 5 cm
- średniej wielkości cytryna
- kilka łyżek miodu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- szklanka wrzącej wody
Obieramy imbir i kroimy w drobną kostkę lub plastry. Wkładamy do garnka, wsypujemy kurkumę, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Odstawiamy na bok i czekamy dłuższą chwilę, aż ostygnie.
Wysokie temperatury mogą zniszczyć większość witaminy C, wody z imbirem nie zagotowujemy do wrzenia. Schłodzony napar przelewamy do szklanki. Dodajemy sok z cytryny i miód. Energicznie mieszamy. Pijemy po łyżce lub dodajemy do herbaty. Na zdrowie!