Dietetyk zachwycony przemianą Magdy Gessler. Zrzuciła 13 kg trzymając się 3 prostych zasad
ONS.pl
Newsy

Dietetyk zachwycony przemianą Magdy Gessler. Zrzuciła 13 kg trzymając się kilku prostych zasad

Magda Gessler wciąż zachwyca swoją przemianą - do tego stopnia, że zasłużyła na pochwałę dietetyka.

Gwiazda „Kuchennych rewolucji” kojarzy się wszystkim z jedzeniem, ale na pewno nie w kontekście odchudzania. W każdym odcinku znanego programu Magda Gessler pokazuje, jak przygotowywać wykwintne potrawy, które często nie są zbyt dietetyczne.

Tym bardziej zaskakująca była dla wielu wiadomość o tym, że słynna restauratorka zrzuciła aż 13 kilogramów. Jej przemianą jest zachwycony dietetyk kliniczny Michał Wrzosek, który chwali Magdę za to, w jaki sposób podeszła do swojego odchudzania. 

Pochwała dla Magdy Gessler od dietetyka

Zwykle to Magda Gessler występuje w roli oceniającego. W „Kuchennych rewolucjach” krytykuje podawane w restauracjach dania oraz właścicieli, którzy źle zarządzają swoimi lokalami. Z kolei w „Masterchefie” ocenia potrawy przygotowywane przez uczestników i nierzadko pozwala sobie na kąśliwe uwagi po degustacji. Tym razem to jednak Magda została poddana ocenie i to nie przez byle kogo, a doktora dietetyki Michała Wrzoska. 

Restauratorka może jednak spać spokojnie, bowiem dietetyk wypowiedział się o niej bardzo pozytywnie. Gdy Gessler zrzuciła 13 kg, podzieliła się informacją o tym, co robiła, by uzyskać taki efekt. Michał Wrzosek na swoim profilu na Instagramie opublikował film, w którym pochlebnie wypowiada się na temat sposobów, jakich użyła Magda, by schudnąć:

– Jestem dietetykiem klinicznym i muszę pochwalić Magdę, że schudła mądrze. I nie promuje jak wiele gwiazd, niezdrowych głodówek i detoksów - mówił Wrzosek.

Zobacz także
Magda Gessler zrzuciła 13 kg i "rozpiera ją energia". Na śniadanie zjada tylko kilka łyżek jajecznicy

Magda Gessler zrzuciła 13 kg i „rozpiera ją energia". Na śniadanie zjada tylko kilka łyżek jajecznicy

Pieczone ziemniaczki pachnące ziołami od Magdy Gessler. Obtoczcie je w tej przyprawie i wrzućcie do piekarnika

Pieczone ziemniaczki od Magdy Gessler. Obtoczcie je w tej przyprawie i wrzućcie do piekarnika

Jak schudła Magda Gessler? 

Dietetyk wymienił następnie 3 zasady, jakich trzymała się Magda Gessler w walce o upragnioną sylwetkę. Pierwszą jest nawodnienie - restauratorka pije wodę z cytryną oraz herbatę miętową i czarną. W dodatku są to napoje całkowicie pozbawione kalorii i tym samym bezpieczne na diecie odchudzającej. 

Druga zasada to jedzenie większej ilości posiłków. Restauratorka postanowiła jeść 5 razy dziennie - zgodnie z tym, co często zalecają specjaliści. 

– Dobre rozwiązanie, jeśli taka ilość posiłków jej pasuje i ma na to czas – stwierdził dietetyk.

Trzecia zasada to oczywiście zmniejszenie porcji. Jest to o wiele łatwiejsze, gdy zwiększy się częstotliwość posiłków, a do tego mniej obciążające dla żołądka. 

Źródło: michal_wrzosek/Instagram 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Magda Gessler zrzuciła 13 kg i "rozpiera ją energia". Na śniadanie zjada tylko kilka łyżek jajecznicy
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler zrzuciła 13 kg i „rozpiera ją energia". Na śniadanie zjada tylko kilka łyżek jajecznicy
Dieta odchudzająca wcale nie musi być pełna wyrzeczeń, co udowadnia Magda Gessler. Restauratorka schudła 13 kg... „bez wysiłku” - jak sama przyznaje.

Gwiazda „Kuchennych rewolucji” w przerwach od nagrywania programu bardzo aktywnie udziela się na Instagramie, gdzie regularnie udostępnia zdjęcia i filmy, na których zdradza swoim fanom urywki ze swojego życia - zarówno zawodowego, jak i prywatnego. Jeden z jej ostatnich postów zrobił niezłą furorę - restauratorka na zdjęciu jest wyraźnie szczuplejsza i nie jest to żadne złudzenie. Magda Gessler wyznała, że udało jej się zrzucić aż 13 kilogramów! Jak to zrobiła? Magda Gessler schudła 13 kilogramów  Na jednym z ostatnich, udostępnionych przez Gessler zdjęć na Instagramie możemy zauważyć, że gwiazda „Kuchennych rewolucji” wprost promienieje. Zdjęcie podpisała słowami „Szczęśliwa….odchudzona….bardzo zapracowana……Magda, besos kochani” (pisownia oryginalna - przyp. red.). Zwłaszcza słowo „odchudzona” zainteresowało internautów, którzy nie szczędzili Magdzie komplementów: – Super Pani wygląda! – Ślicznie Pani wygląda. Bardzo Panią lubię i szanuję – Pani Madzia jak zawsze promienieje - pisali. W czym tkwi sekret Magdy Gessler? Poza właściwą dietą, gwieździe pomaga utrzymywanie intensywnego trybu życia. Przyznaje w rozmowie z „Party”, że jest bardzo zajęta i żyje w biegu, ale przy tym nie zapomina o posiłkach i stara się regularnie odżywiać.  Jak odżywia się Magda Gessler? W rozmowie z „Party” Gessler uchyliła rąbka tajemnicy i zdradziła, w jaki sposób udało jej się schudnąć aż 13 kilogramów. Twierdzi, że nie była to żadna „dieta cud”: – Jest mnie mniej już o 13 kilogramów. Znikam na wadze, bez wysiłku, zupełnie w sposób magiczny. Dziś prawie nie jem mięsa, piję dużo ciepłej wody, nie podjadam między posiłkami, a jeśli już, to odrobinę śliwek lub...

68-letnia Magda Gessler schudła ostatnio 10 kg. Wszystko dzięki tej 1 prostej sztuczce
Instagram/Magda Gessler -
Newsy
68-letnia Magda Gessler schudła ostatnio 10 kg. Wszystko dzięki tej 1 prostej sztuczce
Wiele osób marzy o tym żeby schudnąć, nie jest jednak gotowa na wyrzeczenia. Ten sposób na zrzucenie nadmiernej wagi to najprostsze co możecie zrobić. Magda Gessler potwierdziła, że działa.

Magda Gessler znana jest z tego, że ma niewyczerpane pokłady energii i gwałtowny temperament. Jest jurorem w telewizyjnych show „Masterchef”, prowadzi „Kuchenne Rewolucje”, w których w każdym tygodniu jest w innym miejscu w Polsce. Dzieli się też swoją wiedzą i kuchennymi trikami w programach telewizyjnych, ostatnio w „Sexy Kuchnia Magdy Gessler”. Jest znawczynią kuchni, prawdziwą smakoszką. O każdym daniu potrafi mówić rozbudzając kubki smakowe słuchaczy. Nic więc dziwnego, że jest osobą „przy kości”. A właściwie była, bo właśnie zrzuciła 10 kg. Jak to zrobiła? Jak Magda Gessler schudła 10 kg? Restauratorka zdradziła ostatnio Super Expresowi, że schudła, choć nie odchudzała się jakoś szczególnie. Największym sekretem jest mniej jeść: - Jem mniejsze porcje. To żadne odkrycie, ale działa! - Nigdy nie odchudzam się rygorystycznie. Nakazy i zakazy nie działają dobrze. Najważniejszy jest spokój, zaufanie sobie i zachowanie równowagi. Restauratorka wylicza też co regularnie jada: Dużo warzyw Pomidory Pieczone ziemniaki Ryby 68-latka wspomina też, że w chudnięciu bardzo pomaga aktywny tryb życia, choć przez to pojawia się niebezpieczeństwo braku czasu. A cały czas trzeba przecież pamiętać o regularnych posiłkach. Osoby zapracowane często nie są w stanie wygospodarować czasu na obiad i jadają w biegu tak zwane byle co. A posiłki, jadane o stałych porach to jednak podstawa diety: - Ale chyba mój sposób na dietę cud to intensywna praca! Ciągle jestem w biegu, ale jednocześnie staram się nie zapominać o regularności w jedzeniu.         Wyświetl ten post na Instagramie        ...

Czy pieczywo z Lidla ma dobry skład? Ten chleb smakuje jak z piekarni i jest wyjątkowo tani
Adobe Stock
Newsy
Czy pieczywo z Lidla ma dobry skład? Ten chleb smakuje jak z piekarni i jest wyjątkowo tani
Wydaje się wam, że pieczywo z dyskontu jest słabej jakości, a jego skład przypomina tablicę Mendelejewa? Popularny dietetyk Michał Wrzosek udowadnia, że tak nie jest i wskazuje chleby, które warto kupić w Lidlu. 

Świeży, pachnący chleb zrobiony z kilku dobrych składników, to nie tylko pyszny, ale też zdrowy dodatek do śniadania, obiadu i kolacji. Ponieważ pieczywo spożywa się wyjątkowo często, dlatego warto wybierać wartościowe produkty. A jeżeli przy okazji towarzyszy im przyzwoita cena, to trzeba skorzystać z takiej okazji.  Jakich chlebów lepiej nie kupować?  Zasada wyboru zdrowego chleba jest prosta: im krótszy skład tym zazwyczaj lepsze pieczywo. Warto jednak zwrócić uwagę na poszczególne komponenty, które trafiają do wypieków: Nie wybierajcie chleba, który ma w składzie np. karmel, nadający pieczywu ciemny kolor. W ten sposób producenci oszukują, sprzedając barwiony wypiek jako chleb razowy.  Obecność mąki sojowej również powinna was zniechęcić. Jest to polepszacz, dzięki któremu w chlebie ląduje więcej wody. Jest on miękki, ale również przez to jest też gorszej jakości.  Unikajcie pieczywa zawierającego substancje zakwaszające, oznaczane symbolami E322 i E330, które mają udawać naturalny zakwas. A jak sprawa ma się z pieczywem z Lidla? Przyjrzyjcie się wnioskom, do których doszedł dietetyk Michał Wrzosek. Jakie pieczywo w Lidlu ma najlepszy skład?  Doktor Michał Wrzosek to dietetyk kliniczny, który chętnie dzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą w mediach społecznościowych. Jakiś czas temu opublikował na TikToku filmik, w którym wskazał najlepsze pieczywo w popularnym dyskoncie. Zobaczcie, jak wygląda ranking zdrowego pieczywa z Lidla:  Chleb żytni bez drożdży to pierwszy wybór dietetyka. W jego skład wchodzi mąka żytnia (typ 1400 i typ 720), cukier, sól, woda i olej rzepakowy. To najlepszy wypiek z tego sklepu, a do tego wyjątkowo tani - 2,99 to niewygórowana cena za dobry chleb.  Chleb pełen ziaren to kolejne pieczywo, które warto włożyć do koszyka. W...

Zupa nic u Magdy Gessler za prawie 50 zł. Restauratorka znów tłumaczy się z wysokich cen
ONS.pl, u.fukiera/Instagram
Newsy
Zupa nic u Magdy Gessler za prawie 50 zł. Restauratorka znów tłumaczy się z wysokich cen
Sprawdźcie, ile kosztują desery w restauracji Magdy Gessler. Skusilibyście się? Cena zupy nic z dodatkami robi wrażenie.

Wydawałoby się, ze powinniśmy być już raczej przyzwyczajeni do niezwykle wysokich cen w lokalach zarządzanych przez Magdę Gessler. Gwiazda „Kuchennych rewolucji” wielokrotnie odnosiła się do kontrowersji, jakie wywołują ceny za serwowane przez nią dania. Raz nawet porównała swoje pączki kosztujące 13 zł za sztukę do torebek Chanel. Można z tego wywnioskować, że po prostu słodycze od Gessler są luksusem, na który jedni mogą sobie pozwolić, a inni nie. Wciąż jednak ceny, jakie znajdują się w menu restauracji Magdy Gessler wywołują niemałe zdziwienie. Zobaczcie, ile kosztują desery „U Fukiera”. Ceny deserów u Magdy Gessler Niewielu z was pewnie wie, że poza restauracjami Magda Gessler zarządza także siecią lodziarni „Ice Queen”. Nie prowadzi ich jednak sama - lokale te działają na zasadzie franczyzy. Z tego powodu ceny w nich mogą się od siebie różnić i są dość wysokie. Gałka lodów w niektórych z nich kosztuje nawet 9 złotych! Jednak na ceny w restauracji „U Fukiera” Magda ma jak najbardziej wpływ, dlatego tym bardziej szokuje to, co można zobaczyć w menu. Na przykład klasyczny, stary przepis na zupę nic, czyli słodki deser z żółtek, cukru i mleka zagęszczonego, u Magdy kosztuje aż 49 złotych! Trzeba jednak dodać, że jest on serwowany pistacjową bezą, lodami i owocami...         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) W fotel wbija także cena klasycznego deseru w postaci pucharu lodów z sezonowymi owocami. Zapłacilibyście za niego, bagatela, 39 złotych!  ...