beata tyszkiewicz dieta
ONS
Newsy

Dama polskiego kina Beata Tyszkiewicz zdradziła jakie warzywo lubi jeść. To dzięki niemu świetnie się czuje i wygląda

Czy to sposób na świetny wygląd i samopoczucie po osiemdziesiątce? Sprawdźcie, jakie jest ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz!

Beacie Tyszkiewicz nie można odmówić klasy i szyku. Aktorka zawsze była bardzo elegancką kobietą, która dobrze wie jak o siebie zadbać i podkreślić własne atuty. Znana jest z tego, że ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Była wielokrotnie krytykowana za uzależnienie od papierosów, z którym się szczególnie nie kryła. Zasłynęła kiedyś słowami „Dama pije, pali i przeklina”. Jednak po tym, jak kilka lat temu aktorka przeszła zawał serca, musiała pożegnać się z nałogiem. Lekarze zalecili jej całkowite odstawienie papierosów, ponieważ dalsze palenie mogłoby spowodować drugi zawał. Rzucenie palenia to nie jedyna zdrowa zmiana w stylu życia Beaty Tyszkiewicz!

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Sposób Beaty Tyszkiewicz na świetny wygląd

Aktorka wyznała, że zaczęła zwracać uwagę na to, jak się odżywia. Nigdy szczególnie się nie przejadała, ale teraz  pilnuje, by w jej diecie znalazło się dużo warzyw. Najbardziej lubi szpinak i seler, które chętnie dodaje do sałatek. Nie zrezygnowała całkiem z jedzenia mięsa, ale je ograniczyła i przyrządza coś mięsnego góra dwa razy w tygodniu.

Zobacz także

Przepis na sałatkę ze szpinakiem, selerem i awokado

Chcecie wyglądać w wieku 82 lat tak dobrze, jak Beata Tyszkiewicz? Warto zainspirować się dietą aktorki i spróbować jej ulubionej sałatki ze szpinakiem i selerem. Dodatek awokado sprawi, że danie będzie bardziej sycące.

Do przygotowania sałatki będziecie potrzebowali poniższych składników:

  • 3 garści świeżego szpinaku
  • Pół awokado
  • Pół świeżego ogórka
  • 2 łodygi liści selera naciowego
  • 2 łyżki sezamu
  • Świeży koperek

I do sosu:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 garść szpinaku
  • 3 łodyżki koperku
  • Pół łyżeczki miodu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Do niewielkiej miseczki wsypcie wszystkie składniki na sos i zblendujcie. Doprawcie solą i pieprzem i wymieszajcie.
  2. Szpinak umyjcie, a ogórka pokrójcie w plasterki. Łodygi selera pokrójcie na wąskie kawałeczki i posiekajcie liście. Awokado obierzcie i pokrójcie w kostkę.
  3. Na suchej patelni uprażcie sezam.
  4. Na środku talerza ułóżcie szpinak, przekładany awokado i kawałkami selera. Dookoła połóżcie plastry ogórka. Całość polejcie sosem i posypcie sezamem. Smacznego!
Komentarze