Beacie Tyszkiewicz nie można odmówić klasy i szyku. Aktorka zawsze była bardzo elegancką kobietą, która dobrze wie jak o siebie zadbać i podkreślić własne atuty. Znana jest z tego, że ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Była wielokrotnie krytykowana za uzależnienie od papierosów, z którym się szczególnie nie kryła. Zasłynęła kiedyś słowami „Dama pije, pali i przeklina”. Jednak po tym, jak kilka lat temu aktorka przeszła zawał serca, musiała pożegnać się z nałogiem. Lekarze zalecili jej całkowite odstawienie papierosów, ponieważ dalsze palenie mogłoby spowodować drugi zawał. Rzucenie palenia to nie jedyna zdrowa zmiana w stylu życia Beaty Tyszkiewicz!
Sposób Beaty Tyszkiewicz na świetny wygląd
Aktorka wyznała, że zaczęła zwracać uwagę na to, jak się odżywia. Nigdy szczególnie się nie przejadała, ale teraz pilnuje, by w jej diecie znalazło się dużo warzyw. Najbardziej lubi szpinak i seler, które chętnie dodaje do sałatek. Nie zrezygnowała całkiem z jedzenia mięsa, ale je ograniczyła i przyrządza coś mięsnego góra dwa razy w tygodniu.
Przepis na sałatkę ze szpinakiem, selerem i awokado
Chcecie wyglądać w wieku 82 lat tak dobrze, jak Beata Tyszkiewicz? Warto zainspirować się dietą aktorki i spróbować jej ulubionej sałatki ze szpinakiem i selerem. Dodatek awokado sprawi, że danie będzie bardziej sycące.
Do przygotowania sałatki będziecie potrzebowali poniższych składników:
Zobacz także:
- 3 garści świeżego szpinaku
- Pół awokado
- Pół świeżego ogórka
- 2 łodygi liści selera naciowego
- 2 łyżki sezamu
- Świeży koperek
I do sosu:
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 garść szpinaku
- 3 łodyżki koperku
- Pół łyżeczki miodu
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
- Do niewielkiej miseczki wsypcie wszystkie składniki na sos i zblendujcie. Doprawcie solą i pieprzem i wymieszajcie.
- Szpinak umyjcie, a ogórka pokrójcie w plasterki. Łodygi selera pokrójcie na wąskie kawałeczki i posiekajcie liście. Awokado obierzcie i pokrójcie w kostkę.
- Na suchej patelni uprażcie sezam.
- Na środku talerza ułóżcie szpinak, przekładany awokado i kawałkami selera. Dookoła połóżcie plastry ogórka. Całość polejcie sosem i posypcie sezamem. Smacznego!