beata tyszkiewicz dieta
ONS
Newsy

Dama polskiego kina Beata Tyszkiewicz zdradziła jakie warzywo lubi jeść. To dzięki niemu świetnie się czuje i wygląda

Czy to sposób na świetny wygląd i samopoczucie po osiemdziesiątce? Sprawdźcie, jakie jest ulubione warzywo Beaty Tyszkiewicz!

Beacie Tyszkiewicz nie można odmówić klasy i szyku. Aktorka zawsze była bardzo elegancką kobietą, która dobrze wie jak o siebie zadbać i podkreślić własne atuty. Znana jest z tego, że ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Była wielokrotnie krytykowana za uzależnienie od papierosów, z którym się szczególnie nie kryła. Zasłynęła kiedyś słowami „Dama pije, pali i przeklina”. Jednak po tym, jak kilka lat temu aktorka przeszła zawał serca, musiała pożegnać się z nałogiem. Lekarze zalecili jej całkowite odstawienie papierosów, ponieważ dalsze palenie mogłoby spowodować drugi zawał. Rzucenie palenia to nie jedyna zdrowa zmiana w stylu życia Beaty Tyszkiewicz!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Sposób Beaty Tyszkiewicz na świetny wygląd

Aktorka wyznała, że zaczęła zwracać uwagę na to, jak się odżywia. Nigdy szczególnie się nie przejadała, ale teraz  pilnuje, by w jej diecie znalazło się dużo warzyw. Najbardziej lubi szpinak i seler, które chętnie dodaje do sałatek. Nie zrezygnowała całkiem z jedzenia mięsa, ale je ograniczyła i przyrządza coś mięsnego góra dwa razy w tygodniu.

Zobacz także
czy moczyć mięso do rosołu

Czy mięso na rosół powinno się wcześniej moczyć w zimnej wodzie? Większość kucharzy mówi, że…

Ubijanie kotletów

Zamoczcie w tym schabowe przed smażeniem. Mięso będzie kruche i soczyste

Przepis na sałatkę ze szpinakiem, selerem i awokado

Chcecie wyglądać w wieku 82 lat tak dobrze, jak Beata Tyszkiewicz? Warto zainspirować się dietą aktorki i spróbować jej ulubionej sałatki ze szpinakiem i selerem. Dodatek awokado sprawi, że danie będzie bardziej sycące.

Do przygotowania sałatki będziecie potrzebowali poniższych składników:

  • 3 garści świeżego szpinaku
  • Pół awokado
  • Pół świeżego ogórka
  • 2 łodygi liści selera naciowego
  • 2 łyżki sezamu
  • Świeży koperek

I do sosu:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 garść szpinaku
  • 3 łodyżki koperku
  • Pół łyżeczki miodu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Do niewielkiej miseczki wsypcie wszystkie składniki na sos i zblendujcie. Doprawcie solą i pieprzem i wymieszajcie.
  2. Szpinak umyjcie, a ogórka pokrójcie w plasterki. Łodygi selera pokrójcie na wąskie kawałeczki i posiekajcie liście. Awokado obierzcie i pokrójcie w kostkę.
  3. Na suchej patelni uprażcie sezam.
  4. Na środku talerza ułóżcie szpinak, przekładany awokado i kawałkami selera. Dookoła połóżcie plastry ogórka. Całość polejcie sosem i posypcie sezamem. Smacznego!
ania mucha schudła
ONS
Newsy
Inne gwiazdy wydają krocie, by schudnąć. Anna Mucha je na kolację to warzywo. Chudnie w oczach
Ania Mucha zachwyca sylwetką! Sprawdźcie, co najchętniej je na kolację.

Znana z serialu „M jak Miłość” aktorka Anna Mucha, zawsze była kojarzona z ciepłym uśmiechem i kobiecymi kształtami. Po urodzeniu dziecka, gwiazda zaczęła bardzo dbać o siebie i niezwykle zeszczuplała. Taka zmiana była dla wielu osób szokiem! Wszyscy chcieli wiedzieć jak Ania to zrobiła, że w stosunkowo krótkim czasie, udało się jej tak spektakularnie schudnąć. Trzeba przyznać, że wygląda teraz naprawdę fenomenalnie. Celebrytka zdradziła swój jadłospis. Dieta Anny Muchy Aktorka podkreśla, że nie stosowała żadnych diet oczyszczających ani głodówek. Po prostu zaczęła się więcej ruszać i przede wszystkim zdrowiej się odżywiać. Pilnowała tego, by jej posiłki były regularne, zbilansowane i zdrowe. Na śniadanie chętnie zjada jajka sadzone z dodatkiem świeżej papryki i kromką ciemnego pieczywa. Taki posiłek na pewno dodaje energii z samego rana! Na obiad Ania poleca zupę dyniową z mięsem z piersi z kurczaka. Natomiast na kolację lubi zapiekany makaron z dużą ilością szpinaku. To warzywo znane jest ze swoich wspaniałych właściwości zdrowotnych i odchudzających! Poznajcie przepis Ani na jej ulubioną kolację. Przepis Ani Muchy na makaron ze szpinakiem Do przygotowania kolacji aktorki potrzebne wam będą poniższe składniki: 100 g świeżego szpinaku 50 g pełnoziarnistego (ciemnego) makaronu 2 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 3 łyżki startego sera typu parmezan Kilka pomidorków koktajlowych Gałka muszkatołowa Sól Pieprz Przygotowanie: Ugotujcie makaron al dente według instrukcji podanych na opakowaniu. Do garnka wsypcie umyty szpinak i wymieszajcie ze śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. Duście wszystko, aż szpinak zmięknie. Odcedźcie makaron i wymieszajcie ze szpinakiem....

Odgrzewacie to warzywo? Mało kto wie, że to wytwarza rakotwórcze substancje
AdobeStock
Newsy
Odgrzewacie to warzywo? Mało kto wie, że wtedy wytwarza rakotwórcze substancje
Niektóre produkty w pewnych warunkach mogą stać się groźne dla waszego zdrowia – sprawdźcie szczegóły.

Nawet najzdrowsze warzywa mogą być niebezpieczne dla zdrowia, jeśli niewłaściwie się z nimi obchodzicie. Sprawdźcie, kiedy szpinak może być rakotwórczy i jak temu zaradzić. Czy szpinak może być rakotwórczy? Choć szpinak znany jest ze wspaniałych właściwości odżywczych i zdrowotnych, źle przygotowywany może być nawet rakotwórczy! Przy bardzo wysokiej temperaturze z liści szpinaku zaczynają się wydzielać azotany, które następnie zmieniają się nitrozoaminy. Te mają działanie rakotwórcze i są bardzo niebezpieczne dla waszego zdrowia. Dlatego po przyrządzeniu dań ze szpinakiem nie zostawiajcie ich na później do odgrzania. Właściwości zdrowotne szpinaku Nie zniechęcajcie się jednak, ponieważ właściwie przygotowywany szpinak jest bardzo zdrowy i powinien się znaleźć w waszej diecie. Pomaga przeciwdziałać miażdżycy, bólom głowy i anemii, a dzięki zawartości magnezu okaże się pomocny w przypadku osób cierpiących na nerwicę i przewlekły stres. Dania ze szpinakiem Szpinak przyda się do przyrządzenia różnych smacznych i bardzo zdrowych dań, takich jak: Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem Kotlety mielone z liśćmi szpinaku Gołąbki na liściach szpinaku Kulki ryżowe ze szpinakiem Przepis na naleśniki ze szpinakiem Do przygotowania naleśników ze szpinakiem potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 3 jajka 80 g świeżego szpinaku Olej do smażenia Sól Przygotowanie: Umyjcie liście szpinaku i włóżcie do kielicha blendera. Wlejcie szklankę mleka i miksujcie tak długo, aż masa będzie całkowicie gładka. Następnie wsypcie 1,5 szklanki mąki, dodajcie 3 jajka, łyżkę oleju i 1,5 szklanki wody...

zielony koktajl.
Flickr
Newsy
Ten pyszny koktajl to prawdziwa bomba dla zdrowia. Pijcie go regularnie a wasz brzuch będzie płaski jak deska
Szukacie pomysłu na zrzucenie brzuszka po długiej i mroźnej zimie? Dobrym sposobem będzie regularne picie tego zielonego koktajlu.

Zima sprzyja tłustszej i treściwszej diecie. Wiele osób po upływie grudnia, stycznia i lutego, wita się z wiosną, mając kilka kilogramów więcej. Nic w tym dziwnego, że wiele z was szuka szybkich możliwości szybkiego zrzucenia zbędnego balastu. Mamy na to rozwiązanie. Zielony koktajl to sposób na walkę z kilogramami i wzdęty brzuch Jest nim prawdziwa bomba dla waszego zdrowia – pyszny, zielony koktajl, który należy pić regularnie. Oprócz pomocy w odchudzaniu, jego picie pozwoli na uniknięcie problemu z wzdęciami. Nieraz na pewno na własnej skórze poczuliście tę przykrą dolegliwość. Wzdęty brzuch pęcznieje z minuty na minutę z samego rana? Czas na działanie. Tego typu problemy mogą być związane z brakiem dostatecznego nawodnienia organizmu, a także ze spożywanej w zbyt dużych ilościach soli. Picie zielonego koktajlu nie tylko pomoże w walce ze zbędnymi kilogramami, ale także pozwoli wam na przyspieszenie pracy waszego metabolizmu i pozbycie się z organizmu nadmiaru toksyn. Wszystko to za sprawą wspaniałych, różnorakich prozdrowotnych właściwości poszczególnych składników naszego koktajlu. Ogórek – pomoże w nawodnieniu organizmu Kurkuma – ma działanie przeciwzapalne Seler naciowy – wykazuje działanie moczopędne Imbir – przyspieszy przemianę materii Ananas – wspiera odchudzanie Szpinak – łagodzi objawy zdenerwowania Przepis na prozdrowotny zielony koktajl Składniki: 1 ogórek 20 dag szpinaku 2 łodygi selera naciowego 20 dag ananasa 1 limonka lub mała cytryna 1 cm kawałek świeżej kurkumy (lub 1 łyżeczka sproszkowanej) 1 cm świeżego imbiru Przygotowanie: Ogórek umyjcie i pokrójcie na mniejsze kawałki. Łodygi selera oczyśćcie. Ananasa...

Beata Tyszkiewicz
ons.pl
Gwiazdy
Dzięki tym 2 produktom Beata Tyszkiewicz zachowuje wigor! Proste składniki, które działają
„Pierwsza dama polskiego filmu” Beata Tyszkiewicz od lat zachwyca ubiorem, wyglądem, ale również wigorem. Dobre zdrowie aktorka zawdzięcza dwóm produktom, które jeszcze nigdy jej nie zawiodły!

Beata Tyszkiewicz znana jest głównie z aktorstwa. Podczas swojej kariery zawodowej zagrała w wielu produkcjach, przede wszystkim o tematyce historycznej, wcielając się choćby w rolę rozmaitych szlachcianek. Można ją więc było zobaczyć między innymi w „Lalce”, „Nocach i dniach”, „Popiołach” czy „Pannie z mokrą głową”. Poza zwykłymi obowiązkami związanymi z aktorstwem, Tyszkiewicz zawsze mocno angażowała się w życie społeczne. Wielu może ją kojarzyć jako jurorkę programu „Taniec z gwiazdami” lub autorkę felietonów tworzonych dla tygodnika telewizyjnego „Tele Tydzień”. Bardzo istotną część jej życia od lat odgrywa również szeroko rozumiana pomoc dzieciom. Można więc powiedzieć, że Tyszkiewicz mimo swojego wieku żyje w ciągłym biegu. Nie ma zbyt wiele czasu na odpoczynek. Dlatego w jej życiu tak ważną rolę odgrywa zdrowie, bez którego ani rusz! Podstawą diety Beaty Tyszkiewicz jest szpinak Aktorka zdradziła, że jednym z podstawowych składników jej diety jest szpinak. Dla tych, którzy go nie lubią mamy złą wiadomość - koniecznie musicie zmienić swoje nastawienie. Szpinak jest bowiem źródłem wielu cennych witamin i mikroelementów. Zawiera między innymi żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, sód oraz witaminy A, B2 i C. Regularne jedzenie szpinaku może opóźnić proces utraty pamięci oraz uchronić nas przed chorobą Parkinsona. Na tym jednak nie koniec jego niesamowitych właściwości. To zielone warzywo w swojej diecie powinny zawrzeć osoby zmagające się z anemią, nadwagą, otyłością, nadciśnieniem oraz osoby palące papierosy. Szpinak wspomaga bowiem leczenie trzustki i zaparć, ale również sprawia, że nasze kości są mocniejsze. Szpinak można jeść na wiele sposobów. Wyśmienicie smakuje podany z...