Beacie Tyszkiewicz nie można odmówić klasy i szyku. Aktorka zawsze była bardzo elegancką kobietą, która dobrze wie jak o siebie zadbać i podkreślić własne atuty. Znana jest z tego, że ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Była wielokrotnie krytykowana za uzależnienie od papierosów, z którym się szczególnie nie kryła. Zasłynęła kiedyś słowami „Dama pije, pali i przeklina”. Jednak po tym, jak kilka lat temu aktorka przeszła zawał serca, musiała pożegnać się z nałogiem. Lekarze zalecili jej całkowite odstawienie papierosów, ponieważ dalsze palenie mogłoby spowodować drugi zawał. Rzucenie palenia to nie jedyna zdrowa zmiana w stylu życia Beaty Tyszkiewicz!

Sposób Beaty Tyszkiewicz na świetny wygląd

Aktorka wyznała, że zaczęła zwracać uwagę na to, jak się odżywia. Nigdy szczególnie się nie przejadała, ale teraz  pilnuje, by w jej diecie znalazło się dużo warzyw. Najbardziej lubi szpinak i seler, które chętnie dodaje do sałatek. Nie zrezygnowała całkiem z jedzenia mięsa, ale je ograniczyła i przyrządza coś mięsnego góra dwa razy w tygodniu.

Przepis na sałatkę ze szpinakiem, selerem i awokado

Chcecie wyglądać w wieku 82 lat tak dobrze, jak Beata Tyszkiewicz? Warto zainspirować się dietą aktorki i spróbować jej ulubionej sałatki ze szpinakiem i selerem. Dodatek awokado sprawi, że danie będzie bardziej sycące.

Do przygotowania sałatki będziecie potrzebowali poniższych składników:

Zobacz także:

  • 3 garści świeżego szpinaku
  • Pół awokado
  • Pół świeżego ogórka
  • 2 łodygi liści selera naciowego
  • 2 łyżki sezamu
  • Świeży koperek

I do sosu:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 garść szpinaku
  • 3 łodyżki koperku
  • Pół łyżeczki miodu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Do niewielkiej miseczki wsypcie wszystkie składniki na sos i zblendujcie. Doprawcie solą i pieprzem i wymieszajcie.
  2. Szpinak umyjcie, a ogórka pokrójcie w plasterki. Łodygi selera pokrójcie na wąskie kawałeczki i posiekajcie liście. Awokado obierzcie i pokrójcie w kostkę.
  3. Na suchej patelni uprażcie sezam.
  4. Na środku talerza ułóżcie szpinak, przekładany awokado i kawałkami selera. Dookoła połóżcie plastry ogórka. Całość polejcie sosem i posypcie sezamem. Smacznego!