Ciasto Kinder Country bez pieczenia. Świetny pomysł na ekspresowy deser
nathallae/TikTok
Newsy

Ciasto Kinder Country bez pieczenia. Świetny pomysł na ekspresowy deser

Prosty przepis na ciasto Kinder Country bez pieczenia to idealna propozycja dla każdego, kto stawia pierwsze kroki w kuchni lub po prostu ma ochotę na bardzo słodki i szybki deser.

Ciasta bez pieczenia stają się coraz bardziej popularne. Ich przygotowanie jest łatwe, szybkie, a wiele przepisów na takie ciasta bez pieczenia pozwala odtworzyć smak lubianych przez wszystkich batoników i ciasteczek. Właśnie dlatego takie desery są uwielbiane przez dzieci! Do tego przyrządzenie ciasta bez pieczenia jest o wiele bezpieczniejsze, dlatego najmłodsi mogą spróbować przygotować taki deser samodzielnie. Poniższy przepis na ciasto Kinder Country bez pieczenia jest autorstwa Natalii Maszkowskiej, uczestniczki programu Masterchef.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Pomysły na ciasto bez pieczenia

Szybkie ciasto bez pieczenia sprawdzi się zawsze w sytuacji, gdy nie macie za wiele czasu albo zawiódł was piekarnik. Ciasta na zimno wychodzą równie smaczne jak te pieczone, a ich przyrządzenie jest o wiele łatwiejsze. Jeżeli często wychodzą wam zakalce, to w przypadku ciast bez pieczenia nie musicie się niczym martwić. To idealne, proste ciasta dla początkujących! Sprawdźcie te pyszne przepisy:

Zobacz także
Przepis na proziaki z Podkarpacia. Pyszne placki na sodzie na śniadanie

Pieczone placki na sodzie jak u babci. Proziaki z blachy możecie łatwo zrobić w ten sposób

Polędwiczki w sosie musztardowym. Rozpływają się w ustach

Polędwiczki w sosie musztardowym. Rozpływają się w ustach

Przepis na ciasto Kinder Country bez pieczenia

Do przygotowania prostego ciasta Kinder Country będziecie potrzebowali składników z poniższej listy:

Składniki:

  • 1 czekolada biała
  • 1 czekolada mleczna
  • 150 g herbatników
  • Płatki śniadaniowe
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki serka mascarpone

Przygotowanie:

  1. Wyłóżcie standardowej wielkości tortownicę papierem do pieczenia. Na spodzie ułóżcie herbatniki.
  2. Białą i mleczną czekoladę umieśćcie osobno w dwóch miskach i rozpuśćcie w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Po rozpuszczeniu odstawcie na chwilę, by ostygły, ale powinny być dalej płynne.
  3. Do miski wlejcie 200 ml śmietanki i ubijcie. Dodajcie 2 łyżki serka mascarpone, roztopioną i schłodzoną białą czekoladę oraz płatki śniadaniowe. Wymieszajcie.
  4. Tak przygotowaną masę wyłóżcie na herbatniki, wyrównajcie i ułóżcie kolejną warstwę herbatników.
  5. Wlejcie do miski pozostałą ilość śmietanki (100 ml), ubijcie na sztywno i dodajcie tym razem mleczną czekoladę. Wymieszajcie, wlejcie do tortownicy i wyrównajcie. Wierzch posypcie płatkami śniadaniowymi.
  6. Odstawcie ciasto do lodówki na całą noc. Smacznego!
@nathallae

Ciasto kinder country bez pieczenia ❤️ ##ciasto ##przepis ##dc

♬ Night Shift - Noflik

Czytaj także:

Delikatny sernik z owocami bez pieczenia. Przepis idealny na ciepłe dni
Gotujmy.pl/monikaT83
Newsy
Delikatny sernik z owocami bez pieczenia. Przepis idealny na ciepłe dni
Doskonały lekki sernik na bazie sera i bitej śmietany z owocami. Świetnie smakuje podany do kawy albo na deser po niedzielnym obiedzie.

Ciasta bez pieczenia robi się szybko, są łatwe i wychodzą nawet osobom bez większego doświadczenia w kuchni. Ciastem, które zawsze robi furorę, jest delikatna napoleonka , polecamy również kolorowy i słodki galaretkowiec oraz ciasto Kinder Country . Posmakują wszystkim łasuchom! Sernik bez pieczenia z przepisu monikiT83, użytkowniczki gotujmy.pl, jest przepyszny! Przepis na sernik z owocami bez pieczenia Składniki na spód 165g ciastek zbożowych, kakaowych lub maślanych herbatników 85g gorzkiej czekolady Składniki na masę serową i wierzch 250g sera białego 200g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody do żelatyny 4 nektarynki 1 szklanka borówek 2 łyżeczki dżemu Przygotowanie Ciastka zmielcie w blenderze, połamcie i rozdrobnijcie palcami albo wałkiem – muszą mieć konsystencję piasku. W międzyczasie rozpuście czekoladę w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszajcie rozdrobnione ciastka z czekoladą i wylejcie do formy o średnicy 16cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie wyrównajcie dno i wstawcie formę do lodówki, aby całość stężała. Ser zmielcie w maszynce do mielenia mięsa; jeśli używacie sera z wiaderka, nie musicie tego robić. Przez maszynkę przepuśćcie również nektarynkę i połączcie ją z serem. Jeśli nie macie maszynki, możecie użyć blendera. Żelatynę namoczcie w gorącej, ale nie wrzącej wodzie. Dobrze wymieszajcie, żeby nie było grudek. Namoczoną żelatynę dodajcie do masy serowej i wymieszajcie. Śmietankę ubijcie na sztywno, pod koniec ubijania dodajcie cukier puder. Do masy serowej dodajcie pokrojone w drobną kostkę 2 nektarynki i większość borówek. 1 nektarynkę i garść borówek zostawcie do dekoracji. Masę serowo-owocową wymieszajcie...

Piękne kwiaty w doniczce? Nie, to ciasto! Zróbcie je i zaskoczcie wszystkich bliskich
Gotujmy.pl/zewa
Newsy
Piękne kwiaty w doniczce? Nie, to ciasto! Zróbcie je i zaskoczcie wszystkich bliskich
Mamy świetny przepis na ciekawe ciasto. Nie będziecie mogli uwierzyć własnym oczom! Ten deser dosłownie zwala z nóg. Prezentuje się przepięknie!

Jeśli szukacie pomysłu na niebanalny deser, który przyciągnie wzrokiem wszystkich, koniecznie zróbcie te donice z ciasta. Wyglądają jak doniczki z kwiatkami, a w rzeczywistości to przepyszny deser. Idealnie sprawdza się na letnie przyjęcie, komunię lub po prostu deser do kawy. Zaskoczcie domowników i gości. Przepis na czekoladowe doniczki z borówkami i truskawkami Zróbcie starannie ten deser. Wszyscy będą zachwyceni jego pomysłowym wyglądem. Składniki na czekoladowe doniczki 2 gorzkie czekolady 6 plastikowych jednorazowych kubeczków 300 ml kremówki 250 g serka mascarpone Cukier Szklanka borówek amerykańskich 250 g truskawek 250 g ciasteczek typu Oreo Mięta Borówki i truskawki do dekoracji Przygotowanie czekoladowych doniczek Rozpuśćcie w kąpieli wodnej czekolady. Natnijcie kubeczki plastikowe w kilku miejscach na ok. 1,5 cm długości. Wlejcie do każdego z kubeczków ok. 3 łyżki rozpuszczonej czekolady. Obracajcie kubkiem, żeby wszystkie boki były wysmarowane czekoladą. Możecie posmarować boki pędzlem lub korzystać z łyżki. Kubeczki umieśćcie w lodówce do ścięcia czekolady. Co jakiś czas możecie obracać je, żeby warstwa czekolady była równa w każdym miejscu. Gdy czekolada będzie już twarda, zdejmijcie kubeczki. Złapcie za odstające elementy i delikatnie zsuńcie plastik. Rozdzielcie ciasteczka oreo: osobno odłóżcie nadzienie, osobno herbatniki.  Twarde części ciasteczek oreo zmiksujcie w blenderze kielichowym lub mocno pokruszcie. Mają imitować one ziemię.  Krem z ciasteczek zostawcie do masy. Śmietanę ubijcie z mascarpone, cukrem i kremem z ciasteczek. Pokrójcie na kawałki truskawki oczyszczone z szypułek. Umyjcie borówki. Do ubitej śmietany dodajcie truskawki i...

Jak zrobić ciasto rurociąg? Nie potrzebujecie do niego nawet piekarnika
AdobeStock
Newsy
Jak zrobić ciasto „rurociąg"? Nie potrzebujecie do niego nawet piekarnika
Co powiecie na pyszne ciasto z rurek? Zrobicie je w mig i to bez pieczenia!

Czy słyszeliście kiedyś o cieście o wymyślnej nawie „rurociąg”? To proste i bardzo smaczne ciasto, do którego przygotowania nie potrzebujecie nawet piekarnika. Jak je zrobić? Przepis jest banalny i zajmie wam dosłownie chwilę. Przepis na ciasto „rurociąg” Ciasto „rurociąg” to proste w przygotowaniu ciasto, które idealnie sprawdzi się jako deser do kawy czy herbaty. Jego nazwa wywodzi się od popularnych rurek, czyli podłużnych ciastek nadziewanych różnymi kremami. Rurki takie bez problemu znajdziecie w sklepie w dziale z ciastkami. Kupcie je i przygotujcie z nich to przepyszne ciasto. Zaserwujcie je znajomym a zachwytom nie będzie końca. Co ważne – do zrobienia tego smakowitego ciasta nie potrzebujecie nawet piekarnika. Deser robi się błyskawicznie, trzeba tylko poczekać aż dobrze się schłodzi przed podaniem. Jak zrobić ciasto rurociąg? Podajemy wam przepis. Składniki (na dużą blachę): 400 g rurek nadziewanych kremem czekoladowym, śmietankowym lub orzechowym 400 g kwadratowych herbatników 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki opakowanie śmietan-fixsu 200 g masy kajmakowej kakao (bez dodatku cukru) do posypania Przygotowanie: Ubijcie na sztywno kremówkę z dodatkiem śmietan-fixu i cukru pudru. Małymi porcjami, ciągle mieszając, dodajcie mascarpone i dokładnie wszystko połączcie. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Ułóżcie na niej pierwszą warstwę herbatników i wyłóżcie połowę kremu śmietankowego. Na tym ułóżcie rurki z kremem, najlepiej w dwóch rządkach, obok siebie. Przykryjcie je drugą porcją kremu, a na to znów ułóżcie herbatniki. Wierzch posmarujcie masą kajmakową i posypcie kakao. Ciasto odstawcie do lodówki i trzymajcie...

Ciasto z kremem dla leniwych i zapracowanych. Zrobicie je w 10 minut
Newsy
Ciasto z kremem dla leniwych i zapracowanych. Zrobicie je w 10 minut
Do tego ciasta potrzebujecie tylko 4 składników. Szybko się robi, jeszcze szybciej znika z blachy.

Nie każdy lubi i potrafi piec ciasta, nie wszyscy mają czas i cierpliwość, by to zrobić. Z pomocą przychodzą proste desery bez pieczenia, które są tak łatwe do wykonania, że możecie zrobić je razem z dziećmi. Do ich wykonania naprawdę nie potrzeba specjalnych umiejętności. W dodatku potrzebujecie tylko kilku łatwo dostępnych składników! Lekkie serniki na zimno z galaretką i owocami, napoleonka bez pieczenia, ciasto w stylu Rafaello, pysznej krówki czy 3-Bita – jest w czym wybierać. Taki „wypiek” doskonale sprawdzi się, gdy macie ochotę na coś w miarę szybkiego i łatwego do kawy albo gdy goście spontanicznie zapowiedzą się z wizytą kilka godzin wcześniej. Poniższe ciasto możecie lekko zmodyfikować i dodać np. startą czekoladę do kremu, kawałki bananów, truskawek albo pokrojoną w kostkę galaretkę. Przepis na szybkie ciasto z kremem z mascarpone i śmietanki Składniki 500g mascarpone 600ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1-2 paczki słomek ptysiowych, podłużnych biszkoptów lub herbatników Przygotowanie Zimną śmietankę kremówkę wlejcie do miski i ubijcie na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Dodawajcie partiami serek mascarpone i miksujcie na niskich obrotach tylko do połączenia się składników. Możecie również zrobić to trzepaczką. W razie potrzeby dodajcie więcej cukru pudru, jeśli masa nie jest wystarczająco słodka. Większą prostokątną blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Na dno formy wyłóżcie warstwę biszkoptów, herbatników lub słomek ptysiowych. Posmarujcie je warstwą gotowego kremu. Wierzch przykryjcie kolejną warstwą ciastek. Wstawcie do lodówki na kilka godzin, żeby ciastka zmiękły, a krem lekko stężał. Smacznego! Czytaj także:...