Ceny wielkanocnych rarytasów u Magdy Gessler zwalają z nóg. Nie uwierzycie ile kosztuje kaczka
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy

Ceny wielkanocnych rarytasów u Magdy Gessler zwalają z nóg. Nie uwierzycie ile kosztuje kaczka

W sklepie z delikatesami Magdy Gessler bez zmian. Znowu jesteśmy w ciężkim szoku po sprawdzeniu cen wielkanocnych rarytasów.

Wielkanoc to nie tylko przeżycia natury duchowej i religijnej. To także okazja do spotkania z bliskimi przy suto zastawionym stole.

Żurek, faszerowane jajka, pieczenie, wypieki, ciasta, mazurki – czy ktoś jeszcze powątpiewa w wyjątkowość wielkanocnych świąt?

Coraz częściej nowoczesne polskie gospodynie domowe rezygnują z gotowania wszystkich dań we własnym zakresie.

Zabieganie, zapracowanie, brak czasu – powodów takich decyzji możemy znaleźć bez liku. Co wtedy robić? Pozostaje zamówienie jedzenia w restauracji lub w firmie cateringowej.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Gdzie można zamówić wielkanocne dania?

Jeśli decydujecie się na taki krok, nie pozostaje nic innego jak rozejrzeć się za interesującą was ofertą w internecie.

Obok setek firm cateringowych figuruje także i oferta delikatesów „U Fukiera” należących do Magdy Gessler.

Słynna restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie wyróżniła się spośród innych ofert dostępnych w sieci.

Ile kosztują wielkanocne dania w delikatesach Magdy Gessler?

W jaki sposób gwiazda TVN-u to zrobiła? Jakże by inaczej – oczywiście wysokimi jak diabli cenami! Sprawdźcie sami jej ofertę:

  • Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką ok. 2,2kg – 120 zł
  • Pasztet z dziczyzny i grzybów, foremka 50 dag – 75 zł
  • Żur na prawdziwkach słoik 900 ml – 45 zł
  • Śledź sherry w sosie z selera naciowego słoik 30 dag – 38 zł
  • Biała kiełbasa cielęco-wieprzowa z własnej masarni, parzona 50 dag – 22 zł (44 zł za 1 kg)
  • Chrzan tarty 235 ml – 16 zł
  • Schab po warszawsku w galarecie 1 porcja 20 dag – 21 zł
  • Baleron wiejski wędzony 50 dag – 25,50 zł (51 zł za 1 kg)
  • Beza migdałowa cała z kremem 1,1 kg – 110 zł
  • Makowiec na bogato z orzechami 1,2 kg – 110 zł
  • Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg – 90 zł
  • Kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką ok.  1,6 kg – 80 zł
  • Krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi słoik 900 ml – 60 zł

Cóż, komentarz do tych astronomicznych cen jest chyba zbędny. Przyznamy się wam, że nam szczęka opadła aż po samą ziemię…

Magda Gessler ruszyła już z ofertą cateringową na Wielkanoc. Cena faszerowanych jajek zwala z nóg
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler ruszyła z wielkanocną ofertą cateringową.  Za 30 zł sprzedaje 5 połówek faszerowanych jaj 
Magda Gessler kuje żelazo, póki gorące i właśnie rusza z wielkanocnym cateringiem. Sprawdźcie ofertę jej wielkanocnego menu. Jest w czym wybierać. Pytanie tylko, kogo stać na takie specjały...

Już za niecały miesiąc będziemy obchodzić święta wielkanocne. Magda Gessler nie czekała na ostatni dzwonek i już ruszyła ze swoją świąteczną ofertą cateringową. Ceny niektórych dań zwalają z nóg. Zobaczcie sami. Wielkanocny catering Magdy Gessler W sieci pojawił się właśnie świąteczny catering z restauracji „U Fukiera", należącej do królowej polskiej gastronomii Magdy Gessler. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich mogą was przyprawić o zawrót głowy! Magda Gessler zachęca swoich klientów do kupienia świeżego chleba, smakowitych dań mięsnych, sałatek oraz ciast. Jeśli jesteście zainteresowani jej ofertą, wiedzcie, że nie będzie tanio. Co powiecie na kilogram chleba za 35 złotych? Przykładowe menu wielkanocne Magdy Gessler: wiejskie jaja faszerowane koprem i pieczarkami (pięć połówek za 30 zł) lub wiejską szynką (pięć połówek w cenie 35 zł) pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem słoik 200g 29,00 zł domowy majonez według przepisu babci Magdy Gessler 200 g za 18 zł sos tatarski wyborny z grzybami słoik 200g 27,00 zł schab po warszawsku w galarecie porcja 300 g - 29 zł tymbaliki drobiowe z marynowanymi opieńkami 200 g - 31 zł sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi słoik 300 g - 29 zł wielkanocny barszcz biały na zakwasie 900 ml za 60 zł botwina doprawiona świeżym koprem 900 ml za 60 zł kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką 95 zł kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką 150 zł boczek marynowany po polsku 0,5 kg za 60 zł rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg 130,00 zł mazurek z konfiturą z płatków róży 65 zł lub z białą czekoladą i kardamonem 60 zł, lub...

Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
W sieci pojawił się już świąteczny catering Magdy Gessler. Zajrzyjmy do menu sygnowanego przez królową polskiej gastronomii.

Święta za pasem. Doskonale wie o tym Magda Gessler, która przygotowała już swój świąteczny catering. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich przyprawiają o zawrót głowy! Magda Gessler rusza ze świątecznym menu Już za miesiąc będziemy obchodzili święta Bożego Narodzenia. Mając to na uwadze, Magda Gessler ruszyła z promocją swojego świątecznego cateringu. W delikatesach „U Fukiera" pojawił się już najnowszy cennik. Ile kosztują w nim świąteczne potrawy?  Jeżeli chcecie skorzystać z cateringu od Magdy Gessler, liczcie się z tym, że nie będzie tanio. Czyżby Magda Gessler miała na uwadze szalejącą inflację i wszechobecną drożyznę i z tego powodu postanowiła podnieść ceny swoich produktów?  Nikogo już nie dziwią rosnące ceny w restauracjach. Podrożało jedzenie i podrożał jego transport. Nic dziwnego, że także i ceny za świąteczny catering Magdy Gessler są o wiele wyższe niż przed rokiem. Ile trzeba za niego zapłacić? Oto przykładowe dania i ich ceny: filet sandacza do usmażenia (200g) za 25 zł łosoś marynowany (200g) za 31 zł filet z karpia bez ości (200g) za 28 zł ryba po grecku duszona w bukiecie włoskich warzyw (słoik 200g) za 35 zł śledź po kaszubsku (300g) za 42 zł śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) za 43 zł szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką (słoik 200g) za 36 zł schab po warszawsku w galarecie (300g) za 29 zł „nóżki jak dawniej" (wieprzowe, słoik 200g) za 30 zł kompot z suszu (900 ml) za 40 zł kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) za 79 zł chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) za 35 zł barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) za 50 zł żur na prawdziwkach (900 ml) za 50 zł...

Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
ONS, AdobeStock
Newsy
Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
Jak szybko obrać jajka? Obejrzyjcie filmik, na którym Magda Gessler pokazuje swój sposób na szybkie obranie jajek dla odważnych!

W kwestii gotowania warto zdać się na autorytety. Magda Gessler zawsze ma dla swoich fanów garść porad na różne okazje – zwłaszcza na święta wielkanocne! Restauratorka w tym czasie w roku ma pełne ręce roboty. Przygotowuje pyszne potrawy i wypieki na święta dla swojej rodziny, a także dogląda prac w swoich restauracjach, które w tym roku oferują sprzedaż wielkanocnych dań na wynos i pieczenie ciast na zamówienie. Magda opublikowała na swoim profilu na Instagramie serię filmików, na których pokazuje jak przygotowywać różne wielkanocne potrawy, a przy tym dzieli się swoimi ciekawymi trikami na to, by gotowanie było jeszcze prostsze. Sprawdźcie sami! Idealna Wielkanoc według Magdy Gessler Restauratorka w wywiadzie opowiedziała o tym, co znaczą dla niej święta wielkanocne i jak ona spędza ten czas: Święta wielkanocne to są święta gdzie już nie zaprasza się ściśle rodziny, ale również przyjaciół. Jeszcze przed pandemią koronawirusa Gessler spędzała Wielkanoc ze swoją rodziną oraz najbliższymi przyjaciółmi. Zdradziła również jakie są jej ulubione potrawy wielkanocne: Dobry żur, a żur jest najlepszy na Śląsku. Biała kiełbasa, jajka faszerowane po polsku, baba wielkanocna patynowa albo muślinowa oraz mazurki, które sama maluję jak obrazki. Sposób Magdy Gessler na obranie jajek Na filmiku opublikowanym na Instagramie Magda Gessler pokazała jak ona przygotowuje faszerowane jaja po staropolsku. Przy okazji podzieliła się z fanami swoim sposobem na szybkie obranie jajek! Najważniejsza rzecz to dobre jajka! Świeże, ekologiczne – jaja o twardej skorupce. I to wcale nie jest takie proste, bo wszyscy się strasznie boją – tego cięcia! Mówiąc to Gessler złapała za nóż i przekroiła ugotowane na twardo jajko,...

Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie zanim sprawdzicie resztę cen
Ons/Flickr
Newsy
Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie, zanim sprawdzicie resztę cen
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Poczuła je również Magda Gessler i wystartowała z ofertą potraw i deserów wigilijnych. Ceny jak zwykle zwalają z nóg. Na jeden z dostępnych w jej cukierni świątecznych wypieków pozwolą sobie tylko zamożni.

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to nieustające źródło inspiracji cenowych dla wszystkich restauratorów... Wydawałoby się, że już drożej nie można, a jednak Magda Gessler udowadnia, że można. W tym roku na potrawy świąteczne z tej restauracji niektóre osoby musiałaby wydać nawet połowę swojej pensji.  Ciasto makowe z „U Fukiera” kosztuje pół tysiąca złotych  W ofercie świątecznej restauracji „U Fukiera” znajdziecie wiele wspaniałych i okazałych ciast. Piernik staropolski przełożony powidłami śliwkowymi i oblany czekoladą to wydatek rzędu 90 zł za kilogram ciasta. Tyle samo zapłacicie za sernik prawdziwie krakowski. Jednak, gdy będziecie chcieli zaopatrzyć się w tradycyjne ciasta z makiem, to musicie liczyć się ze znacznie większymi wydatkami. Makowiec na bogato z orzechami kosztuje 145 zł za 1,2 kg.   Jednak prawdziwą perłą w koronie świątecznej oferty jest tort makowy z pomarańczami. Jeżeli rozważacie taki deser, to poszukajcie w portfelu... 450 zł. W opisie na stronie można przeczytać, że są to:  - Biszkoptowe blaty makowe przełożone lekkim śmietankowym kremem z pomarańczą oraz wyjątkowym crème pâtissière z makiem.   Specjał przygotowywany pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomi, waży 3,5 kg i ma średnicę 28 cm. A w jego skład wchodzą:  - Mak niebieski, jaja wiejskie kurze, cukier, mąka pszenna, pomarańcze, sok pomarańczowy, mascarpone, śmietanka pasteryzowana, pomarańczowa skórka kandyzowana, mleko krowie, wanilia, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier puder, spirytus - czytamy na stronie internetowej delikatesów Magdy Gessler. Ile kosztują pierogi, uszka i barszcz u Magdy Gessler?   Świąteczna oferta „U Fukiera” jest pełna przysmaków. Przez stronę internetową restauracji można kupić przysmaki...