Ceny wielkanocnych rarytasów u Magdy Gessler zwalają z nóg. Nie uwierzycie ile kosztuje kaczka
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy

Ceny wielkanocnych rarytasów u Magdy Gessler zwalają z nóg. Nie uwierzycie ile kosztuje kaczka

W sklepie z delikatesami Magdy Gessler bez zmian. Znowu jesteśmy w ciężkim szoku po sprawdzeniu cen wielkanocnych rarytasów.
Hubert Rój
marzec 29, 2021

Wielkanoc to nie tylko przeżycia natury duchowej i religijnej. To także okazja do spotkania z bliskimi przy suto zastawionym stole.

Żurek, faszerowane jajka, pieczenie, wypieki, ciasta, mazurki – czy ktoś jeszcze powątpiewa w wyjątkowość wielkanocnych świąt?

Coraz częściej nowoczesne polskie gospodynie domowe rezygnują z gotowania wszystkich dań we własnym zakresie.

Zabieganie, zapracowanie, brak czasu – powodów takich decyzji możemy znaleźć bez liku. Co wtedy robić? Pozostaje zamówienie jedzenia w restauracji lub w firmie cateringowej.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Gdzie można zamówić wielkanocne dania?

Jeśli decydujecie się na taki krok, nie pozostaje nic innego jak rozejrzeć się za interesującą was ofertą w internecie.

Obok setek firm cateringowych figuruje także i oferta delikatesów „U Fukiera” należących do Magdy Gessler.

Słynna restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie wyróżniła się spośród innych ofert dostępnych w sieci.

Ile kosztują wielkanocne dania w delikatesach Magdy Gessler?

W jaki sposób gwiazda TVN-u to zrobiła? Jakże by inaczej – oczywiście wysokimi jak diabli cenami! Sprawdźcie sami jej ofertę:

  • Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką ok. 2,2kg – 120 zł
  • Pasztet z dziczyzny i grzybów, foremka 50 dag – 75 zł
  • Żur na prawdziwkach słoik 900 ml – 45 zł
  • Śledź sherry w sosie z selera naciowego słoik 30 dag – 38 zł
  • Biała kiełbasa cielęco-wieprzowa z własnej masarni, parzona 50 dag – 22 zł (44 zł za 1 kg)
  • Chrzan tarty 235 ml – 16 zł
  • Schab po warszawsku w galarecie 1 porcja 20 dag – 21 zł
  • Baleron wiejski wędzony 50 dag – 25,50 zł (51 zł za 1 kg)
  • Beza migdałowa cała z kremem 1,1 kg – 110 zł
  • Makowiec na bogato z orzechami 1,2 kg – 110 zł
  • Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg – 90 zł
  • Kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką ok.  1,6 kg – 80 zł
  • Krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi słoik 900 ml – 60 zł

Cóż, komentarz do tych astronomicznych cen jest chyba zbędny. Przyznamy się wam, że nam szczęka opadła aż po samą ziemię…

Komentarze