Wielkanoc to nie tylko przeżycia natury duchowej i religijnej. To także okazja do spotkania z bliskimi przy suto zastawionym stole.
Żurek, faszerowane jajka, pieczenie, wypieki, ciasta, mazurki – czy ktoś jeszcze powątpiewa w wyjątkowość wielkanocnych świąt?
Coraz częściej nowoczesne polskie gospodynie domowe rezygnują z gotowania wszystkich dań we własnym zakresie.
Zabieganie, zapracowanie, brak czasu – powodów takich decyzji możemy znaleźć bez liku. Co wtedy robić? Pozostaje zamówienie jedzenia w restauracji lub w firmie cateringowej.
Zobacz także:
Gdzie można zamówić wielkanocne dania?
Jeśli decydujecie się na taki krok, nie pozostaje nic innego jak rozejrzeć się za interesującą was ofertą w internecie.
Obok setek firm cateringowych figuruje także i oferta delikatesów „U Fukiera” należących do Magdy Gessler.
Słynna restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie wyróżniła się spośród innych ofert dostępnych w sieci.
Ile kosztują wielkanocne dania w delikatesach Magdy Gessler?
W jaki sposób gwiazda TVN-u to zrobiła? Jakże by inaczej – oczywiście wysokimi jak diabli cenami! Sprawdźcie sami jej ofertę:
- Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką ok. 2,2kg – 120 zł
- Pasztet z dziczyzny i grzybów, foremka 50 dag – 75 zł
- Żur na prawdziwkach słoik 900 ml – 45 zł
- Śledź sherry w sosie z selera naciowego słoik 30 dag – 38 zł
- Biała kiełbasa cielęco-wieprzowa z własnej masarni, parzona 50 dag – 22 zł (44 zł za 1 kg)
- Chrzan tarty 235 ml – 16 zł
- Schab po warszawsku w galarecie 1 porcja 20 dag – 21 zł
- Baleron wiejski wędzony 50 dag – 25,50 zł (51 zł za 1 kg)
- Beza migdałowa cała z kremem 1,1 kg – 110 zł
- Makowiec na bogato z orzechami 1,2 kg – 110 zł
- Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg – 90 zł
- Kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką ok. 1,6 kg – 80 zł
- Krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi słoik 900 ml – 60 zł
Cóż, komentarz do tych astronomicznych cen jest chyba zbędny. Przyznamy się wam, że nam szczęka opadła aż po samą ziemię…