Błyskawiczny makaron z sosem pomidorowym z przepisu Justyny Żyły. Pomysł na szybki obiad
ONS.pl
Newsy

Błyskawiczny makaron z sosem pomidorowym z przepisu Justyny Żyły. Pomysł na szybki obiad

Justyna Żyła znowu zaskakuje ciekawym przepisem. Tym razem była żona Piotra Żyły proponuje na obiad szybki sos pomidorowy z kurczakiem.

Justyna Żyła dała się poznać szerszej publiczności ze względu na burzliwy rozpad małżeństwa z Piotrem Żyłą.

Po tych wydarzeniach Justyna postanowiła oddać się wychowywaniu dzieci i kulinariom. 34-latka chętnie dzieli się zdjęciami gotowanych przez siebie posiłków na Instagramie.

Na swoim profilu w tej właśnie sieci społecznościowe Justyna  Żyła wstawia coraz więcej przepisów swojego autorstwa.

Była żona słynnego skoczka lubi kuchenne innowacje i eksperymenty. Takim jest w pewnym sensie jej najnowszy przepis.

Szybki makaron z sosem pomidorowym z kurczakiem powstał z potrzeby. Justynie brakowało ponoć czasu, więc postanowiła nie bawić się w półśrodki i poddusić kurczaka w makaronie i pomidorach.

Brzmi prosto i całkiem smacznie. Uważamy, że warto dać szansę tej recepturze i wypróbować ją we własnym domu. A oto przepis ze szczegółami.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na szybkie danie makaronowe Justyny Żyły

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
  • Koncentrat pomidorowy
  • Świeży koperek
  • Ok. 25 dag makaronu typu rurki
  • Pół szklanki słodkiej śmietanki 36%
  • Ok. 10 dag sera żółtego w kostce
  • Sól
  • Pieprz
  • Świeża rzeżucha
  • Czarnuszka
Zobacz także
54-letnia Małgorzata Foremniak ma figurę 20-latki. Zdradziła przepis na lekki koktajl śniadaniowy

54-letnia Małgorzata Foremniak ma figurę 20-latki. Zdradziła przepis na lekki koktajl śniadaniowy

Katarzyna Skrzynecka zdradziła przepis na lekką, warzywną zupę. Idealna na wiosnę

Katarzyna Skrzynecka zdradziła przepis na lekką, warzywną zupę. Idealna na wiosnę

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotujcie al dente według wskazówek na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka  oczyśćcie i pokrójcie na małe kawałki.
  3. Do ugotowanego makaronu dodajcie kilka łyżek koncentratu pomidorowego, śmietankę, starty żółty ser, a także pokrojonego kurczaka.
  4. Podduście całość razem i doprawcie solą i pieprzem.
  5. Danie będzie gotowe, kiedy ugotuje się kurczak.
  6. Na koniec dodajcie posiekany drobno koperek.
  7. Podajcie z odrobiną rzeżuchy i posypcie całość czarnuszką.
  8. Smacznego!

Czytaj także:

justyna żyła instagram
ONS/AdobeStock
Newsy
Justyna Żyła wygryzie Magdę Gessler? Jej pierniczki to niebo w gębie. Na bank takich nie zrobicie 
Znana głównie z małżeństwa z Piotrem Żyłą, dziś Justyna zdobywa popularność jako ekspert kulinarny! Ostatnio udostępniła zdjęcie własnoręcznie wykonanych pierniczków. Wyglądają smakowicie!

Była żona skoczka narciarskiego Piotra Żyły coraz lepiej radzi sobie po rozstaniu. Choć na początku nie było łatwo – tabloidy żywo interesowały się jej życiem i relacjonowały każdy jej krok. Wyśmiewana za udział w „Tańcu z Gwiazdami” oraz rozbieraną sesję zdjęciową w Playboy’u, Żyła zdaje się kompletnie tym nie przejmować. Rozstanie z Piotrem Żyłą Justyna Żyła jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych partnerek polskich sportowców (pomimo, że jej status jest już nieaktualny). Rozstanie z mężem po 12 latach małżeństwa było dla wszystkich szokiem, a jak sama przyznaje bardzo ciężko je przeżyła. Dziś jednak Justyna radzi sobie bardzo dobrze – w mediach społecznościowych udostępnia swoje roześmiane zdjęcia oraz często wspomina o swoim nowym partnerze, tajemniczym „A.”. Kim jest? Jeszcze nie wiemy, ale rozumiemy chęć Justyny do zachowania prywatności.   Kanał kulinarny Żyła postanowiła spróbować swoich sił jako nowe kulinarne guru. Założyła kanał na YouTubie o nazwie „UwaŻyła”, gdzie udostępnia filmiki, na których przygotowuje różne dania. Również w mediach społecznościowych chętnie dzieli się zdjęciami przygotowywanych przez siebie potraw. Ostatnio udostępniła zdjęcia, na których wraz ze swoimi dziećmi piecze i dekoruje świąteczne pierniczki. Pod zdjęciem napisała: Sezon na świąteczne wypieki uważam za otwarty(…) Chodził za mną od wczoraj pewien mały elf  ”Mamuś pieczemy ciasteczka proszęęę...”. Elf był turbo super pomocny przez ...pierwsze 15 minut (widocznie Mikołaj wzywał) Obserwujący ją fani byli zachwyceni zdjęciem. W komentarzach chwalili świąteczne wypieki i prosili o przepis – niestety, Justyna jeszcze go nie udostępniła. Czekamy na niego z niecierpliwością!  ...

przepis na de volaille Przetakiewicz
ons
Newsy
„Nie znam nikogo, kto go nie kocha”. Joanna Przetakiewicz zdradziła przepis na znakomity kotlet
Znana projektantka mody, Joanna Przetakiewicz, zdradziła przepis na jedno ze swoich ulubionych dań – kotlet de volaille. Przyrządzony według tej receptury smakuje wybornie. Nic dziwnego, bowiem jej autorką jej babcia gwiazdy!

Choć na pierwszy rzut oka kotlet de volaille wydaje się nieskomplikowanym daniem, w praktyce bardzo łatwo go zepsuć. Niewiele osób potrafi przyrządzić ten przysmak w punkt. Joanna Przetakiewicz postanowiła więc zdradzić, jak sprawić, by rozpływał się w ustach. Przepis opublikowała na swoim Instagramie. „DANIE STULECIA. Nie znam nikogo kto go nie kocha, za to mało kto potrafi. Dużo prostsze, niż mi się wydawało! Popis mojej ukochanej babci”. Przepis na kotlet de volaille według Joanny Przetakiewicz Składniki: 2 piersi z kurczaka, masło, jajko, bułka tarta, mąka, natka pietruszki, olej, sól, pieprz. Przygotowanie W niewielkiej miseczce umieść miękkie masło, posiekaną natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie podziel na 4 części i uformuj z nich niewielkie wałeczki. Tak przygotowane masło owiń folią spożywczą (każdy wałek oddzielnie) i umieść w lodówce na co najmniej godzinę. Piersi z kurczaka umyj, umieść na desce i przekrój wzdłuż, tak aby powstał jeden duży płat. Następnie dopraw solą oraz pieprzem, przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij przy pomocy specjalnego tłuczka. Na tak przygotowanym mięsie ułóż schłodzone masło, a następnie ciasno zwiń.  W małej miseczce rozkłóć jajko. Mąkę i bułkę tartą wysyp na dwa osobne talerze. Kotlety panieruj w kolejności – mąka, jajko, bułka tarta.  Na patelni rozgrzej grubą warstwę oleju. Roladki smaż porcjami, przez ok. 8 minut, aż do zarumienienia. Kotlety osusz przy pomocy ręcznika papierowego. Gotowe!         Wyświetl ten post na Instagramie.                  ...

Tagiatelle, sos serowy,  sos pieczarkowy
kasiunia.1981/gotujmy.pl
Przepisy
Genialnie szybki przepis na makaron z sosem. Pokochasz ten smak!
Makaron, pieczarki, ser – trzy składniki sprawią, że zakochacie się w tym prostym daniu. Nie będziecie potrzebowali żadnych fixów i innych dodatków z torebki!

Czy często nurtuje was myśl – co tym razem przygotować na obiad? Marudni domownicy nie życzą sobie zbyt częstych powtórek z rozrywki, a rodzinna kasa świeci pustkami? Spokojnie, jest na to rozwiązanie. Rozejrzyjcie się po swojej lodówce i wybierzcie składnik, na którym oprzecie swój pomysł na obiad.  Jeżeli zostało wam nieco sera żółtego, nie wahajcie się go użyć. Kiedy członkowie naszych rodzin nie mogą patrzeć już na kanapki z serem, dajcie mu nowe życie na obiadowym talerzu! Wystarczy jeszcze trochę pieczarek, makaron, parę prostych dodatków i świetny sos gotowy! To danie to świetny pomysł na bezmięsny obiad. Jeżeli jednak domowi mięsożercy nie dadzą za wygraną – śmiało możecie wzbogacić sos choćby mięsem z piersi kurczaka lub indyka. Składniki: Opakowanie makaronu typu tagiatelle (możecie wybrać także inny rodzaj) 50 dag pieczarek Cebula Czosnek Masło Olej do smażenia Musztarda Sól i pieprz 10 dag sera żółtego Natka pietruszki Opcjonalnie – 1 filet z piersi kurczaka Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy i szklimy na oleju. Na patelnię dodajemy pokrojone drobno pieczarki. W razie potrzeby dodajemy nieco wody i dusimy do momentu, gdy pieczarki będą ugotowane. Doprawiamy sos musztardą i pieprzem,  solimy do smaku. W tym momencie możemy dodać pokrojone w kostkę mięso i dusić je aż będzie gotowe. Następnie dodajemy do sosu łyżkę masła. Redukujemy sos, wygotowując ewentualny nadmiar wody. Mieszamy gotowy sos z makaronem ugotowanym według zaleceń na opakowaniu. Dodajemy do gorącego garnka starty ser i starannie mieszamy składniki. Podajemy danie ozdobione natką pietruszki. Źródło: przepisy.pl

Sałatka z makaronem i kurczakiem
Gotujmy.pl/gosiapiotrek23
Przepisy
Przepyszna sałatka z makaronem i kurczakiem. Danie za kilka złotych. Gorąco polecamy!
Sałatka to idealny sposób na kreatywną przekąskę, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, a nawet treściwą kolację. W tej z makaronem i kurczakiem na pewno się zakochacie! Większość składników potrzebnych do jej przygotowania prawdopodobnie macie w domu.

Ta banalna sałatka z makaronem i kurczakiem na pewno stanie się jednym z waszych ulubionych przysmaków. Jej przygotowanie z pewnością nie zajmie wam więcej niż 30 minut , a efekt będzie naprawdę powalający! Tym bardziej że większość składników prawdopodobnie macie w domu. Ewentualne zakupy nie powinny więc wynieść więcej niż 15 złotych! Przepis na sałatkę z makaronem i kurczakiem Będziesz potrzebować 2 piersi z kurczaka 300 g makaronu (najlepiej sprawdzą się kolanka, ale możesz również użyć innego makaronu) 3 jajka 1 czerwona papryka Pół puszki kukurydzy Szczypiorek 4 łyżki majonezu Olej Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, słodka papryka Przygotowanie W dużym garnku zagotujcie wodę na makaron. Kiedy woda zacznie bulgotać, dodajcie do niej jedną płaską łyżkę soli, a następnie wrzućcie makaron i gotujcie al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedźcie i polejcie zimną wodą, a następnie przełóżcie do dużej miski. Pierś z kurczaka dokładnie umyjcie. Odkrójcie błony i miejsca, w których zgromadzony jest tłuszcz oraz ścięgna. Następnie pokrójcie mięso w niewielką kosteczkę i natrzyjcie przyprawą do kurczaka. Na rozgrzanej patelni rozprowadźcie trzy łyżki oleju i dodajcie pokrojone mięso. Smażcie na średnim ogniu aż do momentu, w którym mięso całkowicie się zetnie, ok. 7 minut . Usmażone mięso umieśćcie w misce z makaronem. W niewielkim rondelku ugotujcie jajka na twardo – ostrożnie włóżcie jajka do zimnej wody, tak aby nie stłuc skorupki, poczekajcie, aż woda zacznie bulgotać i gotujcie jajka jeszcze przez ok. 8 – 10 minut (w zależności od wielkości jajek, im większe, tym więcej czasu potrzebują). Ugotowane jajka polejcie zimną wodą, a...