Beata Tadla zdradza swój przepis na zdrowie i zgrabną sylwetkę. Dieta ma ogromne znaczenie
ONS.pl
Newsy

Beata Tadla zdradza swój przepis na zdrowie i zgrabną sylwetkę. Dieta ma ogromne znaczenie

Jaki jest sposób Beaty Tadli na zdrowie, dobre samopoczucie i świetną figurę? Dziennikarka odpowiada w rozmowie z Gotujmy.pl.

Dziennikarka i prezenterka Beata Tadla zaraża optymizmem i pozytywnym podejściem do życia. Jako osoba pracująca w mediach, przykłada dużą wagę do swojego wizerunku oraz zdrowia. Zapytaliśmy panią Beatę o to, jakie są jej sposoby na szczupłą sylwetkę.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Beata Tadla nie je mięsa od 10 lat

Dziennikarka przyznaje, że już od dziesięciu lat stosuje dietę wegetariańską. W jej diecie znajdują się przede wszystkim warzywa - jak podkreśla, „w każdej postaci”, a najbardziej lubi pieczone bataty. Dodaje, że zapach z piekarni czy cukierni nie robi już na niej w ogóle wrażenia i zdecydowanie większą ochotę ma na owoce i warzywa.  

- Warzywa - surowe, pieczone, w zupie - to moje menu. Oprócz tego sporo ziaren, pieczywo bez mąki pszennej, dużo ziół i samodzielne gotowanie - opowiada nam Beata Tadla.

Zobacz także
Beata Tadla kocha gotować: Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie"

Beata Tadla kocha gotować: „Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie”

Iwona Guzowska: „Doprawiam życie optymizmem”. Czy po 30 r. ż 2 posiłki wystarczają?

Iwona Guzowska o swoich przyzwyczajenia żywieniowych: „Doprawiam życie optymizmem”

W diecie Beaty Tadli nie ma miejsca na fast foody

Dla Beaty zdrowia i zbilansowana dieta to podstawa, dlatego dziennikarka w ogóle nie jada fast foodów i innych niezdrowych potraw. 

- Proszę mi wierzyć, ale nigdy nie jadłam hamburgera z popularnej restauracji na „M”. Nie pamiętam, jak smakuje hot-dog… W moim jadłospisie nie ma miejsca na fast food. Mógłby nie istnieć, a nawet bym tego nie zauważyła - mówi dziennikarka.

Poza niezdrowym i ciężkim jedzeniem, żurnalistka unika również słodyczy i innych przekąsek choć, jak przyznaje, od czasu do czasu zdarza jej się zjeść coś „zakazanego”:

- Nie jadam deserów, słodyczy. W naszym domu nigdy nie ma przekąsek takich jak chipsy, czekoladki, paluszki… Zdarzają mi się grzeszki, np. pizza od czasu do czasu albo pierożki ze szpinakiem na parze czy makaron, ale to wyjątki. Poza tym lubię twaróg, kefiry i jajka na twardo.

Aktywność fizyczna kluczem do zdrowia i zgrabnej sylwetki Beaty Tadli

Jedną z pasji Beaty Tadli jest ruch i aktywność fizyczna - zwłaszcza na zewnątrz. Dzięki temu dziennikarce udało się zgubić nadprogramowe kilogramy po pandemii:

- Pandemia spowodowała, że trochę się rozleniwiłam… I trochę kilogramów przybyło. Ale już wróciłam do aktywności. Uwielbiam rower i nordic walking. W sezonie wiosenno-letnim uprawiam prawie codziennie. Poza tym dwa razy w tygodniu mam treningi EMS. I pływanie! Woda daje mi spokój, wolność, uwalnia myśli. Kocham pływać. Liczę kroki, bo spacerowanie też jest dla mnie przyjemnością — wyznaje Beata Tadla. 

Dieta i zdrowy styl życia są kluczem do tego, by dobrze się czuć i cieszyć dobrym zdrowiem. Jak podkreśla Beata, jeżeli zadba się o ciało, to organizm się odwdzięczy:

— Śpię przy otwartym oknie przez cały rok. Nie przegrzewam się. Lubię dobrze się czuć. Wierzę, że jeśli zadbam o ciało, organizm się odwdzięczy. I już się odwdzięcza. Nie umiem powiedzieć, kiedy ostatnio byłam przeziębiona… W połowie pandemii ktoś zaraził mnie covidem, ale to jedyna infekcja, którą pamiętam z ostatnich kilkunastu lat.

Rozmowę przeprowadziła: Anna Borkowska, Gotujmy.pl
 

Beata Tadla kocha gotować: Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie"
ONS.pl
Newsy
Beata Tadla kocha gotować: „Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie”
Beata Tadla to jedna z najbardziej cenionych dziennikarek informacyjnych w Polsce. Prezencja, styl i fachowość – to wszystko cenią sobie w niej telewidzowie. Mało kto jednak wie, że słynna dziennikarka ma także bardziej przyziemną stronę - uwielbia przyrządzać potrawy w swojej kuchni.

Znana i lubiana prezenterka telewizyjna Beata Tadla nie ukrywa, że gotowanie to jej pasja, którą najchętniej lubi dzielić się z ukochanym. Swego czasu głośno  było w mediach o rozstaniu dziennikarki z prezenterem pogody Jarosławem Kretem. 45-latka szybko odnalazła jednak szczęście w kolejnym związku. W 2021 roku wyszła za mąż po raz trzeci! Co najbardziej w gotowaniu lubi Beata Tadla? Dziennikarka Onetu lubi od czasu do czasu pochwalić się na swoim koncie w portalu społecznościowym Instagram tym, co przyrządza z radością dla swoich najbliższych. Spójrzcie tylko na ten efektownie wypieczony pełnoziarnisty chleb.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Beata Tadla (@beatatadla) Jak mówi znane porzekadło – nie samym chlebem żyje człowiek. Tadla gotuje więc także całą masę innych smakowitości. A te jak wiadomo najlepiej smakują jedzone razem z ukochanym. Nie inaczej uważa dziennikarka: – Kuchnia? Odpręża, relaksuje, sprawia przyjemność. Ale najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie i z kim siedzieć przy wspólnym stole, na którym zawsze lądują potrawy ze świeżych i zdrowych produktów – napisała Tadla w szczerym wpisie pod zdjęciem, na którym szykuje dla swojego męża świeżą, zieloną sałatkę.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony...

47-letnia Beata Chmielowska-Olech nie unika słodkości, a wygląda jak maturzystka. Jak ona to robi?
ONS.pl
Newsy
47-letnia Beata Chmielowska-Olech nie unika słodkości, a wygląda jak maturzystka. Jak ona to robi?
Jedna z najbardziej rozpoznawalnych dziennikarek Telewizji Polskiej wygląda tak, jakby czas się dla niej zatrzymał. Jaki jest jej sekret?

Tę twarz znają chyba wszyscy. Beata Chmielowska-Olech pracuje w Telewizji Polskiej od 1998 roku i od lat jest prezenterką Teleexpressu. Dziennikarka zachwyca profesjonalizmem i nienagannym wyglądem - choć nie odmawia sobie wcale słodyczy, których apetyczne zdjęcia udostępnia w mediach społecznościowych. Jaki jest jej sekret i co robi, że tak fantastycznie wygląda? Okazuje się, że kluczem jest pasja do pewnej dyscypliny sportowej.  Beata Chmielowska-Olech i jej pasja do biegania Dziennikarka w jednym z wywiadów wyznała, że nie wyobraża sobie życia bez biegania. Intensywny wysiłek fizyczny towarzyszył jej od zawsze - w młodości występowała w zespole ludowym. Jej organizm tak się przyzwyczaił do częstych treningów, że bieganie jest już dla pani Beaty czymś naturalnym. Dodała, że brak ruchu bardzo jej doskwiera i gorzej się czuje, gdy nie jest aktywna fizycznie.  Paradoksalnie, dziennikarka zaczęła regularnie biegać dopiero po urodzeniu dziecka. Wcześniej, ze względu na studia, napięty grafik w pracy i inne obowiązki nie mogła sobie na to pozwolić.  – Na regularny ruch pozwoliło mi dopiero urodzenie dziecka. Musiałam znaleźć czas na codzienne spacery. Ale zmieniłam je szybko w marsze, bo zauważyłam, że dzięki nim błyskawicznie wracam do formy - powiedziała w rozmowie z Runner’s World.          Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Beata Chmielowska-Olech (@beata_chmielowska_olech) Dziennikarka podkreśla też, że nie należy się zniechęcać - zarówno w przypadku biegania, jak i każdego innego sportu: – Uważam, że lepiej przebiec...

47-letnia Beata Tadla zrzuciła 18 kg. Odstawiła kilka produktów i zaczęła „odżywiać organizm, a nie karmić”
ONS.pl
Newsy
47-letnia Beata Tadla zrzuciła 18 kg. Odstawiła kilka produktów i zaczęła „odżywiać organizm, a nie karmić”
Dziennikarka zachwyca doskonałą figurą, którą osiągnęła dzięki prostej diecie bez wielkich wyrzeczeń. Poznajcie szczegóły!

Znana dziennikarka Beata Tadla przez lata kojarzona była z dość kobiecymi kształtami. Jednak z wiekiem gwiazda zaczęła zwracać większą uwagę na swój sposób odżywiania i zdrowie. Zmieniła dietę i zaczęła się dużo więcej ruszać. Efekty są spektakularne! Sprawdźcie, jak się odżywia Beata Tadla i co robi, że tak świetnie wygląda. Wbrew pozorom jej dieta jest bardzo prosta! Zdrowe odżywianie to 1 krok do zmiany wyglądu Ostatnio Beatę wzięło na wspominki. Udostępniła na swoim profilu na Facebooku zdjęcie sprzed prawie 20 lat, na którym dziennikarka jest nie do poznania.  Patrząc na nie, od razu można zauważyć, jak bardzo Beata zmieniła się przez ten czas. Zupełnie zmieniła fryzurę, styl ubierania się, a do tego jest znacznie szczuplejsza! W ramach przeglądu albumów... Agnieszka Milczarz jak Ty to robisz, że w ogóle się nie zmieniasz? Ta starsza pani obok Agi to ja, 16 lat i 18 kg temu... Opublikowany przez Beatę Edytą Tadlą   Czwartek, 31 sierpnia 2017 Oczywiście zgrabna sylwetka nie bierze się z niczego – zwłaszcza, że im jest się starszym, tym trudniej jest schudnąć. Tym bardziej Beata musiała ostro wziąć się do roboty i pilnować diety, by osiągnąć szczupłą sylwetkę. W rozmowie z portalem internetowym wyznała, jak wygląda dziś jej dieta: Po prostu zaczęłam świadomie się odżywiać. Nie karmić organizm, a odżywiać go. Być tym, co jem. Zrezygnowałam z mięsa, białego pieczywa, nie jem fast-foodów, smażonych potraw. Od kilkunastu lat nie piję też piwa, które kiedyś lubiłam. Ryby, sporo surowych warzyw i owoców, jajka, ziarna, orzechy, imbir, kurkuma, dużo produktów, które mają witaminę C, to podstawa mojej diety. Poza tym dziennikarka sporo ćwiczy. Regularnie uprawia jogę, nordic walking, a także pływa na basenie. Na czym polega peskatarianizm?  Sposób odżywiania Beaty Tadli...

48-letnia Agata Konarska zachwyca figurą. „Nie stosuję specjalnej diety”. Ale ma pewną słabość
ONS.pl
Newsy
48-letnia Agata Konarska zachwyca figurą. „Nie stosuję specjalnej diety”. Dziennikarka ma pewną słabość
Dobijająca powoli do 50-tki gwiazda TVP jest w doskonałej formie. Jak ona to robi? Dziennikarka podzieliła się swoim sekretem.

Mimo upływu lat, Agata Konarska zachwyca świetną formą i smukłym ciałem. Jak jej się udaje utrzymać tak znakomitą sylwetkę? Kim jest Agata Konarska? Agata Konarska urodziła się w 1973 roku w Warszawie. To polska dziennikarka i prezenterka telewizyjna, która od 1995 roku jest związana w Telewizją Polską. Widzowie kojarzą ją z takich programów jak „Kawa czy herbata?", „Racja stanu", „Polonia 24" oraz z magazynu ekonomicznego „Plus Minus". Aktualnie prezenterka prowadzi program informacyjny „Okiem wiary", emitowany w TVP Info. W minioną niedzielę Konarska poprowadziła koncert zorganizowany przez TVP pod hasłem „Murem za polskim mundurem", który odbył się na terenie 23. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Mińsku Mazowieckim. Na scenie pojawiła się w eleganckiej sukni i upiętych włosach. Jak jej się udaje utrzymać tak świetną formę i ciało?         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Agata Konarska (@agatakonarskaofficial) Sekret figury Agaty Konarskiej Mimo upływu lat, Agata Konarska może się pochwalić szczupłym i zgrabnym ciałem. Jak ona to robi? Czy jest na jakiejś specjalnej diecie? Prezenterka przyznaje, że odżywia się zdrowo i bardzo uważa na porcje spożywanych posiłków: - Staram się zdrowo odżywiać, w czym pomaga fakt, że bardzo lubię owoce i jarzyny, ale nie stosuję specjalnej diety. Jadam wszystko, lecz zwracam uwagę, by nie przesadzić z ilością. Jedynym „grzechem” są często zbyt późne kolacje, ale to wynika z charakteru mojej pracy - zdradziła....