Znana dziennikarka Beata Tadla przez lata kojarzona była z dość kobiecymi kształtami. Jednak z wiekiem gwiazda zaczęła zwracać większą uwagę na swój sposób odżywiania i zdrowie. Zmieniła dietę i zaczęła się dużo więcej ruszać. Efekty są spektakularne! Sprawdźcie, jak się odżywia Beata Tadla i co robi, że tak świetnie wygląda. Wbrew pozorom jej dieta jest bardzo prosta!

Zdrowe odżywianie to 1 krok do zmiany wyglądu

Ostatnio Beatę wzięło na wspominki. Udostępniła na swoim profilu na Facebooku zdjęcie sprzed prawie 20 lat, na którym dziennikarka jest nie do poznania.  Patrząc na nie, od razu można zauważyć, jak bardzo Beata zmieniła się przez ten czas. Zupełnie zmieniła fryzurę, styl ubierania się, a do tego jest znacznie szczuplejsza!

W ramach przeglądu albumów... Agnieszka Milczarz jak Ty to robisz, że w ogóle się nie zmieniasz? Ta starsza pani obok Agi to ja, 16 lat i 18 kg temu...

Opublikowany przez Beatę Edytą Tadlą Czwartek, 31 sierpnia 2017

Oczywiście zgrabna sylwetka nie bierze się z niczego – zwłaszcza, że im jest się starszym, tym trudniej jest schudnąć. Tym bardziej Beata musiała ostro wziąć się do roboty i pilnować diety, by osiągnąć szczupłą sylwetkę.

W rozmowie z portalem internetowym wyznała, jak wygląda dziś jej dieta:

Zobacz także:

Po prostu zaczęłam świadomie się odżywiać. Nie karmić organizm, a odżywiać go. Być tym, co jem. Zrezygnowałam z mięsa, białego pieczywa, nie jem fast-foodów, smażonych potraw. Od kilkunastu lat nie piję też piwa, które kiedyś lubiłam. Ryby, sporo surowych warzyw i owoców, jajka, ziarna, orzechy, imbir, kurkuma, dużo produktów, które mają witaminę C, to podstawa mojej diety.

Poza tym dziennikarka sporo ćwiczy. Regularnie uprawia jogę, nordic walking, a także pływa na basenie.

Na czym polega peskatarianizm? 

Sposób odżywiania Beaty Tadli ma już dziś swoją nazwę – peskatarianizm. 

To odmiana wegetarianizmu, w której dozwolone jest jedzenie ryb i owoców morza, a rezygnuje się zupełnie z jedzenia mięsa. Taka dieta jest coraz bardziej popularna wśród osób, które z różnych powodów chcą ograniczyć spożywanie mięsa i nie tracić jednocześnie cennych witamin i minerałów, które się w nim znajdują. Dobrą alternatywą są ryby bogate w kwasy omega-3. Ich kolejną zaletą jest fakt, że doskonale sprawdzają się podczas diet odchudzających!