47-letnia Beata Tadla zrzuciła 18 kg. Odstawiła kilka produktów i zaczęła „odżywiać organizm, a nie karmić”
ONS.pl
Newsy

47-letnia Beata Tadla zrzuciła 18 kg. Odstawiła kilka produktów i zaczęła „odżywiać organizm, a nie karmić”

Dziennikarka zachwyca doskonałą figurą, którą osiągnęła dzięki prostej diecie bez wielkich wyrzeczeń. Poznajcie szczegóły!

Znana dziennikarka Beata Tadla przez lata kojarzona była z dość kobiecymi kształtami. Jednak z wiekiem gwiazda zaczęła zwracać większą uwagę na swój sposób odżywiania i zdrowie. Zmieniła dietę i zaczęła się dużo więcej ruszać. Efekty są spektakularne! Sprawdźcie, jak się odżywia Beata Tadla i co robi, że tak świetnie wygląda. Wbrew pozorom jej dieta jest bardzo prosta!

Kotlety mielone

Zdrowe odżywianie to 1 krok do zmiany wyglądu

Ostatnio Beatę wzięło na wspominki. Udostępniła na swoim profilu na Facebooku zdjęcie sprzed prawie 20 lat, na którym dziennikarka jest nie do poznania.  Patrząc na nie, od razu można zauważyć, jak bardzo Beata zmieniła się przez ten czas. Zupełnie zmieniła fryzurę, styl ubierania się, a do tego jest znacznie szczuplejsza!

W ramach przeglądu albumów... Agnieszka Milczarz jak Ty to robisz, że w ogóle się nie zmieniasz? Ta starsza pani obok Agi to ja, 16 lat i 18 kg temu...

Opublikowany przez Beatę Edytą Tadlą Czwartek, 31 sierpnia 2017

Oczywiście zgrabna sylwetka nie bierze się z niczego – zwłaszcza, że im jest się starszym, tym trudniej jest schudnąć. Tym bardziej Beata musiała ostro wziąć się do roboty i pilnować diety, by osiągnąć szczupłą sylwetkę.

W rozmowie z portalem internetowym wyznała, jak wygląda dziś jej dieta:

Po prostu zaczęłam świadomie się odżywiać. Nie karmić organizm, a odżywiać go. Być tym, co jem. Zrezygnowałam z mięsa, białego pieczywa, nie jem fast-foodów, smażonych potraw. Od kilkunastu lat nie piję też piwa, które kiedyś lubiłam. Ryby, sporo surowych warzyw i owoców, jajka, ziarna, orzechy, imbir, kurkuma, dużo produktów, które mają witaminę C, to podstawa mojej diety.

Poza tym dziennikarka sporo ćwiczy. Regularnie uprawia jogę, nordic walking, a także pływa na basenie.

Zobacz także
Beata Tadla kocha gotować: Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie"

Beata Tadla kocha gotować: „Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie”

czym posmarować rybę przed smażeniem

Chcecie, żeby ryba miała przyjemną i delikatną skórkę? Posmarujcie ją tym przed smażeniem. Będzie cudowna w smaku

Na czym polega peskatarianizm? 

Sposób odżywiania Beaty Tadli ma już dziś swoją nazwę – peskatarianizm. 

To odmiana wegetarianizmu, w której dozwolone jest jedzenie ryb i owoców morza, a rezygnuje się zupełnie z jedzenia mięsa. Taka dieta jest coraz bardziej popularna wśród osób, które z różnych powodów chcą ograniczyć spożywanie mięsa i nie tracić jednocześnie cennych witamin i minerałów, które się w nim znajdują. Dobrą alternatywą są ryby bogate w kwasy omega-3. Ich kolejną zaletą jest fakt, że doskonale sprawdzają się podczas diet odchudzających!

   

 

Beata Tadla zdradza swój przepis na zdrowie i zgrabną sylwetkę. Dieta ma ogromne znaczenie
ONS.pl
Newsy
Beata Tadla zdradza swój przepis na zdrowie i zgrabną sylwetkę. Dieta ma ogromne znaczenie
Jaki jest sposób Beaty Tadli na zdrowie, dobre samopoczucie i świetną figurę? Dziennikarka odpowiada w rozmowie z Gotujmy.pl.

Dziennikarka i prezenterka Beata Tadla zaraża optymizmem i pozytywnym podejściem do życia. Jako osoba pracująca w mediach, przykłada dużą wagę do swojego wizerunku oraz zdrowia. Zapytaliśmy panią Beatę o to, jakie są jej sposoby na szczupłą sylwetkę. Beata Tadla nie je mięsa od 10 lat Dziennikarka przyznaje, że już od dziesięciu lat stosuje dietę wegetariańską. W jej diecie znajdują się przede wszystkim warzywa - jak podkreśla, „w każdej postaci”, a najbardziej lubi pieczone bataty. Dodaje, że zapach z piekarni czy cukierni nie robi już na niej w ogóle wrażenia i zdecydowanie większą ochotę ma na owoce i warzywa.   - Warzywa - surowe, pieczone, w zupie - to moje menu. Oprócz tego sporo ziaren, pieczywo bez mąki pszennej, dużo ziół i samodzielne gotowanie - opowiada nam Beata Tadla.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Beata Tadla (@beatatadla) W diecie Beaty Tadli nie ma miejsca na fast foody Dla Beaty zdrowia i zbilansowana dieta to podstawa, dlatego dziennikarka w ogóle nie jada fast foodów i innych niezdrowych potraw.  - Proszę mi wierzyć, ale nigdy nie jadłam hamburgera z popularnej restauracji na „M”. Nie pamiętam, jak smakuje hot-dog… W moim jadłospisie nie ma miejsca na fast food. Mógłby nie istnieć, a nawet bym tego nie zauważyła - mówi dziennikarka. Poza niezdrowym i ciężkim jedzeniem, żurnalistka unika również słodyczy i innych przekąsek choć, jak przyznaje, od czasu do czasu zdarza jej się zjeść coś „zakazanego”: - Nie jadam deserów,...

Beata Tadla kocha gotować: Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie"
ONS.pl
Newsy
Beata Tadla kocha gotować: „Najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie”
Beata Tadla to jedna z najbardziej cenionych dziennikarek informacyjnych w Polsce. Prezencja, styl i fachowość – to wszystko cenią sobie w niej telewidzowie. Mało kto jednak wie, że słynna dziennikarka ma także bardziej przyziemną stronę - uwielbia przyrządzać potrawy w swojej kuchni.

Znana i lubiana prezenterka telewizyjna Beata Tadla nie ukrywa, że gotowanie to jej pasja, którą najchętniej lubi dzielić się z ukochanym. Swego czasu głośno  było w mediach o rozstaniu dziennikarki z prezenterem pogody Jarosławem Kretem. 45-latka szybko odnalazła jednak szczęście w kolejnym związku. W 2021 roku wyszła za mąż po raz trzeci! Co najbardziej w gotowaniu lubi Beata Tadla? Dziennikarka Onetu lubi od czasu do czasu pochwalić się na swoim koncie w portalu społecznościowym Instagram tym, co przyrządza z radością dla swoich najbliższych. Spójrzcie tylko na ten efektownie wypieczony pełnoziarnisty chleb.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Beata Tadla (@beatatadla) Jak mówi znane porzekadło – nie samym chlebem żyje człowiek. Tadla gotuje więc także całą masę innych smakowitości. A te jak wiadomo najlepiej smakują jedzone razem z ukochanym. Nie inaczej uważa dziennikarka: – Kuchnia? Odpręża, relaksuje, sprawia przyjemność. Ale najważniejsze, że mam dla kogo szykować jedzenie i z kim siedzieć przy wspólnym stole, na którym zawsze lądują potrawy ze świeżych i zdrowych produktów – napisała Tadla w szczerym wpisie pod zdjęciem, na którym szykuje dla swojego męża świeżą, zieloną sałatkę.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony...

Magda Gessler zrzuciła 13 kg i "rozpiera ją energia". Na śniadanie zjada tylko kilka łyżek jajecznicy
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler zrzuciła 13 kg i „rozpiera ją energia". Na śniadanie zjada tylko kilka łyżek jajecznicy
Dieta odchudzająca wcale nie musi być pełna wyrzeczeń, co udowadnia Magda Gessler. Restauratorka schudła 13 kg... „bez wysiłku” - jak sama przyznaje.

Gwiazda „Kuchennych rewolucji” w przerwach od nagrywania programu bardzo aktywnie udziela się na Instagramie, gdzie regularnie udostępnia zdjęcia i filmy, na których zdradza swoim fanom urywki ze swojego życia - zarówno zawodowego, jak i prywatnego. Jeden z jej ostatnich postów zrobił niezłą furorę - restauratorka na zdjęciu jest wyraźnie szczuplejsza i nie jest to żadne złudzenie. Magda Gessler wyznała, że udało jej się zrzucić aż 13 kilogramów! Jak to zrobiła? Magda Gessler schudła 13 kilogramów  Na jednym z ostatnich, udostępnionych przez Gessler zdjęć na Instagramie możemy zauważyć, że gwiazda „Kuchennych rewolucji” wprost promienieje. Zdjęcie podpisała słowami „Szczęśliwa….odchudzona….bardzo zapracowana……Magda, besos kochani” (pisownia oryginalna - przyp. red.). Zwłaszcza słowo „odchudzona” zainteresowało internautów, którzy nie szczędzili Magdzie komplementów: – Super Pani wygląda! – Ślicznie Pani wygląda. Bardzo Panią lubię i szanuję – Pani Madzia jak zawsze promienieje - pisali. W czym tkwi sekret Magdy Gessler? Poza właściwą dietą, gwieździe pomaga utrzymywanie intensywnego trybu życia. Przyznaje w rozmowie z „Party”, że jest bardzo zajęta i żyje w biegu, ale przy tym nie zapomina o posiłkach i stara się regularnie odżywiać.  Jak odżywia się Magda Gessler? W rozmowie z „Party” Gessler uchyliła rąbka tajemnicy i zdradziła, w jaki sposób udało jej się schudnąć aż 13 kilogramów. Twierdzi, że nie była to żadna „dieta cud”: – Jest mnie mniej już o 13 kilogramów. Znikam na wadze, bez wysiłku, zupełnie w sposób magiczny. Dziś prawie nie jem mięsa, piję dużo ciepłej wody, nie podjadam między posiłkami, a jeśli już, to odrobinę śliwek lub...

66-letnia Monika Olejnik zatrzymała czas? Ma kilka sekretów wiecznej młodości. Jej jadłospis to 1 z nich
ONS.pl
Newsy
66-letnia Monika Olejnik zatrzymała czas? Ma kilka sekretów wiecznej młodości. Jej jadłospis to 1 z nich
Co jada Monika Olejnik, że pomimo wieku nadal wygląda młodzieńczo? Jej dieta zdecydowanie się zmieniła.

Dziennikarka niechętnie opowiada o swoim stylu życia. Jednak zawsze, gdy ma okazję zachęca innych do tego, co dla niej najważniejsze: zażywania ruchu i utrzymywania aktywności fizycznej. W swoich mediach społecznościowych dzieli się z fanami relacjami z wielogodzinnych ćwiczeń, które towarzyszą jej od lat. Poza ćwiczeniami także dieta pozwala jej zachować młodzieńczy wygląd i szczupłą sylwetkę. Monika Olejnik kiedyś nie dbała o dietę Przed laty, w wywiadzie udzielonym Piotrowi Najsztubowi dla magazynu „Wprost" dziennikarka zdradziła, że kiedyś dieta dla niej nie istniała: - Żywiłam się herbatnikami i pracą – wyznała. Dodała też, że z kolei wieczorami pochłaniała kanapki. Kanapki i herbatniki, to była podstawa jej diety. Można sobie wyobrazić, że gdyby odżywiała się tak do dziś, nie mogłaby się szczycić swoim obecnym wyglądem. I nie pomogłyby codzienne bieganie, ćwiczenia, gimnastyka, boks czy joga twarzy, którą także uprawia. Dopiero wszystkie te elementy razem powodują, że prowadząca „Kropkę nad i…” jest wysportowana, energiczna, szczupła i zupełnie nie wygląda na swoje 65 lat: - Na trawie, na ławce, blisko natury? Odporność i wytrzymałość — to ważne dla nas wszystkich na te najbliższe i dalsze lata? Sport jest dla mnie ważną częścią kultury #trening #gimnastyka "bez litości w dążeniu do doskonałości" Wpływ choroby szalonych krów na dietę Moniki Olejnik W wywiadzie dla „Wprost” dziennikarka przyznała, że kiedyś prowadziła niezdrowy tryb życia: - Zawsze się dziwnie żywiłam (…) głównie dlatego, że biegałam z mikrofonem radiowym od rana do wieczora. Zmiany w zwyczajach żywieniowych i wyeliminowanie mięsa z jadłospisu były inicjowane przez wydarzenia zewnętrze i własne przemyślenia: - Nie dlatego że...