Anna Popek popisała się warzywną zapiekanką. Fani w szoku, że zabrakło kluczowego składnika
ONS.pl/Instagram
Newsy

Anna Popek popisała się warzywną zapiekanką. Fani w szoku, że zabrakło kluczowego składnika

Dziennikarka TVP i Polskiego Radia wrzuciła do sieci zdjęcie z kolacji, którą przyszykowała dla swoich córek. Wygląda smacznie, ale fani dojrzeli w niej brak kluczowego produktu…

Znana i lubiana prezenterka wielu programów na antenach Telewizji Polskiej, a także Polskiego Radia opublikowała  na Instagramie zdjęcie upieczonej przez siebie zapiekanki. Jak napisała gwiazda TVP – przygotowała ją dla swoich córeczek na kolację.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Czego zabrakło w zapiekance Anny Popek?

Czujni fani szybko zauważyli, że na fotografii nie ma ani śladu pożywnego mięsa. Czyżby Popek przeszła na wegetarianizm? Tego nie wiemy, ale za to z całym sercem polecamy przepis na szybką zapiekankę dziennikarki, która nada się jako dodatek do obiadu czy jako oddzielne, lekkostrawne danie.

Anna Popek to nie jedyna gwiazda, która lubi od czasu do czasu pochwalić się przed swoimi fanami jakimś efektownym daniem. Własnoręcznie wypieczony chleb pokazała Katarzyna Dowbor, potrawką z cielęciny popisał się Piotr Gąsowski,  a Katarzyna Skrzynecka wrzuciła do sieci zdjęcie ciekawej zupy krem.

Przepis na zapiekankę Anny Popek

Składniki:

  • 50 dag młodych ziemniaków
  • 2-3 marchewki
  • Cebula dymka
  • Papryka słodka w proszku
  • 2-3 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek suszony
Zobacz także
Natasza Urbańska ma idealną figurę. Gwiazda powiedziała, że tego w jej domu się nigdy nie je

44-letnia Natasza Urbańska ma idealną figurę. Jak ona to robi? Zdradziła, czego nigdy nie je

Agnieszka Maciąg od lat nie je mięsa. Gwiazda zdradziła genialny przepis na placki ze szpinakiem

Agnieszka Maciąg od lat nie je mięsa. Gwiazda zdradziła genialny przepis na placki ze szpinakiem

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierzcie, pokrójcie w dość cienkie talarki.
  2. Obierzcie także marchewkę i pokrójcie w cienkie plasterki – jeżeli plastry ziemniaków i marchewki będą zbyt grube, pieczenie zapiekanki się przedłuży.
  3. Odkrójcie dolną białą część cebuli dymki i pokrójcie w kostkę.
  4. Wysmarujcie naczynie żaroodporne naczynie olejem, ułóżcie ziemniaki i marchewkę z dodatkiem pokrojonej białej części cebuli.  Polejcie warzywa ok. 2 łyżkami oleju i wymieszajcie.
  5. Doprawcie wszystko solą, pieprzem, suszonym koperkiem i odrobiną suszonej papryki w proszku.
  6. Pieczcie warzywa przez ok. 25-30 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C z termoobiegiem.
  7. Zieloną część cebulki wraz ze szczypiorkiem pokrójcie drobno i posypcie gotową i upieczoną zapiekankę.
  8. Podawajcie do serów, mięs lub jako osobne danie.
  9. Smacznego!

Czytaj także:

Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z jajkami
Gotujmy.pl/kuchcik89
Newsy
Ta zapiekanka z ziemniakami i jajkami świetnie się sprawdzi w postne dni. Nasyci i dopieści każde podniebienie. Chwila roboty
Dla tych, którzy na czas Wielkiego Postu postanowili całkowicie zrezygnować z mięsa, mamy super przepis na błyskawiczny obiad. Ta zapiekanka ziemniaczana z jajkiem smakuje obłędnie.

Wielki Post to czas pokuty, w którym chrześcijanie przygotowują się do przeżycia najważniejszych świąt w roku. Niektórzy rezygnują wówczas z picia alkoholu, inni z palenia papierosów, pozostali ze spożywania słodyczy.  Zdecydowana większość postanawia jednak nie sięgać po mięso. To niemałe wyzwanie dlatego też, aby pomóc wam wytrwać w tym trudnym postanowieniu zamieszczamy przepis na przepyszny, wegetariański obiad. Możecie być pewni, że zapiekanka ziemniaczana z jajkiem zapełni wasze brzuchy.  Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z jajkami Będziecie potrzebować: 1 kilograma ziemniaków 300 gramów pieczarek 100 gramów masła 150 gramów żółtego sera 5 jajek 1 cebuli 1 pęczku świeżego koperku Przypraw: soli, pieprzu, słodkiej papryki Przygotowanie: Jajka umieśćcie niewielkim garnku, zajecie wodą i ugotujcie na twardo (w zależności od ich wielkości powinny być gotowe po ok. 8-10 minutach). Gotowe jajka odcedźcie z wody, przestudźcie, obierzcie i pokrójcie w plasterki. Cebulę obierzcie i posiekajcie w drobną kosteczkę. Pieczarki opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego i pokrójcie w plasterki. Oba składniki podduście na maśle doprawiając solą oraz pieprzem. Ziemniaki obierzcie i ugotujcie w osolonym wrzątku - zajmie wam to ok. 25-30 minut. Po upływie tego czasu odcedźcie ziemniaki z wody, a kiedy nieco ostygną pokrójcie je w plasterki o grubości 0,5 cm. Prostokątne naczynie żaroodporne wysmarujcie masłem, a następnie wyłóżcie jego dno pokrojonymi wcześniej ziemniakami i oprószcie je posiekanym drobno koperkiem oraz słodką papryką (nie zużywajcie wszystkiego na raz). Na ziemniakach ułóżcie pokrojone wcześniej jajka, pieczarki oraz pozostałe ziemniaki. Całość...

szybka zapiekanka ziemniaczana
Gotujmy.pl/Katarzyna J.
Newsy
Szybka zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą. Ten sekretny składnik odpowiada za jej genialny smak
Idealny przepis dla zabieganych. Ekspresowa zapiekanka, którą przygotujcie zaledwie w kilka chwil. Sekretny dodatek nada jej wyjątkowego aromatu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Praca zawodowa, dodatkowe zajęcia czy obowiązki domowe to czynności, które pochłaniają sporo czasu. Wiele osób nie ma go zbyt dużo i wówczas decydują się na szybkie posiłki w locie. Najczęściej są to kanapki. Nie oszukujmy się, na dłuższą metę nie da się w ten sposób funkcjonować. Dlatego też najlepiej w takim przypadku sprawdzą się ekspresowe dania przygotowywane w kilka chwil.  Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą Przepis na zapiekankę z ziemniakami oraz kiełbasą jest nie tylko prosty w wykonaniu, ale i bardzo szybki. Zazwyczaj wszystkie składniki do tej potrawy są w domu, a dodatkowym uproszczeniem jest wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego obiadu. Zaoszczędzicie dzięki temu czas oraz nie będziecie marnować żywności. Produkty wystarczy jedynie pokroić, przerzucić do naczynia żaroodpornego i na koniec zapiec. Można powiedzieć, że zapiekanka robi się sama! Sekretny dodatek do zapiekanki z ziemniakami  Zapiekanka z ziemniakami jest przyrządzana z bardzo prostych i łatwo dostępnych produktów. Aby nie była zbyt monotonna, znakomitym dodatkiem do całości jest koper . Nie tylko urozmaici potrawę, ale i nada jej wyjątkowego smaku. Uzupełni całość pięknym aromatem. Poza tym koper ma wiele zdrowotnych właściwości, które zdecydowanie w korzystny sposób wpływają na organizm. Przepis na szybką zapiekankę z ziemniaków i kiełbasy Składniki: ½ kg ziemniaków 20 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula ½ pęczka koperku 2 łyżki masła  sól  pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obierzcie, umyjcie a następnie ugotujcie do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe odcedźcie i odstawcie do ostygnięcia. Następnie obierzcie cebulę. Kiełbasę oraz ziemniaki pokrójcie w plasterki, a obraną...

Zapiekanka ziemniaczana Karola Okrasy
Newsy
Karol Okrasa podał przepis na zapiekankę ziemniaczaną. Świetny pomysł na obiad
Sprawdźcie ten przepis i zachwyćcie rodzinę! Wszyscy będą brali dokładkę.

Karol Okrasa to jeden z bardziej znanych i medialnych polskich kucharzy. Ma swój własnych program kulinarny, w którym pokazuje jak przygotować wiele dań w nietypowy sposób. Specjalizuje się on w polskich tradycyjnych daniach, często regionalnych, które lubi odświeżać dodając do nich ciekawe elementy. Okrasa chętnie korzysta z różnorodnych ziół i bardzo ceni sobie jakość składników w kuchni. Sprawdźcie, jak przygotowuje tradycyjną ziemniaczaną zapiekankę. Zapiekanka ziemniaczana według Okrasy Zapiekanka ziemniaczana to super pomysł na obiad, kiedy jesteście trochę znudzeni tradycyjnymi talerzami z mięsem, gotowanymi ziemniakami i surówką podanymi obok siebie. Duża blaszka zapiekanki robi się sama, a łatwo ją też odgrzać. Zapiekankę ziemniaczaną dobrze zrobić jako obiad na dwa dni, albo po prostu zjeść na dwie porcje: na obiad i kolację. Przygotujcie zapiekankę z przepisu Okrasy dla jeszcze ciekawszego smaku! Składniki na zapiekankę Okrasy 200 g pieczarek 1 kg ziemniaków 0,5 kg śmietanki kremówki Słoik suszonych pomidorów Cebula Czosnek Natka pietruszki Majeranek Rozmaryn Olej z suszonych pomidorów Masło Twardy ser, na przykład parmezan lub grana padano Sól Pieprz Przygotowanie ziemniaczanej zapiekanki Okrasy Pieczarki pokrójcie w plasterki. Na patelni rozgrzejcie masło i podsmażcie na nim pieczarki. Doprawcie je solą i pieprzem. Dodajcie na patelnię posiekaną cebulę, łyżkę oleju z suszonych pomidorów i obficie posypcie rozmarynem. Smażcie do zeszklenia cebuli. Ziemniaki pokrójcie w plastry. Włóżcie je do rondla i zalejcie je śmietanką. Ziemniaki podgotujcie w śmietance. Po pewnym czasie dodajcie przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone suszone pomidory, zawartość...

zapiekanka z mięsem mielonym przepis
MałaMi89/gotujmy.pl
Newsy
Świetny przepis na szybkie danie z mięsa mielonego. Zrobicie je w 25 min z tanich składników
Proste przepisy są najsmaczniejsze! Wypróbujcie zapiekankę z mięsem mielonym i ziemniakami. Palce lizać!

Jeżeli przepadacie za prostymi przepisami na obiad z piekarnika, to na pewno posmakuje wam ta zapiekanka z mięsem mielonym! Z dodatkiem pysznych przypraw i ziemniaków, jest bardzo smaczna i sycąca, a do tego przygotowuje się ją naprawdę błyskawicznie. W niecałą godzinę obiad dla całej rodziny będzie gotowy! Sprawdźcie poniższy przepis. Przepis na zapiekankę z mięsa mielonego Przygotowanie tej zapiekanki jest bardzo proste! Potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 500 g mięsa mielonego 200 g żółtego sera 100 g kapusty kiszonej 50 ml śmietany 30% 20 ziemniaków 1 kiszony ogórek 1 papryka czerwona 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 płaska łyżeczka ostrej papryki mielonej Kilka szczypt soli Olej do smażenia Przygotowanie: Obierzcie ziemniaki i ugotujcie w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostudzeniu pokrójcie ziemniaki w plastry. Rozgrzejcie na patelni olej i podsmażcie na nim mięso tak, by żaden fragment nie pozostał surowy. Obierzcie czosnek i cebulę. Posiekajcie bardzo drobno. Pokrójcie w kostkę paprykę i ogórka kiszonego. Przełóżcie kapustę kiszoną na sitko i przelejcie dwa razy zimną wodą, by pozbyć się kwasu. Odciśnijcie i posiekajcie jak najdrobniej. Na patelnię z usmażonym mięsem wrzućcie cebulę i czosnek. Smażcie do momentu, aż się zeszklą. Dodajcie ogórka, paprykę i kiszoną kapustę. Wymieszajcie i duście pod przykryciem przez około 15 minut. Doprawcie słodką i ostrą papryką, ketchupem oraz solą i pieprzem. Wymieszajcie. Pokrojone w plastry ziemniaki podzielcie na dwie części. Włóżcie pierwszą na dno żaroodpornego naczynia, na to połóżcie część farszu i posypcie startym na tarce...