Anna Mucha
ONS
Newsy

Anna Mucha zdradziła, co je na śniadanie. To dzięki temu tak niewiarygodnie schudła

Jaki jest sposób znanych ludzi na schudnięcie? Anna Mucha podzieliła się tym, co zwykle jada na śniadanie – brzmi pysznie!

Miłośnicy serialu „M jak miłość” doskonale znają Anię Muchę, która gra w tej produkcji od samego początku. Każdy ją kojarzy z ciepłego, serdecznego uśmiechu i zdrowej, kobiecej figury, z której Mucha zawsze była dumna. Pytana o diety odpowiada, że lubi dobrze zjeść – nie potrafi odmówić sobie mięsa i uwielbia dania kuchni włoskiej. W tym makarony i oczywiście pizzę, którą bez trudu jest w stanie zjeść w całości! Ale jakiś czas temu na swoim profilu w mediach społecznościowych, Anna podzieliła się zdjęciem swojego śniadania. Fani od razu zaczęli pytać, czy Mucha przeszła na dietę. Wszystko przez to, że na zdjęciu widać typowe „gwiazdorskie śniadanie”, czyli zdrową owsiankę z owocami. Czyżby Ania postanowiła się odchudzać? Osoba z jej otoczenia wyznała, że aktorka zawsze bardzo lubiła owoce. Trzeba przyznać, że Ani udało się schudnąć – czyżby to była zasługa owsianki?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na owsiankę z owocami

Przygotowanie „gwiazdorskiego” śniadania, wcale nie jest trudne! Robi się je szybko i łatwo, a do tego jest niezwykle sycące i bardzo zdrowe. Zróbcie sami pyszną owsiankę z owocami z naszego przepisu!

Zobacz także
suche mielone

Jak zrobić pyszne i soczyste mielone? Dodajcie do mięsa wieprzowego odrobinę tego składnika

Mięso z rosołu

Polacy nagminnie dodają to do rosołu. Ten składnik może prowadzić do wielu groźnych schorzeń

Będziecie potrzebowali poniższych składników:

  • 1 szklanka płatków owsianych lub orkiszowych (albo pół na pół)
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 banan
  • Pół jabłka
  • Garść malin
  • Garść borówek
  • Garść orzechów

Przygotowanie

  1. Płatki wsypcie do miski i zalejcie szklanką mleka. Odstawcie na kilkanaście minut, by płatki nasiąknęły. Jeśli chcecie, podgrzejcie wcześniej mleko w mikrofali.
  2. Dodajcie do płatków łyżkę masła orzechowego i bardzo dokładnie wymieszajcie.
  3. Następnie pół jabłka pokrójcie w plasterki, a banana obierzcie ze skórki i również pokrójcie w plastry. Ułóżcie owoce na płatkach.
  4. Na koniec z wierzchu połóżcie garść malin i borówek. Posypcie całość posiekanymi orzechami.

I gotowe! Takie zdrowe i sycące śniadanie da wam mnóstwo energii i na pewno nie będziecie po nim szybko głodni!

Owsianka kokosowa
Di bloguje/gotujmy.pl
Przepisy
Ta owsianka to najlepszy sposób na szybkie i mega sycące śniadanie
Pożywne śniadanie dla całej rodziny to nieraz duże wyzwanie. Nadeszła pora, by przygotować jednocześnie smaczną i pożywną owsiankę.

Jedzenie owsianki na śniadanie wróciło do łask. Wszystko za sprawą fantastycznych właściwości owsa. Przygotowana na mleku albo na wodzie śniadaniowa potrawa to nie tylko źródło energii na pierwszą połowę dnia. Owsiankę docenią w pierwszej kolejności ci, którzy chcą nieco stracić na wadze. Ta niepozorna potrawa czyni prawdziwe cuda – w przeciwieństwie do oklepanych kanapek i płatków kukurydzianych jej przyswajanie przez organizm przebiega nieco wolniej. W ten sposób jedzący owsiankę dłużej utrzymują poczucie sytości. Jakby tego było mało, owsianka to rewelacyjne źródło aminokwasów, białka, witamin i wielu cennych mikroelementów. O tym wszystkim doskonale wiedzieli już kiedyś. Jednak od dłuższego czasu jedzenie owsianki nie było w modzie. Dzisiaj owsianka wraca wraz z wieloma świetnymi wersjami, które sprawią, że śniadanie będziemy jedli z uśmiechem na ustach. Przed przystąpieniem do przygotowania naszej kokosowej owsianki, warto wspomnieć o kilku sposobach na jej przygotowanie. Wyróżniamy trzy główne rodzaje płatków owsianych – zwykłe, górskie i błyskawiczne. Różnią się one głównie stopniem rozdrobnienia ziarna owsa. Wybór konkretnego rodzaju płatków należy do was i do waszych upodobań. Wszystkie można przygotowywać na różne sposoby. Większość z nas gotuje płatki owsiane na mleku. Inni wykorzystują mieszankę mleka i wody. Są tacy, którzy płatki owsiane wrzucają do miski i zalewają wrzątkiem. Wystarczy odczekać kilka minut i gotowe. Znane są również metody przygotowania owsianki w mikrofalówce. Dzisiaj zaprezentujemy wam jeszcze inną metodę – a mianowicie eksperymentalną metodę bez gotowania! By przygotować w ten sposób płatki owsiane, należy przystąpić do działania już w przededniu...

Dieta owsiankowa jest prosta i skuteczna. Wskoczycie w sukienkę rozmiar mniejszą
Pixabay
Newsy
Dieta owsiankowa jest prosta i skuteczna. Wskoczycie w sukienkę rozmiar mniejszą
Owsianka na diecie to absolutnie niezastąpiony produkt. Pobudza trawienie, zapewnia długotrwałą sytość i oczyszcza organizm. 

Planujecie imprezę, a sukienka lekko się nie dopina? Zastosujcie dietę owsiankową, która pozwoli wam szybko zrzucić 1-2 kilogramy!  Dieta owsiankowa trwa zaledwie dzień i polega na błyskawicznym oczyszczeniu organizmu, które może poskutkować utratą nawet 1 kilograma. Przez jeden dzień detoksu należy jeść jedynie zupę owsianą. Jak ona wygląda? Przepis na zupę owsiankową Przygotowuje się ją nieco inaczej niż klasyczną owsiankę. Istotne jest także, żeby nie zawierała ona żadnych dodatków. Składniki: 7-8 łyżek stołowych płatków owsianych (bez soli, cukru ani innych dodatków) 2 litry chudego mleka (bądź mleka sojowego light) Przygotowanie: Oba składniki gotujcie na wolnym ogniu, do czasu aż płatki owsiane będą miękkie. Tak przyrządzoną owsiankę podzielcie na 5 porcji. Aby urozmaicić smak potrawy, można dodać do każdej porcji otrąb owsianych lub odrobinę słodziku (najlepiej ksylitolu, erytrytolu lub miodu).  Dieta owsiankowa – zasady Pierwszą porcję zupy owsiankowej należy spożyć na śniadanie ok. 8 rano. Pozostałe porcje jedzcie w odstępach 2,5 godziny od poprzednich posiłków. Między posiłkami absolutnie wolno podjadać niczego. Można spożywać jedynie niesłodzone napoje takie jak czarna kawa, herbata czy woda mineralna (niegazowana). Tego typu detoks owsiankowy można powtarzać raz w tygodniu lub raz w miesiącu w celu oczyszczenia organizmu i pozbycia się zbędnego kilograma wagi (np. po świętach, weselu czy wszelkich imprezach okolicznościowych połączonych z biesiadowaniem).  Owsianka – właściwości Płatki owsiane to niezwykle zdrowa propozycja – nie tylko na śniadania. Bogate są w białko, błonnik, zdrowe aminokwasy, witaminy z grupy B, magnez czy żelazo. Ponadto: Obniżają ciśnienie krwi Obniżają poziom cholesterolu...

Qczaj zdradził przepis na swoje ulubione śniadanie. Jedzą je szczupłe Francuzki
ONS.pl
Newsy
Qczaj zdradził przepis na swoje ulubione śniadanie. Tak jedzą szczupłe Francuzki
Omlet na słodko z owocami to ulubione danie na śniadanie według Qczaja. Znany youtuber i celebryta wie, co dobre!

Pomyślelibyście, że Qczaj je śniadania na słodko? Znany trener i internetowy influencer słynie ze szczególnej dbałości o swoje ciało. Nawet jednak on ma do odżywiania zdrowe podejście – według Qczaja słodkie, zdrowe śniadanie z owocami w postaci omletu to świetny scenariusz na początek dnia. Czy śniadania na słodko są korzystne dla zdrowia? Osoby dbające o linię zapewne patrzą na propozycję słodkiego śniadania z pewną rezerwą. W filmiku, który Qczaj zamieścił w serwisie Youtube padły słowa m.in. o tym, że słodkie śniadanie jadają nawet szczupłe Francuzki! Wnioski? Nie ma się czego obawiać, tylko jeść na zdrowie! Słodkie śniadanie to jednak nie czekolada czy cukier dosypywany do dań łyżkami. Qczaj podkreśla, że chodzi o naturalną słodycz owoców, czyli fruktozę. Oprócz tego celebryta lubi doprawić swoje danie słuszną porcją sproszkowanego białka, tak jak czynią to wyczynowi sportowcy. Przepis na omlet na słodko wg Qczaja Składniki: 4 jajka Szczypta soli Szczypta cukru 2 łyżki mąki pszennej 1-2 łyżki mleka 1 łyżka masła Truskawki Borówki Figi lub inne wasze ulubione świeże owoce Serek waniliowy lub jogurt naturalny Przygotowanie: Rozdzielcie białka od żółtek i umieśćcie je w dwóch miseczkach. Rozbijcie trzepaczką białka z dodatkiem odrobiny cukru i soli, a potem dodajcie do nich żółtka. Dodajcie do jajek mąkę i wymieszajcie z dodatkiem odrobiny mleka na gładką masę. Rozgrzejcie masło na patelni. Wlejcie masę jajeczną na patelnię. Przykryjcie patelnię pokrywką. Kiedy omlet będzie miał złoty kolor ze spodu, przerzućcie go na talerz. Wylejcie na omlet odrobinę serka, dodajcie owoce. Smacznego! Czytaj także: Pyszny i prosty w wykonaniu omlet z zupki chińskiej....

Dzięki nocnej owsiance w mig zgubicie zbędne kilogramy. Robi się sama!
Adobe Stock
Newsy
Dzięki nocnej owsiance w mig zgubicie zbędne kilogramy. Robi się sama!
Jak zrobić owsiankę nocną? Wrzućcie do naczynia składniki, a na następny dzień cieszcie się pysznym i zdrowym śniadaniem.

Jedzenie owsianki polecane jest wszystkim chcącym zgubić zbędne kilogramy i zmienić swoje zgubne przyzwyczajenia żywieniowe. Płatki owsiane są najlepszą alternatywą dla kanapek z białego pieczywa z ciężkostrawną wędliną. Często jednak dobre chęci nie wystarczają i do owsiankowego śniadaniowego nie wystarcza zapału. Zwykle sprawa rozbija się o dyskusyjny smak przyrządzonych „byle jak” płatków owsianych. Mamy na to sposoby. Jak poprawić smak codziennej owsianki? Pierwszą rzeczą, która odmieni nudny smak owsianki w coś znacznie ciekawszego jest… sól. Tak, to nie żart. Maleńka szczypta soli (nie przesadzajcie z jej ilością w trosce o własne zdrowie!) znacznie podkreśli waloru płatków. Otwartą sprawą pozostaje zaś kwestia podawania owsianki. Najlepiej smakuje ona ze świeżymi owocami i orzechami. Na przykład w wydaniu „nocnym”. O co chodzi? To wersja dla leniuszków. Wystarczy włożyć do naczynia składniki wieczorem, by z rana cieszyć się gotową, mięciutką owsianką! Przepis na nocną owsiankę Składniki: Pół szklanki płatków owsianych górskich Łyżka siemienia lnianego – opcjonalnie Pół szklanki wody Pół szklanki jogurtu naturalnego lub mleka Łyżka cukru Szczypta soli Garść orzechów włoskich lub innego rodzaju Jabłko, truskawki lub inny, dowolny owoc Przygotowanie: Przygotujcie naczynie z zamknięciem lub słoik. Na dno naczynia wsypcie owsiankę i siemię lniane, po czym posypcie wszystko szczyptą soli i cukrem. Zalejcie całość wodą o temperaturze pokojowej i jogurtem lub mlekiem. Nie mieszajcie składników. Szczelnie zamknijcie i odstawcie do  lodówki na ok. 8-10 godzin. Następnego dnia posiekajcie orzechy i pokrójcie owoce i połóżcie je na wierzchu...