Nagły wzrost temperatury na zewnątrz, wielu osobom przypomniał o tym, że wiosna zbliża się wielkimi krokami. A to oznacza, że będzie można już zostawić grube kurtki i długie płaszcze w szafie! Jednak robi się niewesoło w momencie, gdy zakładacie lekkie, wiosenne spodnie i z przerażeniem stwierdzacie, że ledwo możecie je zapiąć. Wiosna za pasem, a wasza sylwetka nadal jest zimowa! Czasu zostało niewiele, ale zdążycie jeszcze zgubić kilka nadprogramowych kilogramów, które przybyły wam zimą. Co powiecie na przepis Ani Muchy na schudnięcie?

Przepis Ani Muchy na zupę dyniową

Aktorka jakiś czas temu oczarowała swoich fanów zgrabną sylwetką. Gwiazda postanowiła dokonać zmian w swojej diecie – zaczęła jeść zdrowiej oraz dbać o regularność posiłków. Podkreśla, że nie katuje się restrykcyjnymi dietami. Jej posiłki są zbilansowane i bardzo pożywne. Ponadto, gwiazda ćwiczy kilka razy w tygodniu, by zachować formę. Jednym z jej ulubionych dań na obiad jest prosta zupa dyniowa. Spróbujcie sami!

Składniki:

  • 15 dag dyni
  • Kilka kromek czerstwego chleba
  • 10 dag mięsa z piersi kurczaka
  • 1 ziemniak
  • 1 łyżka oliwy
  • Pestki dyni
  • Ziele angielskie
  • Liście laurowe
  • Majeranek
  • Gałka muszkatołowa
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie:

  1. Ugotujcie bulion drobiowy (lub wykorzystajcie wczorajszy rosół)
  2. Pokrójcie dynię w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzejcie łyżkę oliwy i gdy będzie już gorąca, wrzućcie na nią pokrojoną dynię. Wlejcie niewielką ilość wody, przykryjcie i duście.
  4. Podgrzejcie bulion drobiowy i dodajcie do niego ziele angielskie i liście laurowe. Kiedy dynia zmięknie, dodajcie ją do garnka z bulionem.
  5. Ziemniaka obierzcie, pokrójcie w kostkę i dorzućcie do garnka. Gotujcie wszystko do momentu, aż ziemniaki zmiękną.
  6. W tym czasie na suchej patelni uprażcie pestki dyni.
  7. Kromki czerstwego chleba pokrójcie w kostkę i podpieczcie je na patelni.
  8. Doprawcie majerankiem, pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Podawajcie z grzankami i prażonymi pestkami dyni.

Smacznego!