Anna Mucha ocenia kunszt kulinarny uczestników "MasterChef". "Danie jest brzydkie i nieapetyczne"
ONS.pl
Newsy

Anna Mucha surowo ocenia kunszt kulinarny uczestników „MasterChefa". „Brzydkie i nieapetyczne"

Tym razem to Anna Mucha zasiadła w roli jurorki w programie „MasterChef” i oceniała dania uczestników. Nie wszystkie jej opinie były niestety pochlebne.

Znana z kontrowersyjnych i boleśnie szczerych wypowiedzi na temat jedzenia Anna Mucha nie zaskarbiła sobie sympatii fanów takimi wyznaniami. Jednak innego zdania musiała być chyba ekipa programu „MasterChef”, która zaprosiła aktorkę do jednego z odcinków, gdzie wystąpiła w roli eksperta i oceniała dania wraz z Magdą Gessler, Michelem Moranem i Anią Starmach. I tym razem Mucha nie szczędziła słów krytyki. 

Anna Mucha w roli ekspertki kulinarnej 

Daniem, które nie spodobało się aktorce była ryba dorada podana z warzywami. Członkowie jury na widok tego, co dostali na talerzu nie wiedzieli, jak zareagować. Magda Gessler wypaliła „o masakra!” i głośno zapłakała nad talerzem.

Michel Morano dopytał uczestniczkę i autorkę dania, czy rzeczywiście mieszka nad morzem, po czym śmiał się głośno wraz z resztą jury. Gdy jurorzy w końcu się uspokoili, pierwsza zabrała głos Anna Mucha:

– Zosiu, Zosieńko… Nie jest dobrze. To danie jest porażająco niedbale zaserwowane. Brzydkie. Nie jest apetyczne. Puree jest niedobre. Warzywa niedobre. To, co jest dobre to fakt, że ten produkt, jako ryba, jest bardzo dobra.

Magda Gessler dodała:

– Zosia, ty zabiłaś randkę. Ona (ryba - przyp. red.) wygląda naprawdę tak, że randka rzeczywiście byłaby cudowna, bo zajmowalibyśmy się tylko sobą, a nie jedzeniem

Na te słowa Michel Moran ponownie wybuchnął śmiechem, choć uczestnice raczej do śmiechu nie było. 

Zobacz także
Anna Mucha krytykuje małą sałatkę za 52 zł: „Cenicie się w tym Krakowie, mój biust jest większy"

Anna Mucha krytykuje małą sałatkę za 52 zł: „Cenicie się w tym Krakowie, mój biust jest większy"

Anna Mucha płacze ze wzruszenia z powodu jedzenia. Woli kurczaka we Francji niż ostrygi w Warszawie

Anna Mucha płacze ze wzruszenia z powodu jedzenia. Woli kurczaka we Francji niż ostrygi w Warszawie

Anna Mucha nie pierwszy raz ocenia dania

Dosadna i bezkompromisowa opinia Anny Muchy na temat dania podanego jej w programie nie powinna dziwić tych, którzy już wcześniej śledzili opinie aktorki na temat jedzenia w restauracjach. Rok temu zasłynęła ona krytycznymi wypowiedziami na temat ostryg za kilkaset złotych - w dyskusję zaangażowali się także właściciele restauracji, którą tak źle oceniła Mucha w social mediach.

O tym, jak aktorka zawiodła się na obiedzie za blisko 700 złotych słyszała cała Polska i kto wie - może dlatego podjęto decyzję o jej uczestnictwie w roli jurorki w „MasterChef”? 

Źródło: pudelek.pl 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Magda Gessler na spotkaniu biznesowym z Anną Muchą. To ona wcieli się w rolę restauratorki
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler na spotkaniu biznesowym z Anną Muchą. To ona wcieli się w rolę restauratorki
Spośród wielu aktorów to Annę Muchę Magda Gessler wybrała do współpracy przy jej projekcie. Będzie sukces?

Magda Gessler zdecydowanie jest bardzo zapracowaną bizneswoman. Prowadzi od lat „Kuchenne rewolucje” , występuje w programie „Masterchef”, „Sexy kuchnia Magdy Gessler”, a także prowadzi kilkanaście własnych restauracji. Taka ilość obowiązków mogłaby przytłoczyć każdego! Dlatego nie dziwi, że Gessler postanowiła oddelegować część zadań innej osobie. Zajmie się tym aktorka Anna Mucha – co dokładnie ma zrobić? Autobiografia Gessler Niebawem w księgarniach ukaże się książka „Magda” – autobiografia Magdy Gessler. Znaleźć się w niej mają niepublikowane dotąd zdjęcia z młodości Gessler oraz szczegóły z jej życia. Już od jakiegoś czasu gwiazda dzieli się niektórymi zdjęciami , by zachęcić do kupna jej autobiografii. Restauratorka wpadła na pomysł wydania swojej książki w formie audiobooka, jednak nie zamierza czytać go sama. Do współpracy przy autobiografii zaprosiła aktorkę Annę Muchę, którą - jak przyznaje - bardzo lubi, ponieważ mają podobne temperamenty. Obie gwiazdy spotkały się na obiedzie (o dziwo nie w jednej z restauracji Magdy Gessler !), gdzie w wesołej atmosferze omówiły szczegóły przedsięwzięcia. Ania Mucha jest fantastyczna, niezależna, silna. Ma dystans i intelekt. A przede wszystkim rozumie i wspiera. Obserwuję ją od dawna, znamy się… poznajemy wciąż. I ciągle umiemy się sobą zachwycać! A to takie piękne uczucie między ludźmi, które nie pozwala się nudzić i pobudza wszystkie zmysły. Ubóstwiam w Ani to, że potrafi wrzucić ten piąty bieg i zauroczyć! Dlatego chciałam, aby przeczytała swoim pięknym głosem moją autobiografię! Cieszę się z tej współpracy. Kocham pracować z takimi kreatywnymi ludźmi! To dodaje mi skrzydeł! – powiedziała Magda Gessler w rozmowie z Super Expressem. Z...

Magda Gessler aż tak schudła? I co z jej włosami? "Stop! Co ja zrobiłam?"
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler aż tak schudła? I co z jej włosami? „Co ja zrobiłam?"
Znana restauratorka udostępniła zdjęcie, które zaszokowało jej fanów. To zasługa fryzury czy diety odchudzającej?

Znana z hitu „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” Magda Gessler jest jedną z największych gwiazd w Polsce, które jak nikt znają się na gotowaniu. Gessler od lat ratuje restauracje przed upadkiem, czym zdobyła sympatię wielu telewidzów. Ale restauratorka pokazuje się nie tylko na ekranie telewizorów – jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, gdzie regularnie udostępnia zdjęcia okraszone osobistymi przemyśleniami na różne tematy. Najnowszy post zaszokował jej fanów. Sprawdźcie sami! Prowadzenie restauracji w trakcie pandemii Pandemia koronawirusa to cios dla restauratorów, którzy obecnie ledwo wiążą koniec z końcem, a niektórzy musieli całkowicie zamknąć swoje lokale z powodu bankructwa. Nawet Magda Gessler, która jest przecież świetną bizneswoman, przyznaje, że w trakcie pandemii jest jej bardzo ciężko prowadzić restauracje. Musiała całkowicie zmienić sposób serwowania dań w swoim najbardziej znanym lokalu „U Fukiera”, gdzie teraz zamówienia można odbierać w okienku. Czasami Magda osobiście wydaje posiłki! Mam zamkniętą restaurację, ale i u nas jest okienko, z którego wydajemy atrakcyjne dania. Obniżyliśmy ceny, a rodzaj jedzenia jest bardziej popularny, prosty, polski. Placki ziemniaczane, bułki ze schabowym… To okienko jest fantastyczne Metamorfoza Magdy Gessler Stres i ciągłe wyzwania niewątpliwie mają wpływ na restauratorkę. Ostatnio na swoim profilu na Instagramie udostępniła zdjęcie, na którym wydaje się być o wiele szczuplejsza! Fani gratulują jej zgrabnej sylwetki, a niektórzy twierdzą, że Magda wygląda szczuplej przez zmianę fryzury. Rzeczywiście, restauratorka wydaje się mieć o wiele mniej na głowie… i to dosłownie! Czyżby zrezygnowała z bujnych loków? Zobaczcie sami:...

Anna Mucha w ogniu krytyki po aferze z owocami morza. "Nie będę tego komentować"
ONS.pl
Newsy
Anna Mucha w ogniu krytyki po aferze z owocami morza. „Nie będę tego komentować”
Internauci nie odpuszczają! Po skrytykowaniu restauracji Anna Mucha mierzy się teraz z ostrą krytyką skierowaną w jej stronę.

Jakiś czas temu Anna Mucha dała znowu o sobie znać. I nie chodziło wcale o wybitny występ artystyczny, lecz krytykę restauracji, którą Mucha odwiedziła. Okazuje się jednak, że nikt nie podziela niepochlebnych opinii aktorki. „Bardzo średnie” ostrygi za 700 zł Przypomnijmy – tydzień temu Anna Mucha postanowiła zostać samozwańczym krytykiem kulinarnym i na swoim profilu na Instagramie wyraziła się bardzo negatywnie na temat jednej z warszawskich restauracji . Aktorka wybrała się z partnerem na ostrygi, które w jej opinii nie były szczególnie smaczne: Na kubku smakowym wylądowały dobre sanżaki, czyli małże Świętego Jakuba i reszta niestety bardzo przeciętna, bardzo słaba. Ostrygi były po prostu bardzo przeciętne... Ryba, czy okoń morski, którego jadłam, był przegotowany, przesuszony. Dwa razy po prostu pozbawiony wody - za pierwszym razem, kiedy go wyciągali z tej wody, za drugim razem, kiedy go po prostu wysuszyli. I to jest rozczarowujące Celebrytka nie zdradziła ile kosztował ją ten obiad, jednak w trakcie narzekania wspomniała, że wolałaby inaczej spożytkować 700 zł: Jeżeli ja mam do wydania 700 złotych na obiad, to ja za te 700 złotych mogę zjeść jak król w wielu miejscach w Warszawie, więc po cholerę ja mam iść do "X" na Krakowskim Przedmieściu, zwłaszcza że siedziałam tyłem, więc nic nie miałam z tego Krakowskiego Przedmieścia! Odpowiedź restauracji Na krytykę bardzo szybko zareagowała restauracja, którą odwiedziła Anna Mucha. Okazało się, że aktorka zamówiła zupełnie inne dania niż deklarowała, a do tego w ogóle nie zgłosiła swoich obiekcji obsłudze restauracji: Co do zarzutów odnośnie przesuszenia ryby to ciężko nam się w tej chwili do tego odnieść, gdyby celebrytka zgłosiła uwagę na miejscu moglibyśmy zareagować....

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
ONS/AdobeStock
Newsy
Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek
Nie od dziś wiadomo, że ceny w restauracjach Magdy Gessler nie należą do najniższych. Ile z kolei trzeba zapłacić za zwykły kotlet schabowy? Mimo wszystko możecie się nieźle zdziwić.

Magda Gessler to niekwestionowana królowa polskiej gastronomii. Na co dzień prowadzi kilka restauracji i jest gwiazdą programów kulinarnych, takich jak m.in. „ Kuchenne rewolucje " czy „ MasterChef ". Mało kto zna się na kuchni tak jak ona. Gessler ma ogromną kulinarną wiedzę i niebywałe wyczucie smaku. Nic dziwnego, że każe sobie słono płacić za serwowane w jej restauracji dania. Ile kosztuje schabowy w jej słynnej restauracji „U Fukiera”? Cena może was zwalić z nóg. Ile kosztuje schabowy w restauracji Magdy Gessler? Jeśli wybieracie się na obiad do restauracji Magdy Gessler, lepiej przygotujcie sporą ilość gotówki. Ceny „U Fukiera” mogą was zwalić z nóg. Przykładowo, za kawałek sernika trzeba zapłacić aż 31 zł. Ile kosztuje obiad – na przykład schabowy? Za następującą propozycję: „kotlet schabowy z kapustą, na całą patelnię" oraz ziemniaki - trzeba u niej zapłacić 64 złote. Porcja jest jednak rzeczywiście całkiem spora i z powodzeniem można ją podzielić na dwie osoby. Jeżeli myślicie, że schabowy to najdroższa pozycja w menu u Magdy Gessler, to jesteście w błędzie. O wiele droższe są – uwaga – placki ziemniaczane z gulaszem, za które trzeba zapłacić 79 złotych. Jeszcze drożej kosztuje antrykot smażony na kamieniu z masłem czosnkowym, który kosztuje aż 130 złotych za porcję.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Lubicie jeść sałatki? W restauracji Magdy Gessler macie do wyboru trzy a ich ceny wahają...